4 prachtige steden om te bezoeken in België

Vraagt u zich af welke steden niet gemist mogen worden tijdens uw riviervakantie in België?

België is het belangrijste centrum van West-Europa, omdat het een land is dat bestaat uit vele naties, talen en gewoonten.

Door de eeuwen heen hebben de ideale ligging en rijkdom van het land geleid tot vele oorlogen om macht erover te verkrijgen. België verbergt zijn mooiste verhalen over rijkdom, verlies en macht langs zijn waterwegen.

Laten we eens kijken naar 4 van de niet te missen stopplaatsen langs de belangrijkste waterwegen van België.

  • Brugge
  • Gent
  • Oudenaarde
  • Kortrijk

Brugge

4 prachtige steden om te bezoeken in België

Brugge is een prachtige stad, door UNESCO geclassifiseerd, en is de thuisbasis van vele historische bezienswaardigheden. Brugge was ooit een cultureel centrum van religie, kunst en architectuur.

Vandaag kunt u gemakkelijk de rijke geschiedenis van de stad en de gevolgen daarvan voor het Europese continent verkennen, en genieten van zijn modernere aanbiedingen.

Wonderlijke winkels, rondleidingen, restaurants en festivals...

Brugge is een stad die u niet mag missen!

Gent

Gand

Gent is het hoogtepunt van uw vaarvakantie naar België!

Gent was in de middeleeuwen één van de grootste en rijkste steden in Europa. De stad biedt festivals, heerlijke gerechten, kunst en prachtige landschap. Bezoek het Gentse meesterwerk in Sint-Bavos, verken de Zebrastraat, bezoek de vlooienmarkt Bij Saint-Jacobs of wandel ’s nachts door de stad.

Het is zeker een onvergetelijke ervaring!

Oudenaarde

Audenarde

Deze oude stad was ooit een bloeiende stad in het middeleeuwse Vlaanderen. De stad werd in 974 opgericht, toen een Romeins versterking werd opgericht om zich tegen Frankrijk te verdedigen.

De stad heette oorspronkelijk Ename, en heeft zich ontwikkeld tot een stad die zich specialiseert in textielproductie, in het bijzonder tapijten. Het is een prachtig getuigenis voor de bloeiende Vlaamse cultuur die Vlaandere voor de oorlogen domineerde. Oudenaarde presenteert een fantastische collectie van unieke middeleeuwse tapijten, verbazingwekkende architectuur en brouwerijen om te ontdekken.

Kortrijk

Courtrai

De stad staat bekend om de beroemde “Guldensporenslag” in 1302, waarin de gemeenschap van Vlaamse inwoners van Kortrijk opstonden tegen de Fransen. De strijd leidde de Vlamingen tot overwinning, waardoor dit kleine stadje een andere schatkamer is, vol van gereserveerde Vlaamse kunst en cultuur.

Zoals vele kleine stadjes, definieërt de Gotische architectuur nog steeds de skyline van deze stad.

Kortrijk is een ideale plaats om te voet of met de fiets te verkennen, omdat het de grootste autovrije zone van België is!

 

4 prachtige steden om te bezoeken in België

 

 Als u deze prachtige steden wilt ontdekken, aarzel dan niet om uw riviervakantie in België te boeken!