Bourgondië Nivernais & Loire

Ontspannen en genieten in de schilderachtige dalen van Nivernais & Loire.

Indrukwekkende kastelen, kleurrijke tuinen, weelderige wijngaarden, middeleeuwse stadjes en Romeinse steden creëren een idyllisch landschap voor het varen in Nivernais & Loire. Laat uzelf meevoeren door de prachtige dalen, stap op de fiets en geniet van de topwijnen waar deze streek om bekend staat.

 

Uw vakantie van 2024 start al vandaag!
Laagste prijsgarantie en tot -25% op uw vaarvakantie in 2024. Geldig t/m 01/10/2023.

Bekijk onze aanbiedingen

De kaart laat zien waar vaargebied Nivernais & Loire ligt in Frankrijk

Vindt u uw ideale vaarvakantie niet op onze website, neem contact op met onze vaarvakantieadviseurs voor een offerte op maat.

Kaart van de vaarregio Bourgondië Nivernais & Loire

Kaart van de vaarregio: Bourgondië: Nivernais & Loire

 = Le Boat basis          = Kanaal         = Bevaarbare rivier         = Niet verder bevaarbaar

De ideale vaarregio voor...

Wijnproeverij

Wijnkurken in een kist

Breng een bezoek aan de wijnstreek Chablis in Nivernais of de beroemde Sancerre-wijngaarden van de Loire! De wijngaarden van Tannat, de wijnkelders van Domaine Bernaert en Maison des Sancerre met een volledig overzicht van de 300 wijngaarden in de regio zijn echt een must voor wijnliefhebbers.

Natuurliefhebbers

Geschiedenis en cultuur in Burgondië

De streek Nivernais & Loire staat bekend om zijn eeuwenoude kathedraalsteden en middeleeuwse stadjes. Bezichtig de kathedraal van St. Etienne in Sens en basiliek Sacré Coeur in Paray-le-Monial. Ook de tuinen van  Château du Pont-Chevron in Ouzouer-sur-Trézée zijn een bezoek waard. 

Geschiedenis en erfgoed

Reiger

In Nivernais & Loire vindt u ongerepte landschappen en een diversiteit aan fauna. Kleurrijke bloemen sieren de oevers van de rivier en ruim 180 vogelsoorten bevolken de wateren. U ziet er blauwe reigers, ijsvogels, kwikstaarten en havikken. Ga op ontdekkingstocht in Vaudeurs, een paradijs voor vogelliefhebbers.

Fietsen

Fietsen langs het kanaal

Heerlijk fietsen kunt u bijna overal in Nivernais & Loire. Fietspad Voie Verte langs het Canal du Nivernais is 180 km lang. Het is uitstekend onderhouden en prachtig gelegen!

Gastronomie

Geiten en kaas

Nivernais & Loire is een mekka voor de Franse keuken en er zijn dan ook volop uitstekende restaurants te vinden. La Madeleine, een restaurant met twee Michelinsterren in Sens, serveert foie gras met zwarte bessen. In Joigny staan er bij restaurant La Côte St Jacques (3 Michelinsterren) amandel/rozijnensoezen op de kaart: de beroemde gougères.

Nuttige informatie

Download onze regiogids

bookLees in onze handige vaarvakantie regiogids (PDF) waar u kunt stoppen en wat u langs de waterweg kunt zien en doen.

Download onze regiogids

"Midden in Frankrijk vindt u het spectaculaire Nivernais & Loiredal. Deze streek omvat de waterwegen van het Canal du Nivernais, rivier de Yonne en het Canal Latéral à la Loire. U vaart in deze regio met een prachtig uitzicht langs wijngaarden in de heuvels en pittoreske stadjes en dorpjes.  

 

Het Canal du Nivernais wordt vaak het mooiste kanaal van Frankrijk genoemd. Het kanaal is 174 km lang en voert door de dalen van Alnain, Aron en Yonne en mondt onder Auxerre uit in de rivier de Yonne. Indrukwekkende aquaducten en de tunnels van La Collancelle zijn slechts twee hoogtepunten die van dit waterlandschap een onvergetelijke vakantiebestemming maken.

 

Het prachtige Canal Latéral à la Loire volgt 169 km lang de rivierbedding van de rivier de Loire en voert langs de zeer beroemde wijngaarden van Sancerre en de Romeinse stad Nevers met zijn middeleeuwse kasteel. Het verval van het kanaal is klein zodat u in een heerlijk rustig tempo kunt varen."

Al ver voor de aanleg van de kanalen werd er in de Loire en Nivernais-regio gebruikgemaakt van water voor het transport. Eeuwenlang werden er in Nivernais bomen gekapt die via kleine beken stroomafwaarts naar de grotere rivieren werden gebracht. En op de rivier de Loire, berucht vanwege overstromingen en verraderlijke zandbanken bij laagwater in de zomer, voeren kleine schuiten. Het Canal du Nivernais werd aan het einde van de 18e en het begin van de 19e eeuw aangelegd en maakte de waterwegen samen met het Canal Latéral à la Loire een stuk voorspelbaarder en beter te bevaren. De kanalen vormden voor de komst van de spoorwegen de belangrijkste levensaders van de industrie in de regio Nivernais & Loire.

We zijn een samenwerking aangegaan met een aantal van de beste lokale bedrijven in de steden en dorpen in de Nivernais en Loire om u te helpen het meeste uit uw Le Boat vakantie te halen. 

Bekijk onze exclusieve aanbiedingen alleen beschikbaar voor Le Boat klanten. 

Navigeren is eenvoudig op het Canal du Nivernais en u komt er geen binnenvaartschepen tegen. Le Canal Latéral à la Loire is ideaal voor beginners. De rivier de Yonne heeft stroming, maar deze is goed te hanteren, behalve bij overstromingen. De Yonne is soms modderig met zandbanken die niet goed zichtbaar zijn. Vaar rustig langs de kades om te voorkomen dat u bij ondiepe plaatsen aan de grond loopt.

Bezoek onze speciale pagina met actuele informatie over de geldende vaarrestricties in onze regio's.

"In het Canal du Nivernais bevinden zich 110 sluizen en in het Canal Latéral à la Loire 47. Deze zijn uitstekend onderhouden en worden allemaal bemand door een sluiswachter. De indrukwekkende trappensluis in Sardy bij het Bayemeer heeft 16 sluizen.

                                                                        

Openingstijden: Tijdens het drukke zomerseizoen zijn de sluizen van 09:00 tot 19:00 uur open. Op de rivier de Yonne, 09:15-18:45. De sluizen zijn tussen 12:00 en 13:00 uur gesloten voor de lunch.              

                                                                                                                                             

Feestdagen: De sluizen zijn op bijna alle feestdagen open.

 

Sluis sluitingsdata: Houd rekening met de sluitingsdata van de sluizen door de lokale autoriteiten. Tijdens die dag(en) kunt u niet door de sluizen. Voor meer details en vragen kunt u contact opnemen met ons verkoopteam. 

 • Alle sluizen gesloten op: 1 mei en 1 november.

U kunt op diverse plaatsen aanleggen langs het Canal du Nivernais, de Yonne en het Canal Latéral à la Loire.

Voor de reisinformatie naar onze bases in dit vaargebied en de faciliteiten en voorzieningen op iedere basis of in de omgeving, klikt u op de relevante basis hieronder:

 • Boothuur en uitrusting.
 • Volledig uitgeruste keuken en keukengerei.
 • Handhanddoeken en bedlinnen voor alle passagiers.
 • Demonstratie van de boot.
 • Technische ondersteuning.
 • Vaarkaarten en informatie over de regio.
 • Sluisgeld
 • Optionele extra's (meer weten)
 • Kosten voor reductie van het eigen risico (meer weten)
 • Functioneringskosten (diesel, gas, slijtagekosten) - per motoruur berekend (meer weten)
 • Transport van en naar de basis.
 • Faciliteiten langs de waterkant als u daar gebruik van maakt (bijv. betaalde aanmeerplaatsen, afpompen indien nodig, water etc.).
 • Annuleringsverzekering & reis/persoonlijke verzekering.
 • Eten en drinken

Interactieve regiokaart

Basis pin  = Le Boat basis  Point of interest  = Bezienswaardigheden

Ontdek...

Migennes is schitterend gelegen aan de bovenloop van het Bourgondisch Kanaal, de Yonne en Armançon. Het is plezierig wandelen in de groene parken of door de met bloemen versierde straten. Neem de tijd om de mooie Christ-Roikerk te bekijken.

 

Monéteau is een mooie stad, waarvan het hoogtepunt een brug uit 1913 is, ontworpen door Gustave Eiffel. U kunt ook de kerk uit de 12e eeuw zien en het klokkenspel van het kasteel van Colbert vanaf de rivier horen.

 

Must-see
Clock Tower in Auxerre

Auxerre is de grootste stad in de regio. Het heeft een rijke historie en bruist volop met de diverse markten, winkels en authentieke patisserieën. Geniet van uw ontdekkingstocht door de vele kronkelstraatjes die u leiden langs traditionele Franse vakwerkhuizen, winkels en eetgelegenheden. De indrukwekkende kathedraal en kerken bepalen het aanzicht van de stad.

Welkom in Vincelles-Vincelottes, een mooi dorp een aanrader vanwege zijn goede restaurants in het centrum, vooral als u houdt van de smaakvolle lokale wijn. Er is ook een aantal wandelpaden aan de rand van het stadje.

 

Dit pittoreske middeleeuwse dorp heeft zijn oude straatjes, het washuis en de vakwerkhuizen bewaard. Een opmerkelijke kerk staat naast een wandelpad niet ver van de kerker waar in de zomer tentoonstellingen en bezoeken worden georganiseerd.

 

Neem in dit mooie dorpje de tijd om de 12e-eeuwse kerk en de Tour du Méridien met zijn zonnewijzer te bekijken. Wandel door de kronkelige straatjes in het centrum om het oude washuis te bekijken dat hier tientallen jaren geleden werd gebruikt. Aan de rand van het stadje heeft u een prachtig uitzicht over de groene wijngaarden.

 

Pregilbert is een rustig gehucht. Meer hier aan, loop naar het centrum en bekijk de oude Romeinse kerk aan de rand van het stadje. Een uitgelezen plek voor een rustige wandeling.

 

Welkom in het rustige, vriendelijke stadje Mailly-Le-Château. Ga op zoek naar de mooie wandelpaden aan de rand van het stadje die naar plekken voeren met prachtig uitzicht over het dal.

 

Welkom in een vredig en uitnodigend dorp. Châtel-Censoir heeft een interessante 15e-eeuwse kerk en goede restaurants en is omringd door prachtige natuurlijke landschappen.

 

16 km ten zuidoosten van Châtel-Censoir ligt de heuvelstad Vézelay. Hoewel u een korte taxirit moet maken om er te komen, is het zeker de moeite waard. Vézelay is gekroond tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk en is de thuisbasis van de Basiliek van Sainte-Marie-Madeleine. De basiliek staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en wordt beschouwd als een van de grote meesterwerken van de Bourgondische kunst en architectuur.

Must-see
St Martin in Clamecy

Clamecy is een mooie stad vol bloemen. Verken hier de bezienswaardigheden als het mooie stadhuis en de gotische kerk Saint-Martin met een prachtige toren. Wandel ook naar de kerk Notre-Dame-de-Bethléem.

Tannay is een mooi, eeuwenoud dorpje. Nadat het in de 14e eeuw was verwoest, besloot men er vestingwerken omheen te bouwen, die u vandaag de dag nog steeds kunt bezichtigen.

 

Châtillon-en Bazois is de grootste gemeente tussen Decize en Tannay. Château de Chatillon, één van de oudste van de Graaf van Nevers, dateert nog uit de 12e eeuw. Het moet een indrukwekkend fort zijn geweest. Helaas is het niet van binnen te bezichtigen. Maar het blijft een lust voor het oog.

 

Ga in Cercy-la-Tour naar de oude nederzetting op een dagzomende rots 201 meter boven de vallei. Hier heeft u mooi uitzicht over de valleien van de Aron, de Alène, de Canne en het Canal du Nivernais. De torens van het kasteel dateren nog uit de 13e eeuw. De Église Saint-Pierre de Cercy-la-Tour kerk in het centrum is één van de oudste in de hele regio.

Wandel door het aangename Buffon Park, gebouwd rond de overblijfselen van het kasteel van Montbard. In het park is de orangerie vandaag de dag een museum gewijd aan de beroemde natuurliefhebber Buffon. De stad is rustig, met een winkelstraat, twee kerken en een Fine Art Museum met lokale kunstenaars. 6 km ten noordoosten van de stad bezoekt u, niet te missen Fontenay Abdij, die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. De prachtige abdij, gesticht in 1118, is een van de oudste cisterciënzerkloosters van Europa en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Bourgondië.

Stop in Ancy-le-Franc om het verbazingwekkende renaissancepaleis te ontdekken, gebouwd in de 16e eeuw door de architect van François I. Bewonder de binnenplaats, de rijke decoratie van de appartementen, de opmerkelijke reeks muurschilderingen en wandel door de galerijen. In het VVV-kantoor vindt u een tentoonstelling over oud porselein. Voor een spectaculair uitzicht op het omringende landschap kunt u de trap beklimmen die van achter de kerk naar het hoge dorp gaat.

Tanlay is een klein charmant dorpje gebouwd in een prachtige oude stijl. Ontdek hier de architectuur van het kasteel van Tanlay dat stamt uit de zeventiende eeuw. De abdij van Quincy is ook beroemd en uw bezoek waard!

Tonnerre is Frans voor donder. Bezoek dit bijzondere stadje en ontdek zijn geschiedenis, zoals het Hotel-Dieu, in de middeleeuwen één van de grootste ziekenhuizen. Geniet van de prachtige wandelpaden, waaronder de Promenade du Pâtis.

 

Must-see
Pralines from Montagirs

Montargis is één van de grootste dorpen in dit gebied. Een typisch Frans, rijk met bloemen versierd dorp met oude, met hout afgewerkte huizen langs het kanaal. Neem de tijd voor een bezoek aan de indrukwekkende Sainte-Madelainekerk en de ruïnes van het grote kasteel van Montargis.

 

Saint-Florentin is een kleine vestingstad gedomineerd door de gotische en renaissancistische kerk en een mooie gelegenheid voor een tussenstop. Het is een rustige plek, vol met geschiedenis, en de bezoekers kunnen door de pittoreske straatjes uit de 16e eeuw slenteren. Beklim de licht glooiende heuvel en stop onderweg om te genieten van de markten, winkels, restaurants en een charmante tuin. U kunt ook te voet naar de priorij lopen voor een prachtig uitzicht op de oude stad. Boven de daken ziet u de 16e eeuwse kerk met haar klokkentoren.

Joigny, een mooie en typisch Franse stad, is een zeer mooie plaats om aan te meren. Maak kennis met een stad met een rijk verleden en veel mooie gebouwen, zoals het Château des Gondi. Wijngaarden omgeven Joigny en zorgen voor een prachtig uitzicht over het landschap .

 

Sens is één van de grootste steden in het gebied. Door zijn rijke verleden is Sens zeker een bezoek waard, vooral het centrum met veel oude vakwerkhuizen en kronkelige straatjes. De kathedraal met zijn ondergrondse zuilengangen is ook boeiend.

 

Montereau-Fault-Yonne is een stadje met een rijke historie. Ontdek de stad waar Jan zonder Vrees, één van de belangrijkste hertogen van Bourgondië, werd verraden door de koning. Loop rond in deze boeiende stad en breng een bezoek aan de kerk Notre-Dame-De-Saint-Loup. Het industriële aardewerkverleden heeft zijn stempel op dit stadje gedrukt en daarom vindt u er dan ook een aardewerkmuseum.

 

Vaar Saint-Mammès binnen, een prachtig stadje midden in de natuur. Ontdek prachtige, beschermde plekken zoals de tuinen van Clos of het bos Bois Prieuraan de rand van het stadje. Het is een rustig en mooi plaatsje om aan te meren.

 

Deze kleine middeleeuwse stad was ooit zwaar versterkt en er is vandaag de dag nog veel over, waaronder twee poorten aan de twee uiteinden van de hoofdstraat. De impressionist Alfred Sisley vond deze plek ideaal voor de verandering van kleuren en lichtvariaties en sindsdien zijn er veel schilders aangetrokken. De "Point Sisley" laat u toe om enkele werken van de kunstenaar te ontdekken.

Hoewel de stad in 1358 tijdens de Honderdjarige Oorlog tot de grond toe was afgebrand, maakte Nemours in de eeuwen daarna een bloei door. Nemours beschikt over veel interessante gebouwen, waaronder de brug uit 1804 die door paus Pius VII plechtig is geopend, terwijl hij onderweg was naar keizer Napoleon om hem te kronen. Het kasteel en de kerk in de stad dateren uit de 12e eeuw en zijn een bezoek meer dan waard.

 

Rogny-les-Sept-Ecluses was vroeger een strategisch punt op de kaart. Daarom liet koning Hendrik IV hier een enorm complex van zeven sluizen bouwen om de handel over zee mogelijk te maken. Het heeft twee eeuwen dienst gedaan maar is nu een monument dat u kunt bewonderen wanneer u in dit vredige dorp aanmeert.

 

Op weg naar Briare steekt u Europa's langste kanaalbrug over, waaraan Gustave Eiffel nog heeft meegewerkt. De kerk Saint-Etienne-de-Briare, gebouwd in Byzantijnse stijl, is een lust voor het oog. Ga ook heerlijk wandelen langs het oude kanaal; de groene oevers zijn schitterend.

 

Geniet van de prachtige omgeving van Châtillon-sur-Loire, en breng eens een bezoekje aan de mooie kerk die het stralend middelpunt van de stad is. Ga hier vissen in de rivier of kies voor een verkenningstocht per fiets over de diverse goede fietspaden.

 

Must-see
Basket of Grapes

In Sancerre vindt u een prachtig landschap met overvloedige wijngaarden die over de Loire uitkijken. Bezoek in dit charmante stadje de resten van het voormalige kasteel van Sancerre, dat na een religieuze oorlog door de koning werd verwoest.

 

La-Charité-su-Loire is een prachtige stad vol oude gebouwen. De imposante kerk Notre-Dame-de-la-Charité-sur-Loire en de goed bewaard gebleven kantelen aan de rand van de stad zijn zeker een bezoek waard. In het centrum biedt de Oude Brug een uniek uitzicht over de Loire.

 

In het centrum biedt de Oude Brug een uniek uitzicht over de Loire.

Must-see
Palais Ducal in Nevers

Nevers is één van de grootste steden in dit gebied en is rijk aan historie en bezienswaardigheden. Bezichtig hier de sporen uit verschillende perioden zoals de middeleeuwse Porte du Croux, de enorme Saint-Cyrkathedraal of het imposante Hertogenpaleis. Het is een uitstekende plaats om kennis te maken met een deel van Frankrijks geschiedenis en erfgoed.

 

Een prachtig middeleeuws fort is de trots van dit kleine dorp, hoewel u het alleen van buitenaf kunt bewonderen. Als u de behoefte voelt aan een contrast met het ontspannende tempo van de kanalen, vanuit Chevenon, kunt u een taxi nemen naar het Magny-Cours Race Circuit (12 km van de ligplaats). Op dit circuit werd in 2008 de Grand Prix F1 van Frankrijk gereden en de liefhebbers van autosport zullen het museum met zijn uitzonderlijke collectie Formule 1-auto's, een Formule 1-simulator en een kartbaan in de open lucht zeker weten te waarderen.

Decize ligt bij het ontmoetingspunt van het Canal du Nivernais en het Canal Latéral à la Loire, de rivieren Loire en Aron. Dit stadje met haar rijke geschiedenis is zeker een bezoek waard. Dwaal door de romantische kronkelstraatjes en verken de oude vestingmuren en de ruïnes van het kasteel van Decize. Bezoek de mooie Saint Aré-kerk en bewonder het prachtige uitzicht over de Loire vanaf de enorme oude brug.

 

Gannay-sur-Loire was ooit een belangrijke haven van de Loire. Hier staan bijzondere 17e-eeuwse huizen. Zo staat het huis ‘Bardets’ op de monumentenlijst vanwege zijn veelkleurige bakstenen. Ga ook eens kijken bij de beroemde Poterie Boucard, waar men onder meer beelden van dieren en potten maakt.

 

Dompierre ligt op een heuvel boven de haven. Het is klein, maar heeft aantrekkelijke pleinen en lanen. Geniet hier van een drankje op het terrasmet uitzicht over het kanaal.

 

Dit stadje, gelegen aan de rivier de Loire en de samenvloeiing van de Arroux en de Bourbince, is nauw met de rivier verbonden. Doordat het op de verbinding van deze bevaarbare waterwegen ligt, is het al sinds de middeleeuwen een belangrijke handelsstad.

 

Paray-le-Monial is een prachtig, karakteristiek stadje waar u lekker door de kronkelige straatjes kunt lopen om dorpsschatten als de Sacré-Cœurbasiliek of het imposante stadhuis te bewonderen. Place Lamartine is ook een mooie plek om te bekijken.

 

Als u een twee weken durende cruise boekt vanaf Decize, heeft u tijd om naar Roanne te varen. Er is hier een overvloed aan religieuze monumenten en de mooiste is de kerk van St. Étienne in goudkleurige en roze tinten. Niet ver van de haven werd in 1630 de Sint-Nicolaas-du-Port-kapel gebouwd door zeelieden die de pest in hun stad wilden zien. Een wandeling door de drukke winkelstraten van het stadscentrum brengt u naar de overdekte markt, het Italiaanse theater en het kasteel.

Voorgestelde mogelijke routes

Om u een indruk te geven hoe ver u kunt varen in de tijd die u ter beschikking heeft, volgt hier een selectie van de routes van en naar onze bases in de regio. U hoeft niet op alle genoemde locaties aan te leggen of de route helemaal te volgen. Het staat u vrij te varen waar u wilt, zolang u uw boot maar inlevert op uw aankomstbasis op de door u geboekte datum. Voor een comfortabel reistempo raden we u aan 2-4 uur per dag te varen. Zo heeft u genoeg tijd om regelmatig aan te leggen en de omgeving te verkennen.

Let op: Alle routesuggesties en routes op de website van Le Boat zijn slechts voorbeelden en de voorgestelde mogelijke routes, attracties, restaurants, steden, dorpen of delen van de waterweg die erin zijn opgenomen, zijn mogelijks niet altijd open of toegankelijk op het moment van uw vaarvakantie. 

 = Klik op het pijl icoontje op elke routesuggestie voor meer informatie op de achterzijde van het 'kaartje'.

Het hertogelijk paleis in Nevers

Decize HEEN EN TERUG via Nevers

Decize
Chevenon
Nevers
Decize

13 uur varen

70km 16 sluizen 3 nachten

Decize HEEN EN TERUG via Nevers

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

U bevindt zich in een vallei met rivieren en kanalen, omringd door weelderige groene heuvels en wijngaarden. U bent vertrokken van het pittoreske Canal Latéral à la Loire om de Romeinse stad Nevers te bekijken. Hier kunt u het paleis bewonderen, heerlijk eten en ontspannen met vrienden. Dit is de essentie van een huurbootvakantie in Frankrijk: vertier, heerlijk eten en herinneringen die u een leven lang bijblijven.

Hoogtepunten:

 • De oude vestingmuren en ruïnes van het Decize kasteel
 • Herbeleven van de Franse F1 Grand Prix van 2008 in Chevenon 
 • De Porte du Croux toren in Nevers met zijn antieke en Romaanse beeldhouwwerken

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Decize: Decize ligt bij het ontmoetingspunt van het Canal du Nivernais en het Canal Latéral à la Loire, de rivieren Loire en Aron. Dit stadje met haar rijke geschiedenis is zeker een bezoek waard. Dwaal door de romantische kronkelstraatjes en verken de oude vestingmuren en de ruïnes van het kasteel van Decize. Bezoek de mooie Saint Aré-kerk en bewonder het prachtige uitzicht over de Loire vanaf de enorme oude brug.
 • Chevenon: Een prachtig middeleeuws fort is de trots van dit kleine dorp, hoewel u het alleen van buitenaf kunt bewonderen. Als u de behoefte voelt aan een contrast met het ontspannende tempo van de kanalen, vanuit Chevenon, kunt u een taxi nemen naar het Magny-Cours Race Circuit (12 km van de ligplaats). Op dit circuit werd in 2008 de Grand Prix F1 van Frankrijk gereden en de liefhebbers van autosport zullen het museum met zijn uitzonderlijke collectie Formule 1-auto's, een Formule 1-simulator en een kartbaan in de open lucht zeker weten te waarderen.
 • Nevers: Nevers is één van de grootste steden in dit gebied en is rijk aan historie en bezienswaardigheden. Bezichtig hier de sporen uit verschillende perioden zoals de middeleeuwse Porte du Croux, de enorme Saint-Cyrkathedraal of het imposante Hertogenpaleis. Het is een uitstekende plaats om kennis te maken met een deel van Frankrijks geschiedenis en erfgoed.

 

13 uur varen

70km 16 sluizen 3 nachten
Sancerre's beroemde wijngaarden

Decize HEEN EN TERUG via Sancerre

Decize
Chevenon
Nevers
La Charité sur Loire
Sancerre
Decize

32 uur varen

179km 36 sluizen 7 nachten

Decize HEEN EN TERUG via Sancerre

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen 

Overzicht

Volg het Canal Latéral Loire van Decize naar Sancerre. Stop in de charmante Romeinse stad Nevers met het beroemde Palais Ducal en vaar vervolgens verder langs oude en schattige dorpjes om te eindigen bij de beroemde wijngaarden van Sancerre. Dit middeleeuwse stadje heeft een grootse uitstraling met de vele cafes, bistro's en natuurlijk vele wijnkelders. Proost!

Hoogtepunten:

 • De oude vestingmuren en ruïnes van het Decize kasteel
 • De Porte du Croux toren in Nevers met zijn antieke en Romaanse beeldhouwwerken
 • Uitzicht over de Loire op de oude bruggen in La Charité sur Loire
 • Frisse wijnen in Sancerre

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Decize: Decize ligt bij het ontmoetingspunt van het Canal du Nivernais en het Canal Latéral à la Loire, de rivieren Loire en Aron. Dit stadje met haar rijke geschiedenis is zeker een bezoek waard. Dwaal door de romantische kronkelstraatjes en verken de oude vestingmuren en de ruïnes van het kasteel van Decize. Bezoek de mooie Saint Aré-kerk en bewonder het prachtige uitzicht over de Loire vanaf de enorme oude brug.
 • Chevenon: Een prachtig middeleeuws fort is de trots van dit kleine dorp, hoewel u het alleen van buitenaf kunt bewonderen. Als u de behoefte voelt aan een contrast met het ontspannende tempo van de kanalen, vanuit Chevenon, kunt u een taxi nemen naar het Magny-Cours Race Circuit (12 km van de ligplaats). Op dit circuit werd in 2008 de Grand Prix F1 van Frankrijk gereden en de liefhebbers van autosport zullen het museum met zijn uitzonderlijke collectie Formule 1-auto's, een Formule 1-simulator en een kartbaan in de open lucht zeker weten te waarderen.
 • Nevers: Nevers is één van de grootste steden in dit gebied en is rijk aan historie en bezienswaardigheden. Bezichtig hier de sporen uit verschillende perioden zoals de middeleeuwse Porte du Croux, de enorme Saint-Cyrkathedraal of het imposante Hertogenpaleis. Het is een uitstekende plaats om kennis te maken met een deel van Frankrijks geschiedenis en erfgoed.
 • La Charité sur Loire: La-Charité-su-Loire is een prachtige stad vol oude gebouwen. De imposante kerk Notre-Dame-de-la-Charité-sur-Loire en de goed bewaard gebleven kantelen aan de rand van de stad zijn zeker een bezoek waard. In het centrum biedt de Oude Brug een uniek uitzicht over de Loire.
 • Sancerre: In Sancerre vindt u een prachtig landschap met overvloedige wijngaarden die over de Loire uitkijken. Bezoek in dit charmante stadje de resten van het voormalige kasteel van Sancerre, dat na een religieuze oorlog door de koning werd verwoest.

 

 

32 uur varen

179km 36 sluizen 7 nachten
Sluis van Châtillon-en-Bazois

Decize HEEN EN TERUG via Chatillon-en-Bazois

Decize
Cercy-La-Tour
Châtillon-en-Bazois
Decize

22 uur varen

104km 42 sluizen 7 nachten

Decize HEEN EN TERUG via Chatillon-en-Bazois

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

U slentert door de straatjes van Châtillon-en-Bazois en wijst de historische gebouwen aan uw vrienden aan. De stad is werkelijk een plaatje en vormt een hoogtepunt tijdens De Decize Route in de Nivernais. Het Étang de Baye ligt even verderop. Op dit prachtige meer wilt u kajakken of jetskiën en daarna van een ontspannen avond genieten op uw zonnedek.

Hoogtepunten:

 • De oude vestingmuren en ruïnes van het Decize kasteel
 • Uitzicht over de Loire op de oude bruggen in La Charité sur Loire
 • Vissen in Cercy-la-Tour

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Decize: Decize ligt bij het ontmoetingspunt van het Canal du Nivernais en het Canal Latéral à la Loire, de rivieren Loire en Aron. Dit stadje met haar rijke geschiedenis is zeker een bezoek waard. Dwaal door de romantische kronkelstraatjes en verken de oude vestingmuren en de ruïnes van het kasteel van Decize. Bezoek de mooie Saint Aré-kerk en bewonder het prachtige uitzicht over de Loire vanaf de enorme oude brug.
 • Cercy-la-Tour: Ga in Cercy-la-Tour naar de oude nederzetting op een dagzomende rots 201 meter boven de vallei. Hier heeft u mooi uitzicht over de valleien van de Aron, de Alène, de Canne en het Canal du Nivernais. De torens van het kasteel dateren nog uit de 13e eeuw. De Saint Romain-kerk in het centrum is één van de oudste in de hele regio.
 • Châtillon-en-Bazois: Châtillon-en Bazois is de grootste gemeente tussen Decize en Tannay. Château de Chatillon, één van de oudste van de Graaf van Nevers, dateert nog uit de 12e eeuw. Het moet een indrukwekkend fort zijn geweest. Helaas is het niet van binnen te bezichtigen. Maar het blijft een lust voor het oog.

 

22 uur varen

104km 42 sluizen 7 nachten
Traditionele Franse markt

Decize HEEN EN TERUG via Paray-le-Monial

Decize
Gannay-sur-Loire
Dompierre-sur-Besbre
Digoin
Paray-le-Monial
Decize

30 uur varen

163km 38 sluizen 7 nachten

Decize HEEN EN TERUG via Paray-le-Monial

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

De vissen bijten stevig in het prachtige Digoin. Het is hier zo mooi dat u heeft besloten nog even te blijven. Dat maakt een vaarvakantie in Frankrijk zo bijzonder: u bepaalt het tempo en trekt uw eigen plan. U heeft al geproefd van de heerlijkheden van Decize en geeft u toe aan de verleidingen van heerlijk watersporten en snuffelen op de marktjes in de middeleeuwse steden.

Hoogtepunten:

 • De oude vestingmuren en ruïnes van het Decize kasteel
 • Uitkijken op de schoonheid van het kanaal vanaf het terras van Dompierre-sur-Besbre
 • De Romaanse basiliek van Paray-le-Monial

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Decize: Decize ligt bij het ontmoetingspunt van het Canal du Nivernais en het Canal Latéral à la Loire, de rivieren Loire en Aron. Dit stadje met haar rijke geschiedenis is zeker een bezoek waard. Dwaal door de romantische kronkelstraatjes en verken de oude vestingmuren en de ruïnes van het kasteel van Decize. Bezoek de mooie Saint Aré-kerk en bewonder het prachtige uitzicht over de Loire vanaf de enorme oude brug.
 • Gannay-sur-Loire: Gannay-sur-Loire was ooit een belangrijke haven van de Loire. Hier staan bijzondere 17e-eeuwse huizen. Zo staat het huis ‘Bardets’ op de monumentenlijst vanwege zijn veelkleurige bakstenen. Ga ook eens kijken bij de beroemde Poterie Boucard, waar men onder meer beelden van dieren en potten maakt.
 • Dompierre-sur-Besbre: Dompierre ligt op een heuvel boven de haven. Het is klein, maar heeft aantrekkelijke pleinen en lanen. Geniet hier van een drankje op het terrasmet uitzicht over het kanaal.
 • Digoin: Dit stadje, gelegen aan de rivier de Loire en de samenvloeiing van de Arroux en de Bourbince, is nauw met de rivier verbonden. Doordat het op de verbinding van deze bevaarbare waterwegen ligt, is het al sinds de middeleeuwen een belangrijke handelsstad.
 • Paray-le-Monial: Paray-le-Monial is een prachtig, karakteristiek stadje waar u lekker door de kronkelige straatjes kunt lopen om dorpsschatten als de Sacré-Cœur basiliek of het imposante stadhuis te bewonderen. Place Lamartine is ook een mooie plek om te bekijken.

 

30 uur varen

163km 38 sluizen 7 nachten
Horizons cruisen op de Loire

Decize HEEN EN TERUG via Roanne

Decize
Gannay-sur-Loire
Dompierre-sur-Besbre
Digoin
Paray-le-Monial
Roanne
Decize

45 uur varen

253km 54 sluizen 10 nachten

Decize HEEN EN TERUG via Roanne

 

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

De Franse topkeuken verlangt al uw aandacht tijdens De Sacre Coeur Route in de Nivernais. U passeert het ongedwongen Decize en marktsteden als Gannay-sur-Loire als u tussen de glooiende heuvels vaart. U vaart in zuidelijke richting over het Canal de Roanne à Digoin en bereikt de pittoreske stad Roanne, bekend vanwege zijn vele toprestaurants.

Hoogtepunten:

 • De oude vestingmuren en ruïnes van het Decize kasteel
 • Uitkijken op de schoonheid van het kanaal vanaf het terras van Dompierre-sur-Besbre

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Decize: Decize ligt bij het ontmoetingspunt van het Canal du Nivernais en het Canal Latéral à la Loire, de rivieren Loire en Aron. Dit stadje met haar rijke geschiedenis is zeker een bezoek waard. Dwaal door de romantische kronkelstraatjes en verken de oude vestingmuren en de ruïnes van het kasteel van Decize. Bezoek de mooie Saint Aré-kerk en bewonder het prachtige uitzicht over de Loire vanaf de enorme oude brug.
 • Gannay-sur-Loire: Gannay-sur-Loire was ooit een belangrijke haven van de Loire. Hier staan bijzondere 17e-eeuwse huizen. Zo staat het huis ‘Bardets’ op de monumentenlijst vanwege zijn veelkleurige bakstenen. Ga ook eens kijken bij de beroemde Poterie Boucard, waar men onder meer beelden van dieren en potten maakt.
 • Dompierre-sur-Besbre: Dompierre ligt op een heuvel boven de haven. Het is klein, maar heeft aantrekkelijke pleinen en lanen. Geniet hier van een drankje op het terrasmet uitzicht over het kanaal.
 • Digoin: Dit stadje, gelegen aan de rivier de Loire en de samenvloeiing van de Arroux en de Bourbince, is nauw met de rivier verbonden. Doordat het op de verbinding van deze bevaarbare waterwegen ligt, is het al sinds de middeleeuwen een belangrijke handelsstad.
 • Roanne: Als u een twee weken durende cruise boekt vanaf Decize, heeft u tijd om naar Roanne te varen. Er is hier een overvloed aan religieuze monumenten en de mooiste is de kerk van St. Étienne in goudkleurige en roze tinten. Niet ver van de haven werd in 1630 de Sint-Nicolaas-du-Port-kapel gebouwd door zeelieden die de pest in hun stad wilden zien. Een wandeling door de drukke winkelstraten van het stadscentrum brengt u naar de overdekte markt, het Italiaanse theater en het kasteel.

45 uur varen

253km 54 sluizen 10 nachten
Wijnproeverij in Tannay

Decize naar Tannay

Decize
Cercy-La-Tour
Châtillon-en-Bazois
Tannay

27 uur varen

99km 70 sluizen 7 nachten

Decize naar Tannay

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Een hoofdreden dat u koos voor een huurbootvakantie in Frankrijk was het prachtige wijnaanbod, een overgave aan uw grote passie. Als u het prachtige Tannay nadert, bekend vanwege zijn wijngaarden en wijnkelders, kijkt u uit naar het openen van een flesje Muscadet. Of toch liever een Pouilly-Fumé? De bossen, velden en heuvels laten u helemaal tot rust komen.

Hoogtepunten:

 • De oude vestingmuren en ruïnes van het Decize kasteel
 • Vissen in Cercy-la-Tour
 • De veertiende eeuwse vestingwerken van Tannay

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Decize: Decize ligt bij het ontmoetingspunt van het Canal du Nivernais en het Canal Latéral à la Loire, de rivieren Loire en Aron. Dit stadje met haar rijke geschiedenis is zeker een bezoek waard. Dwaal door de romantische kronkelstraatjes en verken de oude vestingmuren en de ruïnes van het kasteel van Decize. Bezoek de mooie Saint Aré-kerk en bewonder het prachtige uitzicht over de Loire vanaf de enorme oude brug.
 • Cercy-la-Tour: Ga in Cercy-la-Tour naar de oude nederzetting op een dagzomende rots 201 meter boven de vallei. Hier heeft u mooi uitzicht over de valleien van de Aron, de Alène, de Canne en het Canal du Nivernais. De torens van het kasteel dateren nog uit de 13e eeuw. De Saint Romain-kerk in het centrum is één van de oudste in de hele regio.
 • Châtillon-en-Bazois: Châtillon-en Bazois is de grootste gemeente tussen Decize en Tannay. Château de Chatillon, één van de oudste van de Graaf van Nevers, dateert nog uit de 12e eeuw. Het moet een indrukwekkend fort zijn geweest. Helaas is het niet van binnen te bezichtigen. Maar het blijft een lust voor het oog.
 • Tannay: Tannay is een mooi, eeuwenoud dorpje. Nadat het in de 14e eeuw was verwoest, besloot men er vestingwerken omheen te bouwen, die u vandaag de dag nog steeds kunt bezichtigen.

 

27 uur varen

99km 70 sluizen 7 nachten
Kleurige vakwerkhuizen in Auxerre

Migennes HEEN EN TERUG via Joigny & Clamecy

Migennes
Joigny
Monéteau
Auxerre
Vincelles-Vincelottes
Cravant
Vermenton
Pregilbert
Mailly-le-Château
Châtel-Censoir
Vézelay
Clamecy
Migennes

43 uur varen

191km 86 sluizen 10 nachten

Migennes HEEN EN TERUG via Joigny & Clamecy

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen 

Overzicht

De wijngaarden in de regio zijn wereldberoemd vanwege de Chablis. Ga deze zeker verkennen en hier de wijn proeven! Vergeet niet een paar flessen te kopen om later van te genieten.

Hoogtepunten:

 • Het klokkenspel van het kasteel Colbert dat over de rivier klinkt in Monéteau
 • Historische monumenten in Auxerre - plus een groot aanbod aan eethuisjes en shops  
 • De Basiliek van Sainte-Marie-Madeleine in Vézelay

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Migennes: Migennes is schitterend gelegen aan de bovenloop van het Bourgondisch Kanaal, de Yonne en Armançon. Het is plezierig wandelen in de groene parken of door de met bloemen versierde straten. Neem de tijd om de mooie Christ-Roikerk te bekijken.
 • Joigny: Joigny, een mooie en typisch Franse stad, is een zeer mooie plaats om aan te meren. Maak kennis met een stad met een rijk verleden en veel mooie gebouwen, zoals het Château des Gondi. Wijngaarden omgeven Joigny en zorgen voor een prachtig uitzicht over het landschap.
 • Monéteau: Monéteau is een mooie stad, waarvan het hoogtepunt een brug uit 1913 is, ontworpen door Gustave Eiffel. U kunt ook de kerk uit de 12e eeuw zien en het klokkenspel van het kasteel van Colbert vanaf de rivier horen.
 • Auxerre: Auxerre is de grootste stad in de regio. Het heeft een rijke historie en bruist volop met de diverse markten, winkels en authentieke patisserieën. Geniet van uw ontdekkingstocht door de vele kronkelstraatjes die u leiden langs traditionele Franse vakwerkhuizen, winkels en eetgelegenheden. De indrukwekkende kathedraal en kerken bepalen het aanzicht van de stad..
 • Vincelles: Welkom in Vincelles-Vincelottes, een mooi dorp een aanrader vanwege zijn goede restaurants in het centrum, vooral als u houdt van de smaakvolle lokale wijn. Er is ook een aantal wandelpaden aan de rand van het stadje.
 • Cravant: Dit pittoreske middeleeuwse dorp heeft zijn oude straatjes, het washuis en de vakwerkhuizen bewaard. Een opmerkelijke kerk staat naast een wandelpad niet ver van de kerker waar in de zomer tentoonstellingen en bezoeken worden georganiseerd.
 • Prégilbert: Pregilbert is een rustig gehucht. Meer hier aan, loop naar het centrum en bekijk de oude Romeinse kerk aan de rand van het stadje. Een uitgelezen plek voor een rustige wandeling.
 • Mailly-le-Château: Welkom in het rustige, vriendelijke stadje Mailly-Le-Château. Ga op zoek naar de mooie wandelpaden aan de rand van het stadje die naar plekken voeren met prachtig uitzicht over het dal.
 • Châtel-Censoir: Welkom in een vredig en uitnodigend dorp. Châtel-Censoir heeft een interessante 15e-eeuwse kerk en goede restaurants en is omringd door prachtige natuurlijke landschappen.
 • Vézelay: 16 km ten zuidoosten van Châtel-Censoir ligt de heuvelstad Vézelay. Hoewel u een korte taxirit moet maken om er te komen, is het zeker de moeite waard. Vézelay is gekroond tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk en is de thuisbasis van de Basiliek van Sainte-Marie-Madeleine. De basiliek staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en wordt beschouwd als een van de grote meesterwerken van de Bourgondische kunst en architectuur.
 • Clamecy: Clamecy is een mooie stad vol bloemen. Verken hier de bezienswaardigheden als het mooie stadhuis en de gotische kerk Saint-Martin met een prachtige toren. Wandel ook naar de kerk Notre-Dame-de-Bethléem. 

43 uur varen

191km 86 sluizen 10 nachten
Relaxen op de Loire

Migennes HEEN EN TERUG via Sens

Migennes
Joigny
Sens
Migennes

16 uur varen

94km 20 sluizen 3 nachten

Migennes HEEN EN TERUG via Sens

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Bootvakanties in Frankrijk zijn stuk voor stuk verschillend. Midden in Nivernais ligt de rivier de Yonne, het mooiste gedeelte van dit Franse gebied. De gotische kathedralenstad Migennes is zeker een bezoekje waard. Terwijl u langzaam naar het noorden vaart, komt u langs kleine dorpjes met pittoreske oevers. Voordat u deze bootvakantie in Nivernais afsluit in de historische stad Sens maakt u nog een heerlijke fietstocht door de omgeving.

Hoogtepunten:

 • Bloemrijke straten en de Christ-Roi kerk in Migennes
 • De wijngaarden van Joigny 
 • Franse keuken op de Marché Couvert markt in Sens 

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Migennes: Migennes is schitterend gelegen aan de bovenloop van het Bourgondisch Kanaal, de Yonne en Armançon. Het is plezierig wandelen in de groene parken of door de met bloemen versierde straten. Neem de tijd om de mooie Christ-Roi kerk te bekijken.
 • Joigny: Joigny, een mooie en typisch Franse stad, is een zeer mooie plaats om aan te meren. Maak kennis met een stad met een rijk verleden en veel mooie gebouwen, zoals het Château des Gondi. Wijngaarden omgeven Joigny en zorgen voor een prachtig uitzicht over het landschap.
 • Sens: Sens is één van de grootste steden in het gebied. Door zijn rijke verleden is Sens zeker een bezoek waard, vooral het centrum met veel oude vakwerkhuizen en kronkelige straatjes. De kathedraal met zijn ondergrondse zuilengangen is ook boeiend.

 

16 uur varen

94km 20 sluizen 3 nachten
Ligstoelen in de abdij van Saint-Germain

Migennes HEEN EN TERUG via Auxerre

Migennes
Monéteau
Auxerre
Migennes

11 uur varen

48km 20 sluizen 3 nachten

Migennes HEEN EN TERUG via Auxerre

 

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Wanneer u vanaf het zonnedek uitkijkt over de omgeving waant u zich in een schilderij van een Franse impressionist. Meer aan in het mooie Gurgy en geniet hier samen met vrienden van de Vouvray wijn en Crottin de Chavignol geitenkaas. Een vaarvakantie in het Franse Nivernais betekent dat u onbeschaamd kunt luieren. Straks springt u misschien nog even op de fiets om de omgeving te verkennen.

Hoogtepunten:

 • Bloemrijke straten en de Christ-Roi kerk in Migennes
 • Historische monumenten in Auxerre - plus een groot aanbod aan eethuisjes en shops  

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Migennes: Migennes is schitterend gelegen aan de bovenloop van het Bourgondisch Kanaal, de Yonne en Armançon. Het is plezierig wandelen in de groene parken of door de met bloemen versierde straten. Neem de tijd om de mooie Christ-Roikerk te bekijken.
 • Monéteau: Monéteau is een mooie stad, waarvan het hoogtepunt een brug uit 1913 is, ontworpen door Gustave Eiffel. U kunt ook de kerk uit de 12e eeuw zien en het klokkenspel van het kasteel van Colbert vanaf de rivier horen.
 • Auxerre: Auxerre is de grootste stad in de regio. Het heeft een rijke historie en bruist volop met de diverse markten, winkels en authentieke patisserieën. Geniet van uw ontdekkingstocht door de vele kronkelstraatjes die u leiden langs traditionele Franse vakwerkhuizen, winkels en eetgelegenheden. De indrukwekkende kathedraal en kerken bepalen het aanzicht van de stad.

 

11 uur varen

48km 20 sluizen 3 nachten
De abdij van Fontenay in Montbard

Migennes HEEN EN TERUG via Ancy-le-Franc

Migennes
Saint-Florentin
Tonnerre
Tanlay
Ancy-le-Franc
Montbard
Migennes

32 uur varen

146km 64 sluizen 7 nachten

Migennes HEEN EN TERUG via Ancy-le-Franc

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

De schitterende blauwe waterwegen doorkruisen als levenslijnen dit prachtige gebied met heuvels vol wijngaarden en eeuwenoude beuken. U bevindt zich op het prachtige Bourgondisch Kanaal op weg naar Tanlay. De kastelen in de verte op de oevers van het kanaal doen u denken aan de hoogtijdagen van de aristocratie. U legt aan en geniet van alles wat deze Franse bootvakantie te bieden heeft.

Hoogtepunten:

 • Bloemrijke straten en de Christ-Roi kerk in Migennes
 • De geneugten van markten, winkels en restaurants in St-Florentin
 • Het kasteel van Tanlay 
 • De abdij van Fontenay, UNESCO werelderfgoed, in Montbard

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Migennes: Migennes is schitterend gelegen aan de bovenloop van het Bourgondisch Kanaal, de Yonne en Armançon. Het is plezierig wandelen in de groene parken of door de met bloemen versierde straten. Neem de tijd om de mooie Christ-Roikerk te bekijken.
 • St-Florentin: Saint-Florentin is een kleine vestingstad gedomineerd door de gotische en renaissancistische kerk en een mooie gelegenheid voor een tussenstop. Het is een rustige plek, vol met geschiedenis, en de bezoekers kunnen door de pittoreske straatjes uit de 16e eeuw slenteren. Beklim de licht glooiende heuvel en stop onderweg om te genieten van de markten, winkels, restaurants en een charmante tuin. U kunt ook te voet naar de priorij lopen voor een prachtig uitzicht op de oude stad. Boven de daken ziet u de 16e eeuwse kerk met haar klokkentoren.
 • Tonnerre: Tonnerre is Frans voor donder. Bezoek dit bijzondere stadje en ontdek zijn geschiedenis, zoals het Hotel-Dieu, in de middeleeuwen één van de grootste ziekenhuizen. Geniet van de prachtige wandelpaden, waaronder de Promenade du Pâtis.
 • Tanlay: Tanlay is een klein charmant dorpje gebouwd in een prachtige oude stijl. Ontdek hier de architectuur van het kasteel van Tanlay dat stamt uit de zeventiende eeuw. De abdij van Quincy is ook beroemd en uw bezoek waard!
 • Ancy-le-Franc: Stop in Ancy-le-Franc om het verbazingwekkende renaissancepaleis te ontdekken, gebouwd in de 16e eeuw door de architect van François I. Bewonder de binnenplaats, de rijke decoratie van de appartementen, de opmerkelijke reeks muurschilderingen en wandel door de galerijen. In het VVV-kantoor vindt u een tentoonstelling over oud porselein. Voor een spectaculair uitzicht op het omringende landschap kunt u de trap beklimmen die van achter de kerk naar het hoge dorp gaat.
 • Montbard: Wandel door het aangename Buffon Park, gebouwd rond de overblijfselen van het kasteel van Montbard. In het park is de orangerie vandaag de dag een museum gewijd aan de beroemde natuurliefhebber Buffon. De stad is rustig, met een winkelstraat, twee kerken en een Fine Art Museum met lokale kunstenaars. 6 km ten noordoosten van de stad bezoekt u, niet te missen Fontenay Abdij, die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. De prachtige abdij, gesticht in 1118, is een van de oudste cisterciënzerkloosters van Europa en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Bourgondië.

 

32 uur varen

146km 64 sluizen 7 nachten
Wijnproeverij in Bourgondië

Migennes HEEN EN TERUG via Joigny, Auxerre & Tanlay

Migennes
Joigny
Monéteau
Auxerre
Saint-Florentin
Tonnerre
Tanlay
Migennes

38 uur varen

174km 72 sluizen 10 nachten

Migennes HEEN EN TERUG via Joigny, Auxerre & Tanlay

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Een vaarvakantie in Frankrijk heeft u altijd tot de verbeelding gesproken. En terwijl u langzaam door het hart van Nivernais vaart beseft u dat deze unieke ervaring nu al een plek in uw hart heeft verworven. U bezoekt de prachtige kathedraal in het mooie Migennes en struint rond in het leuke dorpje Joigny met zijn middeleeuwse markt. Wanneer u een kasteel ziet - en dat gebeurt vaak - legt u graag even aan.

Hoogtepunten:

 • Bloemrijke straten en de Christ-Roi kerk in Migennes
 • De wijngaarden van Joigny
 • Historische monumenten in Auxerre - plus een groot aanbod aan eethuisjes en shops  
 • Het kasteel van Tanlay

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Migennes: Migennes is schitterend gelegen aan de bovenloop van het Bourgondisch Kanaal, de Yonne en Armançon. Het is plezierig wandelen in de groene parken of door de met bloemen versierde straten. Neem de tijd om de mooie Christ-Roikerk te bekijken.
 • Joigny: Joigny, een mooie en typisch Franse stad, is een zeer mooie plaats om aan te meren. Maak kennis met een stad met een rijk verleden en veel mooie gebouwen, zoals het Château des Gondi. Wijngaarden omgeven Joigny en zorgen voor een prachtig uitzicht over het landschap.
 • Monéteau: Monéteau is een mooie stad, waarvan het hoogtepunt een brug uit 1913 is, ontworpen door Gustave Eiffel. U kunt ook de kerk uit de 12e eeuw zien en het klokkenspel van het kasteel van Colbert vanaf de rivier horen.
 • Auxerre: Auxerre is de grootste stad in de regio. Het heeft een rijke historie en bruist volop met de diverse markten, winkels en authentieke patisserieën. Geniet van uw ontdekkingstocht door de vele kronkelstraatjes die u leiden langs traditionele Franse vakwerkhuizen, winkels en eetgelegenheden. De indrukwekkende kathedraal en kerken bepalen het aanzicht van de stad.
 • St-Florentin: Saint-Florentin is een kleine vestingstad gedomineerd door de gotische en renaissancistische kerk en een mooie gelegenheid voor een tussenstop. Het is een rustige plek, vol met geschiedenis, en de bezoekers kunnen door de pittoreske straatjes uit de 16e eeuw slenteren. Beklim de licht glooiende heuvel en stop onderweg om te genieten van de markten, winkels, restaurants en een charmante tuin. U kunt ook te voet naar de priorij lopen voor een prachtig uitzicht op de oude stad. Boven de daken ziet u de 16e eeuwse kerk met haar klokkentoren.
 • Tonnerre: Tonnerre is Frans voor donder. Bezoek dit bijzondere stadje en ontdek zijn geschiedenis, zoals het Hotel-Dieu, in de middeleeuwen één van de grootste ziekenhuizen. Geniet van de prachtige wandelpaden, waaronder de Promenade du Pâtis.
 • Tanlay: Tanlay is een klein charmant dorpje gebouwd in een prachtige oude stijl. Ontdek hier de architectuur van het kasteel van Tanlay dat stamt uit de zeventiende eeuw. De abdij van Quincy is ook beroemd en uw bezoek waard!

38 uur varen

174km 72 sluizen 10 nachten
Klassiek Frans restaurant in Vézelay

Migennes HEEN EN TERUG via Tannay

Migennes
Monéteau
Auxerre
Vincelles-Vincelottes
Pregilbert
Mailly-le-Château
Châtel-Censoir
Clamecy
Tannay
Cravant
Vézelay
Migennes

48 uur varen

208km 98 sluizen 14 nachten

Migennes HEEN EN TERUG via Tannay

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

U vaart de ene dag wat meer dan de andere, net waar u zin in heeft. Leg de boot aan en bezoek een markt, snuffel rond in winkels of ga naar een museum. Fietsen, wandelen en vissen zijn zeer geliefde bezigheden tijdens een bootvakantie in Frankrijk. U slentert door prachtige plaatsjes zoals Tannay, Chitry-les-Mines en het 17e-eeuwse Corbigny. U verkent grote en kleine kastelen en geniet van heerlijke wijnen op de nabijgelegen wijngaarden. 

Hoogtepunten:

 • Bloemrijke straten en de Christ-Roi kerk in Migennes
 • Historische monumenten in Auxerre - plus een groot aanbod aan eethuisjes en shops  
 • Wijnproeven in Vincelles
 • Wandelen door het rustige dorp Prégilbert
 • De Basiliek van Sainte-Marie-Madeleine in Vézelay

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Migennes: Migennes is schitterend gelegen aan de bovenloop van het Bourgondisch Kanaal, de Yonne en Armançon. Het is plezierig wandelen in de groene parken of door de met bloemen versierde straten. Neem de tijd om de mooie Christ-Roikerk te bekijken.
 • Monéteau: Monéteau is een mooie stad, waarvan het hoogtepunt een brug uit 1913 is, ontworpen door Gustave Eiffel. U kunt ook de kerk uit de 12e eeuw zien en het klokkenspel van het kasteel van Colbert vanaf de rivier horen.
 • Auxerre: Auxerre is de grootste stad in de regio. Het heeft een rijke historie en bruist volop met de diverse markten, winkels en authentieke patisserieën. Geniet van uw ontdekkingstocht door de vele kronkelstraatjes die u leiden langs traditionele Franse vakwerkhuizen, winkels en eetgelegenheden. De indrukwekkende kathedraal en kerken bepalen het aanzicht van de stad
 • Vincelles: Welkom in Vincelles-Vincelottes, een mooi dorp een aanrader vanwege zijn goede restaurants in het centrum, vooral als u houdt van de smaakvolle lokale wijn. Er is ook een aantal wandelpaden aan de rand van het stadje.
 • Cravant: Dit pittoreske middeleeuwse dorp heeft zijn oude straatjes, het washuis en de vakwerkhuizen bewaard. Een opmerkelijke kerk staat naast een wandelpad niet ver van de kerker waar in de zomer tentoonstellingen en bezoeken worden georganiseerd.
 • Prégilbert: Pregilbert is een rustig gehucht. Meer hier aan, loop naar het centrum en bekijk de oude Romeinse kerk aan de rand van het stadje. Een uitgelezen plek voor een rustige wandeling.
 • Mailly-le-Château: Welkom in het rustige, vriendelijke stadje Mailly-Le-Château. Ga op zoek naar de mooie wandelpaden aan de rand van het stadje die naar plekken voeren met prachtig uitzicht over het dal.
 • Châtel-Censoir: Welkom in een vredig en uitnodigend dorp. Châtel-Censoir heeft een interessante 15e-eeuwse kerk en goede restaurants en is omringd door prachtige natuurlijke landschappen.
 • Vézelay: 16 km ten zuidoosten van Châtel-Censoir ligt de heuvelstad Vézelay. Hoewel u een korte taxirit moet maken om er te komen, is het zeker de moeite waard. Vézelay is gekroond tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk en is de thuisbasis van de Basiliek van Sainte-Marie-Madeleine. De basiliek staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en wordt beschouwd als een van de grote meesterwerken van de Bourgondische kunst en architectuur.
 • Clamecy: Clamecy is een mooie stad vol bloemen. Verken hier de bezienswaardigheden als het mooie stadhuis en de gotische kerk Saint-Martin met een prachtige toren. Wandel ook naar de kerk Notre-Dame-de-Bethléem.
 • Tannay: Tannay is een mooi, eeuwenoud dorpje. Nadat het in de 14e eeuw was verwoest, besloot men er vestingwerken omheen te bouwen, die u vandaag de dag nog steeds kunt bezichtigen.

48 uur varen

208km 98 sluizen 14 nachten
Bellen blazen op het dek

Migennes naar Tannay via Vermenton

Migennes
Monéteau
Auxerre
Vincelles-Vincelottes
Cravant
Vermenton
Pregilbert
Mailly-le-Château
Châtel-Censoir
Vézelay
Clamecy
Tannay

26 uur varen

115km 48 sluizen 7 nachten

Migennes naar Tannay via Vermenton

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

De nauwe straten en bijzondere winkels in Vermenton vragen om een bezoek. U trekt eropuit, te voet of op de fiets en stopt onderweg voor een hapje eten. U denkt even terug aan de prachtige tijd in het levendige Auxerre, een gotische stad met een indrukwekkend hoge kathedraal. Tijd voor een glas wijn in Tannay! U bent niet de eerste die hier aanlegt tijdens de Klassieke Nivernais Route-bootvakantie en als u het dorp en de witte wijnen ontdekt, begrijpt u gelijk waarom.

Hoogtepunten:

 • Bloemrijke straten en de Christ-Roi kerk in Migennes
 • De Basiliek van Sainte-Marie-Madeleine in Vézelay
 • De veertiende eeuwse vestingwerken van Tannay

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Migennes: Migennes is schitterend gelegen aan de bovenloop van het Bourgondisch Kanaal, de Yonne en Armançon. Het is plezierig wandelen in de groene parken of door de met bloemen versierde straten. Neem de tijd om de mooie Christ-Roikerk te bekijken.
 • Monéteau: Monéteau is een mooie stad, waarvan het hoogtepunt een brug uit 1913 is, ontworpen door Gustave Eiffel. U kunt ook de kerk uit de 12e eeuw zien en het klokkenspel van het kasteel van Colbert vanaf de rivier horen.
 • Auxerre:Auxerre is de grootste stad in de regio. Het heeft een rijke historie en bruist volop met de diverse markten, winkels en authentieke patisserieën. Geniet van uw ontdekkingstocht door de vele kronkelstraatjes die u leiden langs traditionele Franse vakwerkhuizen, winkels en eetgelegenheden. De indrukwekkende kathedraal en kerken bepalen het aanzicht van de stad.
 • Vincelles: Welkom in Vincelles-Vincelottes, een mooi dorp een aanrader vanwege zijn goede restaurants in het centrum, vooral als u houdt van de smaakvolle lokale wijn. Er is ook een aantal wandelpaden aan de rand van het stadje.
 • Cravant: Dit pittoreske middeleeuwse dorp heeft zijn oude straatjes, het washuis en de vakwerkhuizen bewaard. Een opmerkelijke kerk staat naast een wandelpad niet ver van de kerker waar in de zomer tentoonstellingen en bezoeken worden georganiseerd.
 • Vermenton: Neem in dit mooie dorpje de tijd om de 12e-eeuwse kerk en de Tour du Méridien met zijn zonnewijzer te bekijken. Wandel door de kronkelige straatjes in het centrum om het oude washuis te bekijken dat hier tientallen jaren geleden werd gebruikt. Aan de rand van het stadje heeft u een prachtig uitzicht over de groene wijngaarden.
 • Prégilbert: Prégilbert is een rustig gehucht. Meer hier aan, loop naar het centrum en bekijk de oude Romeinse kerk aan de rand van het stadje. Een uitgelezen plek voor een rustige wandeling.
 • Mailly-le-Château: Welkom in het rustige, vriendelijke stadje Mailly-Le-Château. Ga op zoek naar de mooie wandelpaden aan de rand van het stadje die naar plekken voeren met prachtig uitzicht over het dal.
 • Châtel-Censoir: Welkom in een vredig en uitnodigend dorp. Châtel-Censoir heeft een interessante 15e-eeuwse kerk en goede restaurants en is omringd door prachtige natuurlijke landschappen.
 • Vézelay: 16 km ten zuidoosten van Châtel-Censoir ligt de heuvelstad Vézelay. Hoewel u een korte taxirit moet maken om er te komen, is het zeker de moeite waard. Vézelay is gekroond tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk en is de thuisbasis van de Basiliek van Sainte-Marie-Madeleine. De basiliek staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en wordt beschouwd als een van de grote meesterwerken van de Bourgondische kunst en architectuur.
 • Clamecy: Clamecy is een mooie stad vol bloemen. Verken hier de bezienswaardigheden als het mooie stadhuis en de gotische kerk Saint-Martin met een prachtige toren. Wandel ook naar de kerk Notre-Dame-de-Bethléem.
 • Tannay: Tannay is een mooi, eeuwenoud dorpje. Nadat het in de 14e eeuw was verwoest, besloot men er vestingwerken omheen te bouwen, die u vandaag de dag nog steeds kunt bezichtigen.

 

 

26 uur varen

115km 48 sluizen 7 nachten
Wijngaarden in de Nivernais Loire-vallei

Migennes HEEN EN TERUG via Châtel Censoir

Migennes
Joigny
Monéteau
Auxerre
Vincelles-Vincelottes
Cravant
Pregilbert
Mailly-le-Château
Châtel-Censoir
Migennes

32 uur varen

134km 64 sluizen 7 nachten

Migennes HEEN EN TERUG via Châtel Censoir

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Heerlijke lokale wijnen en regionale delicatessen — o.a. foie gras, pittige worstjes en ambachtelijk gemaakte bonbons — zijn een feest voor uw smaakpapillen tijdens De Chablis Route in de Nivernais. U kijkt uit naar een bezoek aan de Chablis-wijngaarden en een wijnproeverij, maar het bruisende Auxerre lonkt ook. Onderweg legt u aan om per fiets de omgeving te verkennen over de vlakke trekpaden.

Hoogtepunten:

 • Bloemrijke straten en de Christ-Roi kerk in Migennes
 • Het klokkenspel van het kasteel Colbert dat over de rivier klinkt in Monéteau
 • De prachtige wandelpaden van Mailly-le-Château

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Migennes: Migennes is schitterend gelegen aan de bovenloop van het Bourgondisch Kanaal, de Yonne en Armançon. Het is plezierig wandelen in de groene parken of door de met bloemen versierde straten. Neem de tijd om de mooie Christ-Roikerk te bekijken.
 • Monéteau: Monéteau is een mooie stad, waarvan het hoogtepunt een brug uit 1913 is, ontworpen door Gustave Eiffel. U kunt ook de kerk uit de 12e eeuw zien en het klokkenspel van het kasteel van Colbert vanaf de rivier horen.
 • Auxerre: Auxerre is de grootste stad in de regio. Het heeft een rijke historie en bruist volop met de diverse markten, winkels en authentieke patisserieën. Geniet van uw ontdekkingstocht door de vele kronkelstraatjes die u leiden langs traditionele Franse vakwerkhuizen, winkels en eetgelegenheden. De indrukwekkende kathedraal en kerken bepalen het aanzicht van de stad.
 • Vincelles: Welkom in Vincelles-Vincelottes, een mooi dorp een aanrader vanwege zijn goede restaurants in het centrum, vooral als u houdt van de smaakvolle lokale wijn. Er is ook een aantal wandelpaden aan de rand van het stadje.
 • Cravant:Dit pittoreske middeleeuwse dorp heeft zijn oude straatjes, het washuis en de vakwerkhuizen bewaard. Een opmerkelijke kerk staat naast een wandelpad niet ver van de kerker waar in de zomer tentoonstellingen en bezoeken worden georganiseerd.
 • Prégilbert: Prégilbert is een rustig gehucht. Meer hier aan, loop naar het centrum en bekijk de oude Romeinse kerk aan de rand van het stadje. Een uitgelezen plek voor een rustige wandeling.
 • Mailly-le-Château: Welkom in het rustige, vriendelijke stadje Mailly-Le-Château. Ga op zoek naar de mooie wandelpaden aan de rand van het stadje die naar plekken voeren met prachtig uitzicht over het dal.
 • Châtel-Censoir: Welkom in een vredig en uitnodigend dorp. Châtel-Censoir heeft een interessante 15e-eeuwse kerk en goede restaurants en is omringd door prachtige natuurlijke landschappen.
 • Migennes: Migennes is schitterend gelegen aan de bovenloop van het Bourgondisch Kanaal, de Yonne en Armançon. Het is plezierig wandelen in de groene parken of door de met bloemen versierde straten. Neem de tijd om de mooie Christ-Roikerk te bekijken.

 

32 uur varen

134km 64 sluizen 7 nachten
Auxerre stad aan de rivier

Tannay HEEN EN TERUG via Auxerre

Tannay
Clamecy
Châtel-Censoir
Mailly-le-Château
Pregilbert
Cravant
Vincelles-Vincelottes
Auxerre
Tannay

37 uur varen

158km 78 sluizen 7 nachten

Tannay HEEN EN TERUG via Auxerre

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Oorspronkelijk stond de rivier de Yonne bekend als de ´Wijnroute´. Deze prachtige route brengt u naar het hart van Auxerre, een charmant middeleeuws stadje met houten ommuurde huizen en de beroemde kathedraal Saint Etienne. Geniet van de lokale specialiteiten en wijnen in verbazingwekkende landschappen.

Hoogtepunten:

 • De veertiende eeuwse vestingwerken van Tannay
 • De prachtige wandelpaden van Mailly-le-Château
 • Historische monumenten in Auxerre - plus een groot aanbod aan eethuisjes en shops  

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Tannay: Tannay is een mooi, eeuwenoud dorpje. Nadat het in de 14e eeuw was verwoest, besloot men er vestingwerken omheen te bouwen, die u vandaag de dag nog steeds kunt bezichtigen.
 • Clamecy: Clamecy is een mooie stad vol bloemen. Verken hier de bezienswaardigheden als het mooie stadhuis en de gotische kerk Saint-Martin met een prachtige toren. Wandel ook naar de kerk Notre-Dame-de-Bethléem.
 • Châtel-Censoir: Welkom in een vredig en uitnodigend dorp. Châtel-Censoir heeft een interessante 15e-eeuwse kerk en goede restaurants en is omringd door prachtige natuurlijke landschappen.
 • Mailly-le-Château: Welkom in het rustige, vriendelijke stadje Mailly-Le-Château. Ga op zoek naar de mooie wandelpaden aan de rand van het stadje die naar plekken voeren met prachtig uitzicht over het dal.
 • Prégilbert: Prégilbert is een rustig gehucht. Meer hier aan, loop naar het centrum en bekijk de oude Romeinse kerk aan de rand van het stadje. Een uitgelezen plek voor een rustige wandeling.
 • Cravant: Dit pittoreske middeleeuwse dorp heeft zijn oude straatjes, het washuis en de vakwerkhuizen bewaard. Een opmerkelijke kerk staat naast een wandelpad niet ver van de kerker waar in de zomer tentoonstellingen en bezoeken worden georganiseerd.
 • Vincelles: Welkom in Vincelles-Vincelottes, een mooi dorp een aanrader vanwege zijn goede restaurants in het centrum, vooral als u houdt van de smaakvolle lokale wijn. Er is ook een aantal wandelpaden aan de rand van het stadje.
 • Auxerre: Auxerre is de grootste stad in de regio. Het heeft een rijke historie en bruist volop met de diverse markten, winkels en authentieke patisserieën. Geniet van uw ontdekkingstocht door de vele kronkelstraatjes die u leiden langs traditionele Franse vakwerkhuizen, winkels en eetgelegenheden. De indrukwekkende kathedraal en kerken bepalen het aanzicht van de stad.

 

 

37 uur varen

158km 78 sluizen 7 nachten
Een ijsvogel die vis vangt in de rivier

Tannay HEEN EN TERUG via Châtel Censoir

Tannay
Clamecy
Vézelay
Châtel-Censoir
Tannay

17 uur varen

74km 34 sluizen 4 nachten

Tannay HEEN EN TERUG via Châtel Censoir

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Maak een tussenstop in Chitry-les-Mines, waar in de Renaissance zilver werd gedolven en bekijk de ruïnes van de vestingtorens in Corbigny. Het wordt u en uw vrienden duidelijk dat een Nivernais Renaissance Route u terug in de tijd brengt. De geschiedenis van de regio is overal zichtbaar langs het Canal du Nivernais.

Hoogtepunten:

 • De veertiende eeuwse vestingwerken van Tannay
 • De Basiliek van Sainte-Marie-Madeleine in Vézelay

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Tannay: Tannay is een mooi, eeuwenoud dorpje. Nadat het in de 14e eeuw was verwoest, besloot men er vestingwerken omheen te bouwen, die u vandaag de dag nog steeds kunt bezichtigen.
 • Clamecy: Clamecy is een mooie stad vol bloemen. Verken hier de bezienswaardigheden als het mooie stadhuis en de gotische kerk Saint-Martin met een prachtige toren. Wandel ook naar de kerk Notre-Dame-de-Bethléem.
 • Vézelay: 16 km ten zuidoosten van Châtel-Censoir ligt de heuvelstad Vézelay. Hoewel u een korte taxirit moet maken om er te komen, is het zeker de moeite waard. Vézelay is gekroond tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk en is de thuisbasis van de Basiliek van Sainte-Marie-Madeleine. De basiliek staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en wordt beschouwd als een van de grote meesterwerken van de Bourgondische kunst en architectuur.
 • Châtel-Censoir: Welkom in een vredig en uitnodigend dorp. Châtel-Censoir heeft een interessante 15e-eeuwse kerk en goede restaurants en is omringd door prachtige natuurlijke landschappen.

 

17 uur varen

74km 34 sluizen 4 nachten

Onze Feefo beoordelingen

Feefo is een onafhankelijke en onpartijdige service die beoordelingen direct opvraagt bij degenen die met Le  Boat op vakantie zijn geweest. Hieronder kunt u lezen wat zij vonden van hun ervaring met Le Boat. U kunt erop vertrouwen dat deze beoordelingen niet gefilterd, gecontroleerd of gecensureerd zijn.

Toegevoegd op 28 juli 2023

Een klant zei

Top service, uitvoerige uitleg bij in checken en bij praktische start met de boot. Gasfles was op tijdens onze reis, na een telefoontje kwamen ze direct met een nieuwe bus. Eerste klas. Top avontuur. Was nieuw maar is 100% meegevalen
READ MORE
Decize - Decize
Continentale
Toegevoegd op 17 juli 2022

Beoordeling van Marc van der Poorten

We had a fantastic holliday. Boat was very mush okay. Nice reception by the team. Beautiful landscape. Good info and maps
READ MORE
Dear Le Boater, We are so happy that you enjoyed your cruise in the Burgundy region on board of the Salsa A and thank you for your positive feedback on the service provided by our team. We look forward to welcoming you on board again soon. The Le Boat Team
Decize - Tannay
Salsa A
Toegevoegd op 21 augustus 2021

Een klant zei

Vriendelijk en zeer compleet in de communicatie Geweldig mooi en divers en rustig gebied
READ MORE
Hallo, dank u voor uw positieve feedback over het werk van ons team. We zijn blij dat u genoten hebt van uw vaarvakantie in Bourgondië aan boord van Horizon 1. Graag tot ziens aan boord! Het Le Boat-team.
Tannay - Decize
Horizon 1
Toegevoegd op 1 augustus 2021

Een klant zei

Excellent reception at the start and the end. Boat very clean and well equiped.
READ MORE
Dear Le Boater, Thank you for taking the time to provide a five star review of your boating holiday in Burgundy. We pride ourselves on delivering excellent customer service and we are delighted to hear that you received just that from the team in Migennes. We look forward to welcoming you on board again soon. The Le Boat Team
Migennes - Migennes
Clipper
Toegevoegd op 28 juni 2021

Beoordeling van Jacques Driessens

Heel goede ontvangst bij aankomst, zeer flexibel. De uitleg was kort en bondig. We wisten onmiddellijk alles en we konden vertrekken. TOP Iedereen zou deze ervaring moeten meemaken. Super boot, alles is aanwezig. Na enkele minuten ben je een echte kapitein.
READ MORE
Hallo Jacques, dank u voor uw positieve feedback over het werk van ons team in Decize. We zijn blij dat u genoten hebt van uw vaarvakantie in Bourgondië aan boord van Crusader. Graag tot ziens aan boord! Het Le Boat-team.
Decize - Decize
Crusader
Toegevoegd op 31 juli 2020

Beoordeling van Gert van Haecht

We received an excellent and very client centric service of Mrs. Bérénice Fries. She helped us finding out the right formula for us what made our journey a real succes ! The service we received at the Le Boat bases of Migennes & Tannay was perfect too ! We had one of the greatest holidays we ever had ! Boat had the needed facilities, was “Covid-cleaned”, room enough (we were 3), and was easy to manage. We first went from Migennes to Joigny. From there we went into the direction of the Canal du Nivernais until Tannay. We took our time, enjoyed the beautiful countryside from the boat and on our bikes, and spent the night on the nicest & always solitude and quiet places you can imagine. To be continued !
READ MORE
Dear Gert, We are so happy that you enjoyed your cruise in Nivernais and thank you for your positive feedback on the service provided by Bérénice and the bases. We hope you will cruise with us again soon! The Le Boat team
Migennes - Tannay
Elegance
Toegevoegd op 25 juli 2020

Beoordeling van Chris Jacobs

de service was in orde. als we toekwamen stond alles klaar en konden we vrij snel vertrekken. ze maakten een klein tochtje met ons. misschien konden ze meer aandacht besteden aan hoe mensen de sluizen moesten invaren en wat daar van hen verwacht werd we hadden kort voor vertrek een andere boot gekregen. dit was voor ons een hele verbetering. we hadden heel wat meer luxe dan initieel voorzien, wat wel fijn was
READ MORE
Hallo Chris, Dank u wel voor uw feedback. Het helpt ons onze service te verbeteren. We zijn blij dat u genoten hebt van uw vaarvakantie in Nivernais en Loire aan boord van Caprice. Graag tot ziens aan boord! Het Le Boat-team.
Tannay - Tannay
Caprice
Toegevoegd op 22 juli 2020

Een klant zei

Zeker aan te bevelen. Heel vriendelijk onthaal. Alles verliep zoals vooraf was doorgegeven. Voldoende duidelijke website. Bimini was heel erg welkom gezien het warme weer. Zie boven , heb alles in één hokje verteld.
READ MORE
Hallo K., We zijn blij dat u genoten hebt van uw vaarvakantie in Nivernais en Loire aan boord van Mystique. Graag tot ziens aan boord! Het Le Boat-team.
Decize - Decize
Mystique
Toegevoegd op 11 juli 2020

Een klant zei

Super dienstverlening Heerlijke actieve vakantie
READ MORE
Hallo, dank u voor uw positieve feedback over het werk van ons team in Migennes. We zijn blij dat u genoten hebt van uw cruise in Bourgondië. Graag tot ziens aan boord! Het Le Boat-team.
Migennes - Migennes
Corvette A
Toegevoegd op 14 oktober 2019

Beoordeling van Paul Eijgel

De ontvangst in Migennes was buitengewoon goed en vriendelijk, we voelden ons meteen thuis. We varen al vele jaren met Le Boat en hebben nog nooit slechte of matige ervaringen gehad maar Migennes is - tot nu toe - de beste basis en dat geldt voor iedereen en alles daar. Ontegenzeggelijk een zeer fraaie omgeving, zo mooi dat we gewoon terug moeten komen om het Canal du Nivernais verder te ontdekken
READ MORE
Hartelijk dank voor uw commentaar, wij zijn blij dat u een geweldige vakantie heeft gehad! Tot ziens aan boord! Het Le Boat team
Migennes - Migennes
Magnifique