Thames

Varen zonder vaarbewijs of ervaring

Nog nooit gevaren? Ook u kunt zelf uw eigen vakantie boot besturen!

U bent nog nooit op vaarvakantie geweest? Het concept van varen zonder vaarbewijs is eenvoudig. Wij verhuren u een boot als huis en vervoermiddel voor uw vakantie! Haal de boot op bij één van onze vele bases langs de mooiste waterwegen van Europa en Canada en rest bepaalt u zelf! Ga waar u heen wilt, doe wat u wilt. Het enige wat wij van u vragen is dat u de boot op tijd inlevert na de vakantie.

Horizon Canal du Midi

Kan iedereen een boot besturen?

Ja - het is net als autorijden maar dan nog relaxter!

 

Niet veel van onze klanten hebben eerder met een boot gevaren. Ze beseffen echter snel hoe makkelijk het is en voelen zich, eenmaal op het water, snel vertrouwd met de boot. Onze professionele teams ter plaatse vertellen u alles over de boot (en laten u ook zien) en ze leggen alles uit tot u het begrijpt. En zij vergezellen u tijdens een korte proefvaart totdat u helemaal tevreden aan het roer staat op uw vakantie boot zonder vaarbewijs!

 

Stapt u liever iets meer voorbereid aan boord? Onze video's en online bronnen over o.a. veiligheid en suggusties zijn de de ideale oplossing voor u. Ga naar alles over varen.

 

Le Boat Canal du Midi

Wat als ik de boot beschadig? Ben ik verzekerd?

Onze boten zijn robuust en stevig en zijn uitgerust met ingebouwde of loshangende stootkussens langs de boot. Ze kunnen tegen een stootje terwijl u zich de navigatie aanleert - vooral wanneer u aanmeert of een sluis binnenvaart. Een ongeluk met schade kan altijd gebeuren maar als u luistert naar uw boot, het langzaam aan doet en goed luistert naar uw briefing voor vertrek en ons advies volgt, kan een ongeluk makkelijk worden vermeden.

 

We vragen alle klanten voor vertrek met de boot een borg achter te laten van en uw aansprakelijkheid voor eventuele schade aan de boot is beperkt tot dit bedrag. Voor uw gemoedsrust kan het vereiste bedrag van de aanbetaling, en dus uw aansprakelijkheid, aanzienlijk worden verminderd door het kopen van een Reductie Eigen Risico (CDW) tijdens het boeken of voordat u vertrekt. Alles details hierover leest u onder de optionele extra's.

Wat doe ik op een vaarvakantie?

Een vaarvakantie heeft geen voorgeschreven route of planning, u doet wat u wilt en stopt wanneer u daar zin in heeft. Kook en dineer aan boord of laat u verleiden door een lokaal restaurant langs de waterkant. 

 

Varen is een erg leuke en zeer ontspannen manier van reizen. U vertraagt uw tempo waardoor u helemaal opgaat in het omringende landschap. De kanalen en rivieren bieden u een constant veranderende omgeving met natuur en dieren. En wordt als vanzelf meegesleept naar nieuwe stadjes en dorpjes.

 

Maar wat nog belangrijker is, u maakt uw eigen vakantie - kies voor een rustgevende pauze of een actief avontuur! Laat u inspireren voor uw volgende Le Boat avontuur op onze speciale Bootvakantie - inspiratie pagina. U vindt er veel goed ideeën voor het plannen van een droomvakantie.

 

Canal du Midi

    

       

Hoe plan ik mijn vaarvakantie?

U heeft gekozen voor een vaarvakantie - fantastisch! Maar hoe plant u nu uw vaaravontuur? Maakt u zich geen zorgen, het plannen van een fantastische vakantie is eenvoudig ... Volg  deze drie korte stappen en u bent al gauw klaar voor een onvergetelijke vakantie!

Stap 1: Kies uw vaarregio

Le Boat heeft 17 vaarregio's in 9 landen. Zo weten wij zeker dat wij voor iedereen een perfecte vakantiebestemming hebben! Op onze Vaarvakantie pagina staat een volledige lijst van deze prachtige regio's.

 

Carcassonne - Canal du Midi

Stap 2: Kies uw boot

Of u als grote groep, koppel of familie vaart, onze goed onderhouden vloot heeft boten voor elke bemanningsgrootte en budget. Bekijk de lijst met alle boten in onze vloot.

 

Horizon

Stap 3: Kies uw Extra's

Van fietshuur tot boodschappenpakketten - onze optionele extra’s zorgen voor extra vakantieplezier. Bekijk de volledige lijst van vakantie extra's om uw vakantie nog specialer te maken!

 

Canal du Midi

    

       

Hoe is het om door een sluis te varen?

Sluizen zijn eenvoudig en leuk! Sluizen passeren is een aangenaam onderdeel van uw vakantie. Iedereen, ongeacht leeftijd of ervaring, krijgt de kans om mee te doen. Zonder vaarbewijs zult u het passeren van de sluizen snel onder de knie hebben en genieten van de samenwerkende bemanning en de gezellige praatjes met andere pleziervaarders! Het type sluizen verschilt per regio, handmatig of elektrisch, automatisch of bemand door een sluiswachter.

 

Lock

Wat is er allemaal aan boord van de boot?

Al onze boten hebben comfortabele hutten; warm water, douches en toiletten; eettafels en een volledig uitgeruste keuken - alles wat u nodig heeft voor een onbezorgde vakantie. U reist van plaats tot plaats zonder dat u steeds opnieuw in en uit hoeft te pakken! Meer informatie over onze boten vindt u op onze boten pagina.

 

What's on board

Heb ik een gedetailleerde route nodig?

Sommige mensen houden ervan om hun vakantie gedetailleerd in te plannen, anderen houden ervan om elke ochtend rustig wakker te worden en pas rond de ontbijttafel het dagprogramma te bespreken.

 

Ongeacht uw voorkeur - wij bieden veel hulp voor het plannen van uw bootavontuur! Er is een waterwegenkaart aan boord die heel duidelijk maakt waar u wel en niet naartoe kunt gaan. Andere informatie aan boord vertelt u hoe lang het ongevuur duurt om van punt A naar punt B te reizen, waar de aanmeerplaatsen zijn en wat u kunt verwachten in elke stad of dorp aan het water. Als u meer hulp nodig hebt bij het plannen van uw perfecte vakantie, aarzel niet om met één van  onze vriendelijke vakantieplanners te bellen.

 

Homps

Hoe ver ik varen?

U kunt zo veel lang en zo ver varen als u wilt. In veel regio's hebben we meer dan één basis, wat betekent dat u kunt terugkeren naar de basis waar u bent begonnen, maar u kunt ook een enkele reis varen tussen twee bases. 

 

U boekt korte vakanties van minimaal drie nachten tot vakanties van twee weken of zelfs langer. We laten u geen vakantie boeken waarbij het niet mogelijk is de aankomstbasis op tijd te halen. Op onze website vindt u nuttige routesuggesties met een indicatie van de tijd die u nodig heeft tussen twee bases. Een gemiddelde van drie tot vier uur varen per dag is een mooi tempo. 

 

 

Cruising on the Canal du Midi

Heeft u andere vragen over onze bootverhuur zonder vaarbewijs? Lees ons Veelgestelde vragen.


Brochure

Nieuwsbrief

Boeken