Le Boat is binnen Travelopia het toonaangevende merk in vaarvakanties op de binnenwateren van Europa en Noord-Amerika. We zijn gepassioneerd van onze producten en onze klanten staan altijd centraal bij alles wat wij ondernemene. Elk teamlid werkt mee aan het tevreden stellen van de klanten en heeft een rol bij de groei van het bedrijf.

Over Le Boat

Wij zijn Le Boat

Le Boat bouwt en onderhoudt al meer dan 50 jaar boten en exploiteert een eigen vloot voor elke bemanningsgrootte en budget. De grootste aanbieder & marktleider van vaarvakanties zonder vaarbewijs. In de zomer van 2018 openen wij een basis in Canada – een spannende nieuwe bestemming, onze eerste buiten Europa!

 

Een leuke ervaring voor onze klanten! Geen vaarbewijs of ervaring vereist, iedereen kan kapitein zijn met Le Boat. Frankrijk is Le Boat’s grootste bestemming en het Canal du Midi is het meest bekend en favoriet bij onze klanten. Wij verwelkomen gasten uit de hele wereld – de 3 top nationaliteiten zijn: Duits, Engels & Frans!

Sleutelcijfers

Sleutelcijfers
  • Meer dan 900 boten zonder vaarbewijs
  • 17 bestemmingen in Europa & in Canada,
  • Meer dan 200 vaarsuggesties
  • 32 bases in Europa & Canada
  • 45 verkoopmarkten
  • 6 gevestigde kantoren in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Canada, Zuid-Afrika en India

 

Met veel vacatures op elke niveau, iedereen die hard wil werken, een goed teamspeler is en goed presteert kan snel carrière maken bij Le Boat. Met veel vacatures op elke niveau, kan iedereen die hard wil werken, een goed teamspeler is en goed presteert, snel carrière maken bij Le Boat. Alle medewerkers zullen trots zijn om u snel thuis te laten voelen bij Le Boat.

Onze mensen– ons succes

Wij zijn Le Boat | NL

Bij Le Boat is er een duidelijk verband tussen de strategie van he bedrijf en de rol van onze medewerkers. Dankzij de competentie en de betrokkenheid van onze medewerkers maken wij de vakanties van onze klanten tot de meest bijzondere ervaringen. In het hoogseizoen werken er op de diverse kantoren en bases tegen de 400 medewerkers.

 

Wij kijken altijd uit naar nieuwe talenten die willen werken om de beste vakantie ervaring te leveren aan onze klanten.

Onze medewerkers

Als marktleider in vaarvakanties baseren wij ons succes op onze initiatieven om de best mogelijke service te verlenen aan onze klanten over de hele wereld, op het talent en de passie van onze werknemers. Enkele van onze sleutelfiguren binnen ons bedrijf spreken vrijwillig over hun ervaring bij Le Boat:

Elgin Lill – Receptioniste

Elgin Lill – Receptioniste

Sinds 2005 werkzaam voor Le Boat in Carrick On Shannon, Ierland.

 

Ik houd van mijn baan als receptioniste omdat ik voortdurend in contact sta met klanten van over de hele wereld.

 

Het is absoluut prachtig wanneer gasten u bedanken als ze aan boord stappen en nadat ik ze heb kunnen adviseren in hun eigen taal over de cruiselocaties. Het is dan ook noodzakelijk om meerdere talen te spreken, zoals Engels, Duits, Frans of een andere taal.

 

Ook al is Le Boat een internationaal bedrijf, er is een fantastische communicatie tussen de verschillende afdelingen en iedereen helpt elkaar graag.

Pierre Walters - Sales Manager Verenigd Koninkrijk en Ierland

Pierre Walters - Sales Manager Verenigd Koninkrijk en Ierland

Sinds 2014 werkzaam voor Le Boat in Castelnaudary, Frankrijk.

 

De belangrijkste rol van mijn team is om de klant te adviseren bij het kiezen van de bestemming en de boot om de cruise aan te bieden die het beste bij zijn behoeften past.

 

Maar dat is slechts een klein deel van de ‘Customer’s Journey’. Het is onze verantwoordelijk om de klantrelatie op te bouwen van de reservering tot zijn aankomst in de vertrekbasis. Ik word gestimuleerd door de uitdagingen van het verkopen en de tevredenheid van klanten. En, als een klant een positieve reactie achterlaat nadat ze terug zijn van vakantie, is mijn dag weer helemaal goed!

 

Werken bij Le Boat betekent ook werken in een groot bedrijf met vijftig merken. We delen allemaal hetzelfde gevoel voor uitdaging, een passie voor de toeristische sector en toewijding aan de klant. Je zult zien dat het een grote familie is, we zitten allemaal in dezelfde boot: Le Boat!

Stefanie Knoess – Marketing Manager Noord-Europa

Stefanie Knoess – Marketing Manager Noord-Europa

Sinds 2004 werkzaam voor Le Boat in Bad Vidbel, Duitsland.

 

Ik heb het geluk een fantastisch team om me heen te hebben en samen werken we dag in dag uit, via verschillende distributiekanalen, aan de communicatie over ons fantastisch product.

 

Ik ben in 2004 begonnen als Assistant Marketing en werd een paar jaar later Marketing Assistant Senior. En later, in 2011, werd mij de rol van marketing Manager Noord-Europa toevertrouwd.

 

Ik hou van de internationale aanpak van het bedrijf, het horen en spreken van de verschillende talen, het inspireren van mensen maar ook je laten inspireren door de mensen. Weet je nu waarom ik zo van #loveleboat hou?! Er staan nog zoveel spannende dingen op het programma....

Jean-Michel Segara – Operational Support

Jean-Michel Segara – Operational Support

Sinds 2018 werkzaam bij Le Boat in Zuid-Frankrijk.

 

Le Boat heeft mij geholpen bij het verbeteren van m'n professionele en persoonlijke vaardigheden.

 

Ik ontdekte het bedrijf via een stage die ik bijna negen jaar geleden tijdens mijn opleiding "Onderhoudsmonteur riviertoerisme" deed. Ik werd toen aangenomen als technicus voor het seizoen. Een toen er een baan voor een scheepsmonteur vrij kwam heb ik onmiddellijk gesolliciteerd.

 

Na twee jaar ben ik gepromoveerd tot Base Manager, het was een zeer lonende ervaring en daardoor evolueerde ik nogmaals door tot Cruise Assistant. Nu doe ik al vier jaar de operationele ondersteuning op nationaal niveau in heel Frankrijk!

 

Het leukste aan mijn werk vind ik dat de dagen niet hetzelfde zijn. Ik hou ervan om lokale teams en klanten te helpen door de technische problemen waarop ze stuiten, op te lossen. Varen is een passie en ik kan me niet voorstellen dat ik iets anders ga doen!

Onze locaties

Onze locaties

Onze waarden

Ons dagelijks werk en alles wat wij ondernemen, doen wij ons op basis van 5 waarden die altijd centraal staan. Alle activiteiten, projecten, producten en diensten die wij dagelijks leveren voeren wij uit volgens deze ideeën:

Avontuur

Le Boat - Avontuur

Wij denken dat pionier zijn bij alles wat we doen een sleutelfactor is voor groei en succes. Wij motiveren onze medewerkers om open te staan voor innovatie en nieuwe manieren te bedenken voor het verbeteren van de processen.

Service

Le Boat - Service

Omdat ons bedrijf niet kan slagen zonder gepassioneerde en toegewijde werknemers, streven we naar een omgeving waarin medewerkers zich ondersteund voelen bij het doen van hun dagelijks werk.

Gemak

Le Boat - Gemak

Wij maken het leven van onze werknemers zo eenvoudig mogelijk, inclusief meer flexibiliteit en vereenvoudiging van de werkwijzen.

Expertise

Le Boat - Expertise

Binnen alle afdelingen van ons bedrijf streven wij ernaar om de beste talenten aan te nemen en te begeleiden en zo een verschil te maken.

Spel

Le Boat - Spel

Vaarvakanties zijn leuk! En wij geloven dat het één van de beste manieren om te garanderen dat onze klanten zich goed vermaken, een leuke werkomgeving is. De sociale activiteiten die wij regelmatig organiseren zorgen voor één van de beste werkplekken.

Sociale verantwoordelijkheid

Le Boat is betrokken bij een duurzame ontwikkeling van de regio’s waarin wij actief zijn en wij bekommeren ons om het welzijn van onze werknemers. Hierbij enkele van onze acties waaruit blijkt dat wij sociaal verantwoordelijk te werk gaan voor een positieve invloed op de maatschappij.

Dag van de Solidariteit

Le Boat Dag van de Solidariteit

Le Boat wil ook pro-actief zijn en zich inzetten om de natuur te beschermen en bij te dragen aan de lokale gemeenschappen. Liefdadigheidsacties ondersteunen ziet Le Boat als een belangrijke bijdrage aan duurzaam toerisme. In het kader van dit engagement geeft Le Boat medewerkers de mogelijkheid deel te nemen aan een Dag van de Solidariteit. Le Boat spoort medewerkers aan om zich in te zetten voor hun lokale gemeenschap of te werken aan een project waar ze zich voor passioneren.

Welzijn op het werk en erkenning

Le Boat Welzijn op het werk en erkenning

Wij streven ernaar om werknemers van alle niveaus vertrouwen te geven en hun ontwikkeling te stimuleren door interne en externe bedrijfsopleidingen te organiseren en talrijke mogelijkheden te bieden voor kennis- en expertiseverruiming. Wij zijn ook vastbesloten om een positieve werkplek te maken voor onze medewerkers. Wij organiseren regelmatigoveral binnen het bedrijf evenementen en activiteiten voor een hoge 'fun factor' en veel onderlinge communicatie.

Vakantievoordelen

Le Boat Vakantievoordelen

Onze medewerkers profiteren van goede vakanties deals om onze fantastische vaarbestemmingen te ontdekken met hun familie of vrienden. En Le Boat biedt ook interessante voordelen bij de andere merken van Travelopia.

Onze vacatures

Wij zoeken voortdurend nieuwe talenten en nemen het hele jaar door medewerkers aan in heel Europa en Noord-Amerika voor verschillende afdelingen en diensten. Bijvoorbeeld voor: Sales & Marketing, Boekhouding, Operations en meer.

Op onze bases

Monteurs en Technici

Wij zoeken medewerkers voor het seizoen van maart tot oktober voor al onze bases (monteurs, receptionisten, schoonmakers...). Als u hier geen passende functie ziet, aarzel niet om een open sollicatie te sturen (CV + motivatiebrief) met vermelding van de functie die u zoekt.

Op onze kantoren

Seizoenswerk

Hier vindt u vacatures in onze kantoren, bijvoorbeeld op het gebied van verkoop, marketing of boekhouding. Komt geen van de vacatures overeen met uw profiel, aarzel dan niet om uw CV te sturen, vergezeld van een motivatiebrief met vermelding van de gezochte functie.

 

 

Stagiaires

Stagiaires / Leerlingen

Onze expertise delen is één van onze belangrijkste missies. Daarom verwelkomen wij het hele jaar stagiaires op al onze afdelingen, bases en kantoren.

 

Vind de perfecte baan op onze Carrièreportal

Vacatures bekijken

Vind de perfecte baan op onze Carrièreportal

Vacatures bekijken