Over Nieuwpoort

Vanwege het Coronavirus gaat de basis later open dan gepland. Voor meer informatie kijk op onze pagina Varen met vertrouwen.

Nieuwpoort is onze basis in de regio Vlaanderen, gelegen aan de kust met toegang tot heerlijke zandstranden. Van Nieuwpoort kunt u koers zetten naar het zuiden en een bezoek brengen aan de stad Ieper (6 uur varen van Nieuwpoort) om de laatste eer te bewijzen aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoolrlog. Of vaar naar het oosten, waar u na 6 uur varen de prachtige stad Brugge bereikt. Na nog eens 6 uur varen komt u aan in het bruisende Gent.

Bij de basis:

Faciliteiten

Douches

Toiletten

Wasserij

Wi-Fi

Beschikbare Extra's bij de basis

Voorafgaand aan vertrek kunt u een aantal extra's boeken voor meer vakantieplezier. Deze extra's kunt u ook bij aankomst op de basis boeken maar dat is duurder. Zie 'Reisvoorbereiding' voor meer informatie over de extra's. Afhankelijk van beschikbaarheid.

 

Praktische Extra's

Vroege Check-in en Late Check-out

Eindreiniging

Eco-pakket

Neon LED lantaarn

Buitenkussens

Boodschappen

Extra's voor meer plezier

Fietsverhuur

Feestmand voor speciale gelegenheden

Gas barbecue

Betaalmiddelen

Houd er rekening mee dat wij u vragen de verbruikskosten, borg en andere extra's in lokale valuta te betalen. Onze bases accepteren Visa en Mastercard maar géén American Express.

 

Hotels

Martinique - 0032 (0) 582 404 08

Clarenhof - 0032 (0) 582 248 00

Cosmopolite - 0032 (0) 582 333 66

 

Winkels

1.5km vanaf de basis is er een UNIC, een supermarkt vol met proviand (ook vers brood, vleeswaren en groenten etc.)

Het centrum van Nieuwpoort ligt op zo’n 2 km van de haven en heeft meerdere winkels, restaurants en cafés. Verdere inlichtingen over de plaatselijke faciliteiten kunt u inwinnen bij de receptie van de haven. Let op: In België kunt u in restaurants, hotels, winkels en sommige grote supermarkten betalen met creditcards, maar in de kleinere supermarkten niet.

 

 

Vissen

Vissen is toegestaan. Een visvergunning is vereist om vanaf uw boot te vissen (niet onder de 16 jaar). U koopt deze bij het lokale postkantoor voor ongeveer €50.

 

Markten

Vrijdag

 

Verkeersbureau

Nieuwpoort - Stad

Townhall

Marktplein 7

8620 Nieuwpoort

Tel.: +32 58 22 44 44

Fax: +32 58 22 44 28

[email protected]

Openingstijden

Maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag: 09:00-17:00 / Dinsdag en donderdag: 10:00-16:00 / Zondag: dicht

Adres

Le Boat, BVBA Connoisseur Belgium
Brugsevaart 48
B – 8620 Nieuwpoort
België

Telefoon

+32 (0) 582 366 23

Reis naar Nieuwpoort

Voor taxivervoer van of naar de basis neem contact op:

 

Taxi Patrick (+32 (0) 475 717 946 | www.taxipatrick.com/v2/)

Taxi Pierre’ (+32 (0) 475 651 807)

Taxi Merlyn (+32 (0) 475 680 311)

 

Richtprijs (4 personen) van:

  • Vliegveld Oostende (OST) 40€
  • Vliegveld Lille (LIL) 250€
  • Station Oostende 50€
  • Station Veurne 35€

Met de auto

Bereidt u zich voor

Het is uw eigen verantwoordelijkheid om bekend te raken met de lokale regels en u aan deze regels te houden. De meeste Europese landen hebben een verplichte lijst van artikelen die in uw auto moet hebben. Meer informatie en de genoemde lijst vindt u op de volgende webpagina: https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/driving-abroad/index_nl.htm

Directions

Vanaf Engeland of Frankrijk: Volg de borden naar Calais/Dunkerque – E40 richting België/Brugge. Volg afslag NR355 Nieuwpoort /Diksmuide richting Nieuwpoort N39. Keer bij de eerste verkeerslichten rechtsaf richting Nieuwpoort Centrum. Bij het tweede verkeerslicht rijdt u rechtdoor. Bij het derde verkeerslicht slat u rechtsaf richting Oostende. Volg de borden Binnenhaven tot verkeerslichten. Sla rechtsaf richting Lombardsijde/Westende N318 en ga weer naar rechts na 50 meter richting Oudenburg N358 (houdt het monument van King Albert I rechts). Ongeveer 200 meter verder, dient u de brug over te steken en naar links te gaan richting Oudenburg N358. Volg deze weg ongeveer 1 km lang en u zult de basis aan uw linkerkant zien.

 

Vanaf Zee Brugge naar de basis: Neem in Zee Brugge de N31 naar Brugge tot aan de kruising A10-E40/A17, richting Oostende. Rij tot aan kruising A18/A10. Van daar verder op de A18 richting Veurne. Afslag 5 (Gistel/Oostende vliegveld) en verder op de N33 richting Oostende. Na ongeveer 2 km richting Nieuwpoort. U bevindt zich op de N358 langs het Plassendale-Nieuwpoort kanaal. Na ongeveer 10 km over de brug, bij St Joris sluis 100 m verder rechtsaf naar vertrekhaven.

 

Vanaf Brussel: Neem de E40 naar Gent – Brugge. Na Brugge in Jabbeke verder op de E40 richting Veurne/Nieuwpoort. Bij de afslag NR355 richting Nieuwpoort/Diksmuide richting Nieuwpoort op N39 – verder zoals hierboven beschreven.

Met de trein

Dichtstbijzijnde treinstation(s):

Oostende:16 km

Veurne: 10 km

Vliegvelden

Dichtstbijzijnde vliegveld (en):

Oostende: 16 km

Brussel-Zaventem: 125 km

Lille (France): 130 km

Aankomst

Wanneer aankomen

U kunt op enig moment ná 14:00 aankomen - onze teams zullen u laten inchecken en u informeren zodra de vroege klanten zijn vertrokken. Als u een Early Check-in Service heeft geboekt, gelieve vanaf 11:00 aan te komen op de basis.

Late aankomsten

Als u ná 16:00 aankomt, wacht er een briefje op de deur van de receptie waarin staat waar uw boot is. De boot zal voor u open worden gelaten om die nacht aan boord te blijven. Het personeel van de basis zal u de volgende ochtend volledig informeren.

Bij uw aankomst

Ons personeel kijkt er naar uit om u te verwelkomen op de basis van hun vaarregio. Zij zullen er alles aan doen om uw vakantie zo soepel en fijn mogelijk te laten verlopen.

Wanneer u aankomt, zal ons basispersoneel:

  • Een voorschot afnemen op de verbruikskosten voor brandstof, gas en slijtage (lokale valuta). Aan het einde van uw vaarvakantie zult u een bedrag terugkrijgen indien u teveel betaald heeft of zult u het overige verschil nog moeten bijbetalen.
  • De borgsom afnemen. De borgsom wordt alleen ingehouden indien de boot of inventaris beschadigd is. De borgsom (en daarmee het risico) kunnen worden teruggebracht door een Reductie Eigen Risico te kopen. Neem contact op met uw vakantieadviseur voor meer details.
  • U bekend maken met uw waterwegengids, kaarten en andere nuttige documentatie die helpen bij het plannen van uw route en waar u wilt stoppen.
  • U een briefing geven over uw boot, de uitrusting en het vaargebied (plaatsen om te bezoeken, etc.).
  • U een demonstratie van de boot op het water (proefvaart) geven met een van onze technici.

Uw terugkomst

Wij herinneren u eraan dat de boot op uw laatste vaardag om 09:00 uur moeten zijn teruggebracht (niemand meer aan boord). Indien u een Late Check-out geboekt heeft, dient u de boot voor 12:00 uur af te leveren.

Lokale informatie