Shannon en Erne

Voel de onweerstaanbare aantrekkingskracht van de Shannon-Erne

Als u een kaart van de rivier Shannon bekijkt, zult u zien dat deze dwars door Ierland loopt. Het water heeft een grote invloed op de omgeving. U kunt hier geweldig vissen en er liggen prachtige golfbanen in de buurt! Tijdens uw vaartocht kunt u aanmeren bij plezierige dorpjes, een bezoekje brengen aan een middeleeuwse kerk of eens heerlijk achterover leunen in één van de pubs.

 

Vaar deze zomer mee met Le Boat!
Ontdek onze exclusieve aanbiedingen om te genieten van uw zomer in de buitenlucht.

Bekijk onze aanbiedingen

De kaart laat waar de Shannon & Erne vaarregio in Ierland zich bevindt

Vindt u uw ideale vaarvakantie niet op onze website, neem contact op met onze vaarvakantieadviseurs voor een offerte op maat.

Kaart van de vaarregio Shannon en Erne

Kaart van de vaarregio: Shannon en Erne

 = Le Boat basis           = Kanaal          = Bevaarbare rivier          = Niet verder bevaarbaar

De ideale vaarregio voor...

Golf

Golfclubs met onscherpe achtergrond

Shannon-Erne is hemels voor de echte golfliefhebbers. Hier heeft u keuze uit zes golfbanen van wereldklasse. Plan dus tijd voor golfuitstapjes tijdens uw vaarvakantie door Shannon en Erne. Sla eens een balletje op de golfbaan met 18 holes van het Slieve Russell Hotel in Ballyconnell. Ontspan en neem een pint bij de 19e hole.

 

 

Vissen

Een kind vist

De Shannon-Erne is perfect voor visvakanties. Vis naar snoek, baars, voorn, brasem en rietvoorn. Lower Lough Erne staat bekend om zijn forse forel en Upper Lough Erne is een waar snoekparadijs. Carrick-on-Shannon is één van Ierlands beste locaties voor zoetwatervissers.

 

 

 

Geschiedenis en erfgoed

Portumna Castle

De kloosterruïnes, middeleeuwse kerken en statige kastelen komt u overal tegen tijdens de historische vakanties in Shannon-Erne. Laat u overweldigen door de 6e-eeuwse ruïnes van Clonmacnoise. Vergeet vooral het Brian Boru Heritage Centre, Portumna Castle en Carrigglas Manor niet.

 

 

Natuurliefhebbers

Bruine vogel

In de velden, moerassen en eilanden in Shannon-Erne kunt u helemaal tot rust komen terwijl u naar wilde eenden, ganzen, sternen, koeten en futen kijkt. Hier kronkelen uitnodigende wandelpaden door prachtige natuur. Bullock Island bij Shannon Harbour is een echt vogelparadijs.

Nuttige informatie

Download onze regiogids

bookLees in onze handige vaarvakantie regiogids (PDF) waar u kunt stoppen en wat u langs de waterweg kunt zien en doen.

Download onze regiogids

De Ierse kust rijst hoog boven de zee uit. Meer landinwaarts ligt het land lager, waardoor een soort schaal is ontstaan waar al het water heen stroomt. Een vijfde van het land stroomt weg in de rivier de Shannon, met haar 360 kilometer de langste rivier in Ierland. De rivier daalt in het bevaarbare middenstuk maar licht, zo'n 9 meter, waardoor het water langzaam voortkabbelt. Op een kaart van de rivier de Shannon ziet u dat u ook veel meren tegenkomt in de omgeving van de Shannon, een echt pluspunt van uw huurbootvakantie.

 

Een blik op de kaart van de Shannon-Erne waterweg laat goed de route van het Shannon-Ernekanaal zien. Deze waterweg verbindt de Shannon en de Erne met elkaar, wat ook gelijk de niet al te creatieve naam van het kanaal verklaart. Het kanaal is 63 kilometer lang en loopt van Leitrim Village naar Upper Lough. Langs dit prachtige kanaal vindt u 18 sluizen.

Het Shannon-Erne kanaal is zowel oud als nieuw. In 1838 werd onderzocht of de rivieren de Shannon en de Erne met elkaar verbonden konden worden. Het huidige kanaal ligt precies op het uitgestippelde traject. Ondanks wat opstartproblemen bij de bouw werd het kanaal uiteindelijk in 1860 geopend. Door de komst van het spoornetwerk werd het kanaal in negen jaar door slechts acht boten gebruikt. Daarom werd het kanaal gesloten. In 1991 begon men met het heropenen van het kanaal voor de pleziervaart. Drie jaar later was het kanaal weer helemaal terug.

Varen op de Shannon-Erne is eenvoudig en geschikt voor beginners. Bij sterke wind is voorzichtigheid geboden op open water. Voor vertrek bent u verplicht een korte instructievideo te bekijken. U heeft een visvergunning nodig in alle Ierse vaargebieden behalve rondom Carrick. Een vergunning kost ongeveer €7 per week.

We zijn een samenwerking aangegaan met een aantal van de beste lokale bedrijven in de steden en dorpen langs het Shannon-Erne om u te helpen het meeste uit uw Le Boat vakantie te halen. 

Ontdek onze exclusieve aanbiedingen alleen beschikbaar voor Le Boat klanten. 

Bezoek onze speciale pagina met actuele informatie over de geldende vaarrestricties in onze regio's.

Voor het gebruik van de 16 sluizen op de Shannon-Erne is een smartcard nodig. Smartcards zijn verkrijgbaar op al onze bases en kosten ongeveer €13 voor 20 keer. Sluizen en bruggen op de rivier de Shannon kosten ongeveer €1,50 per keer. In de sluizen is het dragen van een zwemvest verplicht.

 

Openingstijden: Maandag - Zaterdag 09:00-20:00 en Zondag 10:00-18:00

 

Feestdagen: Alle sluizen zijn gesloten op 1 november. 

Er zijn meer dan genoeg ligplaatsen langs de Shannon-Erne.

Voor de reisinformatie naar onze bases in dit vaargebied en de faciliteiten en voorzieningen op iedere basis of in de omgeving, klikt u op de relevante basis hieronder:

 • Boothuur en uitrusting.
 • Volledig uitgeruste keuken en keukengerei.
 • Handhanddoeken en bedlinnen voor alle passagiers.
 • Demonstratie van de boot.
 • Technische ondersteuning.
 • Vaarkaarten en informatie over de regio.
 • Optionele extra's (meer weten)
 • Kosten voor reductie van het eigen risico(meer weten) waiver
 • Functioneringskosten (diesel, gas, slijtagekosten) - per motoruur berekend (meer weten)
 • Sluisgeld (kleine bedragen - lokaal te betalen)
 • Transport van en naar de basis.
 • Faciliteiten langs de waterkant als u daar gebruik van maakt (bijv. betaalde aanmeerplaatsen, afpompen indien nodig, water etc.).
 • Annuleringsverzekering & reis/persoonlijke verzekering.
 • Eten en drinken

Interactieve regiokaart

Basis pin  = Le Boat basis  Point of interest = Bezienswaardigheden

Ontdek...

Klein als het is, staat Belleek toch bekend om zijn porseleinproductie. Verken het stadje per fiets en bezoek de 19e-eeuwse pottenbakkerij. Misschien heeft u ook zin in een wandeling naar het mooie Castle Caldwell in het westelijke deel van Belleek.

Enniskillen is de grootste stad van de Ierse county Fermanagh. Wandel in het centrum naar de schitterende anglicaanse St. Macartin-kathedraal. Aan de rand van de stad is ook veel moois te zien, zoals de tuinen bij het oude vestinghuis in Tully Castle.

Belturbet is een rustig en gastvrij stadje aan het kanaal. Loop eens naar het centrum om de prachtige Staghal Church te verkennen. Als u hier overnacht, kunt u ook in één van de vele geweldige restaurants eten.

Ballyconnell is een bruisende, schilderachtige gemeente met diverse goede restaurants en authentieke pubs. De Tomregan-kerk ligt naast het stadje en is een ideaal startpunt voor een rustgevende wandeling in een mooie omgeving.

Ballinamore is een groene en vredige gemeente waar u van alles kunt doen. Er liggen prachtige wandelpaden om de stad en u kunt er heerlijk fietsen en paardrijden.

Drumshanbo aan de rivier de Shannon is een typisch Iers dorp, waar vroeger heel succesvol ijzererts werd gedolven. De stad heeft een groots religieus verleden, waarvan u de restanten nu nog kunt onderzoeken in de drie kerken die er nog staan. Rond het meer liggen ook prachtige wandelpaden.

Must-see
Bateau Emerald Star face à Castel Island sur le Lough Key

Lough Key is een mooie, rustige ligplaats waar u kunt relaxen en op onderzoek uit kunt gaan. In het centrum is van alles te doen voor het hele gezin. Er is ook een avonturenpark en Boda Borg, een uniek en uitdagend avonturenpaleis voor kinderen en volwassenen.

Een mooi rustig dorpje aan het kanaal. Een goede plek om een terrasje te pakken met uitzicht op de rivier.

Carrick-on-Shannon is de grootste plaats in de Ierse county Leitrim. Vanaf de brug van Carrick vangt u een glimp op van de oude kasteelruïnes van Carrick. Neem tijd voor een stop in dit mooie stadje en breng een bezoek aan Saint-Mary's Church. Leer meer over de lokale geschiedenis en cultuur in het kunstcentrum.

Dit schilderachtige dorp is een belangrijke jachthaven aan de Shannon met veel aantrekkelijke ligplaatsen. U kunt hier heerlijk wandelen en het is een uitgelezen plek voor vissers.

Het gastvrije stadje Tarmonbarry herbergt veel sporen uit het verleden. Ontdek de verborgen 12e-eeuwse abdij bij de kerk of geniet van het uitzicht op de indrukwekkende Carriglas Manor. Als u hier overnacht, kunt u terecht in de talloze pubs en restaurants.

In het stadje Lanesborough staat een van Longfords oudste centra van het christendom, de Saint-John's kerk, een prachtig bouwwerk dat boven op een oudere, 5e-eeuwse kerk is gebouwd.

Must-see
Athlone

Athlone, hoofdstad van de Ierse Midlands Region , is bijzonder gastvrij. Ontdek zelf het prachtig cultureel erfgoed. Sla vooral Athlone Castle niet over. Dit kasteel is speciaal gebouwd om het eiland te verdedigen tegen Frankrijk. Ironisch genoeg heeft niet oorlog, maar een blikseminslag het kasteel in 1967 gedeeltelijk verwoest. Adem de geschiedenis in het bezoekerscentrum en geniet van de prachtige landschappen bij de rivier de Shannon.

Must-see
Pierres tombales de Clonmacnoise

Clonmacnoise is een prachtig overblijfsel uit het verleden, verborgen in de natuur. Ontdek dit geweldige klooster, ooit het beroemdste op het eiland, tot het door Athlone werd verwoest. Verken de vele schitterende monumenten zoals het oude klooster, de kathedraalruïnes en de mooie kasteelruïnes. De omgeving is ronduit fantastisch.

Banagher is één en al geschiedenis. Ontdek zelf de schatten uit het verleden van deze vredige en stille gemeente, zoals het oude Castle Clonony. Bezoek de mooie Saint Paul's-kerk in het centrum.

 

Portumna, gelegen helemaal bovenaan het Lough Derg meer is één van de mooiste steden in Galway. Het is bekend voor zijn kasteel dat een uniek voorbeeld is van de Ierse overgangsarchitectuur van begin van de 17 de eeuw.

Een aantrekkelijk, gastvrij dorp waar het goed uitrusten is. Kom bij in één van de goede restaurants. In Terryglass staat ook een 6e-eeuwse kloosternederzetting waarvan nog maar een klein deel over is; het gebied is echter zeer historisch.

In de buurt van Dromineer ligt een interessante 13e-eeuwse kasteelruïne. Maak een wandeling langs de kust en ga op in de mooie landschappen aan de rivier de Shannon.

Welkom in Garykennedy, een rustig dorp waar ooit de machtige Kennedyfamilie woonde. Bekijk het oude Kennedy Castle en vermaak u in de pubs in het centrum. U heeft vanaf hier ook toegang tot het grootste meer van Ierland, Lough Derg.

Mountshannon is een mooi, pittoresk dorp. Het was bedoeld als modeldorp en werd in 1742 voltooid. De straten met bomenrijen en de uniforme architectuur geven dit dorp een elegantie en waardigheid die men maar zelden ziet bij plaatsen van deze omvang.

Scariff is een grote halteplaats voor boten op de rivier de Shannon. De smalle en bochtige Scariff, die door het stadje kronkelt alvorens in de Lough Derg uit te komen is toch eenvoudig te bevaren en biedt een schilderachtige, plezierige ervaring.

Killaloe en Ballina zijn twee prachtige groene dorpen die door de rivier van elkaar worden gescheiden. Neem de tijd om over de oude stenen brug te lopen en te genieten van het fantastische uitzicht over de rivier. De oude rooms-katholiek kerk is ook een bezoek waard.

Voorgestelde mogelijke routes

Om u een indruk te geven hoe ver u kunt varen in de tijd die u ter beschikking heeft, volgt hier een selectie van de routes van en naar onze bases in de regio. U hoeft niet op alle genoemde locaties aan te leggen of de route helemaal te volgen. Het staat u vrij te varen waar u wilt, zolang u uw boot maar inlevert op uw aankomstbasis op de door u geboekte datum. Voor een comfortabel reistempo raden we u aan 2-4 uur per dag te varen. Zo heeft u genoeg tijd om regelmatig aan te leggen en de omgeving te verkennen.

Let op: Alle routesuggesties en routes op de website van Le Boat zijn slechts voorbeelden en de voorgestelde mogelijke routes, attracties, restaurants, steden, dorpen of delen van de waterweg die erin zijn opgenomen, zijn mogelijks niet altijd open of toegankelijk op het moment van uw vaarvakantie. 

 = Klik op het pijl icoontje op elke routesuggestie voor meer informatie op de achterzijde van het 'kaartje'.

Enniskillen kasteel in Ierland

Carrick-on-Shannon HEEN EN TERUG via Enniskillen

Carrick-on-Shannon
Leitrim-Village
Drumshanbo
Ballinamore
Ballyconnell
Belturbet
Enniskillen
Carrick-on-Shannon

36 uur varen

220km 34 sluizen 10 nachten

Carrick-on-Shannon HEEN EN TERUG via Enniskillen

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

U kwam voor het wereldberoemde Ierse landschap tijdens De Meren en Vissers Lange Vakantie. Stap een land binnen waar de vissen bijten en de golfbanen lonken. U heeft al afgeslagen op de golfbaan van Belturbet en vaart nu in een rustig tempo noordwaarts op Upper Lough Erne om uw hengel uit te werpen. Iemand zin een visje met een Guinness erbij?

Hoogtepunten:

 • De artistieke geschiedenis van Carrick-on-Shannon
 • De drie kerken van Drumshanbo
 • De tuinen en het oude vestinghuis van Enniskillen

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Carrick-on-Shannon: Carrick-on-Shannon is de grootste plaats in de Ierse county Leitrim. Vanaf de brug van Carrick vangt u een glimp op van de oude kasteelruïnes van Carrick. Neem tijd voor een stop in dit mooie stadje en breng een bezoek aan Saint-Mary's Church. Leer meer over de lokale geschiedenis en cultuur in het kunstcentrum.
 • Leitrim-Village: Een mooi rustig dorpje aan het kanaal. Een goede plek om een terrasje te pakken met uitzicht op de rivier.
 • Drumshanbo: Drumshanbo aan de rivier de Shannon is een typisch Iers dorp, waar vroeger heel succesvol ijzererts werd gedolven. De stad heeft een groots religieus verleden, waarvan u de restanten nu nog kunt onderzoeken in de drie kerken die er nog staan. Rond het meer liggen ook prachtige wandelpaden.
 • Ballinamore: Ballinamore is een groene en vredige gemeente waar u van alles kunt doen. Er liggen prachtige wandelpaden om de stad en u kunt er heerlijk fietsen en paardrijden.
 • Ballyconnell: Ballyconnell is een bruisende, schilderachtige gemeente met diverse goede restaurants en authentieke pubs. De Tomregan-kerk ligt naast het stadje en is een ideaal startpunt voor een rustgevende wandeling in een mooie omgeving.
 • Belturbet: Belturbet is een rustig en gastvrij stadje aan het kanaal. Loop eens naar het centrum om de prachtige Staghal Church te verkennen. Als u hier overnacht, kunt u ook in één van de vele geweldige restaurants eten.
 • Enniskillen: Enniskillen is de grootste stad van de Ierse county Fermanagh. Wandel in het centrum naar de schitterende anglicaanse St. Macartin-kathedraal. Aan de rand van de stad is ook veel moois te zien, zoals de tuinen bij het oude vestinghuis in Tully Castle.

 

36 uur varen

220km 34 sluizen 10 nachten
Varen door het weelderige, groene landschap

Carrick-on-Shannon HEEN EN TERUG via Belleek

Carrick-on-Shannon
Leitrim-Village
Drumshanbo
Ballinamore
Ballyconnell
Belturbet
Enniskillen
Belleek
Carrick-on-Shannon

46 uur varen

280km 36 sluizen 11 nachten

Carrick-on-Shannon HEEN EN TERUG via Belleek

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

U bevindt zich in het hart van de Fermanagh Lakelands. Upper Lough Erne is een wonderlijke omgeving van weelderige groene eilanden die afsteken tegen een prachtige blauwe achtergrond. U heeft al kunnen genieten van vissen, golfen en fietsen. Nu kijkt u uit naar de volgende fase van uw bootvakantie in Ierland: het ontdekken van de kastelen van Tully en Caldwell.

Hoogtepunten:

 • De artistieke geschiedenis van Carrick-on-Shannon
 • De drie kerken van Drumshanbo
 • Grote verscheidenheid van voedsel in Ballyconnell
 • De aardewerk tour van Belleek

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Carrick-on-Shannon: Carrick-on-Shannon is de grootste plaats in de Ierse county Leitrim. Vanaf de brug van Carrick vangt u een glimp op van de oude kasteelruïnes van Carrick. Neem tijd voor een stop in dit mooie stadje en breng een bezoek aan Saint-Mary's Church. Leer meer over de lokale geschiedenis en cultuur in het kunstcentrum.
 • Leitrim-Village: Een mooi rustig dorpje aan het kanaal. Een goede plek om een terrasje te pakken met uitzicht op de rivier.
 • Drumshanbo: Drumshanbo aan de rivier de Shannon is een typisch Iers dorp, waar vroeger heel succesvol ijzererts werd gedolven. De stad heeft een groots religieus verleden, waarvan u de restanten nu nog kunt onderzoeken in de drie kerken die er nog staan. Rond het meer liggen ook prachtige wandelpaden.
 • Ballinamore: Ballinamore is een groene en vredige gemeente waar u van alles kunt doen. Er liggen prachtige wandelpaden om de stad en u kunt er heerlijk fietsen en paardrijden.
 • Ballyconnell: Ballyconnell is een bruisende, schilderachtige gemeente met diverse goede restaurants en authentieke pubs. De Tomregan-kerk ligt naast het stadje en is een ideaal startpunt voor een rustgevende wandeling in een mooie omgeving.
 • Belturbet: Belturbet is een rustig en gastvrij stadje aan het kanaal. Loop eens naar het centrum om de prachtige Staghal Church te verkennen. Als u hier overnacht, kunt u ook in één van de vele geweldige restaurants eten.
 • Belleek: Klein als het is, staat Belleek toch bekend om zijn porseleinproductie. Verken het stadje per fiets en bezoek de 19e-eeuwse pottenbakkerij. Misschien heeft u ook zin in een wandeling naar het mooie Castle Caldwell in het westelijke deel van Belleek.

 

 

46 uur varen

280km 36 sluizen 11 nachten
Kasteel van Lough Key langs Lough Key

Carrick-on-Shannon HEEN EN TERUG via Belturbet

Carrick-on-Shannon
Leitrim-Village
Drumshanbo
Ballinamore
Ballyconnell
Belturbet
Carrick-on-Shannon

29 uur varen

150km 34 sluizen 7 nachten

Carrick-on-Shannon HEEN EN TERUG via Belturbet

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Bomen en velden omzomen het Shannon-Erne Kanaal en witte schapenwolken steken af tegen de blauwe hemel. U kijkt naar uw reisgenoot op het zonnedek en lacht omdat u zich realiseert dat uw bootvakantie in Ierland uniek is. Het bruisende Belturbet ligt voor u en zoals gepland valt uw aankomst hier mooi samen met het Festival of the Erne: een drukbezocht evenement met muziek, theater, vuurwerk en nog veel meer.

Hoogtepunten:

 • De artistieke geschiedenis van Carrick-on-Shannon
 • De drie kerken van Drumshanbo
 • Grote verscheidenheid van voedsel in Ballyconnell
 • Het heiligdom van de abdij van Tarmonbarry
 • Het Carrigglas Manor in County Longford

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Carrick-on-Shannon: Carrick-on-Shannon is de grootste plaats in de Ierse county Leitrim. Vanaf de brug van Carrick vangt u een glimp op van de oude kasteelruïnes van Carrick. Neem tijd voor een stop in dit mooie stadje en breng een bezoek aan Saint-Mary's Church. Leer meer over de lokale geschiedenis en cultuur in het kunstcentrum.
 • Leitrim-Village: Een mooi rustig dorpje aan het kanaal. Een goede plek om een terrasje te pakken met uitzicht op de rivier.
 • Drumshanbo: Drumshanbo aan de rivier de Shannon is een typisch Iers dorp, waar vroeger heel succesvol ijzererts werd gedolven. De stad heeft een groots religieus verleden, waarvan u de restanten nu nog kunt onderzoeken in de drie kerken die er nog staan. Rond het meer liggen ook prachtige wandelpaden.
 • Ballinamore: Ballinamore is een groene en vredige gemeente waar u van alles kunt doen. Er liggen prachtige wandelpaden om de stad en u kunt er heerlijk fietsen en paardrijden.
 • Ballyconnell: Ballyconnell is een bruisende, schilderachtige gemeente met diverse goede restaurants en authentieke pubs. De Tomregan-kerk ligt naast het stadje en is een ideaal startpunt voor een rustgevende wandeling in een mooie omgeving.
 • Belturbet: Belturbet is een rustig en gastvrij stadje aan het kanaal. Loop eens naar het centrum om de prachtige Staghal Church te verkennen. Als u hier overnacht, kunt u ook in één van de vele geweldige restaurants eten.

29 uur varen

150km 34 sluizen 7 nachten
Kleurrijke huizen in Carrick-on-Shannon

Carrick-on-Shannon HEEN EN TERUG via Lanesborough

Carrick-on-Shannon
Roosky
Tarmonbarry
Lanesborough
Carrick-on-Shannon

14 uur varen

104km 6 sluizen 3 nachten

Carrick-on-Shannon HEEN EN TERUG via Lanesborough

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

De rivier de Shannon meandert als een prachtig blauw lint door de smaragdgroene heuvels vol Keltische ruïnes en pittoreske dorpjes. Laat u betoveren door het landschap op uw vaarreis zuidwaarts naar Lanesborough, gelegen aan de noordoever van Lough Ree. Een bootvakantie in Ierland dompelt u onder in de rustige Ierse manier van leven. Ervaar de rust als u over de trekpaden fietst of afslaat op de golfbaan.

Hoogtepunten:

 • Vissen in Roosky
 • Het schrijn van de abdij van Tarmonbarry
 • Het Carrigglas Manor in County Longford

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Carrick-on-Shannon: Carrick-on-Shannon is de grootste plaats in de Ierse county Leitrim. Vanaf de brug van Carrick vangt u een glimp op van de oude kasteelruïnes van Carrick. Neem tijd voor een stop in dit mooie stadje en breng een bezoek aan Saint-Mary's Church. Leer meer over de lokale geschiedenis en cultuur in het kunstcentrum.
 • Roosky: Dit schilderachtige dorp is een belangrijke jachthaven aan de Shannon met veel aantrekkelijke ligplaatsen. U kunt hier heerlijk wandelen en het is een uitgelezen plek voor vissers.
 • Tarmonbarry: Het gastvrije stadje Tarmonbarry herbergt veel sporen uit het verleden. Ontdek de verborgen 12e-eeuwse abdij bij de kerk of geniet van het uitzicht op de indrukwekkende Carriglas Manor. Als u hier overnacht, kunt u terecht in de talloze pubs en restaurants.
 • Lanesborough: In het stadje Lanesborough staat een van Longfords oudste centra van het christendom, de Saint-John's kerk, een prachtig bouwwerk dat boven op een oudere, 5e-eeuwse kerk is gebouwd.

14 uur varen

104km 6 sluizen 3 nachten
Athlone

Carrick-on-Shannon HEEN EN TERUG via Athlone

Carrick-on-Shannon
Roosky
Tarmonbarry
Lanesborough
Athlone
Carrick-on-Shannon

22 uur varen

200km 6 sluizen 7 nachten

Carrick-on-Shannon HEEN EN TERUG via Athlone

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

U heeft genoten van de gezellige pubs waar u Guinness en Jameson-whisky dronk en genoot van Calcannon (Ierse stamppot met aardappel en kool) en Boxty (gebakken aardappelpannenkoek). Nu wilt u gaan golfen: nóg vanzelfsprekender tijdens een bootvakantie in Ierland dan leprechauns en klavertjes vier. In Glasson en Hodson Bay slaat u een balletje vol enthousiasme en met Iers geluk!

Hoogtepunten:

 • De artistieke geschiedenis van Carrick-on-Shannon
 • Het schrijn van de abdij van Tarmonbarry
 • Het Carrigglas Manor in County Longford
 • Het kasteel van Athlone

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Carrick-on-Shannon: Carrick-on-Shannon is de grootste plaats in de Ierse county Leitrim. Vanaf de brug van Carrick vangt u een glimp op van de oude kasteelruïnes van Carrick. Neem tijd voor een stop in dit mooie stadje en breng een bezoek aan Saint-Mary's Church. Leer meer over de lokale geschiedenis en cultuur in het kunstcentrum.
 • Roosky: Dit schilderachtige dorp is een belangrijke jachthaven aan de Shannon met veel aantrekkelijke ligplaatsen. U kunt hier heerlijk wandelen en het is een uitgelezen plek voor vissers.
 • Tarmonbarry: Het gastvrije stadje Tarmonbarry herbergt veel sporen uit het verleden. Ontdek de verborgen 12e-eeuwse abdij bij de kerk of geniet van het uitzicht op de indrukwekkende Carriglas Manor. Als u hier overnacht, kunt u terecht in de talloze pubs en restaurants.
 • Lanesborough: In het stadje Lanesborough staat een van Longfords oudste centra van het christendom, de Saint-John's kerk, een prachtig bouwwerk dat boven op een oudere, 5e-eeuwse kerk is gebouwd.
 • Athlone: Athlone, hoofdstad van de Ierse Midlands Region , is bijzonder gastvrij. Ontdek zelf het prachtig cultureel erfgoed. Sla vooral Athlone Castle niet over. Dit kasteel is speciaal gebouwd om het eiland te verdedigen tegen Frankrijk. Ironisch genoeg heeft niet oorlog, maar een blikseminslag het kasteel in 1967 gedeeltelijk verwoest. Adem de geschiedenis in het bezoekerscentrum en geniet van de prachtige landschappen bij de rivier de Shannon.

22 uur varen

200km 6 sluizen 7 nachten
Oude kloosterruïnes in Clonmacnoise

Carrick-on-Shannon naar Portumna

Carrick-on-Shannon
Roosky
Tarmonbarry
Lanesborough
Athlone
Clonmacnoise
Banagher
Portumna

19 uur varen

160km 5 sluizen 7 nachten

Carrick-on-Shannon naar Portumna

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

De Keltische vaarroute in Ierland spreekt u om diverse redenen aan, vooral omdat er veel van de rivier Shannon in voorkomt. Eenmaal op het water weet u dat u de juiste keuze heeft gemaakt. De Georgiaanse stad Portumna ligt achter u en het zuivere water van Lough Ree omringt u. U kijkt ernaar uit lekker te gaan vissen, golfen en Shepherd's pie te eten in een pub.

Hoogtepunten:

 • De oude klooster- en de kasteelruïnes van Clonmacnoise
 • Het stille bos en het kasteel van Portumna
 • Het kasteel van Athlone

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Carrick-on-Shannon: Carrick-on-Shannon is de grootste plaats in de Ierse county Leitrim. Vanaf de brug van Carrick vangt u een glimp op van de oude kasteelruïnes van Carrick. Neem tijd voor een stop in dit mooie stadje en breng een bezoek aan Saint-Mary's Church. Leer meer over de lokale geschiedenis en cultuur in het kunstcentrum.
 • Roosky: Dit schilderachtige dorp is een belangrijke jachthaven aan de Shannon met veel aantrekkelijke ligplaatsen. U kunt hier heerlijk wandelen en het is een uitgelezen plek voor vissers.
 • Tarmonbarry: Het gastvrije stadje Tarmonbarry herbergt veel sporen uit het verleden. Ontdek de verborgen 12e-eeuwse abdij bij de kerk of geniet van het uitzicht op de indrukwekkende Carriglas Manor. Als u hier overnacht, kunt u terecht in de talloze pubs en restaurants.
 • Lanesborough:In het stadje Lanesborough staat een van Longfords oudste centra van het christendom, de Saint-John's kerk, een prachtig bouwwerk dat boven op een oudere, 5e-eeuwse kerk is gebouwd.
 • Athlone: Athlone, hoofdstad van de Ierse Midlands Region , is bijzonder gastvrij. Ontdek zelf het prachtig cultureel erfgoed. Sla vooral Athlone Castle niet over. Dit kasteel is speciaal gebouwd om het eiland te verdedigen tegen Frankrijk. Ironisch genoeg heeft niet oorlog, maar een blikseminslag het kasteel in 1967 gedeeltelijk verwoest. Adem de geschiedenis in het bezoekerscentrum en geniet van de prachtige landschappen bij de rivier de Shannon.
 • Clonmacnoise: Clonmacnoise is een prachtig overblijfsel uit het verleden, verborgen in de natuur. Ontdek dit geweldige klooster, ooit het beroemdste op het eiland, tot het door Athlone werd verwoest. Verken de vele schitterende monumenten zoals het oude klooster, de kathedraalruïnes en de mooie kasteelruïnes. De omgeving is ronduit fantastisch.
 • Banagher: Banagher is één en al geschiedenis. Ontdek zelf de schatten uit het verleden van deze vredige en stille gemeente, zoals het oude Castle Clonony. Bezoek de mooie Saint Paul's-kerk in het centrum.
 • Portumna: Portumna ligt aan de monding van de Lough Derg en is één van de aantrekkelijkste stadjes van Galway. Het is beroemd vanwege Portumna Castle, ooit bezocht door koning James I en koningin Elizabeth I van Engeland en heeft onderdak geboden aan diverse lords.

19 uur varen

160km 5 sluizen 7 nachten
Kasteel en tuinen van Portumna

Portumna HEEN EN TERUG via Killaloe

Portumna
Terryglass
Killaloe
Portumna

14 uur varen

106km 0 sluizen 3 nachten

Portumna HEEN EN TERUG via Killaloe

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Na een paar uur varen bent u helemaal tot rust gekomen na uw bezoek aan Portumna. Hier heeft u genoten van een Shepherd’s pie in een gezellige pub en het kasteel bewonderd. Uw Ierse bootvakantie voert nu verder zuidwaarts over het grote Lough Derg, bekend vanwege zijn meerforel en snoek. U kunt uw verse vismaaltijd al bijna proeven terwijl u mijmert over het heerlijk ontspannen op het zonnedek.

Hoogtepunten:

 • Het stille bos en het kasteel van Portumna
 • Uitzicht vanaf de oude stenen brug van Killaloe

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Portumna: Portumna ligt aan de monding van de Lough Derg en is één van de aantrekkelijkste stadjes van Galway. Het is beroemd vanwege Portumna Castle, ooit bezocht door koning James I en koningin Elizabeth I van Engeland en heeft onderdak geboden aan diverse lords.
 • Terryglass: Een aantrekkelijk, gastvrij dorp waar het goed uitrusten is. Kom bij in één van de goede restaurants. In Terryglass staat ook een 6e-eeuwse kloosternederzetting waarvan nog maar een klein deel over is; het gebied is echter zeer historisch.
 • Killaloe: Killaloe en Ballina zijn twee prachtige groene dorpen die door de rivier van elkaar worden gescheiden. Neem de tijd om over de oude stenen brug te lopen en te genieten van het fantastische uitzicht over de rivier. De oude rooms-katholiek kerk is ook een bezoek waard.

14 uur varen

106km 0 sluizen 3 nachten
Het uitzicht over Lough Derg bewonderen

Portumna HEEN EN TERUG via Killaloe & Mountshannon

Portumna
Terryglass
Dromineer
Garrykennedy
Mountshannon
Scarriff
Killaloe
Portumna

17 uur varen

128km 0 sluizen 7 nachten

Portumna HEEN EN TERUG via Killaloe & Mountshannon

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

U heeft enorme snoeken, meerforellen en andere zoetwatervissen op het prachtige Lough Derg getrotseerd, genoten van diverse watersportactiviteiten in Dromineer en gefietst naar dorpen, kastelen en kathedralen. Een Ierse vissersvaartocht heeft alles geboden wat u zocht: een diversiteit aan onvergetelijke vakantieactiviteiten. De oude Keltische ruïnes prikkelen uw fantasie.

Hoogtepunten:

 • Het stille bos en het kasteel van Portumna
 • Uitzicht vanaf de oude stenen brug van Killaloe

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Portumna: Portumna ligt aan de monding van de Lough Derg en is één van de aantrekkelijkste stadjes van Galway. Het is beroemd vanwege Portumna Castle, ooit bezocht door koning James I en koningin Elizabeth I van Engeland en heeft onderdak geboden aan diverse lords.
 • Terryglass: Een aantrekkelijk, gastvrij dorp waar het goed uitrusten is. Kom bij in één van de goede restaurants. In Terryglass staat ook een 6e-eeuwse kloosternederzetting waarvan nog maar een klein deel over is; het gebied is echter zeer historisch.
 • Dromineer:In de buurt van Dromineer ligt een interessante 13e-eeuwse kasteelruïne. Maak een wandeling langs de kust en ga op in de mooie landschappen aan de rivier de Shannon.
 • Garrykennedy: Welkom in Garykennedy, een rustig dorp waar ooit de machtige Kennedyfamilie woonde. Bekijk het oude Kennedy Castle en vermaak u in de pubs in het centrum. U heeft vanaf hier ook toegang tot het grootste meer van Ierland, Lough Derg.
 • Mountshannon: Mountshannon is een mooi, pittoresk dorp. Het was bedoeld als modeldorp en werd in 1742 voltooid. De straten met bomenrijen en de uniforme architectuur geven dit dorp een elegantie en waardigheid die men maar zelden ziet bij plaatsen van deze omvang.
 • Sarriff: Scariff is een grote halteplaats voor boten op de rivier de Shannon. De smalle en bochtige Scariff, die door het stadje kronkelt alvorens in de Lough Derg uit te komen is toch eenvoudig te bevaren en biedt een schilderachtige, plezierige ervaring.
 • Killaloe: Killaloe en Ballina zijn twee prachtige groene dorpen die door de rivier van elkaar worden gescheiden. Neem de tijd om over de oude stenen brug te lopen en te genieten van het fantastische uitzicht over de rivier. De oude rooms-katholiek kerk is ook een bezoek waard.

17 uur varen

128km 0 sluizen 7 nachten
Portumna

Portumna HEEN EN TERUG via Athlone & Terryglass

Portumna
Banagher
Clonmacnoise
Athlone
Terryglass
Portumna

17 uur varen

120km 4 sluizen 3 nachten

Portumna HEEN EN TERUG via Athlone & Terryglass

Portumna HEEN EN TERUG via Athlone & Terryglass

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Ontdek hier weelderige groene landschappen, historische steden en veel Ierse charme tijdens deze korte heen- en terugreis door het hart van de slingerende Shannon. 

Hoogtepunten:

 • Het stille bos en het kasteel van Portumna
 • De oude klooster- en de kasteelruïnes van Clonmacnoise
 • Het kasteel van Athlone

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Portumna: Portumna ligt aan de monding van de Lough Derg en is één van de aantrekkelijkste stadjes van Galway. Het is beroemd vanwege Portumna Castle, ooit bezocht door koning James I en koningin Elizabeth I van Engeland en heeft onderdak geboden aan diverse lords.
 • Banagher: Banagher is één en al geschiedenis. Ontdek zelf de schatten uit het verleden van deze vredige en stille gemeente, zoals het oude Castle Clonony. Bezoek de mooie Saint Paul's-kerk in het centrum.
 • Clonmacnoise: Clonmacnoise is een prachtig overblijfsel uit het verleden, verborgen in de natuur. Ontdek dit geweldige klooster, ooit het beroemdste op het eiland, tot het door Athlone werd verwoest. Verken de vele schitterende monumenten zoals het oude klooster, de kathedraalruïnes en de mooie kasteelruïnes. De omgeving is ronduit fantastisch.
 • Athlone: Athlone, hoofdstad van de Ierse Midlands Region , is bijzonder gastvrij. Ontdek zelf het prachtig cultureel erfgoed. Sla vooral Athlone Castle niet over. Dit kasteel is speciaal gebouwd om het eiland te verdedigen tegen Frankrijk. Ironisch genoeg heeft niet oorlog, maar een blikseminslag het kasteel in 1967 gedeeltelijk verwoest. Adem de geschiedenis in het bezoekerscentrum en geniet van de prachtige landschappen bij de rivier de Shannon.
 • Terryglass: Een aantrekkelijk, gastvrij dorp waar het goed uitrusten is. Kom bij in één van de goede restaurants. In Terryglass staat ook een 6e-eeuwse kloosternederzetting waarvan nog maar een klein deel over is; het gebied is echter zeer historisch.

17 uur varen

120km 4 sluizen 3 nachten

Onze Feefo beoordelingen

Feefo is een onafhankelijke en onpartijdige service die beoordelingen direct opvraagt bij degenen die met Le  Boat op vakantie zijn geweest. Hieronder kunt u lezen wat zij vonden van hun ervaring met Le Boat. U kunt erop vertrouwen dat deze beoordelingen niet gefilterd, gecontroleerd of gecensureerd zijn.

Toegevoegd op 27 juli 2019

Beoordeling van Inge Stouffs

Nice people, very helpful. They made sure we could catch the bus of 9:30. The trip was excellent. We first went up to lough Key, which was a good idea. We could have stayed longer there, but also had to make it to Portumna in time, so we only stayed one day. And then we went back down again. Sadly we overlooked that at Portumna the bridge opens only at certain times, and we could not take the risk to fail to catch the last opening, so we left the boat on the other side and went on foot to the castle. If we had known, we would not have lingered that day....
READ MORE
Thank you very much for your feedback and we hope you will cruise with us again soon! The Le Boat team.
Carrick-on-Shannon - Portumna
Corvette B
Toegevoegd op 22 september 2018

Beoordeling van P.G. Boelen

zal zeker weer zaken doen met le boat vriendelijk en behulpzaam
READ MORE
Portumna - Portumna
Caprice
Toegevoegd op 4 juli 2018

Beoordeling van Roel van den Dries

het was een reuze reis van Carrick on Shannon "going South". Het vaarboek is supergoed gemaakt en geeft duidelijke mogelijkheden weer. We hadden reuze weer en genoten onderweg van de rust en het water. We keken onze ogen uit naar alles wat er op het water en op de oevers gebeurde. Verder primeerde het gevoel van vrijheid enorm. Het aanmeren was telkens een belevenis. Een klein technisch mankement werd spoedig opgelost en ruimschoots gecompenseerd door de organisatie. Een toffe en korte rondleiding met testvaart deed vooraf al veel twijfels wegnemen. Tof en zeker voor herhaling vatbaar! heb ik nu al drie keer gezegd waarom het is wel goed zo denk ik?
READ MORE
Carrick-on-Shannon - Carrick-on-Shannon
Town Star
Toegevoegd op 5 augustus 2017

Beoordeling van Berlinda van Overtvelt

Alles werd perfect uitgelegt door het (heel vriendelijk)personeel op de bazis van leboat, Dit is de vierde keer dat we een vakantie beleven met leboat,en het blijft zalig om een week te varen.
READ MORE
Portumna - Carrick-on-Shannon
Clipper
Toegevoegd op 7 april 2017

Een klant zei

Excellent service from start to finish: really easy to book online, perfect and friendly introduction at the Portumna base, practical information on board (charts, documentation,...) Really friendly and welcoming team at the base, boat in good condition. Local facilities (shops, shower blocks at the marinas en route) were a bit sparse but that was mostly due to off season timing. Great environment to travel on a boat.
READ MORE
Portumna - Portumna
Corvette A
Toegevoegd op 28 september 2019

Beoordeling van Henk Ras

Goede ontvangst en uitleg redelijke nette boot voor de leeftijd van de boot
READ MORE
Hartelijk dank voor uw feedback. Tot ziens aan boord! Het Le Boat team
Portumna - Portumna
Lake Star
Toegevoegd op 28 juli 2018

Beoordeling van Paul Gijben

Alles was prima geregeld, zowel instructie als informatie vooraf. Aardige mensen. Mooie route, heerlijk ontspannen.
READ MORE
Portumna - Carrick-on-Shannon
Shannon Star
Toegevoegd op 9 september 2017

Een klant zei

goede boeking en contact vooraf. Bij aankomst iets minder begeleiding, boot lag klaar en moest bellen en wachten om te weten hoe kachel werkt (moest eerst motor half u draaien). Ook bestelde fietsenpakket kon niet worden teruggedraaid. Fietsen niet meegenomen, was te kleine boot. Verder fijne vakantie ondanks veel regen. zie vorig notitie, vaarvakantie was prima
READ MORE
Carrick-on-Shannon - Carrick-on-Shannon
Town Star
Toegevoegd op 3 september 2022

Beoordeling van Henk Ras

The service on the marina was great but the boat was very old and not everything was working on the boat as said earlier the service in the marina was great but the marina is old and very much out of date the building and everything inside is worn it looks the same as 18 years ago when i was there for the first time realy nothing chanched
READ MORE
Good morning Henk, Thank you for your review of your recent boating holiday in Ireland. We greatly appreciate your feedback about the overall trip and service you received. We are sorry to hear that you experienced issues with the boat and how it functioned on your trip. We hope that the overall experience was enjoyable in spite of any technical problems. We look forward to welcoming you on board again in the near future! Best wishes, Le Boat Team
Portumna - Portumna
Shannon Star
Toegevoegd op 7 oktober 2017

Beoordeling van P.G. Boelen

Zeker weten Dienstverlening bij le boat als de haven in Ierland hebben wij als zeer goed bevonden Afgelopen jaar hebben we de minpunten van deze voor aangegeven, maar hier was eigenlijk weinig meegedaan. Jammer
READ MORE
Portumna - Portumna
Town Star
 • 1