Brexit gevolgen voor mijn vakantie

Heeft Brexit gevolgen voor mijn vaarvakantie?

 

Veel van onze klanten hebben hun vaarvakantie 2019 al geboekt. Of u nu overweegt om uw volgende vakantie te boeken of als u al geboekt heeft, u vraagt zich waarschijnlijk af wat Brexit voor u betekent. Onze topprioriteit is om ervoor te zorgen dat u in 2019 een geweldige vakantie heeft. Op deze pagina staat alles wat u moet weten over uw Le Boat vakantie na Brexit.

 

Laatste update: 19 maart 2019

Le Boat's Brexit garantie

Veel van onze klanten hebben hun vaarvakantie 2019 al geboekt. Of u nu overweegt om uw volgende vakantie te boeken of als u al geboekt heeft, u vraagt zich waarschijnlijk af wat Brexit voor u betekent. Onze topprioriteit is om ervoor te zorgen dat u in 2019 een geweldige vakantie heeft. Op deze pagina staat alles wat u moet weten over uw Le Boat vakantie na Brexit.

Moet ik me zorgen maken over mijn vakantie met de onzekerheid van Brexit?

Wij begrijpen dat u zich zorgen maakt over uw vakantie vanwege het lopende politieke processen. Deal of no-deal, vluchten en ander vervoer (trein, veerboot, etc.) blijven tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU blijven gewoon doorgaan. U kunt er zeker van zijn dat uw vakantie nog steeds doorgaat zoals gepland. Als de nummer 1 aanbieder van vaarvakanties op de prachtige binnenwateren van Europa en Canada blijven wij actief op al onze bestemmingen, zodat u nog steeds met vertrouwen bij ons kunt boeken.

Gaat de prijs van mijn vakantie omhoog?

Als u uw Le Boat vakantie al geboekt heeft, garanderen wij dat de prijs van uw vakantie niet zal stijgen, wat er ook gebeurt als gevolg van Brexit. Boek vandaag nog om de prijs van uw Le Boat vakantie te garanderen met slechts een kleine aanbetaling. Veel van onze klanten kiezen er ook voor om hun extra's vooraf te boeken zodat ze er zeker van zijn dat de prijzen niet worden beïnvloed door de schommelende wisselkoersen in het geval van aankoop ter plaatse. Ons all-inclusive Extra pakketten stellen u in staat om de Reductie Eigen Risico, brandstof, bootreiniging en één fiets vooraf te boeken - boek vandaag nog om uw verbruikskosten (brandstof) vast te leggen.

Wordt mijn vervoer (vluchten, veerboot, trein, enz.) terug betaald als die na Brexit worden geannuleerd?

Wees gerust, ongeacht de uitkomst van Brexit, vliegtuigen vliegen nog steeds tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU. Dit is hetzelfde voor andere transportbedrijven (trein, ferry, etc.) die het Verenigd Koninkrijk en de EU met elkaar verbinden. Na het akkoord, is er een overgangsperiode, wat betekent dat er tot eind december 2020 niets zal veranderen en dat de vluchten gewoon doorgaan. De Europese Commissie heeft gezegd dat Britse luchtvaartmaatschappijen in het geval van een 'no-deal' scenario nog steeds kunnen opereren. Als om welke reden dan ook uw vervoersregelingen worden geannuleerd door Brexit en er geen alternatief wordt geboden, betekent de Brexit garantie van Le Boat dat u uw vakantieplannen kunt herschikken (zonder administratiekosten) of dat u recht hebt op een volledige terugbetaling bij ontvangst van de annuleringsbevestiging van de vervoerder.

Als ik na 29 maart boek, wat gebeurt er als mijn vakantie door Brexit niet door kan gaan?

Niets wijst erop dat u uw vakantieplannen na 29 maart 2019 niet meer kunt voortzetten. Zelfs in een 'no-deal' scenario heeft de Europese Commissie gezegd dat er nog steeds vluchten zullen worden uitgevoerd. Le Boat zal op alle bestemmingen, inclusief de EU, blijven vliegen, maar als uw reis om welke reden dan ook wordt geannuleerd vanwege Brexit, ontvangt u een volledige terugbetaling als er geen alternatieve regelingen worden aangeboden door uw vervoersaanbieder.

Kan ik mijn hond nog steeds meenemen op vakantie?

Huisdieren kunnen blijven reizen van en naar het Verenigd Koninkrijk naar de EU. In het geval van een 'no-deal' veranderen de vereisten voor documenten en gezondheidscontroles. Als u uw huisdier op of na 29 maart 2019 naar de UK wilt meenemen, moet u de voorbereidingen voor de reis van uw huisdier ten minste vier maanden voor de reisdatum bespreken met een officiële dierenarts. Huisdiereigenaren dienen een oogje in het zeil te houden voor verdere instructies van de Britse overheid.

Zijn mijn huidige paspoort en de Europese ziekteverzekeringskaart geldig?

Controleer de datum waarop uw paspoort verloopt. Wanneer u na 29 maart 2019 naar de UK reist, beveelt de regering van het Verenigd Koninkrijk u aan om op de datum van aankomst nog zes maanden op uw paspoort te hebben en om paspoorten die meer dan negen jaar en zes maanden geldig zijn vanaf 30 maart 2019 te verlengen.

Europese ziekteverzekeringskaarten zijn niet langer geldig in geval van een ‘no-deal’ Brexit. Het is verplicht dat reizigers voor elke reis een uitgebreide reisverzekering afsluiten, ongeacht waar u naartoe reist.

Kan ik mijn mobiele telefoon nog steeds gebruiken?

Op dit moment zijn de kosten voor het bellen, het versturen van berichten of het gebruik van internet op uw telefoon in de EU hetzelfde als in het Verenigd Koninkrijk. Als het Verenigd Koninkrijk zonder overeenkomst vertrekt, zijn deze regels niet langer van toepassing. Voordat u op reis gaat, moet u bij uw mobiele telefoonaanbieder informeren naar de kosten van het gebruik van uw telefoon in de EU, aangezien Britse bedrijven hebben gezegd dat zij dit voordeel aan hun klanten kunnen blijven aanbieden.

Kan ik nog gewoon autorijden in de EU na Brexit

Zolang u een volledig rijbewijs heeft, heeft u momenteel geen extra rijbewijs nodig om in het Verenigd Koninkrijk te rijden en de Britse regering heeft beloofd dat ook na Brexit rijbewijzen uit de EU geldig zullen blijven.

Dit zal waarschijnlijk veranderen in een 'no-deal' scenario voor Engelse reizigers die op of na 29 maart 2019 in de EU willen rijden, moeten mogelijk een internationaal rijbewijs en groene kaart aanvragen.

Als het Verenigd Koninkrijk zonder overeenkomst de EU verlaat, moeten Britse bestuurders een internationaal rijbewijs aanvragen. Het 'Department for Transport' is verantwoordelijk voor de afgifte van deze rijbewijzen. Aanvragen voor internationale rijbewijzen moeten worden ingediend in het Verenigd Koninkrijk, tegen een kleine vergoeding en zijn rechtstreeks verkrijgbaar bij het postkantoor. Burgers van het Verenigd Koninkrijk die hun voertuig binnen de EU besturen, zouden ook een fysieke groene kaart moeten aanvragen en bij zich hebben om uw Britse autoverzekering in de EU van toepassing te laten zijn, mocht het Verenigd Koninkrijk het land verlaten zonder dat er een deal wordt gesloten. Deze kaarten worden uitgegeven door verzekeraars en een kleine vergoeding kan in rekening worden gebracht om de administratiekosten te dekken. De ABI (brancheorganisatie voor de verzekeringssector) raadt aan om minstens een maand voor vertrek contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij. Le Boat raadt u aan om bij uw verzekeringsmaatschappij meer informatie aan te vragen over het verkrijgen van een groene kaart voor elke reis op of na 29 maart 2019.

Heb ik een visum nodig om na Brexit naar de EU te reizen?

U heeft geen visum nodig om na Brexit naar de EU of het Verenigd Koninkrijk te reizen. De Europese Commissie heeft in november 2018 aangekondigd dat reizigers uit het Verenigd Koninkrijk zelfs in een no-deal-scenario de EU nog steeds zonder visum kunnen bezoeken, op voorwaarde dat hetzelfde wordt aangeboden aan Europese burgers die het Verenigd Koninkrijk bezoeken. De Europese Commissie heeft gezegd dat burgers van het Verenigd Koninkrijk vanaf 2021 een vergoeding (van ongeveer 7 euro) moeten betalen voor deze visumvrijstelling. Dit maakt deel uit van een nieuw elektronisch systeem voor reisvergunningen dat van toepassing is op alle bezoekers uit derde landen naar de EU, vergelijkbaar met de Amerikaanse ESTA-regeling.

Moet ik wachten tot het Brexit akkoord alvorens ik mijn vakantie boek?

Veel van onze klanten hebben hun vaarvakantie in 2019 al geboekt. Als u overweegt een vaarvakantie te boeken, kunt u met vertrouwen boeken met Le Boat en onze Brexit garantie. Meer dan 60% van onze vakanties zijn al uitverkocht voor het seizoen 2019. Boek vandaag nog voordat u uw favoriete boot of bestemming misloopt.

 

Voor meer informatie over Brexit klik hier (Engels) of kijk voor actuele informatie in uw op de volgende websites: Rijksoverheid.nl en Belgium.be/nl.