Ownership Program | Le Boat | EN

Hoe werkt het?

1. U WORDT EIGENAAR VAN EEN ‘TOP-OF-THE-RANGE’ BOOT

 

Voor een initial outlay, wordt u de eigenaar van één van onze gloednieuwe Horizon boten.  Er zijn ook andere boten uit onze vloot  beschikbaar in dit programma.

 

2. U ONTVANGT EEN GEGARANDEERD MAANDELIJKS INKOMEN*

Wij verhuren uw boot wanneer u deze niet gebruikt en geven u elk jaar 6% van de aankoopprijs - een maandelijks betaling ongeacht het feit of de boot wel of niet verhuurd is. 

3. U VAART 8 WEKEN PER JAAR... WAAR U MAAR WILT!

U vaart gemiddeld 8 weken per jaar met uw boot, of een zusterboot, met een vertrek uit één van onze 33 bases in 9 landen in Europa en Canada. Waarom zou u ze niet allemaal ontdekken?

4. WIJ ONDERHOUDEN EN STALLEN UW BOOT ZONDER KOSTEN

Wij verzekeren, onderhouden en zorgen voor uw boot alsof het een van onze eigen boten is - zonder extra kosten voor u.

5. WIJ KOPEN UW BOOT TERUG VOOR EEN GEGARANDEERD BEDRAG
Horizon boot terug verkopen

Na 7 jaar kunt u de boot aan ons terugverkopen voor 50 % van de aankoopprijs*. Of u kunt het contract ook  verlengen en als laatste mogelijkheid kunt u de boot ook gewoon houden!

 

(* alleen Horizon modellen beschikbaar)

Verken Europa…en ook Canada!

Onze booteigenaren varen elk jaar gedurende 8 vakantieweken. En ze varen met elke boot van hun keuze in één van onze 17 vaarregio's.

Wat onze huidige eigenaren zeggen...

M.Schneeberger, eigenaar Le Boat

Herbert S. 

Land: Oostenrijk

Boot: Horizon 2

 

"Onze eerste keer op een rivierboot was in de jaren '90 in de Elzas in Frankrijk. Deze ervaring gaf ons zin in meer. Mijn fascinatie voor dit soort vakanties bracht mij op het idee om op een dag mijn eigen boot te bezitten. Aanvankelijk aarzelde ik bij de gedachte aan de kosten - maar met het eigendomsprogramma vond ik de ideale oplossing, aangezien alle kosten transparant zijn."

 

Jacques S, eigenaar Le Boat

Jacques S.

Land: Frankrijk

Boot: Horizon 1

 

"Mijn klusvaardigheden zijn zeer beperkt, maar met het Le Boat-eigendomsprogramma hoef je je geen zorgen te maken over het kluswerk. Zo kan ik varen zonder me zorgen te maken over het onderhoud van mijn boot."

Hans K, eigenaar Le Boat

Hans K. 

Land: Duitsland

Boot: Horizon 2

 

"We hebben altijd van varen gehouden en op een dag ontdekten we het eigendomsprogramma van Le Boat. Het mooie van het programma is dat we als eigenaar een boot kunnen nemen van elke basis van Le Boat, niet alleen van die waar onze boot is aangelegd. Het eigendomsprogramma is een probleemloos pakket, we hebben niets dan positieve gevoelens over Le Boat."

Ute en Marc W., eigenaars Le Boat

Ute et Marc W.

Land: Duitsland

Boot: Horizon 2

 

"Wij waarderen de grote keuze aan boten en bestemmingen, de mogelijkheid om spontaan een paar dagen met een boot op stap te gaan als we daar zin in hebben, de uitstekende eigenaarszorg die voortdurend extra's biedt voor nieuwe eigenaren, en het heerlijke gevoel een boot te bezitten zonder ons zorgen te hoeven maken over de nadelen van eigendom - Een zorgeloos pakket voor liefhebbers van het varen."

 

 

 

Horizon boten te koop met ons eigendomsprogramma

De Horizon vloot biedt het beste qua comfort, moderniteit en vaargemak; op de Europese (en Canadese) waterwegen vindt u geen andere boten zoals deze! De boten zijn door ons ontworpen en gebouwd volgens de meest strikte kwaliteitsnormen.

De belangrijkst eigenschappen van deze rivierboten te koop:

 • Ruime en comfortabele salon en keuken met royale stahoogte en grote ramen voor een ononderbroken uitzicht
 • Ruime hutten met USB-poorten
 • Ruim 'fundeck' met tafel, spoelbak en een barbecue bakplaat
 • Sundeck(s)
 • Boeg- en hekschroef voor eenvoudigere besturing en brede looppaden voor gemakkelijke toegang tot alle zijden van de boot
 • Zitplaats voor 2 personen aan de voorzijde
 • Grote glazen schuifdeuren naar de buitenzitjes. De rugleuning is klapbaar zodat u in beide richtingen kunt kijken. 

Download de technische specificaties (PDF, ENGELS)

 

 

Wat onze klanten zeggen over de Horizon

Sune Frandsen zegt...

"De boot was gemakkelijk te besturen en zelfs mooier dan we hadden gehoopt, ik zou Le Boat zeker aanraden!"

 

 

5 sterrren

Fred Robinson zegt...

"Als eigenaar van een Horizon boot was ik erg blij dat de boot aan mijn verwachtingen voldeed, gemakkelijk te manoeuvreren en aan te meren, met veel ruimte in de salon en op het zonnedek."

 

5 sterrren

Feefo Trusted Service Award

Horizon 1 en Horizon 1 PLUS

Horizon 1 Dekplan

Het eerste Horizon model werd in 2016 met lovende recensies gelanceerd en is in 2017 beschikbaar op veel bestemmingen. Met een grote master hut en een kleinere 2e hut voor twee extra personen of gewoon voor opslag, is het de perfecte boot voor koppels of families met kleine kinderen.

 • Slaapplekken: 5 (2+3)
 • Hutten: 1 (+ 1 kleine hut)
 • Badkamers: 1
 • Afmeting: 11m x 4,25m

Horizon 1: beschikbaar in alle regio's.

Bekijk de Horizon 1

 

Horizon 1 PLUS: beschikbaar in Frankrijk (alle regio's behalve Charente, Lot en Camargue) en Canada. 

Bekijk de Horizon 1 PLUS

Horizon 2 en Horizon 2 PLUS

Horizon 2-S Dekplan

De Horizon 2 is vergelijkbaar met het origineel (2+3), maar heeft twee en-suite hutten. Hoewel de voorste hut iets kleiner is, is deze boot perfect voor twee koppels die opzoek zijn naar iets meer privacy of een familie die liever twee badkamers heeft.

 • Slaapplekken: 5 (4+1)
 • Hutten: 2
 • Badkamers: 2
 • Afmeting: 11,5m x 4,25m

Horizon 2: beschikbaar in Frankrijk (behalve Bretagne, Aquitanië en Charente), Italië, Nederland, Ierand, Engeland en Canada

Bekijk de Horizon 2

 

Horizon 2 PLUS: beschikbaar in Frankrijk (Bretagne en Canal du Midi) en Canada

Bekijk de Horizon 2 PLUS

Horizon 3 en Horizon 3 PLUS

Horizon 3 Dekplan

De Horizon 3 biedt drie en-suite hutten, waardoor er makkelijk grotere groepen op vakantie kunnen en tegelijkertijd ook kunnen genieten van de privacy van een eigen badkamer.

 • Slaapplekken: 7 (6+1)
 • Hutten: 3
 • Badkamers: 3
 • Afmeting: 13,5m x 4,35m

Horizon 3: beschikbaar in Frankrijk, regio's Bourgondië Franche Comté, Canal du Midi, Bretagne, Lot, Elzas en in Duitsland, Ierland, Engeland, Nederland en Canada.

Bekijk de Horizon 3

 

Horizon 3 PLUS: beschikbaar in Frankrijk (Elzas-Lotharingen) en Canada.

Bekijk de Horizon 3 PLUS

Horizon 4 en Horizon 4 PLUS

Horizon 4

De Horizon 4 heeft dezelfde afmetingen als de Horizon3, maar met een iets andere lay-out. Met de vier en-suite hutten is de boot uitermate geschikt voor groepen vrienden of stellen.  

 • Slaapplekken: 9 (8+1)
 • Hutten: 4
 • Badkamers: 4
 • Afmeting: 13,5m x 4,35m

Horizon 4: beschikbaar in Frankrijk -  alle regio's (behalve Aquitanië), Nederland, België, Duitsland, Engeland, Ierland (kan niet varen op de Lough Allen), Canada.

Bekijk de Horizon 4

 

Horizon 4 PLUS: beschikbaar in Frankrijk (Canal du Midi) en Canada.

Bekijk de Horizon 4 PLUS

Horizon 5 en Horizon 5 PLUS

Horizon 5

De Horizon 5 is de grootste boot in de Horizon vloot, met 5 en-suite hutten perfect voor grotere groepen.

 • Slaapplekken: 12 (10+2)
 • Hutten: 5
 • Badkamers: 5
 • Afmeting: 14,74m x 4,35m

Horizon 5: beschikbaar in Frankrijk, alle regio's (m.u.v. Bretagne en Charente), Nederland, Ierland, Duitsland en Rideau Canal, Canada.

Bekijk de Horizon 5

 

Horizon 5 PLUS: beschikbaar in Frankrijk (Canal du Midi en Nivernais-Loire) en Nederland.

Bekijk de Horizon 5 PLUS

Delphia

 

 

Exclusief voor Le Boat gebouwd door Delphia

Delphia staat wereldwijd bekend om zijn ongeëvenaarde bouwkwaliteit, innovatieve ontwerpen, het comfort, de duurzaamheid en de prestaties van de boten. Le Boat is blij samen te werken met dit ongelooflijke team voor het ontwerpen en het bouwen van de Horizon vloot - de 'Next Generation' boten voor de binnenwateren!

Een andere motorboot kopen met het Eigendomsprogramma

Als u geen interesse heeft in het Horizon gamma kan je ook steeds een kijkje nemen in de andere modellen in onze vllot. We hebben een mix van andere boottypes in onze vloot die beschikbaar zijn in het programma aan interessante prijzen. 

Royal Mystique

Motorboot te koop met 1 of 2 hutten:

Calypso

Motorboot te koop met 3 of 4 hutten:

Of, koop tweedehands

Le Boat heeft ook een selectie tweedehands rivierboten te koop. De meeste van deze boten komen uit onze eigen vloot (de Charter vloot) en zijn beschikbaar om te verhuizen naar de waterweg van uw keuze. Bovendien bieden we cruisers van individuele eigenaren in heel Europa.

 

Bezoek Leboatbrokerage.com

 

 

Veel gestelde vragen

Alle vragen die u zichzelf moet stellen

Ons Eigendomsprogramma is ontwikkeld voor bootliefhebbers die vaker willen varen. Niet alleen geniet u elk jaar (gedurende 7 jaar) van gratis vakanties,  het is daarnaast ook  véél interessanter dan gewone charter boothuur. 

 

Als u dat wilt, maar de meeste mensen kiezen voor kostenspreiding via een externe financiële dienstverlener. Wij zien dat er vaak minimaal 20% van de aankoopprijs nodig is als financiële bijdrage.

 

U  bezit een specifieke boot, in een specifiek vaargebied en u kunt er op elk moment van het seizoen voor kiezen om met uw eigen boot te varen (afhankelijk van beschikbaarheid). Door toe te treden tot ons programma krijgt u  ook toegang tot andere boten in onze vloot en dit in al onze regio's waar Le Boat actief is.  Op die manier kunt u  steeds een nieuwe Le Boat regio ontdekken bij iedere vaarvakantie die u doet. Zonder meerkost kan u kiezen voor eenzelfde boot dan de uwe of eenzelfde model zolang u binnen dezelfde of een lagere prijsklasse zit. Went u een upgrade dan betaalt u gewoon het verschik tussen de charterprijs van eigen boot en het geüpgrade model waarmee u wenst te varen.

Het varen met uw boot werk met een puntensysteem. Om ervoor te zorgen dat u een eerlijke en royale toegang krijgt tot uw boot, of andere boten in onze vloot, krijgt u elk jaar 42 punten toegekend. Telkens wanneer u een vakantie boekt, via ons toegewijde reserveringsteam voor u als eigenaar, zullen wij punten aftrekken van uw toewijzing. Het aantal varieert afhankelijk van de tijd van het jaar. Bijvoorbeeld, een boot in het midden van het seizoen voor een week is ongeveer 14 punten. In het hoogseizoen zijn er meer punten nodig, in het laagseizoen minder. Bovendien kennen we 42 extra punten toe waarmee u een lastminute boeking kunt doen.

Let op: Boten in Canada hebben meer punten nodig dan andere bestemmingen. Eigenaren kunnen ook toegang krijgen tot onze franchisebasis in Italië door een bijdrage van 25% te betalen (van de charterprijs van de cruise). Huidige eigenaren zijn gemiddeld 8 weken vakantie per jaar op het water, maar u kunt tot 12 weken aan boord zijn.

 

Het programma duurt 7 jaar (de einddatum is altijd in de maand oktober) en na afloop van de termijn heeft u de keuze, afhankelijk van het feit of u een Horizon-model of een van onze andere bootmodellen bezit. 

 • De boot behouden
 • De boot aan ons terug verkopen voor een gegarandeerd, vooraf bepaalde prijs van 50% van de oorspronkelijke aankoopprijs*.
 • De boot verkopen, met behulp van onze makelaarsdienst (Brokerage)
 • Uw eigendomscontract met verlengen*

* Alleen beschikbaar voor Horizon eigenaren

Ja - u krijgt een maandelijks inkomen van 6% per jaar van de aankoopprijs van de boot, wat er ook gebeurt. Dit is gecontracteerd en gegarandeerd, ongeacht het feit of uw boot nu wel of niet verhuurd is. Zo bent u er zeker van dat u elke maand inkomsten ontvangt, zelfs als de boot niet verhuurd wordt... en ook in de winters.

Financial strength

Le Boat maakt deel uit van Travelopia en is voorloper in de gespecialiseerde Travel sector met meer dan 50 onafhankelijke merken. Dit maakt ons tot verreweg één van de meest financieel stabiele charterboot bedrijven ter wereld. We bieden ongeëvenaarde expertise, meer bootmodellen dan welk ander bedrijf dan ook en beschikken over 50 jaar ervaring. Als Le Boat eigenaar investeert u in een bedrijf met een ongekende financiële kracht. Uw geld is veilig bij ons.