+32 (0) 22 300 208
opening hours
Ma:
10:00 -12:00 / 13:00 - 17:00
Di - Vr:
9:30 -12:00 / 13:00 - 17:00

De Lot Vallei Route

De Lot, Frankrijk

Douelle Heen en terug, via Luzech en Crégols

Minimaal 7 overnachtingen

Geniet met volle teugen van een riviercruise langs prachtige kastelen, middeleeuwse kerken en steden met musea en kunstgalerieën.

4.15
 
gebaseerd op 7 recensies
Boten en Prijzen

Of bel ons via +32 (0) 22 300 208 om te boeken

Aanbiedingen 

Herfst Deals tot -35%. Boek voor 20 september.

Recensie voor de De Lot Vallei Route

5
 
we hadden reeds een boottocht gemaakt op het "canal du midi", maar de tocht op de Lot was van een ander kaliber; maar dankzij het vaarboek dat we erbij gekregen hadden konden we onze reis perfekt volgen en alle "moeilijke"plaatsen omzeilen. Ook het zelf moeten bedienen van de sluizen - open en dichtdraaien van de deuren - vonden we een mooie afwisseling op onze tocht.
De Lot slingert zich door het land en na iedere bocht had met wel een ander uitzicht, met de mogelijkheid om hier en daar aan te meren, aan land of aan een dorp of stad. De aankomst in St Cirq Lapopie is adembenemed - niet voor niets één van de mooiste dorpjes van Frankrijk -
5
 
Heerlijke vakantie op een mooie boot in een prachtige omgeving met lekker weer.
Cahors is een leuke plaats om te bezoeken. Ideaal is de ligplaats direct na de sluis onder de brug aan de linkerkant. Je ligt dan bij een restaurantje waar je heerlijk kunt eten. En je loopt zo Cahors in. Ook fijn om te liggen is bij de volgende ligplaats aan de rechterkant. Je ligt dan bij een zwembad waar je lekker kunt zwemmen. (voor diegenen die niet in de rivier durven of het te koud vinden of van een glijbaan willen). Een leuke plaats om te bezoeken is ook Saint-Cirq-Lapopie met allemaal smalle straatjes. De wandeling vanaf de ligplaats via het voetpad is voor normale mensen goed te doen. Niet voor mensen die slecht te been zijn maar die kunnen gratis met een bus. Het uitzicht boven is prachtig. In Douelle kun je heerlijk eten bijL'Auberge du Vieux. Vanaf de ligplaats de brug over en linksaf de straat uitlopen. Wel is het aan te raden om van te voren te reserveren.
5
 
De vakantie was voor ons een zalige belevenis met onze volwassen kinderen in een prachtige, rustige natuur met tegelijk de nodige actie.
We raden aan om de tocht te maken met minimum 4 volwaardige bemanningsleden, zeker van elke gelegenheid gebruik te maken om proviand aan te kopen of ergens iets te nuttigen, verder te genieten van de natuur en zich te laten verrassen door de pittoreske dorpjes.
5
 
Het varen op een rivier in stromend water is een nieuwe ervaring. Wij hebben genoten van de omgeving en het zelf bedienen van de sluizen.
Wij hebben het gehele bevaarbare gedeelte gevaren. In totaal ongeveer 70 km. Veel oude steden gezien en bezocht zoals Cahors, Circ de Lapopie, Vers, etc.
4
 
algemeen een heerlijke en zeer mooie vaarvakantie. Met 4 volwassenen op een CRUSADER. schitterend weer, daardoor plaats genoeg op deze boot. wij hadden al flinke vaarervaring, toch aanrader als je op een stromende rivier vaart. We zagen veel angst en onzekerheid rondom ons bij het aanmeren en de zelf te bedienen sluizen. personeel allen ok, ook bij accupanne binnen het uur geholpen. Het aantal aanmeer- en zeker zwembare plaatsen is toch echt beperkt waardoor zelfs in september driedubbel liggen. wij vulden de tevredenheidslijst in, die kan u zeker raadplegen.
de reisbeschrijving van dit mooie gebied klopt, dus doe maar. aanrader: al wat met verzekeringen te maken heeft doe je best ter plekke; dit is een zwak puntje voor le boat; lees, de aanbiedingen zijn niet steeds glashelder op dit vlak