Canada

Ontdek Canada en zijn regio's

De regio's van Ontario

Canada is een land vol van diversiteit, een land waar natuur en cultuur samenkomen in een spannende, eclectische en opwindende mix om een unieke Canada ervaring te vormen!

 

Als u langs het de Rideau reist, maakt u kennis met drie spectaculaire en aparte regio’s van Ontario – Ottawa met haar plezierige omliggende platteland, merkwaardige, historische dorpjes van de Hooglanden van Ontario en verbazingwekkende meren en grote vlakke velden voordat u Kingston en de Great Waterway nadert.

 

Al reizend door deze drie regio’s die zich over de Rideau uitstrekken in Ontario, zal Le Boat uw gids zijn en u meenemen naar een groots Canadees avontuur!

 

Ontdek de vaarsuggesties in Canada

Ottawa en het platteland

Ottawa

Ottawa is een unieke en prachtige plaats: een stedelijke hart aan de rand van de natuur waar u outdoor avonturen beleeft maar ook architecturale wonderen ontdekt. Het is een plaats waar u Engels en Frans hoort praten in de straten. En waar u Canada’s trotse erfgoed en nationale schatten ontdekt.

 

Hoogtepunten

 

  • Parliament Hill is het centrale hoogtepunt van Ottawa's downtown landschap, het politieke en culturele hart van de stad. In de zomer, op de woensdagmiddagen, worden er een grote yoga bijeenkomsten georganiseerd op een veld bij het gebouw. En ’s avonds zijn de gebouwen het theater van een verbazingwekkende licht en geluid show in twee talen.
  • Met zeven nationale musea in Ottawa kunt u de Canadese geschiedenis en het erfgoed uitgebreid ontdekken op één plaats.
  • Verken de verschillende wijken In Ottawa, inclusief de historische ByWard Markt: Overdag heeft deze plaats een bruisende boerenmarkt en chique winkels, ’s avonds zindert de stad met activiteiten in restaurants, pubs en nachtclubs.

 

Ottawa Tourism

Voor meer informatie over Ottawa en zijn regio’s, bezoek de website van het Regionale Tourist board.

 

Tourisme Ottawa

De Hooglanden van Ontario

Ontario

Soms is de beste manier om uw batterijen weer op te laden, even helemaal lost te komen van alles, een stapje langzamer te lopen en even te dwalen, nieuwe ontdekkingen voorbij te laten komen die allen u de mogelijkheid geven om uw zintuigen opnieuw te stimuleren en uw ziel te voeden. Een prachtig, ongeschonden landschap tussen Ottawa en Toronto, de Hooglanden van Ontario is de perfecte ontspanning voor een niet geplande dag.

Hoogtepunten

 

  • Volg uw gids die gekleed in traditionele reizigerskleding, u mee terug neemt in de tijd, naar Canada’s fascinerende en kleurrijke geschiedenis terwijl u door een stimulerende wildernis reist met Canadian Voyageur Adventures. 
  • Huur een een kayak, kano of fiets met Rideau Tours, Heritage Bikes & Rentals, of Perth Outfitters en peddel de hele dag!
  • Verlies uzelf in het verhaal dat voor u afspeelt tijdens een voorstelling van The Classic Theatre Festival of ontdek de rijke, en ietwat huiveringwekkende geschiedenis van Perth tijdens een theaterwandeling

 

.Ontario Canada

Voor meer informatie over Ontario en de regio's, bezoek:

 

Hooglanden van Ontario & Centraal Rideau

Parks Canada

Parks Canada

Gooi een hengeltje uit vanaf een rostachtig plek. Bezoek Victoriaans steden en militaire blockhouses. Fiets over een bebost pad en picknick bij nog met de hand bediende sluizen op het 19e eeuwse Rideau Canal. Deze historische waterweg, die een aantal pittoreske rivieren en meren van Ottawa naar Kingston, Ontario, aan elkaar rijgt, wordt beheerd en bediend door Parks Canada – een instantie van de Canadese overheid.

 

Dus peddel of vaar door deze historische plaats gedurend een dag of een week, het Rideau Canal National Historic Site met de eveneens historische sluizen. Zwem bij zandstranden, ga vissen, vang een Amerikaanse snoek of een smakelijke baars of snoekbaars, observeer wilde dieren, en kampeer bij sluizen die door vriendelijk Park Canada personeel wordt beheerd. 

 

Bootvaarders, fietsers, wandelaars kunnen hun tentje neerzetten midden in de geschiedenis van de Rideau Canal sluizen en van een unieke kampeerervaring genieten. Dat alles met het comfort van een goed uitgeruste camping.

 

Bezoekers kunnen ook verblijven in een van Parks Canada’s oTENTIks. Dat houdt het midden tussen een simpele eenvoudige hut en een tent. Met een Parks Canada oTENTik beleeft u relaxte, eenvoudige manier van kamperen. De oTENTIKs vindt u bij Upper Nicholsons Lockstation, Beveridges Lockstation, en de Upper Brewers Lockstation. De oTENTik accommodatie is een ideaal basiskamp van waaruit u de historische kanalen van Ontario kunt bezoeken.

 

Parks Canada

 

Voor meer informative over de Parks Canada en zijn activiteiten, plaatsen om te bezoeken, bezoek hun website:

 

Parks Canada

The Great Waterway and Kingston

Kingston

Gedrenkt in geschiedenis, en altijd anders – verblijf in Kingston – waar gastronomie, cultuur en ontwerpers elkaar ontmoeten. Beleef festivals en evenementen van wereldklasse, een bruisende gastronomische scene, een gepassioneerde lokale beweging die spullen zelf maken en veel meer. Dat kan allemaal overdag. ’s Avonds gaat u eveneens op in een uitzonderlijke verscheidenheid aan faciliteiten en activiteiten. Kingston is de perfect plaats voor uw uitje. Hier treft u een mix van de charme van een klein stadje en de ruime keuzemogelijkheden van grote steden – vaak op enkele minuten loopafstand van het historische stadscentrum.


Hoogtepunten

 

  • Leg u zelf in de watten in de indrukwekkend restaurant scene van Kingston– met meer restaurants per hoofd van de bevolking dan welke stad dan ook in Canada, u kunt niet anders dan nog enkele nieuwe favoriete adresjes op uw lijstje zetten.
  • Beleef een historische site en levende geschiedenis museum in Ontario, het Fort Henry, waar bezoekers opnieuw in het militaire leven van de 19e eeuw stappen, een prachtig vestigingswerk.
  • Geniet van alle culturele hoogstandjes door naar verstellingen en tentoonstellingen werldklasse te gaan in de Grand Theatre, de Isabel, de Agnes Etherington Art Centre, en meer.

 

The Great Waterway

Voor meer informative over de Great Waterway & Kingston gebied, bezoek: