Over Aquitanië

Verwen uw smaakpapillen in het zonnige Aquitanië

Met haar onovertroffen wijnen en gastronomische gerechten heeft de Aquitanië alles in huis voor een culinaire huurbootvakantie in Frankrijk. Het Canal Latéral à la Garonne en de rivier Baïse vormen een zeer populair recreatiegebied waar u via het water vaart langs weides, boomgaarden en middeleeuwse dorpjes. Word ook verleid om aan te leggen en in de warme zon met vrienden en familie te genieten van een glas wijn!

 

Uw zomervakantie
Tot -30% op uw zomervaarvakantie. Geldig t/m 1 september 2024.
Vind hieronder uw ideale vakantie!
Voorwaarden gelden

De kaart laat zien waar vaargebied Aquitanië ligt in Frankrijk

Zoek deze bestemming

Vindt u uw ideale vaarvakantie niet op onze website, neem contact op met onze vaarvakantieadviseurs voor een offerte op maat.

Kaart van de vaarregio Aquitanië

Kaart van de vaarregio: Aquitanië = Le Boat basis          = Kanaal          = Bevaarbare rivier          = Niet verder bevaarbaar

De ideale vaarregio voor...

Gastronomie

Geconfijte eend met pruimensaus

Aquitanië, een gebied voor levensgenieters, staat bekend om zijn heerlijke Franse keuken. Foie gras (ganzenlever), wilde paddenstoelen en regionale kazen zoals Brebio, Etorki en Bleu des Basques zijn heerlijk met een wijntje erbij. Breng in Condom zeker een bezoek aan Hôtel Restaurant Les Trois Lys.

Geschiedenis en erfgoed

Hamel kasteel, Castets-en-Dorthe, Aquitanië

Als u een historische vakantie in Aquitanië kiest, kunt u onder andere het 12e-eeuwse Château du Hamel van Castets-en-Dorthe en Néracs Château Henry IV verkennen. In Agen liggen diverse geweldige musea. Overal komt u historische kerken tegen, zoals L'abbaye Saint-Pierre in Moissac.

Wijnproeverij

Wijnproeven met een groep

Plan uw bootvakantie met wijnproeverijen in Aquitanië in augustus, zodat u ook naar het geweldige Buzet wijnfestival in Nérac kunt gaan. Bezoek de Buzet wijnkelder in Buzet en het kasteel Château Le Courréjot bij Moncrabeau, waar Armagnac en Chablis worden gemaakt. Proef het zelf!

Nuttige informatie

Download onze regiogids

bookLees in onze handige vaarvakantie regiogids (PDF) waar u kunt stoppen en wat u langs de waterweg kunt zien en doen.

Download onze regiogids

Het Canal Latéral à la Garonne is 193 kilometer lang en zou gezien kunnen worden als het achterneefje van het meer bekende Canal du Midi. Samen verbinden deze prachtige waterwegen de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee. Ze zijn ook wel bekend onder de naam Canal des Deux Mers - het kanaal van de twee zeeën. Het Garonnekanaal is 128 meter gedaald tegen de tijd dat het de kruising met de rivier de Garonne vanuit Toulouse bereikt. Het kanaal is voor het merendeel zo recht als een plank.

Kies ervoor om het Garonnekanaal even achter u te laten en één van de Franse rivieren uit te proberen. Volg de rivier de Baïse zuidelijk richting Condom en vaar door een schitterend landschap. Langs de route liggen veel rustige plekken om aan te leggen voor een picknick. Vroeger was het op de wateren van Aquitanië druk met commercieel vrachtverkeer, maar tegenwoordig komt u hier alleen pleziervaartboten tegen.

Het netwerk van kanalen heeft voor Frankrijk zeker bijgedragen aan haar status van industriële grootmacht en gaf de aanzet voor de Industriële Revolutie. Steeds meer goederen moesten vervoerd worden en zo groeide het aantal kanalen. Het Canal Latéral à la Garonne is hier een mooi voorbeeld van. Dit kanaal werd aangelegd om de rotsen en zandbakken van de rivier de Garonne te kunnen vermijden. In 1839 werd begonnen met de aanleg en in 1850 voeren de eerste kanaalboten van Toulouse naar Agen. In 1856 werd het gehele kanaal geopend.

We zijn een samenwerking aangegaan met een aantal van de beste lokale bedrijven in de steden en dorpen in Aquitanië om u te helpen het meeste uit uw Le Boat vakantie te halen. 

Ontdek onze exclusieve aanbiedingen alleen beschikbaar voor Le Boat klanten. 

De waterwegen van Aquitanië zijn eenvoudig te bevaren en zeer geschikt voor beginners.

 

Het is niet langer mogelijk om vanuit Aquitanië naar de Lot te gaan 

Bezoek onze speciale pagina met actuele informatie over de geldende vaarrestricties in onze regio's.

De sluizen zijn automatisch en gratis in gebruik. Er zijn 53 sluizen op het Canal Latéral à la Garonne.

Openingstijden: Tijdens het drukke zomerseizoen zijn de sluizen open van 09.00 tot 18.00 uur. De sluizen zijn tussen 12.00 en 13.00 uur gesloten voor de lunch.

Feestdagen: Op sommige feestdagen zijn de sluizen gesloten, als 1 mei, anders zijn ze open.

Sluis sluitingsdata: Houd rekening met de sluitingsdata van de sluizen door de lokale autoriteiten. Tijdens die dag(en) kunt u niet door de sluizen. Neem voor meer informatie en vragen contact op met ons verkoopteam.

Er zijn meer dan genoeg ligplaatsen in Aquitanië.

Voor de reisinformatie naar onze bases in dit vaargebied en de faciliteiten en voorzieningen op iedere basis of in de omgeving, klikt u op de relevante basis hieronder:

 • Boothuur en uitrusting.
 • Volledig uitgeruste keuken en keukengerei.
 • Handhanddoeken en bedlinnen voor alle passagiers.
 • Demonstratie van de boot.
 • Technische ondersteuning.
 • Vaarkaarten en informatie over de regio.
 • Sluisgeld
 • Optionele extra's (meer weten)
 • Kosten voor reductie van het eigen risico (meer weten)
 • Functioneringskosten (diesel, gas, slijtagekosten) - per motoruur berekend (meer weten)
 • Transport van en naar de basis.
 • Faciliteiten langs de waterkant als u daar gebruik van maakt (bijv. betaalde aanmeerplaatsen, afpompen indien nodig, water etc.).
 • Annuleringsverzekering & reis/persoonlijke verzekering.
 • Eten en drinken

Interactieve regiokaart

Basis pin  = Le Boat basis  Point of interest  = Bezienswaardigheden

Ontdek…

In Castets-en-Dorthe, een stille en groene stad, kunt u heerlijk over de oevers van de Garonne wandelen. Bezoek het prachtige Hamel-kasteel en de brug van Gustave Eiffel.

In Meilhan-sur-Garonne bevindt zich een plek die u niet mag missen. Op de linkeroever wacht u een geweldig uitzicht over het Garonnedal. Het is een ideale plek om even uit te rusten, te vissen of een fietstochtje te maken.

In Marmande is de Notre-Dame de Marmande zeer interessant met zijn mooie klooster en fantastische tuinen. In het centrum kunt u genieten van de fraai versierde Place Clemenceau en de tuin van Verdun.

Le Mas d'Agenais, vaak één bloemenzee, heeft een fantastisch oud badhuis en er zijn ruïnes van een oud kasteel, beide een bezoek waard.

Damazan is een mooi en kleurrijk plaatsje. Esplanade des Promenades is een prachtige plaats waar oude mannen nog petanque spelen onder de schaduwrijke cederbomen.

Must see
Buzet wijngaarden, Aquitanië

Verken Buzet, het mooie stadje waar men de heerlijke wijn Buzet maakt. Breng een bezoek aan het huis van de wijnbouwers en proef een glas van 'het echte spul'.

Agen is a large city with a rich medieval past. Discover the typical timbered houses, the church of the Jacobins, and the rich history of this pretty town.

Deze stop is voor chocoladeliefhebbers. Leg aan in St-Jean-de-Thurac, steek de brug over en loop naar het kleine dorpje Sauveterre-St-Denis (2 km afstand). De chocolademeester Philippe Jarasson nodigt u uit om zijn originele creaties te ontdekken in zijn winkel 'L'Attrape- Rêves'. 

Ontdek in Valence-d'Agen een mooi washuis dat kort geleden nog werd gebruikt. Het is een aardig stadje om te bezoeken en het is aangenaam wandelen over de oevers van het kanaal.

Kort na Valence-d'Agen ligt het kleine dorpje Pommevic. Leg hier aan om naar Auvillar te gaan, geklasseerd als een van 'de mooiste dorpen van Frankrijk'. (5 km ten zuiden van het kanaal - de helling is steil om er te komen). Auvillar is de omweg waard voor zijn ronde, overdekte markt en zijn indrukwekkende uitkijkpunt over de Garonne vallei.

Must see
Abdij van Moissac, Aquitanië

Als u de Garonne verder afdaalt, komt u uit in Moissac en ziet u meteen een luxe hotel, Moulin de Moissac. De grote abdij Saint-Pierre de Moissac is ook een aantrekkelijke bestemming.

Castelsarrasin is een stad vol bloemen met tal van openbare tuinen. Vooral die van Clairefont is prachtig.

Must see
La Place Nationale in Montauban, Aquitanië

Wandel onder de mooie arcaden in Montauban, de stad met de meeste inwoners in dit gebied. Hier kunt u prima een paar dagen blijven. Er is ook een gigantische golfbaan.

Vianne ademt een lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Bij iedere oorlog verschenen er nieuwe versterkingen, wat verklaart waarom de kerk zo goed versterkt is. Het is nu een lieflijk, gastvrij dorp met uitstekende restaurants.

Ontdek Lavardac, een magnifiek voorbeeld van de typische bastides, vestingdorpjes die in de 14e eeuw in Zuid-Frankrijk werden gebouwd.

Must see
Nérac, Aquitanië

Nerac biedt het prachtige panorama van een typisch Zuid-Frans dorpje. Bezoek en ontdek het enorme Albretkasteel en sla de indrukwekkende Saint-Nicolaskerk zeker niet over.

Moncrabeau is een prachtig plaatsje. U kunt er genieten van het rustige, mooie centrum en een bezoek brengen aan de oude kerk, Saint Sigismond de Vialère.

Condom is een typisch Frans dorp met een mooie kerk. Stop hier eens voor een koffiepauze geniet van het uitzicht op de molens in de verte. Vergeet niet een bezoekje aan het Armagnac-museum te brengen.

Valence-sur-Baise is een bastide: een gestructureerd, in Zuid-Frankrijk gebouwd dorp uit de 14e eeuw. Ontdek hier de prachtigste dingen, zoals de architectuur van het dorp, de oude vakwerkhuizen, het washuis en twee kerken.

Voorgestelde mogelijke routes

Om u een indruk te geven hoe ver u kunt varen in de tijd die u ter beschikking heeft, volgt hier een selectie van de routes van en naar onze bases in de regio. U hoeft niet op alle genoemde locaties aan te leggen of de route helemaal te volgen. Het staat u vrij te varen waar u wilt, zolang u uw boot maar inlevert op uw aankomstbasis op de door u geboekte datum. Voor een comfortabel reistempo raden we u aan 2-4 uur per dag te varen. Zo heeft u genoeg tijd om regelmatig aan te leggen en de omgeving te verkennen.

Let op: Alle routesuggesties en routes op de website van Le Boat zijn slechts voorbeelden en de voorgestelde mogelijke routes, attracties, restaurants, steden, dorpen of delen van de waterweg die erin zijn opgenomen, zijn mogelijks niet altijd open of toegankelijk op het moment van uw vaarvakantie. 

 = Klik op het pijl icoontje op elke routesuggestie voor meer informatie op de achterzijde van het 'kaartje'.

Kasteel van Henry IV in Nerac

Le Mas-d'Agenais HEEN EN TERUG via Valence-sur-Baïse & Condom

Le Mas d'Agenais
Damazan
Buzet
Lavardac
Vianne
Nérac
Moncrabeau
Condom
Valence-sur-Baïse
Le Mas d'Agenais

32 uur varen

152km 50 sluizen 7 nachten

Le Mas-d'Agenais HEEN EN TERUG via Valence-sur-Baïse & Condom

Navigatie kaart van Mas-d'Agenais en terug via Valence-sur-Baise

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

U kunt in deze regio naar hartenlust fietsen, picknicken, winkelen en de omgeving ontdekken. Geniet van ontspannen dagen waarin u stopt bij de glasfabriek van Vianne en gaat wandelen over het marktplein van Nérac. De amandelbrandewijn Armagnac is een specialiteit van de stad Condom, deze is zeker het proeven waard! Installeer u op het zonnedek en geniet van het vooruitzicht van uw zojuist begonnen bootvakantie in Frankrijk!

Hoogtepunten:

 • Jeu de boules spelen met de lokale bevolking in Damazan
 • Wij proeven in Buzet
 • Het verkennen van de vestingmuren van Vianne
 • Het Armagnac Museum in Condom

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Le Mas d'Agenais: Le Mas d'Agenais, vaak één bloemenzee, heeft een fantastisch oud badhuis en er zijn ruïnes van een oud kasteel, beide een bezoek waard.
 • Damazan: Damazan is een mooi en kleurrijk plaatsje. Esplanade des Promenades is een prachtige plaats waar oude mannen nog petanque spelen onder de schaduwrijke cederbomen.
 • Buzet: Verken Buzet, het mooie stadje waar men de heerlijke wijn Buzet maakt. Breng een bezoek aan het huis van de wijnbouwers en proef een glas van 'het echte spul'.
 • Lavardac: Ontdek Lavardac, een magnifiek voorbeeld van de typische bastides, vestingdorpjes die in de 14e eeuw in Zuid-Frankrijk werden gebouwd.
 • Vianne: Vianne ademt een lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Bij iedere oorlog verschenen er nieuwe versterkingen, wat verklaart waarom de kerk zo goed versterkt is. Het is nu een lieflijk, gastvrij dorp met uitstekende restaurants.
 • Nérac: Nérac biedt het prachtige panorama van een typisch Zuid-Frans dorpje. Bezoek en ontdek het enorme Albretkasteel en sla de indrukwekkende Saint-Nicolaskerk zeker niet over.

32 uur varen

152km 50 sluizen 7 nachten
Mooi middeleeuws stadje Nerac

Le Mas-d'Agenais HEEN EN TERUG via Moissac, Nérac & Castets-en-Dorthe

Le Mas d'Agenais
Vianne
Damazan
Buzet
Agen
Sauveterre-St-Denis
Valence d'Agen
Auvillar
Moissac
Vianne
Lavardac
Nérac
Marmande
Meilhan-sur-Garonne
Castets en Dorthe
Le Mas d'Agenais

56 uur varen

302km 68 sluizen 14 nachten

Le Mas-d'Agenais HEEN EN TERUG via Moissac, Nérac & Castets-en-Dorthe

Navigatie kaart van Mas-d'Agenais en terug via Moissac

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

U heeft deze vaarvakantie in Frankrijk gekozen vanwege haar diversiteit. Laat al uw spanning wegebben in de lome dagen in middeleeuwse steden en geniet van uw boottocht door de Garonne-vallei. Neem de heerlijke geuren op van de prachtige tuinen van Castets-en-Dorthe of geniet van een glas Bordeaux in Nérac, naast het mooie Henri IV kasteel. Geniet van de rijke stadscultuur van Agen!

Hoogtepunten:

 • Verwennerij met verse chocolade van L'Attrape Rêves in Sauveterre-St-Denis
 • De monumenten en de cirkelvormige graanmarkt van Auvillar
 • Het verkennen van de vestingmuren van Vianne
 • Wandelen langs de kanaaloevers van Castets en Dorthe

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Le Mas d'Agenais: Le Mas d'Agenais, vaak één bloemenzee, heeft een fantastisch oud badhuis en er zijn ruïnes van een oud kasteel, beide een bezoek waard.
 • Damazan: Damazan is een mooi en kleurrijk plaatsje. Esplanade des Promenades is een prachtige plaats waar oude mannen nog petanque spelen onder de schaduwrijke cederbomen.
 • Buzet: Verken Buzet, het mooie stadje waar men de heerlijke wijn Buzet maakt. Breng een bezoek aan het huis van de wijnbouwers en proef een glas van 'het echte spul'.
 • Agen: Agen is een grote stad met een rijk middeleeuws verleden. Ontdek de typische vakwerkhuizen, de kerk van de Jacobijnen en de rijke geschiedenis van deze mooie stad.
 • Sauveterre-St-Denis: Deze stop is voor chocoladeliefhebbers. Leg aan in St-Jean-de-Thurac, steek de brug over en loop naar het kleine dorpje Sauveterre-St-Denis (2 km afstand). De chocolademeester Philippe Jarasson nodigt u uit om zijn originele creaties te ontdekken in zijn winkel 'L'Attrape- Rêves'. 
 • Valence d'Agen: Ontdek in Valence-d'Agen een mooi washuis dat kort geleden nog werd gebruikt. Het is een aardig stadje om te bezoeken en het is aangenaam wandelen over de oevers van het kanaal.
 • Auvillar: Kort na Valence-d'Agen ligt het kleine dorpje Pommevic. Leg hier aan om naar Auvillar te gaan, geklasseerd als een van 'de mooiste dorpen van Frankrijk'. (5 km ten zuiden van het kanaal - de helling is steil om er te komen). Auvillar is de omweg waard voor zijn ronde, overdekte markt en zijn indrukwekkende uitkijkpunt over de Garonne vallei.
 • Moissac: Als u de Garonne verder afdaalt, komt u uit in Moissac en ziet u meteen een luxe hotel, Moulin de Moissac. De grote abdij Saint-Pierre de Moissac is ook een aantrekkelijke bestemming. 
 • Vianne: Vianne ademt een lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Bij iedere oorlog verschenen er nieuwe versterkingen, wat verklaart waarom de kerk zo goed versterkt is. Het is nu een lieflijk, gastvrij dorp met uitstekende restaurants.
 • Lavardac: Ontdek Lavardac, een magnifiek voorbeeld van de typische bastides, vestingdorpjes die in de 14e eeuw in Zuid-Frankrijk werden gebouwd.
 • Nérac: Nérac biedt het prachtige panorama van een typisch Zuid-Frans dorpje. Bezoek en ontdek het enorme Albretkasteel en sla de indrukwekkende Saint-Nicolaskerk zeker niet over.
 • Marmande: In Marmande is de Notre-Dame de Marmande zeer interessant met zijn mooie klooster en fantastische tuinen. In het centrum kunt u genieten van de fraai versierde Place Clemenceau en de tuin van Verdun.
 • Meilhan-sur-Garonne: In Meilhan-sur-Garonne bevindt zich een plek die u niet mag missen. Op de linkeroever wacht u een geweldig uitzicht over het Garonnedal. Het is een ideale plek om even uit te rusten, te vissen of een fietstochtje te maken.
 • Castets-en-Dorthe: In Castets-en-Dorthe, een stille en groene stad, kunt u heerlijk over de oevers van de Garonne wandelen. Bezoek het prachtige Hamel-kasteel en de brug van Gustave Eiffel.

56 uur varen

302km 68 sluizen 14 nachten
Oud stadscentrum van Le Mas d'Agenais

Le Mas-d'Agenais HEEN EN TERUG via Buzet-sur-Baïse

Le Mas d'Agenais
Damazan
Buzet
Lavardac
Vianne
Le Mas d'Agenais

8 uur varen

40km 6 sluizen 3 nachten

Le Mas-d'Agenais HEEN EN TERUG via Buzet-sur-Baïse

Navigatie kaart van Mas-d'Agenais en terug via Buzet-sur-Baise

Scroll down using the grey bar to the right

Overview

Riviercruises in Aquitanië staan vaak garant voor heerlijk eten en wijnproeverijen: een genot voor uw passies en smaakpapillen. Tijdens uw ontdekkingsreis over de wateren in het hart van deze regio, wordt het al snel duidelijk waarom het gebied zo populair was onder beroemde Franse schilders. Middeleeuwse steden met bruisende marktpleinen, stadswallen en stenen forten maken een rivierbootvakantie in Frankrijk tot een genot.

Example itinerary:

The following is only an example, you can explore this area in whichever order you want, so long as your boat is back at the end base at the end of your vacation

 • Le Mas d'Agenais: Usually awash with colorful flowers, Le Mas d'Agenais is home to a marvelous old wash basin, and the ruins of a destroyed castle which are both worth a visit.
 • Damazan: Damazan is a pretty, quiet and colorful town. Esplanade des Promenades is a beautiful place, where old men sometimes play petanque in the shade of cedars.
 • Buzet-sur-baïse: Discover Buzet, a pretty town where the great wine Buzet is made. Visit the house of the wine growers and sample a delightful glass of the 'good stuff'.
 • Lavardac: Discover Lavardac, a brilliant example of a typical bastide - an organised villages built in the 14th century in the southern France.
 • Vianne: Vianne has a long history to tell you. It begins in the Roman period. War after war, new fortifications appeared, which explains why the church is so well-fortified. It is now a charming and welcoming village with very good restaurants.

8 uur varen

40km 6 sluizen 3 nachten
Historische stad Nerac

Le Mas-d'Agenais HEEN EN TERUG via Nérac

Le Mas d'Agenais
Damazan
Buzet
Lavardac
Vianne
Nérac
Le Mas d'Agenais

15 uur varen

80km 22 sluizen 4 nachten

Le Mas-d'Agenais HEEN EN TERUG via Nérac

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Voor u ligt de Baïse schitterend in de zon. De rivier leidt u gestaag naar de charmante stad Buzet. Nog een paar minuten en dan kunt u aanmeren en aan land gaan om een stukje te fietsen. Bij terugkomst gaan u en uw vrienden naar een intiem café aan de waterkant om samen te genieten van een heerlijk diner. Terwijl u een glas Bordeaux heft beseft u: een korte huurbootvakantie in Aquitanië wordt niet veel beter dan dit!

Hoogtepunten:

 • Wijn proeven in Buzet
 • Het kasteel van Nérac en de Saint-Nicolaskerk in Nérac
 • Het verkennen van de vestingmuren van Vianne

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Le Mas d'Agenais: Le Mas d'Agenais, vaak één bloemenzee, heeft een fantastisch oud badhuis en er zijn ruïnes van een oud kasteel, beide een bezoek waard.
 • Damazan: Damazan is een mooi en kleurrijk plaatsje. Esplanade des Promenades is een prachtige plaats waar oude mannen nog petanque spelen onder de schaduwrijke cederbomen.
 • Buzet-sur-Baïse: Verken Buzet, het mooie stadje waar men de heerlijke wijn Buzet maakt. Breng een bezoek aan het huis van de wijnbouwers en proef een glas van 'het echte spul'.
 • Lavardac: Ontdek Lavardac, een magnifiek voorbeeld van de typische bastides, vestingdorpjes die in de 14e eeuw in Zuid-Frankrijk werden gebouwd.
 • Vianne: Vianne ademt een lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Bij iedere oorlog verschenen er nieuwe versterkingen, wat verklaart waarom de kerk zo goed versterkt is. Het is nu een lieflijk, gastvrij dorp met uitstekende restaurants.
 • Nérac: Nérac biedt het prachtige panorama van een typisch Zuid-Frans dorpje. Bezoek en ontdek het enorme Albretkasteel en sla de indrukwekkende Saint-Nicolaskerk zeker niet over.

 

15 uur varen

80km 22 sluizen 4 nachten
Met bloemen omzoomde straten in Nérac

Le Mas-d'Agenais HEEN EN TERUG via Nérac & Moissac

Le Mas d'Agenais
Damazan
Buzet
Lavardac
Vianne
Nérac
Agen
Sauveterre-St-Denis
Valence d'Agen
Auvillar
Moissac
Le Mas d'Agenais

39 uur varen

93km 52 sluizen 7 nachten

Le Mas-d'Agenais HEEN EN TERUG via Nérac & Moissac

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Romaanse kerken, versterkte molens, pittoreske marktpleinen en een landelijke omgeving maken De Geschiedenis en Erfgoed Route tot een waar genot. Deze spannende route omvat zowel het Canal Latéral à la Garonne als de Baïse, twee van de mooiste waterwegen van Aquitanië. De gevarieerde architectuur is een lust voor het oog en neemt u mee terug in de tijd.

Hoogtepunten:

 • Jeu de boules spelen met de lokale bevolking in Damazan
 • Wijn proeven in Buzet
 • Het verkennen van de vestingmuren van Vianne
 • Verwennerij met verse chocolade van L'Attrape Rêves in Sauveterre-St-Denis

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Le Mas d'Agenais: Le Mas d'Agenais, vaak één bloemenzee, heeft een fantastisch oud badhuis en er zijn ruïnes van een oud kasteel, beide een bezoek waard.
 • Damazan: Damazan is een mooi en kleurrijk plaatsje. Esplanade des Promenades is een prachtige plaats waar oude mannen nog petanque spelen onder de schaduwrijke cederbomen.
 • Buzet-sur-Baïse: Verken Buzet, het mooie stadje waar men de heerlijke wijn Buzet maakt. Breng een bezoek aan het huis van de wijnbouwers en proef een glas van 'het echte spul'.
 • Lavardac: Ontdek Lavardac, een magnifiek voorbeeld van de typische bastides, vestingdorpjes die in de 14e eeuw in Zuid-Frankrijk werden gebouwd.
 • Vianne: Vianne ademt een lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Bij iedere oorlog verschenen er nieuwe versterkingen, wat verklaart waarom de kerk zo goed versterkt 
 • Agen: Agen is een grote stad met een rijk middeleeuws verleden. Ontdek de typische vakwerkhuizen, de kerk van de Jacobijnen en de rijke geschiedenis van deze mooie stad.
 • Sauveterre-St-Denis: Deze stop is voor chocoladeliefhebbers. Leg aan in St-Jean-de-Thurac, steek de brug over en loop naar het kleine dorpje Sauveterre-St-Denis (2 km afstand). De chocolademeester Philippe Jarasson nodigt u uit om zijn originele creaties te ontdekken in zijn winkel 'L'Attrape- Rêves'. 
 • Valence d'Agen: Ontdek in Valence-d'Agen een mooi washuis dat kort geleden nog werd gebruikt. Het is een aardig stadje om te bezoeken en het is aangenaam wandelen over de oevers van het kanaal.
 • Auvillar: Kort na Valence-d'Agen ligt het kleine dorpje Pommevic. Leg hier aan om naar Auvillar te gaan, geklasseerd als een van 'de mooiste dorpen van Frankrijk'. (5 km ten zuiden van het kanaal - de helling is steil om er te komen). Auvillar is de omweg waard voor zijn ronde, overdekte markt en zijn indrukwekkende uitkijkpunt over de Garonne vallei.

39 uur varen

93km 52 sluizen 7 nachten
Historische brug in Nérac

Le Mas-d'Agenais HEEN EN TERUG via Castets-de-Dorthe & Nérac

Le Mas d'Agenais
Marmande
Meilhan-sur-Garonne
Castets en Dorthe
Le Mas d'Agenais
Damazan
Buzet
Vianne
Lavardac
Nérac
Le Mas d'Agenais

28 uur varen

150km 38 sluizen 7 nachten

Le Mas-d'Agenais HEEN EN TERUG via Castets-de-Dorthe & Nérac

Navigatie kaart van Mas-d'Agenais en terug via Castets-de-Dorthe

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

U beleeft een wereld van contrasten in het prachtige Aquitanië: plattelandsstadjes omgeven door indrukwekkende kastelen met uitgestrekte landgoederen. Statige kerken steken uit boven de steden. Tijdens uw bootvakantie in Frankrijk gaat u steeds meer genieten van uw omgeving. Bezoek de historische stad Nérac met haar beroemde kerken en het kasteel in Castets-de-Dorthe.

Hoogtepunten:

 • Vissen in Meilhan-sur-Garonne
 • Wandelen langs de kanaaloevers van Castets en Dorthe

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Le Mas d'Agenais: Le Mas d'Agenais, vaak één bloemenzee, heeft een fantastisch oud badhuis en er zijn ruïnes van een oud kasteel, beide een bezoek waard.
 • Marmande: In Marmande is de Notre-Dame de Marmande zeer interessant met zijn mooie klooster en fantastische tuinen. In het centrum kunt u genieten van de fraai versierde Place Clemenceau en de tuin van Verdun.
 • Meilhan-sur-Garonne:In Meilhan-sur-Garonne bevindt zich een plek die u niet mag missen. Op de linkeroever wacht u een geweldig uitzicht over het Garonnedal. Het is een ideale plek om even uit te rusten, te vissen of een fietstochtje te maken.
 • Castets-en-Dorthe: In Castets-en-Dorthe, een stille en groene stad, kunt u heerlijk over de oevers van de Garonne wandelen. Bezoek het prachtige Hamel-kasteel en de brug van Gustave Eiffel.
 • Damazan: Damazan is een mooi en kleurrijk plaatsje. Esplanade des Promenades is een prachtige plaats waar oude mannen nog petanque spelen onder de schaduwrijke cederbomen.
 • Buzet-sur-Baïse: Verken Buzet, het mooie stadje waar men de heerlijke wijn Buzet maakt. Breng een bezoek aan het huis van de wijnbouwers en proef een glas van 'het echte spul'.
 • Vianne: Vianne ademt een lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Bij iedere oorlog verschenen er nieuwe versterkingen, wat verklaart waarom de kerk zo goed versterkt is. Het is nu een lieflijk, gastvrij dorp met uitstekende restaurants.
 • Lavardac: Ontdek Lavardac, een magnifiek voorbeeld van de typische bastides, vestingdorpjes die in de 14e eeuw in Zuid-Frankrijk werden gebouwd.
 • Nérac: Nérac biedt het prachtige panorama van een typisch Zuid-Frans dorpje. Bezoek en ontdek het enorme Albretkasteel en sla de indrukwekkende Saint-Nicolaskerk zeker niet over.

28 uur varen

150km 38 sluizen 7 nachten
Traditionele Franse markt

Le Mas-d'Agenais HEEN EN TERUG via Moissac

Le Mas d'Agenais
Damazan
Buzet
Agen
Sauveterre-St-Denis
Valence d'Agen
Auvillar
Moissac
Le Mas d'Agenais

31 uur varen

184km 36 sluizen 7 nachten

Le Mas-d'Agenais HEEN EN TERUG via Moissac

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Met een lach op uw gezicht vaart u door het Cacor aquaduct op weg naar Moissac, bekend om haar beroemde markt. U bevindt zich midden in een fantastische vaarvakantie in Frankrijk, waar u fietst over de trekpaden, historische steden als Agen met haar 15e-eeuwse kerk verkent, smult van foie gras en achterover leunt op uw zonnedek terwijl het prachtige landschap aan u voorbij trekt.

Hoogtepunten:

 • Wijn proeven in Buzet
 • Verwennerij met verse chocolade van L'Attrape Rêves in Sauveterre-St-Denis
 • De monumenten en de cirkelvormige graanmarkt van Auvillar

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Le Mas d'Agenais: Le Mas d'Agenais, vaak één bloemenzee, heeft een fantastisch oud badhuis en er zijn ruïnes van een oud kasteel, beide een bezoek waard.
 • Damazan: Damazan is een mooi en kleurrijk plaatsje. Esplanade des Promenades is een prachtige plaats waar oude mannen nog petanque spelen onder de schaduwrijke cederbomen.
 • Buzet-sur-Baïse: Verken Buzet, het mooie stadje waar men de heerlijke wijn Buzet maakt. Breng een bezoek aan het huis van de wijnbouwers en proef een glas van 'het echte spul'.
 • Agen: Agen is een grote stad met een rijk middeleeuws verleden. Ontdek de typische vakwerkhuizen, de kerk van de Jacobijnen en de rijke geschiedenis van deze mooie stad.
 • Sauveterre-St-Denis: Deze stop is voor chocoladeliefhebbers. Leg aan in St-Jean-de-Thurac, steek de brug over en loop naar het kleine dorpje Sauveterre-St-Denis (2 km afstand). De chocolademeester Philippe Jarasson nodigt u uit om zijn originele creaties te ontdekken in zijn winkel 'L'Attrape- Rêves'. 
 • Valence d'Agen: Ontdek in Valence-d'Agen een mooi washuis dat kort geleden nog werd gebruikt. Het is een aardig stadje om te bezoeken en het is aangenaam wandelen over de oevers van het kanaal.
 • Auvillar: Kort na Valence-d'Agen ligt het kleine dorpje Pommevic. Leg hier aan om naar Auvillar te gaan, geklasseerd als een van 'de mooiste dorpen van Frankrijk'. (5 km ten zuiden van het kanaal - de helling is steil om er te komen). Auvillar is de omweg waard voor zijn ronde, overdekte markt en zijn indrukwekkende uitkijkpunt over de Garonne vallei.
 • Moissac: Als u de Garonne verder afdaalt, komt u uit in Moissac en ziet u meteen een luxe hotel, Moulin de Moissac. De grote abdij Saint-Pierre de Moissac is ook een aantrekkelijke bestemming. 

31 uur varen

184km 36 sluizen 7 nachten
Mooi Frans stadsplein

Le Mas-d'Agenais HEEN EN TERUG via Montauban

Le Mas d'Agenais
Damazan
Buzet
Agen
Sauveterre-St-Denis
Valence d'Agen
Auvillar
Moissac
Castelsarrasin
Montauban
Le Mas d'Agenais

60 uur varen

246km 86 sluizen 14 nachten

Le Mas-d'Agenais HEEN EN TERUG via Montauban

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

De schilderachtige kanalen vormen een overvloed aan plezier wanneer u vaart naar het chique Montauban, beroemd vanwege de prachtige rozentuinen, luxe winkels en een van de beste boerenmarkten in de regio. De zon schittert op het water en de warme briesjes strelen het land. Het doel van uw vaarvakantie in Frankrijk is in een rustig tempo de mensen en plaatsen te ervaren.

Hoogtepunten:

 • Wijn proeven in Buzet
 • Verwennerij met verse chocolade van L'Attrape Rêves in Sauveterre-St-Denis
 • De monumenten en de cirkelvormige graanmarkt van Auvillar
 • De prachtige tuinen van Clairefont in Castelsarrasin

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Le Mas d'Agenais: Le Mas d'Agenais, vaak één bloemenzee, heeft een fantastisch oud badhuis en er zijn ruïnes van een oud kasteel, beide een bezoek waard.
 • Damazan: Damazan is een mooi en kleurrijk plaatsje. Esplanade des Promenades is een prachtige plaats waar oude mannen nog petanque spelen onder de schaduwrijke cederbomen.
 • Buzet: Verken Buzet, het mooie stadje waar men de heerlijke wijn Buzet maakt. Breng een bezoek aan het huis van de wijnbouwers en proef een glas van 'het echte spul'.
 • Agen: Agen is een grote stad met een rijk middeleeuws verleden. Ontdek de typische vakwerkhuizen, de kerk van de Jacobijnen en de rijke geschiedenis van deze mooie stad.
 • Sauveterre-St-Denis: Deze stop is voor chocoladeliefhebbers. Leg aan in St-Jean-de-Thurac, steek de brug over en loop naar het kleine dorpje Sauveterre-St-Denis (2 km afstand). De chocolademeester Philippe Jarasson nodigt u uit om zijn originele creaties te ontdekken in zijn winkel 'L'Attrape- Rêves'. 
 • Valence d'Agen: Ontdek in Valence-d'Agen een mooi washuis dat kort geleden nog werd gebruikt. Het is een aardig stadje om te bezoeken en het is aangenaam wandelen over de oevers van het kanaal.
 • Auvillar: Kort na Valence-d'Agen ligt het kleine dorpje Pommevic. Leg hier aan om naar Auvillar te gaan, geklasseerd als een van 'de mooiste dorpen van Frankrijk'. (5 km ten zuiden van het kanaal - de helling is steil om er te komen). Auvillar is de omweg waard voor zijn ronde, overdekte markt en zijn indrukwekkende uitkijkpunt over de Garonne vallei.
 • Moissac: Als u de Garonne verder afdaalt, komt u uit in Moissac en ziet u meteen een luxe hotel, Moulin de Moissac. De grote abdij Saint-Pierre de Moissac is ook een aantrekkelijke bestemming. 
 • Castelsarrasin: Castelsarrasin is een stad vol bloemen met tal van openbare tuinen. Vooral die van Clairefont is prachtig.
 • Montauban: Wandel onder de mooie arcaden in Montauban, de stad met de meeste inwoners in dit gebied. Hier kunt u prima een paar dagen blijven. Er is ook een gigantische golfbaan.

60 uur varen

246km 86 sluizen 14 nachten

Onze Feefo beoordelingen

Feefo is een onafhankelijke en onpartijdige service die beoordelingen direct opvraagt bij degenen die met Le  Boat op vakantie zijn geweest. Hieronder kunt u lezen wat zij vonden van hun ervaring met Le Boat. U kunt erop vertrouwen dat deze beoordelingen niet gefilterd, gecontroleerd of gecensureerd zijn.

Toegevoegd op 8 mei 2024

Beoordeling van Frank Willeme

6 e keer varen en nog altijd heel tevreden van de boot en het personeel. Wij gaan zeker nogeens varen. Bedankt voor de mooie vakanties die jullie ons al hebben bezor
READ MORE
Le Mas d'Agenais - Le Mas d'Agenais
Calypso
Toegevoegd op 1 mei 2024

Beoordeling van Olav

Hartelijk ontvangen. Ze nemen de tijd voor ontvangst, uitleg en terugkomst. Hele fijne ontvangst en geduldige uitleg door de medewerkers van Le Boat. Vaargebied was prachtig en de boot voldeed aan al onze wensen. Zeker voor herhaling vatbaar en absoluut aan te raden om van wal te steken met Le Boat.
READ MORE
Le Mas d'Agenais - Le Mas d'Agenais
Salsa A
Toegevoegd op 2 september 2020

Beoordeling van Carl Nuyttens

Zeker voor herhaling vatbaar. Service was uitstekend. Heel vriendelijk personeel Zeer vriendelijk personeel. Uitstekende begeleiding
READ MORE
Hallo Carl, dank u voor uw positieve feedback over het werk van ons team in Le Mas d'Agenais. We zijn blij dat u genoten hebt van uw vaarvakantie in Aquitanië aan boord van Calypso. Graag tot ziens aan boord! Het Le Boat-team.
Le Mas d'Agenais - Le Mas d'Agenais
Calypso
Toegevoegd op 8 juni 2018

Beoordeling van Jean-Pierre Bruyland

Wij zijn heel tevreden over le boat. Het personeel is heel vriendelijk en gedienstig. Een voorbeeld: wij hebben 2 dage vast gelegen in de basis Le Mas d'Agnais omdat Engelsen een sas poort hadden aangevaren en het sas was defect. Dat heeft 2 dagen geduurd voor herstelling. Het personeel heeft er alles aangedaan om het ons zo aangenaam mogelijk te maken. Hielden ons constant op de hoogte en boden alternatieven.In de basis van Castelsarrassin zijn wij bij aankomst heel goed en vriendelijk ontvangen. Perfecte uitleg gekregen ver boot en kanaal. Bij terugkomst even vriendelijk en toonde interesse van onze ervaringen. Het was een pracht vakantie
READ MORE
Castelsarrasin - Castelsarrasin
Cirrus B
Toegevoegd op 23 mei 2018

Beoordeling van Paul van de Vondel

Dit was de vierde keer dat wij met Le Boat op het water zijn geweest. Niettegenstaande de vertrek-en aankomstbasis niet groot in omvang waren, zijn wij misschien daardoor heel vriendelijk ontvangen en was iedereen zeer behulpzaam. Hierdoor hadden wij direct ons vakantiegevoel beet. Was een zeer leuke vakantie zonder zorgen
READ MORE
Le Mas d'Agenais - Castelsarrasin
Royal Mystique A
Toegevoegd op 7 augustus 2021

Beoordeling van Bart van Mol

+ Alles was zeer naar wens organisatie, ontvangst, toelichting - De boot had wel wat gebruiksschade. doen we zeker opnieuw maar dan wel met een bootklasse hoger.
READ MORE
Hallo Bart, dank u voor uw positieve feedback over het werk van ons team in Le Mas-d'Agenais. Wij zijn blij dat u een mooie vakantie in Aquitanië aan boord van Royal Classique heeft gehad en begrijpen dat er enkele minpunten waren. Graag tot ziens aan boord! Het Le Boat-team.
Le Mas d'Agenais - Le Mas d'Agenais
Royal Classique
Toegevoegd op 5 juli 2021

Een klant zei

BNice welcome and good explanation on arrival. Nice boat. It was a very pleasant holiday. A must for those who love peace. Beatifull and quite region. Smalle towns along the way.
READ MORE
Dear Le Boater, We are so happy that you enjoyed your cruise in Aquitaine and thank you for your positive feedback on the service provided by our team in Le Mas-d'Agenais. We hope you will cruise with us again soon! The Le Boat team
Le Mas d'Agenais - Le Mas d'Agenais
Horizon 1
Toegevoegd op 11 juli 2020

Een klant zei

Zeer goede service op de basis maar ook tijdens de vaart. Enige minpuntje was timing dat we er moesten zijn voor briefing versus timing dat we op de boot konden stappen (2,5h) Alles gezien de omstandigheden zeer goed geroganiseerd
READ MORE
Hallo, Dank u voor uw positieve feedback over het werk van ons team in Mas-d'Agenais, ondanks het feit dat u hebt gewacht tot u uw boot in bezit kon nemen. Hallo, Dank u voor uw positieve feedback over het werk van ons team in Mas-d'Agenais, ondanks het feit dat u hebt gewacht tot u uw boot in bezit kon nemen.
Le Mas d'Agenais - Le Mas d'Agenais
Horizon 5
Toegevoegd op 13 september 2019

Beoordeling van Peter de Wulf

Het was zoals altijd ( de 8e maal ondertussen ) weer in orde Mooi weer , vriendelijke mensen op de basis
READ MORE
Hartelijk dank voor uw feedback. Fijn dat een mooie vakantie heeft gehad! Graag tot ziens aan boord! Het Le Boat team.
Le Mas d'Agenais - Le Mas d'Agenais
Cirrus B
Toegevoegd op 2 juni 2017

Beoordeling van Francois Heylen

prima verzorgd alles volgens afspraak. vriendelijk- en behulpzaam personeel. een aangepast voorstel dat beter uitkwam voor beide partijen met enkele voordelen werd aangeboden. Wij reisden al enkele keren met deze firma. Het is een absolute aanrader. wij hebben geen enkele opmerking in negatieve zin. De vloot wordt regelmatig vernieuwd en hoewel wij ditmaal een ouder model hadden , zoals afgesproken, was de boot in beste conditie. het was reuzegoed. Veel gezien en geproefd en tijd genoeg om alles te beleven. We hadden ook goed weer, dat is wel belangrijk natuurlijk.
READ MORE
Le Mas d'Agenais - Castelsarrasin
Continentale