Over Rivier de Theems

Laat u meevoeren op de koninklijke rivier de Theems

Tijdens uw boottocht over de rivier de Theems komt het verleden vanzelf tot leven. Uitkijkend op het indrukwekkende Windsor Castle of het Hampton Court Palace herleeft u de geschiedenis van Engeland. De rivier leidt u door grote plaatsen met winkels, pubs en musea, uitstekend geschikt om een middag bezienswaardigheden te bezoeken. De kleine dorpjes die u tijdens uw vaartocht aandoet, zult u ervaren als een oase van rust en vredigheid.

 

Uw zomervakantie
Tot -25% op uw zomervaarvakantie. Geldig t/m 1 september 2024.
Vind hieronder uw ideale vakantie!
Voorwaarden gelden

Zoek deze bestemming

Vindt u uw ideale vaarvakantie niet op onze website, neem contact op met onze vaarvakantieadviseurs voor een offerte op maat.

Kaart van de vaarregio Rivier de Theems

Kaart van de vaarregio: Rivier de Theems

 = Le Boat basis          = Bevaarbare rivier           = Niet verder bevaarbaar

De ideale vaarregio voor...

Geschiedenis en erfgoed

Soldaat van hete Britse garderegiment

Varen op de Theems is echt een aanrader. De rivier is misschien wel één van de meest historische waterwegen ter wereld. Dat wordt overduidelijk tijdens uw vaart naar Windsor Castle, Hampton Court Palace en Clivedon House. Er is hier overal historie en erfgoed te vinden. Veel van de pubs zijn al meer dan 500 jaar oud.

Familie

Familie aan boord van de Horizon op de Theems

Kinderen zijn gek op de leuke ritjes en shows in Legoland Windsor. Als u met uw Theems boot Hampton Court Palace bij Kingston-upon-Thames bezoekt, kunt u dat mooi combineren met een bezoek aan Chessington World of Adventures. Dat is uitstekend geschikt voor kinderen tot 12 jaar.

Vissen

Vis met citroenpartjes

De rivier de Theems heeft prachtige plekjes waar u fantastisch kunt riviervissen. Er zijn speciale visplekken voor hengelaars die het liefst op voorn, baars, barbeel, kopvoorn, snoek of karper vissen. In vrijheid vissen in Oxford en Reading.

Nuttige informatie

Download onze regiogids

bookLees in onze handige vaarvakantie regiogids (PDF) waar u kunt stoppen en wat u langs de waterweg kunt zien en doen.

Download onze regiogids

Al millennia lang is de rivier de Theems de belangrijkste rivier van Engeland. Het deed dienst als belangrijke verkeersader voor de import en export van goederen. Daarnaast vond de Britse marine hier - letterlijk - een veilige haven. Op sommige plekken is het nog steeds druk. Vanaf de bron in de Cotswold Hills loopt de rivier 346 kilometer lang naar de Noordzee. Alleen de rivier de Severn is langer. Bij de monding is de Theems ongeveer 8 kilometer breed. In deze waterrijke natuurdelta krioelt het van de vogels en onderwaterflora en -fauna.

 

Enige achtergrondinformatie over de Theems helpt u bij een juiste beeldvorming over de grootte van deze waterweg. Uw bootvakantie op de Theems begint net boven Londen en neemt u mee naar het mooie Benson. U zult ontdekken dat de omgeving van de Theems perfect is voor een bootvakantie. De rivier stroomt langs weides, bossen, middeleeuwse dorpen en kastelen. Van begin tot eind volop genieten!

Prachtige rivieren brengen vrijwel altijd prachtige steden voort en de Theems is hier geen uitzondering op. De ontdekking van neolithische scherven heeft ons geleerd dat de eerste mensen zich hier waarschijnlijk rond het Stenen Tijdperk vestigden. De Bronstijd bracht nieuwe bewoners. In 43 na Chr. werd Engeland door de Romeinen bezet. Ze bouwden een zeehaven in de buurt van de huidige Londen Bridge en noemden deze Londinium. De Theems was vanaf dat moment de levensader van Engeland en vestigde zijn belangrijke plek in de wereldgeschiedenis.

Varen op de Theems is eenvoudig en zeker geschikt voor beginners. Er kan soms veel vaarverkeer zijn.

We zijn een samenwerking aangegaan met een aantal van de beste lokale bedrijven in de steden en dorpen langs het Theems om u te helpen het meeste uit uw Le Boat vakantie te halen. 

 

Ontdek onze exclusieve aanbiedingen alleen beschikbaar voor Le Boat klanten. 

Bezoek onze speciale pagina met actuele informatie over de geldende vaarrestricties in onze regio's.

Alle sluizen op de Theems zijn automatisch en bemand door sluiswachters. Als de sluiswachter geen dienst heeft, plaatst hij blauwe "self-service" bordjes op de sluisdeuren, wat betekent dat u de sluis zelf mag bedienen. Maar maak u geen zorgen, het is gemakkelijk!

 

Sluiswachtersdiensttijden (De sluizen zijn tussen 13.00 en 14.00 uur gesloten voor de lunch):

 • Maart en november: 09.15 - 16.00 uur
 • April en oktober: 09.00 - 17.00 uur
 • Mei, juni en september: 09.00 - 18.00 uur
 • Juli en augustus: 09.00 - 18.30 uur
 • September: 09.00 - 18.00 uur

Het gebruik van de sluizen is gratis. Verder varen dan de Teddington-sluizen richting centraal Londen is niet toegestaan.

Er zijn meer dan genoeg ligplaatsen langs de Theems.

Voor de reisinformatie naar onze bases in dit vaargebied en de faciliteiten en voorzieningen op iedere basis of in de omgeving, klikt u op de relevante basis hieronder:

 • Boothuur en uitrusting.
 • Volledig uitgeruste keuken en keukengerei.
 • Handhanddoeken en bedlinnen voor alle passagiers.
 • Demonstratie van de boot.
 • Technische ondersteuning.
 • Vaarkaarten en informatie over de regio.
 • Sluisgeld
 • Optionele extra's (meer weten)
 • Kosten voor reductie van het eigen risico (meer weten)
 • Functioneringskosten (diesel, gas, slijtagekosten) - per motoruur berekend (meer weten)
 • Transport van en naar de basis.
 • Faciliteiten langs de waterkant als u daar gebruik van maakt (bijv. betaalde aanmeerplaatsen, afpompen indien nodig, water etc.).
 • Annuleringsverzekering & reis/persoonlijke verzekering.
 • Eten en drinken

Interactieve regiokaart

Basis pin  = Le Boat basis  Point of interest  = Bezienswaardigheden

Ontdek…

Must see
De torens van Oxford

Oxford, de stad van de dromerige torenspitsen, zal u inspireren en betoveren met zijn architectuur en levendige sfeer. Het is ruim 900 jaar lang de bakermat geweest van leden van het koninklijk huis en wetenschappers. De stad barst van de oude gebouwen, waarvan vele het eigendom zijn van de beroemde universiteit. U bent hier minstens één dag zoet met alle winkels, musea en rondleidingen.

Abingdom is een prachtige marktplaats met 56 gebouwen uit de 17e eeuw en eerder. Er is ook bewijs dat hier 6000 jaar geleden al een nederzetting was, wat dit het oudste, voortdurend bewoonde stadje in Groot-Brittannië maakt. Tegenwoordig staat het vooral bekend om de autofabrieken van MG en als één van de eerste plaatsen in het Groot-Brittannië met gratis draadloos internet voor iedereen.

Het dorp Dorchester-on-Thames ligt waar de rivier de Theems en zijn zijtak de Thame samenvloeien. Dit is de ideale plek om de prachtige omgeving te voet of te fiets te verkennen. Wilt u eens iets heel anders doen? Doe dan in de lente mee aan de jaarlijkse World Pooh Sticks Championships in Day’s Lock.

Een boottocht vanuit Benson neemt u mee naar het beste van het grote Britse platteland. Als u houdt van rustige, mooie stukken water en hectaren open weiden, heuvels en landbouwgrond - dan is dit het stuk van de Theems voor u.

De Royal Borough of Wallingford was ooit de thuisbasis van 14 kerken! Hoewel de meeste kerken al lang verdwenen zijn, is er nog steeds genoeg te zien, van winkels en markten tot cafés en restaurants. Elke vrijdag worden er markten gehouden met een boerenmarkt op de derde dinsdag van de maand. De kasteelruïnes en tuinen zijn een mooie plek voor een picknick. Wallingford is misschien wel het meest bekend als de thuisbasis van Agatha Christie en het decor voor veel van haar verhalen. Het is ook de opnamelocatie van het tv-criminaliteitsdrama Midsomer Murders.

Een klein maar fijn dorp dat uitkijkt op South Stoke op de tegenovergelegen oever. South Stoke heeft een schilderachtige kerk en een 17e-eeuwse dorpspub. In geen van beide dorpen zijn winkels, maar het hoogtepunt in Moulsford is het beroemde Beetle & Wedge Hotel.

Tussen de Chilterns en de Berkshire Downs ligt dit mooie stadje, in een gebied aangemerkt als ‘Gebied van Uitzonderlijke Schoonheid’. Uitkijkend over de rivier ziet u in de verte de Normandische St. Thomaskerk. Er zijn diverse winkels, restaurants en bars waar u een luie middag kunt doorbrengen.

Pangbourne dateert al uit de Saksische tijd. De bootsman van Lord Nelson woonde in Pangbourne en ligt begraven in de in 1660 gebouwde Jakobus de Minderekerk. De winkels zijn zeer karakteristiek en de omgeving is ideaal voor wandelaars, fotografen en kunstenaars.

Mapledurham is één van de meest pittoreske plekjes aan de Theems met uitzicht op Mapledurham House en ‘s lands laatste, nog werkende molen, die nog steeds bloem produceert die met molenstenen is gemalen. Mapledurham heeft één pub, The Pack Saddle, in Chazey Heath.

Het stadshart van Reading, dat in Groot-Brittannië in de top-10 van winkelbestemmingen staat, is veel meer dan een winkelparadijs. Landelijk geprezen zijn de Forbury tuinen, geometrisch aangelegde Victoriaanse tuinen. Deze bieden een mooie opgang naar de ruïnes van Reading Abbey, een oud monument en begraafplaats van een Engelse koning.

Sonning-On-Thames, een schilderachtig rivierdorpje met gedeeltelijk in vakwerk gebouwde huizen in Tudorstijl, is één van de mooiste halteplaatsen langs de Theems. In Sonning Lock kunt u heerlijk door de kleurrijke tuinen wandelen en een imposante boogbrug uit 1775 overspant de Theems prachtig.

Must see
Henley Rowing Museum - Rudermuseum in Henley-on-Thames

Wie roeien zegt, zegt Henley, bekend om de Royal Regatta die hier gehouden wordt. 's Werelds beste roeiers komen hier tijdens het evenement samen. Vlak bij de rivieroever ligt het hart van Henley met zijn historische kerk, stadhuis en marktplein, waar het op marktdagen krioelt van de kraamhouders en winkelaars.

Marlow is een aantrekkelijk, historisch marktplaatsje, overspannen door een elegante hangbrug. Marlow is beroemd vanwege de jaarlijkse koninklijke ‘Swan Upping’-ceremonie, waarbij zwanenjongen worden geringd, en de Marlow Town Regatta in juni. Dankzij de vele restaurants en bistro’s lijkt het of het in Marlow elke maand vakantie is.

Cookham is een mooi dorp met een prachtige High Street die al eeuwenlang vrijwel onveranderd is gebleven. Tegenwoordig zitten er veel goede restaurants en taveernes. De Schotse auteur Kenneth Grahame woonde in Cookham en zou hier door de rivier de Theems zijn geïnspireerd voor zijn beroemdste gedicht 'The Wind in the Willows'.

Must see
Cliveden House

Hoge beukenbossen verschijnen waar de rivier aan Cookham voorbij meandert en Cliveden Estate doemt hier voor u op. Dit enorme buitenhuis was ooit het stralende centrum van de jetset, waar bijna iedere Britse vorst sinds George I geweest is.

Maidenhead is een oude stad die nog stamt uit de vroeg-Saksische tijd. Dit levendige stadje is nu een trekpleister voor roeitalent. Het is een populaire bestemming voor shoppers en voor wie van goed eten houdt: hier bevinden zich enkele fantastische restaurants, waaronder een paar met Michelinstatus.

Must see
Koninklijke wachten marcheren in Windsor

De koninklijke stad Windsor heeft veel charme en een rijke historie. Hier staat Windsor Castle, Groot-Brittanië's grootste, ruim 900 jaar oude bewoonde kasteel en residentie van de royals. Er is ook een bruisend stadshart met eigentijdse winkels, uitstekende eetgelegenheden en recreatiemogelijkheden. Hier bent u zo een dag zoet.

Vanuit Windsor ligt aan de overzijde van de rivier Eton, van het beroemde Eton College, 's werelds meest exclusieve particuliere kostschool. Een schooljaar kost hier ongeveer £ 20.000. De oude tafels en schoolbanken staan volgeklad met graffiti van hele generaties oud-leerlingen, waaronder negentien Britse oud-premiers.

Bijna 800 jaar geleden ontmoette Koning John een groep baronnen op Magna Carta Island in Runnymede. Hier ondertekende hij een historisch document dat door velen wordt gezien als de symbolische eerste stap op de weg naar de moderne democratie. In deze geest heeft Runnymede vandaag de dag verschillende gedenktekens voor de voortdurende strijd om de vrijheid - een drietal inspirerende plaatsen die een stop waard zijn om over na te denken, na te denken en te herinneren.

Staines is een bruisend stadje dat hordes bezoekers trekt dankzij de indrukwekkende winkelgebieden Elmsleigh Centre en Two Rivers. Ook het stadscentrum met zijn voetgangerswinkelgebied biedt een scala aan winkels, cafés, restaurants en pubs.

Deze vloeiweide aan de Theems is een geweldige plaats om aan te leggen, heerlijk te wandelen of over de wereldgeschiedenis te mijmeren. Hier vlakbij, in Runnymede, is in 1215 het historische Magna Carta ondertekend. Dit handvest ligt ten grondslag aan grote delen van de huidige grondwet en wetgeving van Groot-Brittannië.

Chertsey is een stad vol geschiedenis. Dwaal door de mooie straten om restaurants, winkels en zelfs een 12e eeuwse parochiekerk. Kijk of u de bronzen sculptuur van Chertsey's 15e eeuwse romantische heldin Blanche Heriot kunt zien, en ontdek hoe ze de tijd heeft stilgezet om het leven van haar geliefde te redden! 

Must see
Sculptuur in Hampton Court Palace

Hampton Court Palace, het grootste paleis van Groot-Brittannië, biedt een magische reis door 500 jaar koninklijke geschiedenis. Voormalig bewoners zijn onder meer koning Hendrik VII, Willem III en koningin Maria, die allemaal zorgden voor uitbreiding en modernisering van delen van het paleis. Ervaar de pracht en praal van de grote pronkkamers, breng een bezoek aan de grootste keukens van Tudor Engeland en dwaal rond in de tuinen en het grootste doolhof van het Verenigd Koninkrijk.

In Kingston-upon-Thames werden de Angelsaksische koningen (902 – 978) ooit gekroond. Dit drukke marktplaatsje is door de jaren heen uitgegroeid tot een belangrijk winkel- en entertainmentcentrum, zonder haar oorspronkelijke charme te verliezen. De kunstcultuur is sterk aanwezig en een bruisend festivalprogramma.

Routesuggesties

Onze vaarvakanties geven u de vrijheid om te stoppen wanneer u wilt en elke dag te nemen zoals hij komt. Misschien wilt u zich echter laten leiden door een van onze dag per dag voorgestelde routes, inclusief geschatte vaartijden en aanbevelingen voor restaurants. U kunt het strikt volgen of het gewoon gebruiken voor ideeën - wat u maar wilt. Houd er rekening mee dat onze routes slechts suggesties zijn. De vaartijden zijn schattingen en de toegang tot waterwegen, attracties en restaurants is afhankelijk van de beschikbaarheid ten tijde van de vaart.

Voorgestelde mogelijke routes

Naast de hierboven voorgestelde route worden hieronder alle beschikbare routes in deze regio getoond. Ze zijn niet zo gedetailleerd, maar ze helpen u om een idee te krijgen van hoe ver u kunt reizen in de tijd die u hebt. U zult geen tijd hebben om elke plaats aan te doen die in elke suggestie wordt genoemd - maar ze zouden u een idee moeten geven van wat er mogelijk is. Natuurlijk zijn de vaartijden schattingen en de toegang tot waterwegen, attracties en restaurants is afhankelijk van de beschikbaarheid ten tijde van de vaart.

 = Klik op het pijl icoontje op elke routesuggestie voor meer informatie op de achterzijde van het 'kaartje'.

Oude Engelse stad langs de rivier Theems

Benson HEEN EN TERUG via Marlow

Benson
Wallingford
Moulsford
Goring
Pangbourne-on-Thames
Reading
Sonning-on-Thames
Henley-on-Thames
Marlow
Benson

14 uur varen

75km 28 sluizen 3 nachten

Benson HEEN EN TERUG via Marlow

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Geniet van een perfect plaatje wanneer u Henley-on-Thames nadert: slanke roeiboten met crew, kleurrijke pubs aan de waterkant en prachtige winkels. U bevindt zich midden in het klassieke England en legt aan voor een lunch met roast beef, Yorkshire pudding en een lokaal biertje. Een vele bestelde maaltijd tijdens vaartochten over de Theems.

Hoogtepunten:

 • Het kasteel en de beroemde markt van Wallingford
 • De natuurgebieden Hartslock and Withymead in Goring
 • Het Georgian Manor en de exotische dieren van Beale Park in Pangbourne

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Wallingford: De Royal Borough of Wallingford was ooit de thuisbasis van 14 kerken! Hoewel de meeste kerken al lang verdwenen zijn, is er nog steeds genoeg te zien, van winkels en markten tot cafés en restaurants. Elke vrijdag worden er markten gehouden met een boerenmarkt op de derde dinsdag van de maand. De kasteelruïnes en tuinen zijn een mooie plek voor een picknick. Wallingford is misschien wel het meest bekend als de thuisbasis van Agatha Christie en het decor voor veel van haar verhalen. Het is ook de opnamelocatie van het tv-criminaliteitsdrama Midsomer Murders.
 • Moulsford: Een klein maar fijn dorp dat uitkijkt op South Stoke op de tegenovergelegen oever. South Stoke heeft een schilderachtige kerk en een 17e-eeuwse dorpspub. In geen van beide dorpen zijn winkels, maar het hoogtepunt in Moulsford is het beroemde Beetle & Wedge Hotel.
 • Goring: Tussen de Chilterns en de Berkshire Downs ligt dit mooie stadje, in een gebied aangemerkt als ‘Gebied van Uitzonderlijke Schoonheid’. Uitkijkend over de rivier ziet u in de verte de Normandische St. Thomaskerk. Er zijn diverse winkels, restaurants en bars waar u een luie middag kunt doorbrengen.
 • Pangbourne: Pangbourne dateert al uit de Saksische tijd. De bootsman van Lord Nelson woonde in Pangbourne en ligt begraven in de in 1660 gebouwde Jakobus de Minderekerk. De winkels zijn zeer karakteristiek en de omgeving is ideaal voor wandelaars, fotografen en kunstenaars.
 • Reading: Het stadshart van Reading, dat in Groot-Brittannië in de top-10 van winkelbestemmingen staat, is veel meer dan een winkelparadijs. Landelijk geprezen zijn de Forbury tuinen, geometrisch aangelegde Victoriaanse tuinen. Deze bieden een mooie opgang naar de ruïnes van Reading Abbey, een oud monument en begraafplaats van een Engelse koning.
 • Sonning: Sonning-On-Thames, een schilderachtig rivierdorpje met gedeeltelijk in vakwerk gebouwde huizen in Tudorstijl, is één van de mooiste halteplaatsen langs de Theems. In Sonning Lock kunt u heerlijk door de kleurrijke tuinen wandelen en een imposante boogbrug uit 1775 overspant de Theems prachtig.
 • Henley-upon-Thames: Wie roeien zegt, zegt Henley, bekend om de Royal Regatta die hier gehouden wordt. 's Werelds beste roeiers komen hier tijdens het evenement samen. Vlak bij de rivieroever ligt het hart van Henley met zijn historische kerk, stadhuis en marktplein, waar het op marktdagen krioelt van de kraamhouders en winkelaars.
 • Marlow: Marlow is een aantrekkelijk, historisch marktplaatsje, overspannen door een elegante hangbrug. Marlow is beroemd vanwege de jaarlijkse koninklijke ‘Swan Upping’-ceremonie, waarbij zwanenjongen worden geringd, en de Marlow Town Regatta in juni. Dankzij de vele restaurants en bistro’s lijkt het of het in Marlow elke maand vakantie is.

14 uur varen

75km 28 sluizen 3 nachten
Stad Oxford

Benson HEEN EN TERUG via Oxford & Henley

Benson
Dorchester-on-Thames
Abingdon-on-Thames
Oxford
Wallingford
Moulsford
Goring
Pangbourne-on-Thames
Mapledurham
Reading
Sonning-on-Thames
Henley-on-Thames
Marlow
Benson

24 uur varen

186km 30 sluizen 7 nachten

Benson HEEN EN TERUG via Oxford & Henley

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

De grootste studentenstad van Engeland, het vooraanstaande Oxford, steekt met trots uit boven het schitterende blauw van de Theems. U bent klaar om aan te leggen om langs alle bezienswaardigheden en winkels te lopen en gaat vervolgens lekker dineren en het pad naast de rivier bewandelen. Het rustgevende landschap heeft een ontspannenden werking en u gaat zeker vogels spotten bij de sluis van Benson tijdens uw cruise over de Theems.

Hoogtepunten:

 • De historische marktstad Abingdon met zijn zeventiende-eeuwse gebouwen
 • De Angelsaksische architectuur van Oxford, met een eindeloze reeks prachtige bibliotheken
 • Het kasteel en de beroemde markt van Wallingford
 • Slenteren langs de vakwerkhuizen van Sonning-On-Thames

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Dorchester: Het dorp Dorchester-on-Thames ligt waar de rivier de Theems en zijn zijtak de Thame samenvloeien. Dit is de ideale plek om de prachtige omgeving te voet of te fiets te verkennen. Wilt u eens iets heel anders doen? Doe dan in de lente mee aan de jaarlijkse World Pooh Sticks Championships in Day’s Lock.
 • Abingdon: Abingdom is een prachtige marktplaats met 56 gebouwen uit de 17e eeuw en eerder. Er is ook bewijs dat hier 6000 jaar geleden al een nederzetting was, wat dit het oudste, voortdurend bewoonde stadje in Groot-Brittannië maakt. Tegenwoordig staat het vooral bekend om de autofabrieken van MG en als één van de eerste plaatsen in het Groot-Brittannië met gratis draadloos internet voor iedereen.
 • Oxford: Oxford, de stad van de dromerige torenspitsen, zal u inspireren en betoveren met zijn architectuur en levendige sfeer. Het is ruim 900 jaar lang de bakermat geweest van leden van het koninklijk huis en wetenschappers. De stad barst van de oude gebouwen, waarvan vele het eigendom zijn van de beroemde universiteit. U bent hier minstens één dag zoet met alle winkels, musea en rondleidingen.
 • Wallingford: De Royal Borough of Wallingford was ooit de thuisbasis van 14 kerken! Hoewel de meeste kerken al lang verdwenen zijn, is er nog steeds genoeg te zien, van winkels en markten tot cafés en restaurants. Elke vrijdag worden er markten gehouden met een boerenmarkt op de derde dinsdag van de maand. De kasteelruïnes en tuinen zijn een mooie plek voor een picknick. Wallingford is misschien wel het meest bekend als de thuisbasis van Agatha Christie en het decor voor veel van haar verhalen. Het is ook de opnamelocatie van het tv-criminaliteitsdrama Midsomer Murders.
 • Moulsford:Een klein maar fijn dorp dat uitkijkt op South Stoke op de tegenovergelegen oever. South Stoke heeft een schilderachtige kerk en een 17e-eeuwse dorpspub. In geen van beide dorpen zijn winkels, maar het hoogtepunt in Moulsford is het beroemde Beetle & Wedge Hotel.
 • Goring: Tussen de Chilterns en de Berkshire Downs ligt dit mooie stadje, in een gebied aangemerkt als ‘Gebied van Uitzonderlijke Schoonheid’. Uitkijkend over de rivier ziet u in de verte de Normandische St. Thomaskerk. Er zijn diverse winkels, restaurants en bars waar u een luie middag kunt doorbrengen.
 • Pangbourne: Pangbourne dateert al uit de Saksische tijd. De bootsman van Lord Nelson woonde in Pangbourne en ligt begraven in de in 1660 gebouwde Jakobus de Minderekerk. De winkels zijn zeer karakteristiek en de omgeving is ideaal voor wandelaars, fotografen en kunstenaars.
 • Reading: Het stadshart van Reading, dat in Groot-Brittannië in de top-10 van winkelbestemmingen staat, is veel meer dan een winkelparadijs. Landelijk geprezen zijn de Forbury tuinen, geometrisch aangelegde Victoriaanse tuinen. Deze bieden een mooie opgang naar de ruïnes van Reading Abbey, een oud monument en begraafplaats van een Engelse koning.
 • Sonning: Sonning-On-Thames, een schilderachtig rivierdorpje met gedeeltelijk in vakwerk gebouwde huizen in Tudorstijl, is één van de mooiste halteplaatsen langs de Theems. In Sonning Lock kunt u heerlijk door de kleurrijke tuinen wandelen en een imposante boogbrug uit 1775 overspant de Theems prachtig.
 • Henley-upon-Thames: Wie roeien zegt, zegt Henley, bekend om de Royal Regatta die hier gehouden wordt. 's Werelds beste roeiers komen hier tijdens het evenement samen. Vlak bij de rivieroever ligt het hart van Henley met zijn historische kerk, stadhuis en marktplein, waar het op marktdagen krioelt van de kraamhouders en winkelaars.
 • Marlow: Marlow is een aantrekkelijk, historisch marktplaatsje, overspannen door een elegante hangbrug. Marlow is beroemd vanwege de jaarlijkse koninklijke ‘Swan Upping’-ceremonie, waarbij zwanenjongen worden geringd, en de Marlow Town Regatta in juni. Dankzij de vele restaurants en bistro’s lijkt het of het in Marlow elke maand vakantie is.

 

24 uur varen

186km 30 sluizen 7 nachten
Windsor vanaf de rivier Theems

Benson HEEN EN TERUG via Windsor

Benson
Wallingford
Moulsford
Goring
Pangbourne-on-Thames
Reading
Sonning-on-Thames
Henley-on-Thames
Marlow
Cliveden
Cookham
Maidenhead
Eton
Windsor
Benson

24 uur varen

155km 34 sluizen 7 nachten

Benson HEEN EN TERUG via Windsor

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

U probeert een lach op het gezicht te toveren bij de paleiswachten van Windsor Castle, maar slaagt hier niet in. Vervolgens gaat u picknicken in de Royal Gardens, ontspant in het zonnetje en kijkt tevreden terug op een heerlijke ochtend. De Vorstelijke Route over de Theems en de prachtige kastelen en landhuizen die u onderweg bent tegengekomen, hebben u betoverd.

Hoogtepunten:

 • Het Georgian Manor en de exotische dieren van Beale Park in Pangbourne
 • Maidenhead's veelvoud aan Michelin-sterrenrestaurants
 • De abdij en het kasteel van Windsor
 • Stoppen voor thee bij Cliveden House

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Wallingford: De Royal Borough of Wallingford was ooit de thuisbasis van 14 kerken! Hoewel de meeste kerken al lang verdwenen zijn, is er nog steeds genoeg te zien, van winkels en markten tot cafés en restaurants. Elke vrijdag worden er markten gehouden met een boerenmarkt op de derde dinsdag van de maand. De kasteelruïnes en tuinen zijn een mooie plek voor een picknick. Wallingford is misschien wel het meest bekend als de thuisbasis van Agatha Christie en het decor voor veel van haar verhalen. Het is ook de opnamelocatie van het tv-criminaliteitsdrama Midsomer Murders.
 • Moulsford: Een klein maar fijn dorp dat uitkijkt op South Stoke op de tegenovergelegen oever. South Stoke heeft een schilderachtige kerk en een 17e-eeuwse dorpspub. In geen van beide dorpen zijn winkels, maar het hoogtepunt in Moulsford is het beroemde Beetle & Wedge Hotel.
 • Goring: Tussen de Chilterns en de Berkshire Downs ligt dit mooie stadje, in een gebied aangemerkt als ‘Gebied van Uitzonderlijke Schoonheid’. Uitkijkend over de rivier ziet u in de verte de Normandische St. Thomaskerk. Er zijn diverse winkels, restaurants en bars waar u een luie middag kunt doorbrengen.
 • Pangbourne: Pangbourne dateert al uit de Saksische tijd. De bootsman van Lord Nelson woonde in Pangbourne en ligt begraven in de in 1660 gebouwde Jakobus de Minderekerk. De winkels zijn zeer karakteristiek en de omgeving is ideaal voor wandelaars, fotografen en kunstenaars.
 • Reading: Het stadshart van Reading, dat in Groot-Brittannië in de top-10 van winkelbestemmingen staat, is veel meer dan een winkelparadijs. Landelijk geprezen zijn de Forbury tuinen, geometrisch aangelegde Victoriaanse tuinen. Deze bieden een mooie opgang naar de ruïnes van Reading Abbey, een oud monument en begraafplaats van een Engelse koning.
 • Sonning: Sonning-On-Thames, een schilderachtig rivierdorpje met gedeeltelijk in vakwerk gebouwde huizen in Tudorstijl, is één van de mooiste halteplaatsen langs de Theems. In Sonning Lock kunt u heerlijk door de kleurrijke tuinen wandelen en een imposante boogbrug uit 1775 overspant de Theems prachtig.
 • Henley-upon-Thames: Wie roeien zegt, zegt Henley, bekend om de Royal Regatta die hier gehouden wordt. 's Werelds beste roeiers komen hier tijdens het evenement samen. Vlak bij de rivieroever ligt het hart van Henley met zijn historische kerk, stadhuis en marktplein, waar het op marktdagen krioelt van de kraamhouders en winkelaars.
 • Marlow: Marlow is een aantrekkelijk, historisch marktplaatsje, overspannen door een elegante hangbrug. Marlow is beroemd vanwege de jaarlijkse koninklijke ‘Swan Upping’-ceremonie, waarbij zwanenjongen worden geringd, en de Marlow Town Regatta in juni. Dankzij de vele restaurants en bistro’s lijkt het of het in Marlow elke maand vakantie is.
 • Cliveden: Hoge beukenbossen verschijnen waar de rivier aan Cookham voorbij meandert en Cliveden Estate doemt hier voor u op. Dit enorme buitenhuis was ooit het stralende centrum van de jetset, waar bijna iedere Britse vorst sinds George I geweest is.
 • Cookham: Cookham is een mooi dorp met een prachtige High Street die al eeuwenlang vrijwel onveranderd is gebleven. Tegenwoordig zitten er veel goede restaurants en taveernes. De Schotse auteur Kenneth Grahame woonde in Cookham en zou hier door de rivier de Theems zijn geïnspireerd voor zijn beroemdste gedicht 'The Wind in the Willows'.
 • Maidenhead: Maidenhead is een oude stad die nog stamt uit de vroeg-Saksische tijd. Dit levendige stadje is nu een trekpleister voor roeitalent. Het is een populaire bestemming voor shoppers en voor wie van goed eten houdt: hier bevinden zich enkele fantastische restaurants, waaronder een paar met Michelinstatus.
 • Eton: Vanuit Windsor ligt aan de overzijde van de rivier Eton, van het beroemde Eton College, 's werelds meest exclusieve particuliere kostschool. Een schooljaar kost hier ongeveer £ 20.000. De oude tafels en schoolbanken staan volgeklad met graffiti van hele generaties oud-leerlingen, waaronder negentien Britse oud-premiers.
 • Windsor: De koninklijke stad Windsor heeft veel charme en een rijke historie. Hier staat Windsor Castle, Groot-Brittanië's grootste, ruim 900 jaar oude bewoonde kasteel en residentie van de royals. Er is ook een bruisend stadshart met eigentijdse winkels, uitstekende eetgelegenheden en recreatiemogelijkheden. Hier bent u zo een dag zoet.

 

24 uur varen

155km 34 sluizen 7 nachten
Varen op de Theems

Benson naar Chertsey

Benson
Wallingford
Moulsford
Goring
Pangbourne-on-Thames
Reading
Sonning-on-Thames
Henley-on-Thames
Marlow
Cliveden
Cookham
Maidenhead
Eton
Windsor
Runnymede
Staines
Chertsey

15 uur varen

96km 22 sluizen 5 nachten

Benson naar Chertsey

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Ieder middeleeuws dorpje langs de route trekt uw aandacht met rijkelijk versierde gebouwen en prachtige oevers. U bent zojuist Beale Park buiten Goring gepasseerd, maar heeft niet aangelegd voor een picknick. In plaats daarvan vaart u verder voor een overnachting in Henley-on-Thames. U heeft besloten het rustig aan te doen tijdens uw vaartocht op de Theems en geniet van fietsen, golfen en het gezellige publeven.

Hoogtepunten:

 • De abdij en het kasteel van Windsor
 • De natuurgebieden Hartslock and Withymead in Goring
 • De vele Michelin-sterrenrestaurants in Maidenhead
 • Stoppen voor thee bij Cliveden House

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Wallingford: De Royal Borough of Wallingford was ooit de thuisbasis van 14 kerken! Hoewel de meeste kerken al lang verdwenen zijn, is er nog steeds genoeg te zien, van winkels en markten tot cafés en restaurants. Elke vrijdag worden er markten gehouden met een boerenmarkt op de derde dinsdag van de maand. De kasteelruïnes en tuinen zijn een mooie plek voor een picknick. Wallingford is misschien wel het meest bekend als de thuisbasis van Agatha Christie en het decor voor veel van haar verhalen. Het is ook de opnamelocatie van het tv-criminaliteitsdrama Midsomer Murders.
 • Moulsford:Een klein maar fijn dorp dat uitkijkt op South Stoke op de tegenovergelegen oever. South Stoke heeft een schilderachtige kerk en een 17e-eeuwse dorpspub. In geen van beide dorpen zijn winkels, maar het hoogtepunt in Moulsford is het beroemde Beetle & Wedge Hotel.
 • Goring: Tussen de Chilterns en de Berkshire Downs ligt dit mooie stadje, in een gebied aangemerkt als ‘Gebied van Uitzonderlijke Schoonheid’. Uitkijkend over de rivier ziet u in de verte de Normandische St. Thomaskerk. Er zijn diverse winkels, restaurants en bars waar u een luie middag kunt doorbrengen.
 • Pangbourne: Pangbourne dateert al uit de Saksische tijd. De bootsman van Lord Nelson woonde in Pangbourne en ligt begraven in de in 1660 gebouwde Jakobus de Minderekerk. De winkels zijn zeer karakteristiek en de omgeving is ideaal voor wandelaars, fotografen en kunstenaars.
 • Reading: Het stadshart van Reading, dat in Groot-Brittannië in de top-10 van winkelbestemmingen staat, is veel meer dan een winkelparadijs. Landelijk geprezen zijn de Forbury tuinen, geometrisch aangelegde Victoriaanse tuinen. Deze bieden een mooie opgang naar de ruïnes van Reading Abbey, een oud monument en begraafplaats van een Engelse koning.
 • Sonning: Sonning-On-Thames, een schilderachtig rivierdorpje met gedeeltelijk in vakwerk gebouwde huizen in Tudorstijl, is één van de mooiste halteplaatsen langs de Theems. In Sonning Lock kunt u heerlijk door de kleurrijke tuinen wandelen en een imposante boogbrug uit 1775 overspant de Theems prachtig.
 • Henley-upon-Thames: Wie roeien zegt, zegt Henley, bekend om de Royal Regatta die hier gehouden wordt. 's Werelds beste roeiers komen hier tijdens het evenement samen. Vlak bij de rivieroever ligt het hart van Henley met zijn historische kerk, stadhuis en marktplein, waar het op marktdagen krioelt van de kraamhouders en winkelaars.
 • Marlow: Marlow is een aantrekkelijk, historisch marktplaatsje, overspannen door een elegante hangbrug. Marlow is beroemd vanwege de jaarlijkse koninklijke ‘Swan Upping’-ceremonie, waarbij zwanenjongen worden geringd, en de Marlow Town Regatta in juni. Dankzij de vele restaurants en bistro’s lijkt het of het in Marlow elke maand vakantie is.
 • Cliveden: Hoge beukenbossen verschijnen waar de rivier aan Cookham voorbij meandert en Cliveden Estate doemt hier voor u op. Dit enorme buitenhuis was ooit het stralende centrum van de jetset, waar bijna iedere Britse vorst sinds George I geweest is.
 • Cookham: Cookham is een mooi dorp met een prachtige High Street die al eeuwenlang vrijwel onveranderd is gebleven. Tegenwoordig zitten er veel goede restaurants en taveernes. De Schotse auteur Kenneth Grahame woonde in Cookham en zou hier door de rivier de Theems zijn geïnspireerd voor zijn beroemdste gedicht 'The Wind in the Willows'.
 • Maidenhead: Maidenhead is een oude stad die nog stamt uit de vroeg-Saksische tijd. Dit levendige stadje is nu een trekpleister voor roeitalent. Het is een populaire bestemming voor shoppers en voor wie van goed eten houdt: hier bevinden zich enkele fantastische restaurants, waaronder een paar met Michelinstatus.
 • Eton: Vanuit Windsor ligt aan de overzijde van de rivier Eton, van het beroemde Eton College, 's werelds meest exclusieve particuliere kostschool. Een schooljaar kost hier ongeveer £ 20.000. De oude tafels en schoolbanken staan volgeklad met graffiti van hele generaties oud-leerlingen, waaronder negentien Britse oud-premiers.
 • Windsor: De koninklijke stad Windsor heeft veel charme en een rijke historie. Hier staat Windsor Castle, Groot-Brittanië's grootste, ruim 900 jaar oude bewoonde kasteel en residentie van de royals. Er is ook een bruisend stadshart met eigentijdse winkels, uitstekende eetgelegenheden en recreatiemogelijkheden. Hier bent u zo een dag zoet.
 • Runnymede: Bijna 800 jaar geleden ontmoette Koning John een groep baronnen op Magna Carta Island in Runnymede. Hier ondertekende hij een historisch document dat door velen wordt gezien als de symbolische eerste stap op de weg naar de moderne democratie. In deze geest heeft Runnymede vandaag de dag verschillende gedenktekens voor de voortdurende strijd om de vrijheid - een drietal inspirerende plaatsen die een stop waard zijn om over na te denken, na te denken en te herinneren.
 • Staines: Staines is een bruisend stadje dat hordes bezoekers trekt dankzij de indrukwekkende winkelgebieden Elmsleigh Centre en Two Rivers. Ook het stadscentrum met zijn voetgangerswinkelgebied biedt een scala aan winkels, cafés, restaurants en pubs.

 

15 uur varen

96km 22 sluizen 5 nachten
De rivier Theems in de zon

Benson naar Chertsey via Kingston-upon-Thames

Benson
Wallingford
Moulsford
Goring
Pangbourne-on-Thames
Reading
Sonning-on-Thames
Henley-on-Thames
Marlow
Cliveden
Cookham
Maidenhead
Eton
Windsor
Runnymede
Staines
Kingston-Upon-Thames
Chertsey

23 uur varen

128km 30 sluizen 7 nachten

Benson naar Chertsey via Kingston-upon-Thames

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Hampton Court Palace, ooit de residentie van koning Hendrik VIII, torent boven u uit en op de achtergrond hoort u de ronde fontein. De afwisselende charme van uw vaartocht over de Theems tovert een lach op uw gezicht. Het is echt een unieke manier van reizen. De wereld ziet er anders uit vanaf een boot, dat weet u aan het einde van uw route. Fietsen, pubs, historische bezienswaardigheden. U heeft er veel plezier aan beleefd!

Hoogtepunten:

 • De abdij en het kasteel van Windsor
 • De geschiedenis van de Magna Carta in Runnymede
 • Een opwindende dag van plezier in Thorpe Park in Staines
 • Leer over de geschiedenis van Henry VIII in Hampton Court Palace in Richmond

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

  • Wallingford: De Royal Borough of Wallingford was ooit de thuisbasis van 14 kerken! Hoewel de meeste kerken al lang verdwenen zijn, is er nog steeds genoeg te zien, van winkels en markten tot cafés en restaurants. Elke vrijdag worden er markten gehouden met een boerenmarkt op de derde dinsdag van de maand. De kasteelruïnes en tuinen zijn een mooie plek voor een picknick. Wallingford is misschien wel het meest bekend als de thuisbasis van Agatha Christie en het decor voor veel van haar verhalen. Het is ook de opnamelocatie van het tv-criminaliteitsdrama Midsomer Murders.
  • Moulsford:Een klein maar fijn dorp dat uitkijkt op South Stoke op de tegenovergelegen oever. South Stoke heeft een schilderachtige kerk en een 17e-eeuwse dorpspub. In geen van beide dorpen zijn winkels, maar het hoogtepunt in Moulsford is het beroemde Beetle & Wedge Hotel.
  • Goring: Tussen de Chilterns en de Berkshire Downs ligt dit mooie stadje, in een gebied aangemerkt als ‘Gebied van Uitzonderlijke Schoonheid’. Uitkijkend over de rivier ziet u in de verte de Normandische St. Thomaskerk. Er zijn diverse winkels, restaurants en bars waar u een luie middag kunt doorbrengen.
  • Pangbourne: Pangbourne dateert al uit de Saksische tijd. De bootsman van Lord Nelson woonde in Pangbourne en ligt begraven in de in 1660 gebouwde Jakobus de Minderekerk. De winkels zijn zeer karakteristiek en de omgeving is ideaal voor wandelaars, fotografen en kunstenaars.
  • Reading: Het stadshart van Reading, dat in Groot-Brittannië in de top-10 van winkelbestemmingen staat, is veel meer dan een winkelparadijs. Landelijk geprezen zijn de Forbury tuinen, geometrisch aangelegde Victoriaanse tuinen. Deze bieden een mooie opgang naar de ruïnes van Reading Abbey, een oud monument en begraafplaats van een Engelse koning.
  • Sonning: Sonning-On-Thames, een schilderachtig rivierdorpje met gedeeltelijk in vakwerk gebouwde huizen in Tudorstijl, is één van de mooiste halteplaatsen langs de Theems. In Sonning Lock kunt u heerlijk door de kleurrijke tuinen wandelen en een imposante boogbrug uit 1775 overspant de Theems prachtig.
  • Henley-upon-Thames: Wie roeien zegt, zegt Henley, bekend om de Royal Regatta die hier gehouden wordt. 's Werelds beste roeiers komen hier tijdens het evenement samen. Vlak bij de rivieroever ligt het hart van Henley met zijn historische kerk, stadhuis en marktplein, waar het op marktdagen krioelt van de kraamhouders en winkelaars.
  • Marlow: Marlow is een aantrekkelijk, historisch marktplaatsje, overspannen door een elegante hangbrug. Marlow is beroemd vanwege de jaarlijkse koninklijke ‘Swan Upping’-ceremonie, waarbij zwanenjongen worden geringd, en de Marlow Town Regatta in juni. Dankzij de vele restaurants en bistro’s lijkt het of het in Marlow elke maand vakantie is.
  • Cliveden: Hoge beukenbossen verschijnen waar de rivier aan Cookham voorbij meandert en Cliveden Estate doemt hier voor u op. Dit enorme buitenhuis was ooit het stralende centrum van de jetset, waar bijna iedere Britse vorst sinds George I geweest is.
  • Cookham: Cookham is een mooi dorp met een prachtige High Street die al eeuwenlang vrijwel onveranderd is gebleven. Tegenwoordig zitten er veel goede restaurants en taveernes. De Schotse auteur Kenneth Grahame woonde in Cookham en zou hier door de rivier de Theems zijn geïnspireerd voor zijn beroemdste gedicht 'The Wind in the Willows'.
  • Maidenhead: Maidenhead is een oude stad die nog stamt uit de vroeg-Saksische tijd. Dit levendige stadje is nu een trekpleister voor roeitalent. Het is een populaire bestemming voor shoppers en voor wie van goed eten houdt: hier bevinden zich enkele fantastische restaurants, waaronder een paar met Michelinstatus.
  • Eton: Vanuit Windsor ligt aan de overzijde van de rivier Eton, van het beroemde Eton College, 's werelds meest exclusieve particuliere kostschool. Een schooljaar kost hier ongeveer £ 20.000. De oude tafels en schoolbanken staan volgeklad met graffiti van hele generaties oud-leerlingen, waaronder negentien Britse oud-premiers.
  • Windsor: De koninklijke stad Windsor heeft veel charme en een rijke historie. Hier staat Windsor Castle, Groot-Brittanië's grootste, ruim 900 jaar oude bewoonde kasteel en residentie van de royals. Er is ook een bruisend stadshart met eigentijdse winkels, uitstekende eetgelegenheden en recreatiemogelijkheden. Hier bent u zo een dag zoet.
  • Runnymede: Bijna 800 jaar geleden ontmoette Koning John een groep baronnen op Magna Carta Island in Runnymede. Hier ondertekende hij een historisch document dat door velen wordt gezien als de symbolische eerste stap op de weg naar de moderne democratie. In deze geest heeft Runnymede vandaag de dag verschillende gedenktekens voor de voortdurende strijd om de vrijheid - een drietal inspirerende plaatsen die een stop waard zijn om over na te denken, na te denken en te herinneren.
  • Staines: Staines is een bruisend stadje dat hordes bezoekers trekt dankzij de indrukwekkende winkelgebieden Elmsleigh Centre en Two Rivers. Ook het stadscentrum met zijn voetgangerswinkelgebied biedt een scala aan winkels, cafés, restaurants en pubs.
  • Kingston-Upon-Thames: In Kingston-upon-Thames werden de Angelsaksische koningen (902 – 978) ooit gekroond. Dit drukke marktplaatsje is door de jaren heen uitgegroeid tot een belangrijk winkel- en entertainmentcentrum, zonder haar oorspronkelijke charme te verliezen. De kunstcultuur is sterk aanwezig en een bruisend festivalprogramma.

 

23 uur varen

128km 30 sluizen 7 nachten
Zwanen op de rivier Theems

Chertsey HEEN EN TERUG via Henley-upon-Thames

Chertsey
Staines
Windsor
Eton
Maidenhead
Cookham
Cliveden
Marlow
Henley-on-Thames
Chertsey

16 uur varen

75km 18 sluizen 3 nachten

Chertsey HEEN EN TERUG via Henley-upon-Thames

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Het rustige tempo van een vaartocht over de Theems heeft vrijwel direct na vertrek een ontspannende werking op u. De dorpjes met pubs aan de waterkant en de prachtige groene velden nodigen u uit voor een tussenstop, waar u dan ook vaak aan ingeeft. Per fiets verkent u het platteland om van het echte Engeland te proeven. De bezienswaardigheden in Windsor zijn onvergetelijk.

Hoogtepunten:

 • De abdij en het kasteel van Windsor
 • De bijzonder kerk en het marktplein in Henley
 • De vele Michelin-sterrenrestaurants in Maidenhead
 • Stoppen voor thee bij Cliveden House

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Staines: Staines is a bustling town which attracts scores of visitors to its impressive retail areas - The Elmsleigh Centre and Two Rivers, as well as the town centre with its pedestrianised shopping area offering a wide range of shops, cafés, restaurants and pubs.
 • Windsor: De koninklijke stad Windsor heeft veel charme en een rijke historie. Hier staat Windsor Castle, Groot-Brittanië's grootste, ruim 900 jaar oude bewoonde kasteel en residentie van de royals. Er is ook een bruisend stadshart met eigentijdse winkels, uitstekende eetgelegenheden en recreatiemogelijkheden. Hier bent u zo een dag zoet.
 • Eton: Vanuit Windsor ligt aan de overzijde van de rivier Eton, van het beroemde Eton College, 's werelds meest exclusieve particuliere kostschool. Een schooljaar kost hier ongeveer £ 20.000. De oude tafels en schoolbanken staan volgeklad met graffiti van hele generaties oud-leerlingen, waaronder negentien Britse oud-premiers.
 • Maidenhead: Maidenhead is een oude stad die nog stamt uit de vroeg-Saksische tijd. Dit levendige stadje is nu een trekpleister voor roeitalent. Het is een populaire bestemming voor shoppers en voor wie van goed eten houdt: hier bevinden zich enkele fantastische restaurants, waaronder een paar met Michelinstatus.
 • Cookham: Cookham is een mooi dorp met een prachtige High Street die al eeuwenlang vrijwel onveranderd is gebleven. Tegenwoordig zitten er veel goede restaurants en taveernes. De Schotse auteur Kenneth Grahame woonde in Cookham en zou hier door de rivier de Theems zijn geïnspireerd voor zijn beroemdste gedicht 'The Wind in the Willows'.
 • Cliveden: Hoge beukenbossen verschijnen waar de rivier aan Cookham voorbij meandert en Cliveden Estate doemt hier voor u op. Dit enorme buitenhuis was ooit het stralende centrum van de jetset, waar bijna iedere Britse vorst sinds George I geweest is.
 • Marlow: Marlow is een aantrekkelijk, historisch marktplaatsje, overspannen door een elegante hangbrug. Marlow is beroemd vanwege de jaarlijkse koninklijke ‘Swan Upping’-ceremonie, waarbij zwanenjongen worden geringd, en de Marlow Town Regatta in juni. Dankzij de vele restaurants en bistro’s lijkt het of het in Marlow elke maand vakantie is.
 • Henley-upon-Thames: Wie roeien zegt, zegt Henley, bekend om de Royal Regatta die hier gehouden wordt. 's Werelds beste roeiers komen hier tijdens het evenement samen. Vlak bij de rivieroever ligt het hart van Henley met zijn historische kerk, stadhuis en marktplein, waar het op marktdagen krioelt van de kraamhouders en winkelaars.

16 uur varen

75km 18 sluizen 3 nachten
Traditionele pub in Kingston

Chertsey HEEN EN TERUG via Windsor & Kingston-upon-Thames

Chertsey
Kingston-Upon-Thames
Staines
Runnymede
Egham
Windsor
Eton
Chertsey

14 uur varen

70km 18 sluizen 3 nachten

Chertsey HEEN EN TERUG via Windsor & Kingston-upon-Thames

Gebruik de grijze scroll bar rechts om meer van dit kaartje te lezen

Overzicht

Het Hampton Court Palace in de buurt van Kingston-upon-Thames, laat u denken aan koning Hendrik VIII, die hier ooit woonde. U verkent het kasteel, waarna de Majestueuze Route over de Theems u voert langs Chertsey naar het indrukwekkende Windsor Castle. Onderweg legt u meermaals aan bij een pub aan de waterkant voor steak-and-kidney-pie.

Hoogtepunten:

 • De oude markten in Kingston-upon-Thames
 • De abdij en het kasteel van Windsor
 • De geschiedenis van de Magna Carta in Runnymede

Voorbeeld vaarroute:

Onderstaande route is een voorbeeld. U bent helemaal vrij om uw reis in te delen zoals u wilt zolang u de boot op tijd weer terug brengt.

 • Kingston-Upon-Thames: In Kingston-upon-Thames werden de Angelsaksische koningen (902 – 978) ooit gekroond. Dit drukke marktplaatsje is door de jaren heen uitgegroeid tot een belangrijk winkel- en entertainmentcentrum, zonder haar oorspronkelijke charme te verliezen. De kunstcultuur is sterk aanwezig en een bruisend festivalprogramma.
 • Staines: Staines is een bruisend stadje dat hordes bezoekers trekt dankzij de indrukwekkende winkelgebieden Elmsleigh Centre en Two Rivers. Ook het stadscentrum met zijn voetgangerswinkelgebied biedt een scala aan winkels, cafés, restaurants en pubs.
 • Runnymede: Bijna 800 jaar geleden ontmoette Koning John een groep baronnen op Magna Carta Island in Runnymede. Hier ondertekende hij een historisch document dat door velen wordt gezien als de symbolische eerste stap op de weg naar de moderne democratie. In deze geest heeft Runnymede vandaag de dag verschillende gedenktekens voor de voortdurende strijd om de vrijheid - een drietal inspirerende plaatsen die een stop waard zijn om over na te denken, na te denken en te herinneren.
 • Egham: Deze vloeiweide aan de Theems is een geweldige plaats om aan te leggen, heerlijk te wandelen of over de wereldgeschiedenis te mijmeren. Hier vlakbij, in Runnymede, is in 1215 het historische Magna Carta ondertekend. Dit handvest ligt ten grondslag aan grote delen van de huidige grondwet en wetgeving van Groot-Brittannië.
 • Windsor: De koninklijke stad Windsor heeft veel charme en een rijke historie. Hier staat Windsor Castle, Groot-Brittanië's grootste, ruim 900 jaar oude bewoonde kasteel en residentie van de royals. Er is ook een bruisend stadshart met eigentijdse winkels, uitstekende eetgelegenheden en recreatiemogelijkheden. Hier bent u zo een dag zoet.
 • Eton: Vanuit Windsor ligt aan de overzijde van de rivier Eton, van het beroemde Eton College, 's werelds meest exclusieve particuliere kostschool. Een schooljaar kost hier ongeveer £ 20.000. De oude tafels en schoolbanken staan volgeklad met graffiti van hele generaties oud-leerlingen, waaronder negentien Britse oud-premiers.

14 uur varen

70km 18 sluizen 3 nachten