Venetië en Friuli

Geef u over aan al het heerlijks van Veneto

De waterwegen van Veneto in Italië hebben twee verschillende gezichten. In het sprankelende Venetië met haar pracht en praal staat het leven nooit stil. Maar tijdens uw bootvakantie in Italië leert u ook de andere en minstens even mooie kant van dit gebied kennen. Stille eilanden en kanalen langs de kust beloven een heerlijk ontspannen tocht. Rivieren voeren u langzaam het binnenland in waar u in alle rust intrigerende steden en dorpen kunt ontdekken. Er zijn 2 vertrekbases voor uw bootverhuur Venetië: Casale en Precenicco.

Uw vakantie van 2024 start al vandaag!
Laagste prijsgarantie en tot -15% op uw vaarvakantie in Italië in 2024. Geldig t/m 01/10/2023.

Bekijk onze aanbiedingen

De kaart laat zich waar Venetië en Friuli zich in Italië bevinden

Vindt u uw ideale vaarvakantie niet op onze website, neem contact op met onze vaarvakantieadviseurs voor een offerte op maat.

Kaart van de vaarregio Venetië en Friuli

Kaart van de vaarregio: Venetië en Friuli

 = Le Boat basis          = Kanaal        = Bevaarbare rivier          = Niet verder bevaarbaar

De ideale vaarregio voor...

Geschiedenis en erfgoed

Venetiaanse carnavalsmaskers

Uw vaarvakantie Venetië herbergt schatten aan historie en erfgoed. Ga tijdens uw historische vakantie eerst hiernaartoe en vaar dan door naar Murano voor prachtig glaswerk, naar Burano voor kantwerk en Jesolo voor haar Villa Saccagnana. Vaar over La Riviera del Brenta langs de prachtige Villa Pisani.

Golf

Golfballen die uit een zak vallen

Geweldige golfclubs genoeg in Veneto, dus laat u vooral eens verleiden tot een golfweekendje in Venetië tijdens uw bootvakantie op het kanaal. Sla eens een balletje op Golf Club Villa Condulmer bij Casale. Dit is een geweldige baan met 18 holes op een vorstelijk landgoed. De baan in Grado is één van de beste van Italië.

Zwemmen

Strand van Lignano, Italië

Kom lekker bij op de zonovergoten stranden aan de Adriatische kust. Koel lekker af in zee of neem een duik in één van de verfrissende zwembaden. Vooral in de meren in de regio Friuli is het water buitengewoon uitnodigend. En Grado is aanrader nummer één. Krijgt u al zin in uw Venetië boot?

Gastronomie

Bruschetta met tomaten en champignons

Venetië heeft een heel eigen Italiaanse gastronomie. Proef de verrukkelijke rixoto de gò (rijst met vis), pasta e faxioi (bonensoep met pasta), polenta e schie (verse garnalen op witte polenta) of fegato ala venesiana (gemalen lever met uien). En er is natuurlijk altijd pizza! Nieuw: Geniet van een fantastische culinaire ervaring door kooklessen te nemen bij Acquolina. Dit is de perfecte manier om de Italiaanse keuken en de manier van leven te proeven!

Nuttige informatie

Download onze regiogids

bookLees in onze handige vaarvakantie regiogids (PDF) waar u kunt stoppen en wat u langs de waterweg kunt zien en doen.

Download onze regiogids

In het Lagune van Venetië liggen meer dan 120 eilanden verborgen. Hoge zandbanken beschermen de ondiepe wateren tegen het water uit de Adriatische Zee en vormen zo het grootste moerasgebied in het hele Middellandse-zeegebied. Het is een prachtige leefomgeving voor vogels en andere zeedieren. Wanneer u de kaart van Veneto in Italië bekijkt, ontdekt u dat Venetië meer is dan alleen maar een stad. Het omvat een veel groter gebied dat door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard.

Wanneer vanaf Venetië langs de kust naar het noorden vaart, bereikt u in het noordoosten van Italië de regio Friuli. Varen in Venetië is hier nog niet zo toeristisch. Onderweg komt u langs de rivieren de Sile, Piave, Livenza en Stella. Elke rivier heeft zijn eigen uitstraling. Moerasland, bosrijke stukken en zandstranden wisselen elkaar mooi af. Deze kleine versies van het Lagune van Venetië bieden een idyllische omgeving en verleiden u om even te blijven hangen.

Rond 400 na Chr. vielen barbaren uit Noord-Europa Italië binnen en lieten een spoor van vernieling achter met hun plunderingen. Sommige inwoners vluchtten naar de eilanden net voor de kust van het hedendaagse Venetië. Het open water zorgde voor een natuurlijke bescherming. Door visserij en handel groeide de nederzetting uit tot een welvarende plek, waarvan de macht halverwege de 15e eeuw het hoogtepunt bereikte. Venetië werd ook wel de Koningin van de Adriatische Zee genoemd. Door de 150 kanalen en 400 bruggen is de stad één van de meest aparte plaatsen ter wereld.

De Lagune van Venetië kan erg druk zijn, dus enige vaarervaring is aanbevolen. De meren in de regio Friuli zijn een stuk rustiger en daardoor beter geschikt voor beginners.

Bezoek onze speciale pagina met actuele informatie over de geldende vaarrestricties in onze regio's.

Alle sluizen en hefbruggen in de Venetiaanse lagune en omliggende waterwegen zijn automatisch. Houten palen (briccole) markeren de vaargeul. Het gebruik van sluizen is gratis in Italië.

Openingstijden: Automatische opening op aanvraag

Gesloten op: De sluizen op de Brenta rivier zijn gesloten op maandagen. Alle overige sluizen zijn het hele jaar geopend, ook op feestdagen.

In de omgeving van Venetië mag u alleen aanleggen bij de daarvoor bestemde openbare aanlegplaatsen. Het aanbod is beperkt, vooral in het drukke zomerseizoen. Verdoe geen tijd met het zoeken naar een aanlegplaats in de Lagune van Venetië, maar neem gewoon een watertaxi (vaporetto) naar uw toeristenbestemming.

Voor alle klanten van Le Boat die van en naar Casale varen, zijner exclusieve privéligplaatsen beschikbaarvoor Le Boat-klanten. Deze ligplaatsen bevinden zich in Mazzorbo (Burano), Vignole (voorVenetië) en in Chioggia - gebieden die goed verbondenzijn met het openbaar vervoer (de beroemde waterbus Vaporetto) om u te helpen het centrum van Venetië en alle omliggende eilanden te bezoeken. Ze hebben geen toegang tot water of walstroom en de beschikbaarheid is beperkt – ze worden toegewezen op basis van " wie het eerst komt het eerst maalt ". Deze kosten worden automatisch toegevoegd aan uw reservering voor Italiëen zijnin begrepen in de prijzen die op onze website worden vermeld wanneer deze van toepassingzijn.  In de Friuli-regio bij onze basis in Precenicco is het vinden van een ligplaats een stuk eenvoudiger.

Voor de reisinformatie naar onze bases in dit vaargebied en de faciliteiten en voorzieningen op iedere basis of in de omgeving, klikt u op de relevante basis hieronder:

 • Boothuur en uitrusting.
 • Volledig uitgeruste keuken en keukengerei.
 • Handhanddoeken en bedlinnen voor alle passagiers.
 • Demonstratie van de boot.
 • Technische ondersteuning.
 • Vaarkaarten en informatie over de regio.
 • Sluisgeld (behalve in Ierland en Nederland).
 • Verplichte toeslag voor varen en aanmeren in Canada.  Meer weten
 • Optionele extra's (meer weten)
 • Kosten voor reductie van het eigen risico (meer weten)
 • Functioneringskosten (diesel, gas, slijtagekosten) - per motoruur berekend (meer weten)
 • Transport van en naar de basis.
 • Faciliteiten langs de waterkant als u daar gebruik van maakt (bijv. betaalde aanmeerplaatsen, afpompen indien nodig, water etc.).
 • Annuleringsverzekering & reis/persoonlijke verzekering.
 • Eten en drinken

Interactieve regiokaart

Basis pin  = Le Boat basis  Point of interest = Bezienswaardigheden

Ontdek...

Ontdek Treviso, een middeleeuws stadje waar u kunt rekenen op een prettig verblijf. Wandel door de vele kronkelige straten en geniet daarna in een goed restaurant van de lokale specialiteiten op basis van radicchio, rode sla. Let op: Treviso is niet per boot bereikbaar, maar is gemakkelijk met de fiets of taxi vanaf Casier te bereiken.

Casier is een traditionele stad met een mooie historische kerk en een voetgangersplein. Tegenover de openbare haven ligt de Cimetero dei Burci, waar zich de traditionele Venetiaanse houten boten bevinden, die hier 50 jaar geleden zijn verlaten. Ze zijn goed zichtbaar dankzij een reeks van van houten loopbruggen.

Casale sul Sile is een mooie gemeente in de buurt van Treviso die u te fiets of met de auto kunt bezoeken. Hier ligt een fantastisch natuurgebied aan de rivier de Sile met prachtige landschappen: een perfecte combinatie van stilte en schoonheid.

Torcello is een gastvrij eiland dat ooit heel invloedrijk en dichtbevolkt was. Nu is het een vredig eiland met mooie monumenten, zoals de fantastische basiliek Santa Maria Assunta. Hier moet u zijn voor schoonheid en rust.

Mazzorbo is verbonden met Burano door een oude, houten loopbrug. Het is vooral bekend om Venissa, het oude landgoed omringd door middeleeuwse muren dat door de familie Bisol, een familie van wijnmakers, is gerestaureerd. Bekend om de productie van de beste Prosecco in Italië, hebben ze nu een wijngaard in Mazzorbo.

Colourful houses of Burano

In Burano moet u zeker een kijkje nemen bij de kleurrijke huizen die in artistieke mozaïekstijl zijn geschilderd. Het kantmuseum en de kantfabriek zijn ook erg interessant. Vergeet niet de onweerstaanbare zoete Burano-koekjes te proeven. Deze streeklekkernijen zijn gemaakt met echte boter.

Sant'Erasmo is een schitterend, vredig eiland waar u heerlijk fietsen kunt. Ontdek tijdens uw fietstocht de Torre Massimiliana, een door Napeleon gebouwde vesting die de lagune moest beschermen. Rust hier uit aan het fantastische, ongeëvenaarde lagunestrand. Sommige Venetiaanse wijnen komen hier vandaan. Proef er eens één.

Vidrio de Murano, Italia

Murano is een heel mooie stad om te bezoeken. Bewonder de sierlijke Santi Maria en Donatobasiliek, gebouwd in de 7e eeuw. Blijf wat langer om kennis te maken met de typische lokale, kleurrijke architectuur. Een overnachting hier is absoluut de moeite waard: de kanaaloevers zijn 's nachts erg mooi.

Must-see
León de San Marcos en la Basílica de San Marcos

Venetië. Een schatkamer op het gebied van geschiedenis en architectuur. Ontdek één van de mooiste plekken op aarde, beroemd vanwege de festivals en de vaartochten door de vele grachten. Verken het centrum te voet en bezichtig de talloze fantastische monumenten. Neem uw fototoestel mee!

Chioggia is een eilandje dat ook wel 'klein Venetië' wordt genoemd. Verken dit pittoreske stadje met autovrij centrum en diverse goede restaurants met de streekgerechten van verse vis.

De fabriek van Louis Vuitton staat bekend om zijn schoenproductie en is gevestigd in de stad en toont in zijn galerij ook hedendaagse stukken uit de Louis Vuitton kunstcollectie. 

Oriago is de eerste langs het Brenta kanaal van Venetië naar Padova. U ontdekt hier villa Pisani Malcontenta een bijzonder gebouw ontworpen door Andrea Palladio in zijn zeer kenmerkende stijl.

 

Ontdek het schitterende historische centrum van Dolo met gerestaureerde watermolens, waar u in kleine winkels smakelijke streekproducten kunt kopen. Struin door het voetgangersgebied met veel restaurants. U kunt hier ook prachtige Venetiaanse villa's bezoeken.

Maak een wandeling in het mooie Stra en vooral langs het kanaal, waar u prachtige Venetiaanse villa's zult zien. De stad staat bekend vanwege zijn Villa Pisani genaamd La Nazionale, een nationaal monument. 168 vertrekken zijn helemaal beschilderd door beroemde Venetiaanse kunstenaars. De villa staat in een grote tuin met monumentale stallen, een natuurlijk labyrint en een grote vijver. Het gebouw is oorspronkelijk in 1721 gebouwd door de Venetiaanse doge Alvise Pisani. Napoleon heeft hier ooit gewoond.

Bezoek het schitterende, groene Padova en bekijk daar de San Antoniokathedraal, in de 13e eeuw gebouwd ter ere van de heilige Antonius. Loop over de Prato della Valle, een indrukwekkend rond voetgangersplein vlakbij een openluchtmuseum, met kanalen waarlangs allemaal oude beelden staan.

Jesolo is één van de weinige pretentieloze toeristencentra in Italië. U vindt hier winkels die emmertjes en schepjes verkopen, neonverlichting en crazy-golfcursussen. Het lange strand biedt een en al vertier in de vorm van evenementen, sport en spel, kleuren en verlichting en de promenade met de kleine ambachtateliers en grote boetieks. De promenade staat bekend als Europa's langste autoloze winkelstraat en is een walhalla voor wie van shoppen houdt.

Reis naar Caorle kom tot rust in het mooie autovrije centrum. Hier vindt u tal van kleurrijke huizen en goede restaurants. Profiteer van de gelegenheid om rond de lagune te wandelen en de prachtige landschappen te bewonderen.

Concordia Sagittaria staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een feest van Romeinse schatten en artefact. Concordia zorgt voor een aangenaam en waardevol bezoek, met een mooie collectie van goede restaurants in de buurt van de ligplaatsen.

Portogruaro ligt 3 km van Concordia Sagittaria en is bereikbaar met de fiets. Het is een charmant stadje, met een groot voetgangersgebied vol met winkels, bars en restaurants. U kunt ook de watermolens bewonderen, die volledig zijn gerestaureerd en operationeel zijn en genieten in de traditionele "osteria" (typische Venetiaanse bars). En diegenen die geïnteresseerd zijn in de lokale geschiedenis, mogen de fascinerende Romeinse archeologische museum niet missen.

Bibione is een groot resort aan de kust. Het is ook een gastvrij en mooi middeleeuws stadje. Bij de ligplaats ziet u al direct restaurants en cafés. Maak hier een ontspannen wandeling langs de oever.

Lignano is een beroemde vakantiebestemming in Italië voor wie plezier en entertainment zoekt. Er zijn veel goede voorzieningen en uitgaansgelegenheden. Ga een dagje naar het strand of wandel langs de Tagliamento met zijn kristalheldere water en witte zand, dat door de rivier wordt meegevoerd vanuit de Karnische Alpen.

Precenicco is een leuke, gastvrije plaats. Ontdek hier het middeleeuwse stadshart met talloze restaurants en bars.

Marano Lagunare is een typisch oud vissersstadje met een mooie gerestaureerde, duizend jaar oude toren die de skyline domineert. In het centrum vindt u een leuke vismarkt. Ontdek het bijzondere Isola delle Conchiglie, een eilandje met moerasachtige begroeiing en een visrestaurant. Deze plek is beroemd omdat u er mooie schelpen kunt vinden.

De stad Aquileia herbergt diverse archeologische vindplaats. Meer hier aan voor een wandeling langs de vele oeroude ruïnes en ontdek de kleurrijke geschiedenis, zoals het grootse Romeinse verleden.

Slechts een smalle landstrook verbindt Grado met het vasteland. Het stadje heeft een stijlvol historisch centrum dat doet denken aan Venetië. Hier kunt u ronddwalen door de steegjes en over depleintjes, waar schilderachtig rommelige vissershuizen staan...

Voorgestelde mogelijke routes

Om u een indruk te geven hoe ver u kunt varen in de tijd die u ter beschikking heeft, volgt hier een selectie van de routes van en naar onze bases in de regio. U hoeft niet op alle genoemde locaties aan te leggen of de route helemaal te volgen. Het staat u vrij te varen waar u wilt, zolang u uw boot maar inlevert op uw aankomstbasis op de door u geboekte datum. Voor een comfortabel reistempo raden we u aan 2-4 uur per dag te varen. Zo heeft u genoeg tijd om regelmatig aan te leggen en de omgeving te verkennen.

Let op: Alle routesuggesties en routes op de website van Le Boat zijn slechts voorbeelden en de voorgestelde mogelijke routes, attracties, restaurants, steden, dorpen of delen van de waterweg die erin zijn opgenomen, zijn mogelijks niet altijd open of toegankelijk op het moment van uw vaarvakantie. 

 = Klik op het pijl icoontje op elke routesuggestie voor meer informatie op de achterzijde van het 'kaartje'.

Kleurrijke straten van Burano

Casale HEEN EN TERUG via Venetië

Casale
Casale-sul-Sile
Torcello
Mazzorbo
Burano
Sant'Erasmo
Venetië
Murano
Casale

10 uur varen

92km 2 sluizen 3 nachten

Casale HEEN EN TERUG via Venetië

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

De betoverende magie van Italië groeit met ieder moment! U brengt uw drijvende villa naar Venetië, doet het indrukwekkende San Marcoplein aan en vaart dan verder naar de Venetiaanse eilanden. Hier ligt het tempo een stuk lager en lijkt de tijd langzamer te gaan. Een Kleine Venetië Korte Vakantie op de Sile heeft werkelijk alles wat u zich kunt voorstellen.

Hoogtepunten:

 • Het eiland Torcello en de basiliek Santa Maria Assunta  
 • Middeleeuwse muren en prosecco in Mazzorbo 
 • Wandelen langs de pittoreske grachten van Venetië
 • Verse visrestaurants in Chioggia

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Casale-sur-Sile: Casale sul Sile is een mooie gemeente in de buurt van Treviso die u te fiets of met de auto kunt bezoeken. Hier ligt een fantastisch natuurgebied aan de rivier de Sile met prachtige landschappen: een perfecte combinatie van stilte en schoonheid.
 • Torcello: Torcello is een gastvrij eiland dat ooit heel invloedrijk en dichtbevolkt was. Nu is het een vredig eiland met mooie monumenten, zoals de fantastische basiliek Santa Maria Assunta. Hier moet u zijn voor schoonheid en rust.
 • Mazzorbo: Mazzorbo is verbonden met Burano door een oude, houten loopbrug. Het is vooral bekend om Venissa, het oude landgoed omringd door middeleeuwse muren dat door de familie Bisol, een familie van wijnmakers, is gerestaureerd. Bekend om de productie van de beste Prosecco in Italië, hebben ze nu een wijngaard in Mazzorbo.
 • Burano: In Burano moet u zeker een kijkje nemen bij de kleurrijke huizen die in artistieke mozaïekstijl zijn geschilderd. Het kantmuseum en de kantfabriek zijn ook erg interessant. Vergeet niet de onweerstaanbare zoete Burano-koekjes te proeven. Deze streeklekkernijen zijn gemaakt met echte boter.
 • Sant'Erasmo: Sant'Erasmo is een schitterend, vredig eiland waar u heerlijk fietsen kunt. Ontdek tijdens uw fietstocht de Torre Massimiliana, een door Napeleon gebouwde vesting die de lagune moest beschermen. Rust hier uit aan het fantastische, ongeëvenaarde lagunestrand. Sommige Venetiaanse wijnen komen hier vandaan. Proef er eens één.
 • Venetië: Een schatkamer op het gebied van geschiedenis en architectuur. Ontdek één van de mooiste plekken op aarde, beroemd vanwege de festivals en de vaartochten door de vele grachten. Verken het centrum te voet en bezichtig de talloze fantastische monumenten. Neem uw fototoestel mee!
 • Murano: Murano is een heel mooie stad om te bezoeken. Bewonder de sierlijke Santi Maria en Donatobasiliek, gebouwd in de 7e eeuw. Blijf wat langer om kennis te maken met de typische lokale, kleurrijke architectuur. Een overnachting hier is absoluut de moeite waard: de kanaaloevers zijn 's nachts erg mooi.

10 uur varen

92km 2 sluizen 3 nachten
Genieten van een gondelvaart in Venetië

Casale HEEN EN TERUG via Venice, Chioggia & Lido di Jesolo

Casale
Casale-sul-Sile
Torcello
Mazzorbo
Burano
Sant'Erasmo
Murano
Venetië
Chioggia
Jesolo
Casale

22 uur varen

174km 2 sluizen 7 nachten

Casale HEEN EN TERUG via Venice, Chioggia & Lido di Jesolo

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

U vaart de rivier de Sile af en wordt betoverd door het inspirerende uitzicht. Het met eilanden bezaaide blauwe water ten noorden van Venetië nodigt u uit om Murano en Burano te bezoeken. Al snel meert u aan bij een haven en geniet van zeevruchten in een osteria (café/bar). U heft een glas vino en heeft de tijd van uw leven tijdens uw vaarvakantie in Italië!

Hoogtepunten:

 • Het eiland Torcello en de basiliek Santa Maria Assunta  
 • Middeleeuwse muren en prosecco in Mazzorbo 
 • Wandelen langs de pittoreske grachten van Venetië
 • Koekjes proeven in Burano

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Casale-sur-Sile: Casale sul Sile is een mooie gemeente in de buurt van Treviso die u te fiets of met de auto kunt bezoeken. Hier ligt een fantastisch natuurgebied aan de rivier de Sile met prachtige landschappen: een perfecte combinatie van stilte en schoonheid.
 • Torcello: Torcello is een gastvrij eiland dat ooit heel invloedrijk en dichtbevolkt was. Nu is het een vredig eiland met mooie monumenten, zoals de fantastische basiliek Santa Maria Assunta. Hier moet u zijn voor schoonheid en rust.
 • Mazzorbo: Mazzorbo is verbonden met Burano door een oude, houten loopbrug. Het is vooral bekend om Venissa, het oude landgoed omringd door middeleeuwse muren dat door de familie Bisol, een familie van wijnmakers, is gerestaureerd. Bekend om de productie van de beste Prosecco in Italië, hebben ze nu een wijngaard in Mazzorbo.
 • Burano: In Burano moet u zeker een kijkje nemen bij de kleurrijke huizen die in artistieke mozaïekstijl zijn geschilderd. Het kantmuseum en de kantfabriek zijn ook erg interessant. Vergeet niet de onweerstaanbare zoete Burano-koekjes te proeven. Deze streeklekkernijen zijn gemaakt met echte boter.
 • Sant'Erasmo: Sant'Erasmo is een schitterend, vredig eiland waar u heerlijk fietsen kunt. Ontdek tijdens uw fietstocht de Torre Massimiliana, een door Napeleon gebouwde vesting die de lagune moest beschermen. Rust hier uit aan het fantastische, ongeëvenaarde lagunestrand. Sommige Venetiaanse wijnen komen hier vandaan. Proef er eens één.
 • Murano: Murano is een heel mooie stad om te bezoeken. Bewonder de sierlijke Santi Maria en Donatobasiliek, gebouwd in de 7e eeuw. Blijf wat langer om kennis te maken met de typische lokale, kleurrijke architectuur. Een overnachting hier is absoluut de moeite waard: de kanaaloevers zijn 's nachts erg mooi.
 • Venetië: Een schatkamer op het gebied van geschiedenis en architectuur. Ontdek één van de mooiste plekken op aarde, beroemd vanwege de festivals en de vaartochten door de vele grachten. Verken het centrum te voet en bezichtig de talloze fantastische monumenten. Neem uw fototoestel mee!
 • Chioggia: Chioggia is een eilandje dat ook wel 'klein Venetië' wordt genoemd. Verken dit pittoreske stadje met autovrij centrum en diverse goede restaurants met de streekgerechten van verse vis.
 • Jesolo: Jesolo is één van de weinige pretentieloze toeristencentra in Italië. U vindt hier winkels die emmertjes en schepjes verkopen, neonverlichting en crazy-golfcursussen. Het lange strand biedt een en al vertier in de vorm van evenementen, sport en spel, kleuren en verlichting en de promenade met de kleine ambachtateliers en grote boetieks. De promenade staat bekend als Europa's langste autoloze winkelstraat en is een walhalla voor wie van shoppen houdt.

22 uur varen

174km 2 sluizen 7 nachten
De kanalen van Venetië

Casale HEEN EN TERUG via Venice & Stra (Padua)

Casale
Treviso
Torcello
Mazzorbo
Burano
Sant'Erasmo
Venetië
Fiesso d'Artico
Dolo
Stra
Padova
Casale

16 uur varen

200km 10 sluizen 7 nachten

Casale HEEN EN TERUG via Venice & Stra (Padua)

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Palazzo's aan de strakke oevers van de Brenta Riviera bij Stra geven een continu veranderend beeld van de locatie waar de Italiaanse aristocratie in luxe baadt. U brengt een bezoek aan de adembenemende Villa Pisani. Maar u bent nog niet klaar. Tijdens een bootvakantie in Italië kunt u ook een bezoek brengen aan het geweldige Venetië met zijn diverse historische bezienswaardigheden, chique winkels en 5-sterren Michelin-restaurants.

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Casale-sur-Sile: Casale sul Sile is een mooie gemeente in de buurt van Treviso die u te fiets of met de auto kunt bezoeken. Hier ligt een fantastisch natuurgebied aan de rivier de Sile met prachtige landschappen: een perfecte combinatie van stilte en schoonheid.
 • Torcello: Torcello is een gastvrij eiland dat ooit heel invloedrijk en dichtbevolkt was. Nu is het een vredig eiland met mooie monumenten, zoals de fantastische basiliek Santa Maria Assunta. Hier moet u zijn voor schoonheid en rust.
 • Mazzorbo: Mazzorbo is verbonden met Burano door een oude, houten loopbrug. Het is vooral bekend om Venissa, het oude landgoed omringd door middeleeuwse muren dat door de familie Bisol, een familie van wijnmakers, is gerestaureerd. Bekend om de productie van de beste Prosecco in Italië, hebben ze nu een wijngaard in Mazzorbo.
 • Burano: In Burano moet u zeker een kijkje nemen bij de kleurrijke huizen die in artistieke mozaïekstijl zijn geschilderd. Het kantmuseum en de kantfabriek zijn ook erg interessant. Vergeet niet de onweerstaanbare zoete Burano-koekjes te proeven. Deze streeklekkernijen zijn gemaakt met echte boter.
 • Sant'Erasmo: Sant'Erasmo is een schitterend, vredig eiland waar u heerlijk fietsen kunt. Ontdek tijdens uw fietstocht de Torre Massimiliana, een door Napeleon gebouwde vesting die de lagune moest beschermen. Rust hier uit aan het fantastische, ongeëvenaarde lagunestrand. Sommige Venetiaanse wijnen komen hier vandaan. Proef er eens één.
 • Venetië: Een schatkamer op het gebied van geschiedenis en architectuur. Ontdek één van de mooiste plekken op aarde, beroemd vanwege de festivals en de vaartochten door de vele grachten. Verken het centrum te voet en bezichtig de talloze fantastische monumenten. Neem uw fototoestel mee!
 • Fiesso d'Artico: De fabriek van Louis Vuitton staat bekend om zijn schoenproductie en is gevestigd in de stad en toont in zijn galerij ook hedendaagse stukken uit de Louis Vuitton kunstcollectie. 
 • Dolo: Ontdek het schitterende historische centrum van Dolo met gerestaureerde watermolens, waar u in kleine winkels smakelijke streekproducten kunt kopen. Struin door het voetgangersgebied met veel restaurants. U kunt hier ook prachtige Venetiaanse villa's bezoeken.
 • Stra: Maak een wandeling in het mooie Stra en vooral langs het kanaal, waar u prachtige Venetiaanse villa's zult zien. De stad staat bekend vanwege zijn Villa Pisani genaamd La Nazionale, een nationaal monument. 168 vertrekken zijn helemaal beschilderd door beroemde Venetiaanse kunstenaars. De villa staat in een grote tuin met monumentale stallen, een natuurlijk labyrint en een grote vijver. Het gebouw is oorspronkelijk in 1721 gebouwd door de Venetiaanse doge Alvise Pisani. Napoleon heeft hier ooit gewoond.
 • PaduaBezoek het schitterende, groene Padova en bekijk daar de San Antoniokathedraal, in de 13e eeuw gebouwd ter ere van de heilige Antonius. Loop over de Prato della Valle, een indrukwekkend rond voetgangersplein vlakbij een openluchtmuseum, met kanalen waarlangs allemaal oude beelden staan.

16 uur varen

200km 10 sluizen 7 nachten
Authentieke Italiaanse gelato

Casale naar Precenicco

Casale
Caorle
Bibione
Lignano
Casale-sul-Sile
Precenicco

15 uur varen

110km 2 sluizen 7 nachten

Casale naar Precenicco

 

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

U volgt de rustige rivieren ten noorden van de eilanden in de Lagune van Venetië, die u meeneemt naar een oase van gouden stranden waar zeemeeuwen zweven boven de blauwe Middellandse Zee. U komt tot de conclusie dat een vaartocht in Italië zeer divers is. U gaat dan ook met volle teugen genieten van een relaxte vakantie waarbij zwemmen, zonnebaden, golfen en genieten van de bezienswaardigheden in Jesolo, Caorle en Bibione op het programma staan. 

Hoogtepunten:

 • De geschilderde huizen van Caorle
 • Blauw water en witte zandstranden in Tagliamento 
 • Het middeleeuwse centrum van Precenicco

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Casale-sur-Sile: Casale sul Sile is een mooie gemeente in de buurt van Treviso die u te fiets of met de auto kunt bezoeken. Hier ligt een fantastisch natuurgebied aan de rivier de Sile met prachtige landschappen: een perfecte combinatie van stilte en schoonheid.
 • Caorle: Reis naar Caorle kom tot rust in het mooie autovrije centrum. Hier vindt u tal van kleurrijke huizen en goede restaurants. Profiteer van de gelegenheid om rond de lagune te wandelen en de prachtige landschappen te bewonderen.
 • Bibione: Bibione is een groot resort aan de kust. Het is ook een gastvrij en mooi middeleeuws stadje. Bij de ligplaats ziet u al direct restaurants en cafés. Maak hier een ontspannen wandeling langs de oever.
 • Lignano Riviera: Lignano is een beroemde vakantiebestemming in Italië voor wie plezier en entertainment zoekt. Er zijn veel goede voorzieningen en uitgaansgelegenheden. Ga een dagje naar het strand of wandel langs de Tagliamento met zijn kristalheldere water en witte zand, dat door de rivier wordt meegevoerd vanuit de Karnische Alpen.
 • Precenicco: Precenicco is een leuke, gastvrije plaats. Ontdek hier het middeleeuwse stadshart met talloze restaurants en bars.

15 uur varen

110km 2 sluizen 7 nachten
Relaxen op het witte zandstrand van Lignano

Casale naar Precenicco via Venice & Grado

Casale
Casale-sul-Sile
Torcello
Mazzorbo
Burano
Sant'Erasmo
Venetië
Jesolo
Caorle
Bibione
Lignano
Murano
Grado
Precenicco

25 uur varen

150km 4 sluizen 10 nachten

Casale naar Precenicco via Venice & Grado

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

De sfeer in Venetië was overweldigend! De kanalen, prachtige architectuur en vitaliteit van de stad lieten uw bloed sneller stromen. Nu ligt u rustig aangemeerd bij één van de Venetiaanse eilanden. Varen in Italië staat bol van de contrasten. U kijkt uit naar de kastelen, ruïnes en strandresorts waar u de hele dag van de zon kunt genieten.

Hoogtepunten:

 • Het eiland Torcello en de basiliek Santa Maria Assunta  
 • Middeleeuwse muren en prosecco in Mazzorbo 
 • Koekjes proeven in Burano
 • Wandelen langs de pittoreske grachten van Venetië
 • Vismarkt in Marano Lagunare

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Casale-sur-Sile: Casale sul Sile is een mooie gemeente in de buurt van Treviso die u te fiets of met de auto kunt bezoeken. Hier ligt een fantastisch natuurgebied aan de rivier de Sile met prachtige landschappen: een perfecte combinatie van stilte en schoonheid.
 • Torcello: Torcello is een gastvrij eiland dat ooit heel invloedrijk en dichtbevolkt was. Nu is het een vredig eiland met mooie monumenten, zoals de fantastische basiliek Santa Maria Assunta. Hier moet u zijn voor schoonheid en rust.
 • Mazzorbo: Mazzorbo is verbonden met Burano door een oude, houten loopbrug. Het is vooral bekend om Venissa, het oude landgoed omringd door middeleeuwse muren dat door de familie Bisol, een familie van wijnmakers, is gerestaureerd. Bekend om de productie van de beste Prosecco in Italië, hebben ze nu een wijngaard in Mazzorbo.
 • Burano: In Burano moet u zeker een kijkje nemen bij de kleurrijke huizen die in artistieke mozaïekstijl zijn geschilderd. Het kantmuseum en de kantfabriek zijn ook erg interessant. Vergeet niet de onweerstaanbare zoete Burano-koekjes te proeven. Deze streeklekkernijen zijn gemaakt met echte boter.
 • Sant'Erasmo: Sant'Erasmo is een schitterend, vredig eiland waar u heerlijk fietsen kunt. Ontdek tijdens uw fietstocht de Torre Massimiliana, een door Napeleon gebouwde vesting die de lagune moest beschermen. Rust hier uit aan het fantastische, ongeëvenaarde lagunestrand. Sommige Venetiaanse wijnen komen hier vandaan. Proef er eens één.
 • Venetië: Venice. Een schatkamer op het gebied van geschiedenis en architectuur. Ontdek één van de mooiste plekken op aarde, beroemd vanwege de festivals en de vaartochten door de vele grachten. Verken het centrum te voet en bezichtig de talloze fantastische monumenten. Neem uw fototoestel mee!
 • Jesolo: Jesolo is één van de weinige pretentieloze toeristencentra in Italië. U vindt hier winkels die emmertjes en schepjes verkopen, neonverlichting en crazy-golfcursussen. Het lange strand biedt een en al vertier in de vorm van evenementen, sport en spel, kleuren en verlichting en de promenade met de kleine ambachtateliers en grote boetieks. De promenade staat bekend als Europa's langste autoloze winkelstraat en is een walhalla voor wie van shoppen houdt.
 • Caorle: Reis naar Caorle kom tot rust in het mooie autovrije centrum. Hier vindt u tal van kleurrijke huizen en goede restaurants. Profiteer van de gelegenheid om rond de lagune te wandelen en de prachtige landschappen te bewonderen.
 • Bibione: Bibione is een groot resort aan de kust. Het is ook een gastvrij en mooi middeleeuws stadje. Bij de ligplaats ziet u al direct restaurants en cafés. Maak hier een ontspannen wandeling langs de oever.
 • Lignano Riviera: Lignano is een beroemde vakantiebestemming in Italië voor wie plezier en entertainment zoekt. Er zijn veel goede voorzieningen en uitgaansgelegenheden. Ga een dagje naar het strand of wandel langs de Tagliamento met zijn kristalheldere water en witte zand, dat door de rivier wordt meegevoerd vanuit de Karnische Alpen.
 • Marano Lagunare: Marano Lagunare is een typisch oud vissersstadje met een mooie gerestaureerde, duizend jaar oude toren die de skyline domineert. In het centrum vindt u een leuke vismarkt. Ontdek het bijzondere Isola delle Conchiglie, een eilandje met moerasachtige begroeiing en een visrestaurant. Deze plek is beroemd omdat u er mooie schelpen kunt vinden.
 • Grado: Slechts een smalle landstrook verbindt Grado met het vasteland. Het stadje heeft een stijlvol historisch centrum dat doet denken aan Venetië. Hier kunt u ronddwalen door de steegjes en over depleintjes, waar schilderachtig rommelige vissershuizen staan...
 • Precenicco: Precenicco is een leuke, gastvrije plaats. Ontdek hier het middeleeuwse stadshart met talloze restaurants en bars.

25 uur varen

150km 4 sluizen 10 nachten
Kijken naar de zonsondergang vanaf het bovendek in Burano

Casale naar Precenicco via Venice & Brenta Riviera, Chioggia

Casale
Casale-sul-Sile
Torcello
Mazzorbo
Burano
Sant'Erasmo
Venetië
Fiesso d'Artico
Dolo
Stra
Padova
Chioggia
Jesolo
Caorle
Bibione
Lignano
Precenicco

40 uur varen

250km 15 sluizen 14 nachten

Casale naar Precenicco via Venice & Brenta Riviera, Chioggia

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

U wilde een vakantie met een mix aan ervaringen. Plezier in historisch Venetië en de subtiele charme van de Venetiaanse Eilanden: dat is de schoonheid van een Dolce Vita Lange Vakantie. Verruil de drukke wateren van de grote stad voor rustige kustdorpjes, zeevogels, zandduinen, authentieke winkels en osterias (café/bars).

Hoogtepunten:

 • Het eiland Torcello en de basiliek Santa Maria Assunta  
 • Middeleeuwse muren en prosecco in Mazzorbo 
 • Koekjes proeven in Burano
 • Wandelen langs de pittoreske grachten van Venetië
 • De architectuurwandeling naar het openluchtmuseum van Padua 
 • Blauw water en witte zandstranden in Tagliamento

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Casale-sur-Sile: Casale sul Sile is een mooie gemeente in de buurt van Treviso die u te fiets of met de auto kunt bezoeken. Hier ligt een fantastisch natuurgebied aan de rivier de Sile met prachtige landschappen: een perfecte combinatie van stilte en schoonheid.
 • Torcello: Torcello is een gastvrij eiland dat ooit heel invloedrijk en dichtbevolkt was. Nu is het een vredig eiland met mooie monumenten, zoals de fantastische basiliek Santa Maria Assunta. Hier moet u zijn voor schoonheid en rust.
 • Mazzorbo: Mazzorbo is verbonden met Burano door een oude, houten loopbrug. Het is vooral bekend om Venissa, het oude landgoed omringd door middeleeuwse muren dat door de familie Bisol, een familie van wijnmakers, is gerestaureerd. Bekend om de productie van de beste Prosecco in Italië, hebben ze nu een wijngaard in Mazzorbo.
 • Burano: In Burano moet u zeker een kijkje nemen bij de kleurrijke huizen die in artistieke mozaïekstijl zijn geschilderd. Het kantmuseum en de kantfabriek zijn ook erg interessant. Vergeet niet de onweerstaanbare zoete Burano-koekjes te proeven. Deze streeklekkernijen zijn gemaakt met echte boter.
 • Sant'Erasmo: Sant'Erasmo is een schitterend, vredig eiland waar u heerlijk fietsen kunt. Ontdek tijdens uw fietstocht de Torre Massimiliana, een door Napeleon gebouwde vesting die de lagune moest beschermen. Rust hier uit aan het fantastische, ongeëvenaarde lagunestrand. Sommige Venetiaanse wijnen komen hier vandaan. Proef er eens één.
 • Venetië: Een schatkamer op het gebied van geschiedenis en architectuur. Ontdek één van de mooiste plekken op aarde, beroemd vanwege de festivals en de vaartochten door de vele grachten. Verken het centrum te voet en bezichtig de talloze fantastische monumenten. Neem uw fototoestel mee!
 • Fiesso d'Artico: De fabriek van Louis Vuitton staat bekend om zijn schoenproductie en is gevestigd in de stad en toont in zijn galerij ook hedendaagse stukken uit de Louis Vuitton kunstcollectie. 
 • Dolo: Ontdek het schitterende historische centrum van Dolo met gerestaureerde watermolens, waar u in kleine winkels smakelijke streekproducten kunt kopen. Struin door het voetgangersgebied met veel restaurants. U kunt hier ook prachtige Venetiaanse villa's bezoeken.
 • Stra: Maak een wandeling in het mooie Stra en vooral langs het kanaal, waar u prachtige Venetiaanse villa's zult zien. De stad staat bekend vanwege zijn Villa Pisani genaamd La Nazionale, een nationaal monument. 168 vertrekken zijn helemaal beschilderd door beroemde Venetiaanse kunstenaars. De villa staat in een grote tuin met monumentale stallen, een natuurlijk labyrint en een grote vijver. Het gebouw is oorspronkelijk in 1721 gebouwd door de Venetiaanse doge Alvise Pisani. Napoleon heeft hier ooit gewoond.
 • Padua:Bezoek het schitterende, groene Padova en bekijk daar de San Antoniokathedraal, in de 13e eeuw gebouwd ter ere van de heilige Antonius. Loop over de Prato della Valle, een indrukwekkend rond voetgangersplein vlakbij een openluchtmuseum, met kanalen waarlangs allemaal oude beelden staan.
 • Chioggia: Chioggia is een eilandje dat ook wel 'klein Venetië' wordt genoemd. Verken dit pittoreske stadje met autovrij centrum en diverse goede restaurants met de streekgerechten van verse vis.
 • Jesolo: Jesolo is één van de weinige pretentieloze toeristencentra in Italië. U vindt hier winkels die emmertjes en schepjes verkopen, neonverlichting en crazy-golfcursussen. Het lange strand biedt een en al vertier in de vorm van evenementen, sport en spel, kleuren en verlichting en de promenade met de kleine ambachtateliers en grote boetieks. De promenade staat bekend als Europa's langste autoloze winkelstraat en is een walhalla voor wie van shoppen houdt.
 • Caorle: Reis naar Caorle kom tot rust in het mooie autovrije centrum. Hier vindt u tal van kleurrijke huizen en goede restaurants. Profiteer van de gelegenheid om rond de lagune te wandelen en de prachtige landschappen te bewonderen.
 • Bibione: Bibione is een groot resort aan de kust. Het is ook een gastvrij en mooi middeleeuws stadje. Bij de ligplaats ziet u al direct restaurants en cafés. Maak hier een ontspannen wandeling langs de oever.
 • Lignano Riviera: Lignano is een beroemde vakantiebestemming in Italië voor wie plezier en entertainment zoekt. Er zijn veel goede voorzieningen en uitgaansgelegenheden. Ga een dagje naar het strand of wandel langs de Tagliamento met zijn kristalheldere water en witte zand, dat door de rivier wordt meegevoerd vanuit de Karnische Alpen.

40 uur varen

250km 15 sluizen 14 nachten
Glazen blazer die een prachtig werk in Murano creëert

Precenicco HEEN EN TERUG via Marano

Precenicco
Lignano
Marano-Lagunare
Grado
Aquileia
Precenicco

12 uur varen

80km 0 sluizen 3 nachten

Precenicco HEEN EN TERUG via Marano

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

De landelijke sfeer van de wateren in Friuli brengt u volledig tot rust als u één wordt met de natuur. U bekijkt de vogels, voelt de warme wind en ruikt de zilte lucht van de Adriatische Zee. Het zonnedek wordt een geliefde plek om van een boottocht in Italië te genieten. Al snel ontdekt u dat de lagunes en eilanden een fantastisch decor vormen voor prachtige vissersdorpen en stijlvolle strandresorts.

Hoogtepunten:

 • Het middeleeuwse centrum van Precenicco
 • Blauw water en witte zandstranden in Tagliamento
 • Vismarkt in Marano Lagunare

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Precenicco: Precenicco is een leuke, gastvrije plaats. Ontdek hier het middeleeuwse stadshart met talloze restaurants en bars.
 • Lignano Sabbiadoro: Lignano is een beroemde vakantiebestemming in Italië voor wie plezier en entertainment zoekt. Er zijn veel goede voorzieningen en uitgaansgelegenheden. Ga een dagje naar het strand of wandel langs de Tagliamento met zijn kristalheldere water en witte zand, dat door de rivier wordt meegevoerd vanuit de Karnische Alpen.
 • Marano Lagunare: Marano Lagunare is een typisch oud vissersstadje met een mooie gerestaureerde, duizend jaar oude toren die de skyline domineert. In het centrum vindt u een leuke vismarkt. Ontdek het bijzondere Isola delle Conchiglie, een eilandje met moerasachtige begroeiing en een visrestaurant. Deze plek is beroemd omdat u er mooie schelpen kunt vinden.
 • Grado: Slechts een smalle landstrook verbindt Grado met het vasteland. Het stadje heeft een stijlvol historisch centrum dat doet denken aan Venetië. Hier kunt u ronddwalen door de steegjes en over depleintjes, waar schilderachtig rommelige vissershuizen staan...
 • Aquileia: De stad Aquileia herbergt diverse archeologische vindplaats. Meer hier aan voor een wandeling langs de vele oeroude ruïnes en ontdek de kleurrijke geschiedenis, zoals het grootse Romeinse verleden.

12 uur varen

80km 0 sluizen 3 nachten
Meisje dat op het strand speelt

Precenicco HEEN EN TERUG via Marano Lagunare & Lignano Riviera

Precenicco
Lignano
Marano-Lagunare
Precenicco

16 uur varen

100km 2 sluizen 4 nachten

Precenicco HEEN EN TERUG via Marano Lagunare & Lignano Riviera

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Vlieg naar Treviso en bezoek alle bezienswaardigheden van Venetië. Daarna begint uw echte Venetiaanse Korte Vakantie in de prachtige streek Friuli ten noorden van de stad, met startpunt Precenicco. Geniet hier van uw Italiaanse vaartocht, bezoek de ongerepte barrière-eilanden en relax op de gouden stranden van de resorts in Grado en Lignano aan de Adriatische kust.

Hoogtepunten:

 • Het middeleeuwse centrum van Precenicco
 • Blauw water en witte zandstranden in Tagliamento
 • Vismarkt in Marano Lagunare

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Precenicco: Precenicco is een leuke, gastvrije plaats. Ontdek hier het middeleeuwse stadshart met talloze restaurants en bars.
 • Lignano Sabbiadoro: Lignano is een beroemde vakantiebestemming in Italië voor wie plezier en entertainment zoekt. Er zijn veel goede voorzieningen en uitgaansgelegenheden. Ga een dagje naar het strand of wandel langs de Tagliamento met zijn kristalheldere water en witte zand, dat door de rivier wordt meegevoerd vanuit de Karnische Alpen.
 • Marano Lagunare: Marano Lagunare is een typisch oud vissersstadje met een mooie gerestaureerde, duizend jaar oude toren die de skyline domineert. In het centrum vindt u een leuke vismarkt. Ontdek het bijzondere Isola delle Conchiglie, een eilandje met moerasachtige begroeiing en een visrestaurant. Deze plek is beroemd omdat u er mooie schelpen kunt vinden.

16 uur varen

100km 2 sluizen 4 nachten
Sint Andreas klokkentoren en molens, Portogruaro

Precenicco HEEN EN TERUG via Marano Lagunare, Caorle & Portogruaro

Precenicco
Lignano
Bibione
Caorle
Concordia Sagittaria
Marano-Lagunare
Grado
Portogruaro
Precenicco

25 uur varen

170km 2 sluizen 7 nachten

Precenicco HEEN EN TERUG via Marano Lagunare, Caorle & Portogruaro

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

De Friuli-streek ten noorden van Venetië is een perfecte vaarlocatie in Italië: u wilt nooit meer naar huis. Tijdens het varen laat de rust al uw stress verdwijnen. U meert aan bij de stadjes op de eilanden, verkent de musea en gaat heerlijk aan de zwier in de strandresorts van Jesolo aan de Adriatische kust. Speel een rondje golf op de hoog aangeschreven golfbaan in Grado.

Hoogtepunten:

 • Het middeleeuwse centrum van Precenicco
 • Vismarkt in Marano Lagunare
 • De geschilderde huizen van Caorle
 • De romeinse schatten van Concordia Sagittaria

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Precenicco: Precenicco is een leuke, gastvrije plaats. Ontdek hier het middeleeuwse stadshart met talloze restaurants en bars.
 • Lignano Sabbiadoro: Lignano is een beroemde vakantiebestemming in Italië voor wie plezier en entertainment zoekt. Er zijn veel goede voorzieningen en uitgaansgelegenheden. Ga een dagje naar het strand of wandel langs de Tagliamento met zijn kristalheldere water en witte zand, dat door de rivier wordt meegevoerd vanuit de Karnische Alpen.
 • Bibione: Bibione is een groot resort aan de kust. Het is ook een gastvrij en mooi middeleeuws stadje. Bij de ligplaats ziet u al direct restaurants en cafés. Maak hier een ontspannen wandeling langs de oever.
 • Caorle: Reis naar Caorle kom tot rust in het mooie autovrije centrum. Hier vindt u tal van kleurrijke huizen en goede restaurants. Profiteer van de gelegenheid om rond de lagune te wandelen en de prachtige landschappen te bewonderen.
 • Concordia Sagittaria: Concordia Sagittaria staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een feest van Romeinse schatten en artefact. Concordia zorgt voor een aangenaam en waardevol bezoek, met een mooie collectie van goede restaurants in de buurt van de ligplaatsen.
 • Portogruaro: Portogruaro ligt 3 km van Concordia Sagittaria en is bereikbaar met de fiets. Het is een charmant stadje, met een groot voetgangersgebied vol met winkels, bars en restaurants. U kunt ook de watermolens bewonderen, die volledig zijn gerestaureerd en operationeel zijn en genieten in de traditionele "osteria" (typische Venetiaanse bars). En diegenen die geïnteresseerd zijn in de lokale geschiedenis, mogen de fascinerende Romeinse archeologische museum niet missen.

25 uur varen

170km 2 sluizen 7 nachten

Onze Feefo beoordelingen

Feefo is een onafhankelijke en onpartijdige service die beoordelingen direct opvraagt bij degenen die met Le  Boat op vakantie zijn geweest. Hieronder kunt u lezen wat zij vonden van hun ervaring met Le Boat. U kunt erop vertrouwen dat deze beoordelingen niet gefilterd, gecontroleerd of gecensureerd zijn.

Toegevoegd op 13 september 2021

Beoordeling van Natascha Verheyden

Een hele fijne organisatie. Vriendelijk en behulpzaam. Dit was onze tweede maal en zullen nog vaker met deze organisatie in zee gaan. Aanrader Mooi gebied. Leuke manier om Venetië en omgeving te leren kennen. Een nadeel: Je kan alleen tegen betaling in havens afmeren. Buiten de havens, kun je ook afmeren, maar heb je geen stroom en water. Dit in tegenstelling tot in Frankrijk heb je mooie afmeer plekken met nette steigers met water en stroom voorziening
READ MORE
Hallo Natascha, dank u voor uw positieve feedback over het werk van ons team. We zijn blij dat u genoten hebt van uw vaarvakantie in Italië aan boord van Caprice. Graag tot ziens aan boord! Het Le Boat-team.
Casale - Casale
Caprice
Toegevoegd op 29 juli 2019

Beoordeling van Gunter van Baelen

vriendelijk en snel geholpen met goede uitleg superleuk, relax en avontuurlijk mooie gezinsvakantie
READ MORE
Hartelijk dank voor uw feedback. Tot ziens aan boord. Het Le Boat team.
Casale - Casale
Minuetto 6+
Toegevoegd op 20 juli 2019

Beoordeling van Danny Dillen

Excellent service, clear instructions about how to use the boat before departure. The accommodation on the boat was just like described before booking. We had a very beautiful and careless holiday. For sure recommendable cruising with Le Boat! Beautiful region! Navigating on the rivers Sila and Brenta (with locks and bridges), lagunes and Venice was an unforgettable experience.
READ MORE
Thank you very much for your feedback and images! We are very happy you had a nice holiday. And hope to see you soon onboard again! Your Le Boat team.
Casale - Casale
Caprice
Toegevoegd op 22 september 2017

Beoordeling van Kathy Engelbos

Vriendelijke en correcte service in Casale sul sile Ideale combinatie van relax varen in een mooie omgeving met 'cititrip' in het drukke mooie Venetië
READ MORE
Casale - Casale
Caprice
Toegevoegd op 18 augustus 2017

Een klant zei

Prima service, veel vrijheid wat vaarroutes betreft,... Keuze van vaarroutes is enorm. Nooit gedacht dat we zomaar naar Venetië zouden kunnen varen
READ MORE
Casale - Precenicco
Horizon 2
Toegevoegd op 23 juli 2022

Een klant zei

Positief: vriendelijke medewerkers! Mooie vaarroute. (Italië). Verbeterpunten: staat van onderhoud van de boot liet te wensen over. Proces van inchecken duurt erg lang. Zie eerdere opmerkingen .
READ MORE
Hallo, dank u voor uw positieve feedback over het werk van ons team in Casale. Het spijt ons dat de boot die u bij ons gehuurd heeft niet voldeed aan uw verwachtingen en excuseren ons hiervoor. We houden zeker rekening met uw opmerkingen en geven deze onmiddellijk door aan onze basis. Graag tot ziens aan boord! Het Le Boat-team.
Casale - Casale
Vision 4
Toegevoegd op 28 juli 2021

Een klant zei

Zeer professionele uitleg gekregen over de boot bij de start in casier. Heerlijke genoten met 3 kinderen ( 14/12/10) van Venetië en de omgeving errond. Wat een avontuur. Zeker een aanrader Een zeer mooie boot gekregen , goed onderhouden, degelijke uitleg over de boot. 3 kajuiten en 2 badkamers. Ruim dek.
READ MORE
Hallo, dank u voor uw positieve feedback over het werk van ons team in Casale sul Sile. We zijn blij dat u genoten hebt van uw vaarvakantie in Italië. Graag tot ziens aan boord! Het Le Boat-team.
Casale - Casale
Minuetto 6+
Toegevoegd op 11 juli 2020

Een klant zei

We werden goed geholpen en konden dadelijk de uitleg volgen en vertrekken, ondanks het feit dat we twee uur te vroeg waren. Zelfs op zondag en 's avonds stonden ze voor ons klaar. Door de omstandigheden met Covid was het zalig varen om en bij Venetië. Een beetje spijtig dat je altijd door Venetië moet om ergens te geraken, maar daar kan natuurlijk niemand iets aan doen. Het was ons voor het vertrek niet helemaal duidelijk hoe het zat met de aanlegplaatsen. Ook ter plaatse is niet altijd duidelijk wat kan en wat niet kan. Hoewel er hier en daar 'gratis' staanplaatsen voorzien zijn, zijn ze niet altijd zo comfortabel (speedboten veroorzaken heel wat deining) en hebben ze meestal weinig faciliteiten.
READ MORE
Hallo, dank u voor uw positieve feedback over het werk van ons team in Casale sul Sile. We zijn blij dat u genoten hebt van uw vaarvakantie in Italië aan boord van Caprice. Graag tot ziens aan boord! Het Le Boat-team.
Casale - Casale
Caprice
Toegevoegd op 6 juli 2019

Beoordeling van Geert Kentane

Uiterst vriendelijk en behulpzaam onthaal in Precenicco. De hulplijn stond steeds klaar. De bewegwijzering onderweg liet soms te wensen over (bv. welke rivieren verboden waren, werd niet altijd ter plekke aangeduid. Ook ontbrak op de kaart soms informatie over gevaarlijke bruggen.
READ MORE
Beste Geert, Hartelijk dank Geert voor uw feedback. Wij zijn blij dat uw vakantie goed is verlopen en kijken ernaar uit u weer aan boord te zien, misschien in een ander vaargebied! Het Le Boat team.
Precenicco - Precenicco
Caprice
Toegevoegd op 20 april 2019

Een klant zei

De service is prima, de medewerkers van le boat staan voor je klaar. De horizon is een nette boot, wel veel motorgeluid in de woning en boven viel ons op. Het blijft een prijzige vakantie, een week kost al gauw 2800-3000 euro alleen voor de huur van de boot.
READ MORE
Hartelijk dank voor uw commentaar, fijn dat u de service waardeerde en we hopen u niet te veel last had van het motorgeluid. We hopen dat wij u snel weer aan boord zien, het Le Boat team.
Casale - Precenicco
Horizon 1