PAKKET EXTRA'S - Twee handige pakketten met extra's + VASTE BRANDSTOFPRIJS!

Le Boat extras package

Het boeken van een pakket met extra's is een snelle manier om een selectie van onze populairste of meest aanbevolen extra's toe te voegen aan uw boeking. Alle pakketten hebben een aantal voorafbetaalde verbruiksuren, wat betekent dat u nu betaalt voor de brandstof die u later gebruikt en dat u niet te maken krijgt met latere stijgingen van de brandstofkosten.

Pakket Extra's Silver

€520 - €1310 per week
(afhankelijk van de boot, andere vakantieduur beschikbaar) 

 • Vooraf betaalde motoruren (brandstof, gas, slijtage)
 • Reductie Eigen Risico - om uw aansprakelijkheid te verminderen
 • Schoonmaak aan het einde van uw vakantie

 

Let op: Met uitzondering van de Verbruiksuren, zijn de andere extra's ook apart te boeken. Kijk uit dat u de Reductie Eigen Risico en de Schoonmaak niet dubbel boekt! 

 

Dit pakket is alleen beschikbaar als u van tevoren geboekt en betaald heeft en is niet beschikbaar in Italië.

 

Het aantal toegestane motoruren is afhankelijk van de vakantieduur. Toegestane uren per vakantieduur: 3 nachten: 16 uur / 4 nachten: 20 uur / 5 nachten: 24 uur / 7 nachten: 30 uur / 10 nachten: 42 uur / 11 nachten: 48 uur / 14 nachten: 55 uur. Brandstofverbruik binnen deze uren is vooraf betaald, wat betekent dat u geen hinder zult hebben van verhogingen van de brandstofprijzen. De overige uren worden in rekening gebracht tegen de prijs op dat moment. Ongebruikte uren worden niet terugbetaald.

 

Door de aankoop van een niet-restitueerbare Reductie Eigen Risico (CDW) inbegrepen in dit pakket, kunt u het bedrag van de vereiste waarborg ter plaatse, en daarmee uw aansprakelijkheid, aanzienlijk verminderen. Zie onze algemene voorwaarden voor meer informatie.

Pakket Extra's Gold

€770 - €1690 per week
(afhankelijk van de boot, andere vakantieduur beschikbaar) 

 • ONBEPERKT aantal motoruren (brandstof, gas en afschrijving)
 • Reductie Eigen Risico - om uw aansprakelijkheid te verminderen
 • Schoonmaak aan het einde van uw vakantie 
 • Fietsverhuur (2 fietsen op boten met 1 & 2 cabines, 4 fietsen op boten met 3,4 & 5 cabines)
 • Eco Pakket (vaatwasmiddel etc)
 • Buitenkussens
 • Gas barbecue (niet in Engeland en Schotland)
 • LED lantaarn
 • Kapiteins hoed
 • 2 paar handschoenen
 • Herbruikbare Le Boat tas
 • 6x rollen wc-papier
 • Extra handdoeken
 • 5L flessenwater
 • Een fles lokale wijn

Let op: Sommige extra's die in dit pakket inbegrepen beschikbaar om apart te reserveren, dus zorg ervoor dat u deze extra's niet twee keer boekt! 

 

Dit pakket is alleen beschikbaar als u van tevoren geboekt en betaald heeft en is niet beschikbaar in Italië.

 

Dit pakket is inclusief een ONBEPERKT aantal motoruren, dus alle brandstof die u tijdens uw vakantie verbruikt is vooraf betaald en zal niet onderhevig zijn aan latere verhogingen van brandstofprijzen. 

 

Door de aankoop van een niet-restitueerbare Reductie Eigen Risico (CDW) inbegrepen in dit pakket, kunt u het bedrag van de vereiste waarborg ter plaatse, en daarmee uw aansprakelijkheid, aanzienlijk verminderen. Zie onze algemene voorwaarden voor meer informatie. 

 

**Deze extra's zijn standaard al beschikbaar op de Premium en Comfort Plus boten – de kosten van pakket worden automatisch aangepast.

Reductie Eigen Risico (CDW)

Le Boat CDW

Bij het afhalen van uw boot moet u een borg betalen. Uw aansprakelijkheid voor verlies of schade aan uw boot is beperkt tot dit bedrag. De hoogte van de borgsom en daarmee uw eigen risico kunt u aanzienlijk verminderen door het kopen van een Reductie Eigen Risico (CDW) die als een kostprijs aan uw boeking kan worden toegevoegd - u kunt de Reductie Eigen Risico ook nog op de basis kopen.

 

De verlaagde borg als u de Reductie Eigen Risico koopt:

Standard boten : €250 / £205 / CA$380

Comfort boten: €350 / £290 /  CA$530

Confort Plus boten : €500 / £415 /  CA$755

Premium boten : €750 / £620 /  CA$ 1135

 

REDUCTIE EIGEN RISICO (CDW) – GROEP 1

Braemore WHS, Capri, Capri WHS, Cirrus A & B, Classique, Classique Star, Consul, Continentale, Corvette A & B, Countess, Crusader, Curlew WHS, Cygnet WHS, Kingfisher WHS, Lake Star, Mountain Star, Royal Star WHS, Shannon Star, Sheba, Town Star

Frankrijk, Verenigd Koninkrijk van Engeland & Ierland: €25 per dag | Italië: €26 per dag | Duitsland: €27 per dag | België: €28 per dag | Nederland, Canada: €28 per dag

 

REDUCTIE EIGEN RISICO (CDW) – GROEP 2

 

Calypso, Caprice, Clipper, Elegance, Grand Classique, Magnifique, Minuetto 6+, Royal Classique, Salsa A & B, Tango    

Frankrijk, Verenigd Koninkrijk van Engeland & Ierland: €36 per dag | Italië: €37 per dag | Duitsland: €38 per dag | België: €40 per dag | Nederland, Canada: €41 per dag

 

REDUCTIE EIGEN RISICO (CDW) – GROEP 3

Minuetto 8+, Mystique, Royal Mystique A & B

Frankrijk, Verenigd Koninkrijk van Engeland & Ierland: €38 per dag | Italië: €39 per dag | Duitsland:: €40 per dag | België: €41 per dag | Nederland, Canada: €42 per dag

 

REDUCTIE EIGEN RISICO (CDW) – GROEP 4

Alle Vision boten

Frankrijk, Verenigd Koninkrijk van Engeland & Ierland: €49 per dag | Italië: €50 per dag | Duitsland: €51 per dag | België: €52 per dag | Nederland, Canada: €56 per dag

 

REDUCTIE EIGEN RISICO (CDW) – GROEP 5

Alle Horizon boten

Frankrijk, Verenigd Koninkrijk van Engeland & Ierland: €50 per dag | Italië: €51 per dag | Duitsland: €52 per dag | België: €53 per dag | Nederland, Canada: €57 per dag

 

*aan verandering onderhevig

Holiday Flex Plan

Holiday Flex Plan

€99

 

Ons Holiday Flex Plan geeft u de flexibiliteit om op elk gewenst moment en zonder extra wijzigingskosten uw bevestigde boekingen te wijzigen, afhankelijk van beschikbaarheid en om welke reden dan ook. U kunt wijzigingen aanbrengen vanaf het moment dat u boekt, tot 14 dagen voor uw vertrek.

 

Zonder dit Holiday Flex Plan, is er een toeslag van €70 per wijziging tot 7 weken voor vertrek (wanneer een eventueel openstaand saldo verschuldigd is) en hierna zijn wijzigingen niet meer toegestaan volgens onze boekingsvoorwaarden

 

Let op: Aankoop van dit vrijblijvende Holiday Flex Plan geeft u het recht om, afhankelijk van beschikbaarheid, onbeperkt wijzigingen aan te brengen in uw vertrekdatum, duur, vertrekhaven, regio en boottype en hiervoor worden geen wijzigingskosten in rekening gebracht. U zult echter verantwoordelijk zijn voor een eventueel prijsverschil volgens onze boekingsvoorwaarden. Enkel te koop op het moment dat u uw oorspronkelijke boeking bij Le Boat bevestigt en tot 7 dagen daarna. Hierna kan het niet meer worden gekocht of met terugwerkende kracht aan uw boeking worden toegevoegd. Wijzigingen onder de voorwaarden van dit plan zijn niet toegestaan binnen 14 dagen na vertrek. Voor de volledige voorwaarden, zie artikel 9.2 van onze boekingsvoorwaarden.

Fietsverhuur

Bike rental

Standaard fiets volwassenen: €49 per week / €7 per dag

Standaard kinderfiets: €35 per week / €5 per dag

Kinderzitje voor fiets: €14 per week / €2 per dag 

Fietsdiefstalverzekering: €7 per week / €1 per dag

 

De overgrote deel van onze klanten huren fietsen om aan boord mee te nemen, zodat zij het vaargebied kunnen verkennen. Dit kan in bijna alle vaarregio's. Vlakke paden maken fietsen eenvoudig, terwijl voor de meer avontuurlijke klant nieuwe en veranderlijke omgevingen ideaal zijn om per fiets te verkennen. Merk op dat al onze beschikbare fietsen opvouwbare modellen zijn, zodat ze gemakkelijk aan boord kunnen worden opgeborgen tijdens het varen.

 

Naast onze fietsen voor volwassenen hebben we op de meeste bases ook kinderfietsen en kinderzitjes te huur. Informeer en reserveer de fietsen ten tijde van de boeking om beschikbaarheid te garanderen.

 

Fietshelmen zijn niet inbegrepen bij de huur van een fiets, maar wij raden het gebruik ervan aan en om een optimale pasvorm en veiligheid te garanderen, moeten klanten hun eigen fietshelm meebrengen. Het dragen van een fietshelm is wettelijk verplicht voor personen jonger dan 12 jaar in Frankrijk en jonger dan 18 jaar in Canada en het is de verantwoordelijkheid van de klant om deze te voorzien en na te leven.

Vroege Check-in en Late Check-out

Early boarding / late checkout

Vroege check-in: €100

Late check-out: €100

 

Waarom niet langer genieten van uw vaarvakantie en een Vroeg check-in of late check-out boeken? een Vroege check-in laat u toe om op de dag van vertrek  aan te komen om 11 uur en dan al de formaliteiten in orde te brengen. (in plaats van 15.00 tot 17.00 uur). Een late check-out houdt in dat u de boot inlevert en ontscheept om 12 uur op de dag van aankomst (in plaats van 9 uur)

 

Opmerking: Wegens operationele beperkingen is het soms niet mogelijk deze dienst aan te bieden. Vroeg inchecken of laat uitchecken is niet mogelijk in Jabel, noch op onze Vision, Horizon 5 en Horizon 5 Plus-boten.

Het is belangrijk dat u uw geplande aankomsttijd aan doorgeeft (via ons Gasteninformatieformulier) zodat wij uw Vroege Check-in kunnen plannen. We wat tijd met u doorbrengen om de check-in processen en de briefing voor het vertrek van de boot plaatsvindt. U kunt de kade niet direct verlaten.

Barbecue

Barbecue

€52,50 per week / €7,50 per dag

 

Barbecues op kolen en kampvuren zijn niet toegestaan op en langs het water in verband met brandgevaar. U kunt een roestvrijstalen (RVS) gas barbecue bij ons huren, die dan aan de reling van het bovendek wordt vastgemaakt, zodat u heerlijk buiten kunt eten aan boord met vrienden en familie wanneer u wilt! 

 

De gas barbecue kan alleen worden gebruikt als het aan de reling van het bovendek is bevestigd. Daarom kan niet gehuurd worden met de volgende boten: Capri / Capri TS / Admiral / Emperor.

Beschikbaar in 1 maat - geschikt voor 8 personen.

Wordt geleverd met 1 gasflessen - één gasfles is goed voor 2 barbecues per week.

Extra gasflessen kunnen overal bij supermarkten, garages, winkels en bij Le Boat bases (afhankelijk van beschikbaarheid) gekocht worden. Extra gasflessen kosten ca. €8 - €10, afhankelijk van waar u ze koopt.

Let op: Barbecues zijn niet beschikbaar in Canada, Engeland en Schotland. De boten Horizon, Vision, Mystique en Royal Mystique zijn al uitgerust met een barbecue bakplaat.

 

Vissers bijboot en buitenboord motor

Dinghy

Vissers bijboot: €77 per week / €11 per dag

Buitenboord motor:  €77 per week / €11 per dag

 

Voor de fanatieke visser is er een bijbootje van 4m te huur waarmee u de meest afgelegen stukken water kunt bereiken, en misschien wel die 'grote vis' kunt vangen! Buitenboordmotoren zijn ook beschikbaar. Wij kunnen u helpen met het verkrijgen van visvergunningen ter plaatse bij aankomst en wij verkopen een reeks visbenodigdheden op sommige van onze basissen mocht u besluiten dat u zin heeft om te gaan vissen!

 

Let op: alleen beschikbaar in Ierland, Duitsland, Nederland, evenals in Branges (Bourgondië Franche Comté), Jarnac (Charente) en Douelle (Lot) in Frankrijk. In Ierland kan een kleine rubberboot van 3,65 meter gratis ter beschikking worden gesteld, maar de beschikbaarheid is beperkt, dus reserveer vroeg om teleurstelling te voorkomen. Voor de genoemde prijs kunt u een grotere vissersboot van 5,18 m boeken als u dat liever wilt. U kunt een buitenboordmotor huren die op beide gebruikt kan worden.

Eindreiniging

Cleaning service

Eindreiniging: €115 - €190 (verschilt per boot)

 

Na een ontspannen vakantie heeft u waarschijnlijk geen zin om de boot op uw laatste avond schoon te maken. Dan hoeft u geen tijd te besteden aan het opruimen van de badkamers, het vegen van de vloeren en het dweilen van de dekken.

Voor details over de staat waarin uw boot moet worden teruggebracht, verwijzen wij u naar onze aankomst- en terugkomst-pagina.

Eco-pakket

Eco cleaning pack

Eco-pakket: €14 (20 € in Canada)

 

Help ons de waterwegen voor toekomstig genot schoon te houden en schaf onze Eco-pakket met milieuvriendelijke schoonmaak producten aan!

 

Dit pakket bevat: Ecologische draagtas met Le Boat logo, Fles milieuvriendelijke keuken spray, Fles afwasmiddel, Spons, Doos lucifers, Insectenspray.

Premium boodschappenpakket

Premium boodschappenpakket

€129 

Om u het gedoe van boodschappen doen te besparen (of misschien zijn de supermarkten gesloten als u aankomt), laat ons de boodschappen voor u doen! Naast een paar essentiële zaken, zullen we zorgvuldig kwaliteitsproducten selecteren voor uw eerste avond en voor uw eerste ontbijt aan boord. Alle artikelen zijn biologisch of lokaal geproduceerd indien mogelijk.

 

De pakketten bevatten: 1 fles wijn | 6 flessen bier | vers sinaasappelsap | 1 fles plat water | 1 fles spuitwater | chips | grisini/broodstengels | een trio van hartige snacks (bijv. olijven, hummus, noten, enz.) | gedroogde worst (gezouten worst) | verse melk | boter | 4 natuurlijke yoghurtjes | aardbeienjam | honing | gekookte ham | emmentaler | 4 eieren | suiker | granola | thee | koffie | 4 extra rollen toiletpapier | Eco Cleaning Pack (met ecologische keukenspray, afwasmiddel, insectenwerend middel, een spons en een doosje lucifers)  

 

We hebben geen brood toegevoegd, omdat we aanraden het bij de plaatselijke bakker of supermarkt te kopen voor het ontbijt - zodat het lekker vers is. 

 

Let op: boodschappenpakketten moeten ten minste 7 dagen voor uw vertrekdatum worden besteld, anders kan de beschikbaarheid niet worden gegarandeerd. Alleen beschikbaar in onze Franse basissen.

Feestmand voor speciale gelegenheden

Feestmand speciale gelegenheden: €85 - €120 (verschilt per bestemming)

 

Is er iemand jarig of viert u een andere speciale gelegenheid, bestel dan nu een van onze prachtige feestmanden vol met lokale lekkernijen en regionale specialiteiten. De feestmand zal aan boord voor u klaar staan en is een geweldige manier om een speciale gelegenheid te vieren! U kunt de maand tot 7 dagen voor vertrek bestellen en betalen.

 

Let op: Niet beschikbaar in Fürstenberg (Duitsland). 

L.E.D lantaarn

Lantern

Lantern: €17,50 per week / €2,50 per dag

 

Neon LED verlichting (lantaarn) kan gebruikt worden om het dek in de avonduren van extra verlichting te voorzien. Lantaarns zijn oplaadbaar middels 220V/12V bootaccu.

 

Huisdieren

Huisdiertoeslag

Toeslag huisdier: €80 per huisdier

 

Een bootavontuur is het perfecte type vakantie om uw viervoeter mee naartoe te nemen. Maximaal twee honden zijn welkom aan boord. Voor elk huisdier geldt een schoonmaaktoeslag.

Kajaks (alleen in Canada)

Kayaks

Kayak voor 1 persoon: €77 per week / €11 per dag

Kayak voor 2 personen: €77 per week / €11 per dag

 

Onze kajaks voegen extra plezier toe aan uw vakantie op het water en zijn perfect om de rivieren te verkennen. Tijdens het varen kan de kajak op het zwemplatform/flybridge van uw boot worden geplaatst.

 

Let op: Alleen beschikbaar in Canada.

 

Stand-up paddle boards

Stand-up paddle boards

Paddleboard: €101,50 per week / €14,50 per dag

 

Voor de sportievelingen hebben wij een nieuwe water-toy: de Stand-up Paddle Board! Onze grote, opblaasbare Paddle Boards zijn voorzien van een tas en andere bijbehorende benodigdheden, zodat u gemakkelijk kunt gaan surfen. Geniet van uw tijd op het water en ontdek de rivier met uw eigen kracht.

 

Let op: Alleen verkrijgbaar in: Jarnac (Charente), Douelle (Lot), St Jean de Losne (Bourgondië), Marina-Wolfsbruch (Duitsland), Casale & Precenicco (Ialië), Benson (Engeland) en Smiths Falls (Canada). 

Buitenkussens

Deck cushions

Buitenkussen per set van 2: €10,50  per week / €1,50 per dag

 

Waarom huurt u niet wat extra buitenkussens voor het bovendek voor extra comfort tijdens uw vaarvakantie? Ze kunnen ook gebruikt worden om op te zonnen!

 

Let op: Kussens zijn reeds voorzien op Horizon, Vision, Mystique & Royal Mystique boten.

Wifi

Le Boat Wi-fi

Wifi: €56 per week / €8 per dag

 

Een 3/4G minirouter, die gebruik maakt van SFR Mobile Broadband, biedt internettoegang overal waar een gsm-signaal is. Op elk toestel kunnen maximaal vijf apparaten tegelijk worden aangesloten. Signaalsnelheden kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de plaatselijke dekkingsgraad. Downloadlimiet van 5GB (5000MB) per week.

 

Let op: De getoonde prijs is het vooraf geboekte tarief. Bij aankoop op de basis is een hoger tarief van toepassing. Alleen beschikbaar in Frankrijk.

Parkeerplaatsen

Parking

Onbeveildigd: vanaf €35 per week / €5 per dag

Beveiligd: vanaf €49 per week / €7 per dag

Overdekte parkeerplaats: vanaf €63 per week / €9 per dag

 

Als u met de auto naar uw startbasis reist, kunt u als optie een parkeerplaats aan uw boeking toevoegen. De meeste bases hebben parkeergelegenheid op het terrein. Sommige parkeerplaatsen zijn beveiligd en een paar van onze bases bieden ook een overdekte parkeergelegenhed.

 

Let op: Sommige bases hebben parkeergelegenheid buiten het terrein, niet verder dan 15 minuten lopen terug naar de basis. Als er parkeergelegenheid op het terrein is, proberen we tenminste één voertuig per boeking op het terrein te laten parkeren en extra voertuigen buiten het terrein. Er wordt niet van u verwacht dat u off-site parkeert, totdat u heeft ingecheckt en uw voertuig(en) heeft uitgeladen.  Voor campers (RV's) en auto's met aanhangwagens moeten twee parkeerplaatsen worden gereserveerd en betaald. Bekijk onze basespagina's voor meer informatie over de parkeerfaciliteiten van uw vertrekbasis. De vermelde prijzen zijn voorafgeboekte prijzen. Boekt u bij de basis, dan is de prijs iets hoger. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor eventuele schade of verlies aan voertuigen.

Car transfers

Car transfers

Als u een enkele reis maakt (d.w.z. uw boot naar een andere basis brengt), kunnen we uw auto van uw vertrekbasis naar de basis van aankomst brengen.

 

Let op: Vervoer per auto is beschikbaar tegen betaling, moet ten minste 7 dagen voor uw vertrekdatum worden gereserveerd en is afhankelijk van de beschikbaarheid. Niet beschikbaar in Duitsland, Nederland en Canada. Neem contact op met uw vakantieadviseur voor meer informatie en prijzen. Zie onderstaande voorwaarden.

 

Zie voor meer informatie en voorwaarden hieronder.

Verzekering

Travel insurance

Om te genieten van uw vakantie, raden wij u aan een reisverzekering af te sluiten. Le Boat werkt samen Allianz Travel. Ze bieden een verzekering voor inwoners van de Europese Unie, gelegen in geografisch Europa, evenals de volgende landen: Liechtenstein, de vorstendommen Monaco en Andorra, San Marino, Zwitserland, het Vaticaan. Deze verzekering dekt onder bepaalde voorwaarden de belangrijkste mogelijke risico's (annulering, vakantie reisonderbreking, ziekte en repatriëring ...).

 

Let op: u contracteert de verzekering op het moment van boeken. Consulteer hier de voorwaarden.

Voorwaarden Car transfers: Onze medewerkers zijn verzekerd om namens u met uw auto te rijden. Neem uw kentekenbewijs en autoverzekeringsdocumenten mee. Een huur/leaseauto kan ook worden overgebracht maar vraag eerst bij uw verhuur-/leasemaatschappij of de voorwaarden van uw contract dit toelaat. Als de autotransfer is toegestaan, kan uw verhuur/leasemaatschappij u een extra bedrag in rekening brengen om de naam van onze medewerker toe te voegen als aangewezen bestuurder. Echter, we weten de naam van de chauffeur pas in de week van vertrek, dus controleer tijdig of een extra, ‘niet gespecifieerde bestuurder’ aan uw contract kan worden toegevoegd. Alle auto's kunnen worden overgebracht behalve auto's zwaarder dan 3,5 ton, auto's met aanhangwagens of caravans, vrachtwagens, fietsen, motorfietsen, campers en rode kentekens.

Verbruik uren

Diesel

Net zoals bij het huren van een auto, wordt uw boot met een volle tank diesel brandstof geleverd en in de meeste gevallen is het niet nodig om tijdens uw vakantie bij te tanken. Voor vertrek wordt u gevraagd een aanbetaling (gebaseerd op de grootte van de motor aan boord) te doen en het verbruik wordt berekend op het aantal uren dat de motor draait. Bij terugkomst vindt er een afrekening plaats. U hoeft géén aanbetaling te doen als u een pakket heeft gekocht, u heeft dan al voor de brandstof betaald.

Over de verbruikskosten: de boot registreert het aantal uren dat de motor draait en u betaalt een uurtarief dat de brandstof dekt die u gebruikt voor de motor en de systemen op de boot (zoals verwarming), evenals gas en algemene motorslijtage. Het uurtarief (momenteel tussen €12-€30 / £12-£23 / CA$23-CA$33) verschilt per boot en regio, de marktprijzen en is onderhevig aan verandering. De betaling moet in lokale valuta worden voldaan. Deze prijs is afhankelijk van de marktprijzen voor brandstof die, zoals u weet, momenteel wereldwijd onder enorme druk staan, en mariene brandstof wordt evenzeer beïnvloed. Als gevolg daarvan zijn onze prijzen voor draaiuren van de motor onderhevig aan meer significante verhogingen en aanhoudende veranderingen dan gewoonlijk. Onze vaarvakantie adviseurs informeren u graag over het actuele tarief voor elke regio. 

Een verplichte borgsom voor boot/inventaris moet in lokale valuta (creditcard of contact geld) worden overgedragen bij aankomst op de basis. 

 • Vakantie tot 4 nachten: €230 /  £240 / CA$275
 • Vakantie van 5 tot 6 nachten: €280 /  £280 / CA$280
 • Vakantie van 7 tot 10 nachten: €350 / £350 / CA$450
 • Vakantie van 11 tot 14 nachten: €450 /  £450 / CA$700
 • Vakantie van meer dan 15 nachten: €550 / £500 / CA$750

Bij terugkomst vindt er een afrekening plaats, u moet of geld bijbetalen of u krijgt geld terug.

Reductie Eigen Risico

Le Boat CDW

Uiteraard houdt u rekening met andere vaarders en respecteert u de vaarregels. Maar helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Een verplichte borgsom voor boot/inventaris moet in lokale valuta (creditcard of contact geld) worden overgedragen bij aankomst op de basis. De hoogte van de borgsom en uw eigen risico zijn afhankelijk van het boottype, de regio en de optie die u kiest.

Standard boten: € 2250 € / £ 1865  / CA$ 3405

Comfort boten: € 2500 € / £ 2070  / CA$ 3875

Comfort Plus boten: € 2750 € / £ 2280  / CA$ 4160

Premium boten: € 3250 € / £ 2695 / CA$ 4920

U kunt de volledige borgsom achterlaten. U draagt risico tot dit bedrag. Deze optie heeft u automatisch. De borgsom wordt nooit afgeschreven van uw creditcard maar tijdelijk geblokkeerd en wordt enkel bij terugkomst ingehouden indien de boot beschadigd is. Of u kunt een verlaagde borgsom achterlaten; uw eigen risico is beperkt tot dit bedrag. Er zijn kosten verborgen aan de laatste optie (zie Extra's).

Kosten bij sluizen:

Lock

De vergoedingen voor sluizen en ophaalbruggen is op al onze bestemmingen inbegrepen bij de prijs van uw vaarvakantie, behalve in Ierland (ongeveer  €1,50) en Nederland (ongeveer €2,00).

Enkele Reis toeslag

One-way supplement

Omdat Le Boat een uitgebreid netwerk heeft, kunnen wij Enkele Reizen aanbieden. Dit is een perfecte manier om meer van uw vaargebied te zien zonder terug te hoeven gaan. Er geldt een verplichte toeslag voor Enkele Reizen die vooraf bij de boeking betaald moet worden.

Aanleg- en servicekosten

Mooring

Gratis aanlegplaatsen zijn gemakkelijk te vinden, hoewel deze meestal geen toegang bieden tot voorzieningen als elektriciteit/douche/water. Wanneer u echter aanlegt bij een jachthaven, moet u vaak betalen om te mogen overnachten en toegang te krijgen tot de aangeboden diensten. Deze vergoeding varieert sterk, van slechts 2 euro per nacht tot 100 euro of meer. Om zeker te zijn van beschikbaarheid en om de prijzen te controleren, raden wij u aan de jachthaven voor uw aankomst te bellen om een overnachting te reserveren.

 

Varen in Venetië kan erg druk zijn en er zijn altijd problemen om een plekje te vinden waar u kunt aanmeren – vooral omdat havens meer dan €100 per nacht kunnen kosten. U kunt niet zomaar ergens aanmeren: het is verboden om langs de zijkanten van de grachten aan te meren; dit mag alleen op geautoriseerde plaatsen. Daarnaast mag u nooit aanmeren aan de briccole (houten palen). Exclusieve privé ligplaatsen zijn beschikbaar voor alle Le Boat klanten die varen in de lagune van Venetië. Hiervoor geldt een verplichte toeslag van €80 per week of €50 voor korte vakanties voor alle klanten die varen van en naar Casale. Toeslag dient betaald te worden op het moment van boeken. Aanmeerplaaten in dit gebied zijn door ons geselecteerd vanwege de goede ligging en de verbinding met het openbaar vervoer (de beroemde waterbus Vaporetto). Burano, Vignole - Venezia, Chioggia, Klanten kunnen hun boot zonder beperkingen verlaten en met de Vaporetto reizen of te voet/per fiets om de omgeving verkennen.

 

Canada: U mag alleen aanmeren in privéhavens, stadshavens en Parks Canada Moorings (gelegen bij Lock stations), waar u voldoende faciliteiten en diensten vindt. Er wordt een verplichte vergoeding in rekening gebracht aan Le Boat klanten welke overnachtingen op alle Parks Canada's omvat, evenals de stadsjachthavens van Portland, Seelay's Bay, Perth en Westport (van €68 per week of €161 voor korte vakanties) - een aanzienlijk lager tarief dan de lokale vergoeding bij elk van de deze ligplaatsen. Voor de beschikbaarheid geldt 'wie het eerst komt, het eerst maalt' en de toeslag omvat het gebruik van diensten als landstroom, beschikbaar op sommige locaties, niet. Andere aanmeermogelijkheden zijn beschikbaar tegen een vergoeding, die te plaatse moet worden betaald. De toeslag wordt automatisch toegevoegd aan uw boeking, ook de op de website vermelde Canada prijzen zijn inclusief de toeslag.

 

Schotland: Er geldt een toeslag per dag voor het gebruik van de faciliteiten langs de waterkant en het aanmeren op het Caledonisch Kanaal (€17 per dag). Deze toeslag betaalt u vooraf. De toeslag wordt automatisch toegevoegd aan uw boeking en zit eveneens in de vermelde internetprijzen.