Over Venetië en Friuli

Geef u over aan al het heerlijks van Veneto

De waterwegen van Veneto in Italië hebben twee verschillende gezichten. In het sprankelende Venetië met haar pracht en praal staat het leven nooit stil. Maar tijdens uw bootvakantie in Italië leert u ook de andere en minstens even mooie kant van dit gebied kennen. Stille eilanden en kanalen langs de kust beloven een heerlijk ontspannen tocht. Rivieren voeren u langzaam het binnenland in waar u in alle rust intrigerende steden en dorpen kunt ontdekken. Er zijn 2 vertrekbases voor uw bootverhuur Venetië: Casale en Precenicco.

Lastminute deals
Tot -50% op een selectie enkele reis vaarvakanties.
Vind hieronder uw ideale vakantie!

Kaart met Venetië en Friuli in Italië

Zoek deze bestemming

Vindt u uw ideale vaarvakantie niet op onze website, neem contact op met onze vaarvakantieadviseurs voor een offerte op maat.

Kaart van de vaarregio Venetië en Friuli

Kaart van de vaarregio: Venetië en Friuli

 = Le Boat basis          = Kanaal        = Bevaarbare rivier          = Niet verder bevaarbaar

De ideale vaarregio voor...

Geschiedenis en erfgoed

Venetiaanse carnavalsmaskers

Uw vaarvakantie Venetië herbergt schatten aan historie en erfgoed. Ga tijdens uw historische vakantie eerst hiernaartoe en vaar dan door naar Murano voor prachtig glaswerk, naar Burano voor kantwerk en Jesolo voor haar Villa Saccagnana. Vaar over La Riviera del Brenta langs de prachtige Villa Pisani.

Golf

Golfballen die uit een zak vallen

Geweldige golfclubs genoeg in Veneto, dus laat u vooral eens verleiden tot een golfweekendje in Venetië tijdens uw bootvakantie op het kanaal. Sla eens een balletje op Golf Club Villa Condulmer bij Casale. Dit is een geweldige baan met 18 holes op een vorstelijk landgoed. De baan in Grado is één van de beste van Italië.

Zwemmen

Strand van Lignano, Italië

Kom lekker bij op de zonovergoten stranden aan de Adriatische kust. Koel lekker af in zee of neem een duik in één van de verfrissende zwembaden. Vooral in de meren in de regio Friuli is het water buitengewoon uitnodigend. En Grado is aanrader nummer één. Krijgt u al zin in uw Venetië boot?

Gastronomie

Bruschetta met tomaten en champignons

Venetië heeft een heel eigen Italiaanse gastronomie. Proef de verrukkelijke rixoto de gò (rijst met vis), pasta e faxioi (bonensoep met pasta), polenta e schie (verse garnalen op witte polenta) of fegato ala venesiana (gemalen lever met uien). En er is natuurlijk altijd pizza! Nieuw: Geniet van een fantastische culinaire ervaring door kooklessen te nemen bij Acquolina. Dit is de perfecte manier om de Italiaanse keuken en de manier van leven te proeven!

Nuttige informatie

Download onze regiogids

bookLees in onze handige vaarvakantie regiogids (PDF) waar u kunt stoppen en wat u langs de waterweg kunt zien en doen.

Download onze regiogids

In het Lagune van Venetië liggen meer dan 120 eilanden verborgen. Hoge zandbanken beschermen de ondiepe wateren tegen het water uit de Adriatische Zee en vormen zo het grootste moerasgebied in het hele Middellandse-zeegebied. Het is een prachtige leefomgeving voor vogels en andere zeedieren. Wanneer u de kaart van Veneto in Italië bekijkt, ontdekt u dat Venetië meer is dan alleen maar een stad. Het omvat een veel groter gebied dat door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard.

Wanneer vanaf Venetië langs de kust naar het noorden vaart, bereikt u in het noordoosten van Italië de regio Friuli. Varen in Venetië is hier nog niet zo toeristisch. Onderweg komt u langs de rivieren de Sile, Piave, Livenza en Stella. Elke rivier heeft zijn eigen uitstraling. Moerasland, bosrijke stukken en zandstranden wisselen elkaar mooi af. Deze kleine versies van het Lagune van Venetië bieden een idyllische omgeving en verleiden u om even te blijven hangen.

Rond 400 na Chr. vielen barbaren uit Noord-Europa Italië binnen en lieten een spoor van vernieling achter met hun plunderingen. Sommige inwoners vluchtten naar de eilanden net voor de kust van het hedendaagse Venetië. Het open water zorgde voor een natuurlijke bescherming. Door visserij en handel groeide de nederzetting uit tot een welvarende plek, waarvan de macht halverwege de 15e eeuw het hoogtepunt bereikte. Venetië werd ook wel de Koningin van de Adriatische Zee genoemd. Door de 150 kanalen en 400 bruggen is de stad één van de meest aparte plaatsen ter wereld.

De Lagune van Venetië kan erg druk zijn, dus enige vaarervaring is aanbevolen. De meren in de regio Friuli zijn een stuk rustiger en daardoor beter geschikt voor beginners.

Bezoek onze speciale pagina met actuele informatie over de geldende vaarrestricties in onze regio's.

Alle sluizen en hefbruggen in de Venetiaanse lagune en omliggende waterwegen zijn automatisch. Houten palen (briccole) markeren de vaargeul. Het gebruik van sluizen is gratis in Italië.

Openingstijden: Automatische opening op aanvraag

Feestdagen: Sommige sluizen en bruggen zijn op zon- en feestdagen gesloten.

Gesloten op:

 • De sluizen van de Brenta zijn gesloten op maandag.
 • 15 april t/m 30 september, de Jesolo bruggen (2) zijn gesloten op vrijdagochtend en gesloten op zondag in oktober en tot 14 april. 

Let op de sluitingsdata van de sluizen door de lokale autoriteiten. Op die dag(en) kunt u niet door de sluizen varen. Neem voor meer informatie en vragen contact op met ons verkoopteam.

In de omgeving van Venetië mag u alleen aanleggen bij de daarvoor bestemde openbare aanlegplaatsen. Het aanbod is beperkt, vooral in het drukke zomerseizoen. Verdoe geen tijd met het zoeken naar een aanlegplaats in de Lagune van Venetië, maar neem gewoon een watertaxi (vaporetto) naar uw toeristenbestemming.

Voor alle klanten van Le Boat die van en naar Casale varen, zijner exclusieve privéligplaatsen beschikbaarvoor Le Boat-klanten. Deze ligplaatsen bevinden zich in Mazzorbo (Burano), Vignole (voorVenetië) en in Chioggia - gebieden die goed verbondenzijn met het openbaar vervoer (de beroemde waterbus Vaporetto) om u te helpen het centrum van Venetië en alle omliggende eilanden te bezoeken. Ze hebben geen toegang tot water of walstroom en de beschikbaarheid is beperkt – ze worden toegewezen op basis van " wie het eerst komt het eerst maalt ". Deze kosten worden automatisch toegevoegd aan uw reservering voor Italiëen zijnin begrepen in de prijzen die op onze website worden vermeld wanneer deze van toepassingzijn.  In de Friuli-regio bij onze basis in Precenicco is het vinden van een ligplaats een stuk eenvoudiger.

Voor de reisinformatie naar onze bases in dit vaargebied en de faciliteiten en voorzieningen op iedere basis of in de omgeving, klikt u op de relevante basis hieronder:

 • Boothuur en uitrusting.
 • Volledig uitgeruste keuken en keukengerei.
 • Handhanddoeken en bedlinnen voor alle passagiers.
 • Demonstratie van de boot.
 • Technische ondersteuning.
 • Vaarkaarten en informatie over de regio.
 • Sluisgeld (behalve in Ierland en Nederland).
 • Verplichte toeslag voor varen en aanmeren in Canada.  Meer weten
 • Optionele extra's (meer weten)
 • Kosten voor reductie van het eigen risico (meer weten)
 • Functioneringskosten (diesel, gas, slijtagekosten) - per motoruur berekend (meer weten)
 • Transport van en naar de basis.
 • Faciliteiten langs de waterkant als u daar gebruik van maakt (bijv. betaalde aanmeerplaatsen, afpompen indien nodig, water etc.).
 • Annuleringsverzekering & reis/persoonlijke verzekering.
 • Eten en drinken

Interactieve regiokaart

Basis pin  = Le Boat basis  Point of interest = Bezienswaardigheden

Ontdek…

Ontdek Treviso, een middeleeuws stadje waar u kunt rekenen op een prettig verblijf. Wandel door de vele kronkelige straten en geniet daarna in een goed restaurant van de lokale specialiteiten op basis van radicchio, rode sla. Let op: Treviso is niet per boot bereikbaar, maar is gemakkelijk met de fiets of taxi vanaf Casier te bereiken.

Casier is een traditionele stad met een mooie historische kerk en een voetgangersplein. Tegenover de openbare haven ligt de Cimetero dei Burci, waar zich de traditionele Venetiaanse houten boten bevinden, die hier 50 jaar geleden zijn verlaten. Ze zijn goed zichtbaar dankzij een reeks van van houten loopbruggen.

Casale sul Sile is een mooie gemeente in de buurt van Treviso die u te fiets of met de auto kunt bezoeken. Hier ligt een fantastisch natuurgebied aan de rivier de Sile met prachtige landschappen: een perfecte combinatie van stilte en schoonheid.

Torcello is een gastvrij eiland dat ooit heel invloedrijk en dichtbevolkt was. Nu is het een vredig eiland met mooie monumenten, zoals de fantastische basiliek Santa Maria Assunta. Hier moet u zijn voor schoonheid en rust.

Mazzorbo is verbonden met Burano door een oude, houten loopbrug. Het is vooral bekend om Venissa, het oude landgoed omringd door middeleeuwse muren dat door de familie Bisol, een familie van wijnmakers, is gerestaureerd. Bekend om de productie van de beste Prosecco in Italië, hebben ze nu een wijngaard in Mazzorbo.

In Burano moet u zeker een kijkje nemen bij de kleurrijke huizen die in artistieke mozaïekstijl zijn geschilderd. Het kantmuseum en de kantfabriek zijn ook erg interessant. Vergeet niet de onweerstaanbare zoete Burano-koekjes te proeven. Deze streeklekkernijen zijn gemaakt met echte boter.

Sant'Erasmo is een schitterend, vredig eiland waar u heerlijk fietsen kunt. Ontdek tijdens uw fietstocht de Torre Massimiliana, een door Napeleon gebouwde vesting die de lagune moest beschermen. Rust hier uit aan het fantastische, ongeëvenaarde lagunestrand. Sommige Venetiaanse wijnen komen hier vandaan. Proef er eens één.