1. Betaal uw saldo

Betaal uw saldo

U, of een ander bemanningslid, kan gedeeltelijke betalingen of een volledige betaling van uw saldo doen. Bezoek onze eenvoudige en handige betaalportal. U heeft uw boekingsreferentie, naam van de hoofdboeker, uw vertrekdatum en een geldig betaalmiddel nodig.

 

Als u liever telefonisch betaalt, bel ons dan even op. Onze bankgegevens om met een bankoverschrijving te betalen, staan in uw boekingsbevestiging.

Betaal nu online

 

2. Vul een gasteninformatieformulier in

Vul een gasteninformatieformulier in

Als u dat nog niet hebt gedaan, vergeet dan niet om ons gasteninformatieformulier in te vullen om ons te helpen bij het plannen van uw aankomst.

 

Als wij uw formulier niet minstens twee weken voor uw vertrekdatum ontvangen, kan het bij het inchecken voor u en uw bemanning langer duren voordat u en uw bemanning toegang krijgen tot uw boot.

 

Vul nu het gasteninformatieformulier in

3. Plan uw reis naar uw vertrekbasis

Plan uw reis naar de basis waar u vertrekt

Adres en contactgegevens van uw vertrekbasis

 • Adres en contactinformatie 
 • Routebeschrijving & reisadvies
 • Parkeren
 • Taxi transfers (indien u per vliegtuig of trein aankomt)
 • Autotransfers (indien u een Enkele reis vaarvakantie doet)
 • Faciliteiten op en rond de basis

Kies uw vertrekbasis


    

       

4. Voeg optionele extra's toe + VASTE BRANDSTOF PRIJS

Optionele extra's toevoegen

We bieden een reeks optionele extra's om uw vakantie nog comfortabeler, makkelijker en aangenamer te maken. De meeste extra's kunnen bij de basis worden gekocht maar om de beschikbaarheid te garanderen en om te profiteren van lagere prijzen, raden wij u aan om de opties te boeken voordat u op reis gaat. 

 

Onder de extra's vallen fietshuur, boodschappen, gas barbecues, eindreiniging, vroege check-in en late check-out. Plus, door een van onze nieuwe Extra's pakketten te kiezen, kunt u een vaste brandstofprijs betalen door uw verbruiksuren vooraf te betalen.

 

Meer over onze optionele vakantie Extra's en Extra's pakketten 


    

       

5. Uw bagage

Uw bagage

Wat neemt u mee? 

 • Soepele weekendtassen (deze zijn eenvoudiger op te bergen dan koffers en nemen minder plaats in)
 • Schoenen met een rubberen anti-slipzool
 • Leren of tuinhandschoenen voor het vastpakken van de touwen in de sluizen (beschikbaar om te kopen bij de basis)
 • Een verrekijker voor het spotten van vogels en wilde dieren
 • Een zaklantaarn* voor wanneer u 's nachts langs het jaagpad moet lopen
 • Comfortabele kleding voor ieder weertype
 • Bescherming tegen de zon - zonnehoeden* en zonnebril  - u kunt snel verbranden op het water
 • Toiletpapier en toiletartikelen
 • Handzeep
 • Schoonmaakmiddelen en afwasmiddel*
 • Eten, tussendoortjes en drinken*

 

* Als u uw eigen proviand niet kunt of wilt meenemen, bieden wij 2 soorten boodschappenwarenpakketten aan, evenals een Eco-Pakketmet ecologisch schoonmaak- en wasproduct. Je kunt ook een LED-lantaarn huren.

Kijk bij de Extra's voor meer informatie.

** Le Boat petten zijn te koop bij de basis

Wat is er al aan boord?

Wat is er al aan boord?

 • Beddengoed, dekbedden en slaapkussen.
 • Handdoeken en theedoeken (geen strandlakens).
 • Koelkast (met klein vriesvak voor ijs), gaspitten en gasoven.
 • Keukengerei, bestek, potten en pannen.
 • Elektronica en stroom: alle boten hebben stopcontacten van 12V (sigarettenaansteker zoals in de auto) die geschikt zijn voor bijvoorbeeld scheerapparaten en voor het opladen van mobiele telefoons (u dient zelf de 12V-omvormer mee te nemen als uw apparaat geen 12V ‘aankan’). 
 • Op de meeste boten werken deze stopcontacten alleen tijdens het varen of als u een landstroom aansluiting (220V) heeft in de jachthavens. Onze nieuwe Horizon boten hebben USB aansluitingen in de salon en in de slaapkamers.

Download een gedetailleerd overzicht van de inventaris aan boord (Engels)

Bekijk de uitrusting en eigenschappen van uw boot


    

       

6. Wat kunt u verwachten bij aankomst

Aankomsttijd:

Uw boot is klaar voor ontvangst tussen 16:00 - 17:30 uur. Wij adviseren dat u minstens een uur voor vertrek aanwezig bent voor de check-in en de briefing. Heeft u een vroege check-in geboekt? Wij zien u graag klaar voor vertrek op de basis tussen 11:00 - 12:00 uur of na 14:00 uur. Houdt u er rekening mee dat veel van onze bases gesloten zijn tijdens de lunch.

 

Let op: in Duitsland, als u niet over een vaarbewijs beschikt en wilt varen de licentievrije delen van Duitsland, zullen onze basisteams voorafgaand aan uw vertrek een aanvullende instructie geven die elke dag om 14 uur begint. Zie Meer informatie over varen voor meer details.

 

Welke talen spreken wij op onze bases?

Naast de lokale taal van de regio, spreken onze teams van de basis ook Engels. Het is mogelijk dat op sommige bases ook andere talen gesproken worden, maar dit kan niet gegarandeerd worden.

 

Gedrukt materiaal op de vertrekbases

Onze aankomstdocumenten, veiligheidsvideo's en briefings (niet de mondelinge briefing) zijn beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Nederlands op al onze bases. 

Andere nuttige informatie zoals ons welkomstboekje, de regionale gidsen, kaarten, enz. is beschikbaar als volgt:

 • Engels, Frans en Duits op alle bases
 • Spaans: in Midi, Camargue, Aquitanië, Lot, Charente en Bretagne. 
 • Italiaans: in Midi, Camargue, Bourgondië Franche-Comté, Italië en Nederland 
 • Nederlands: in Midi, Camargue, Bourgondië Franche-Comté, België en Nederland  

 

 

 

Homps

Bij aankomst

Ons basisteam kijkt ernaar uit u te verwelkomen in hun regio en streeft ernaar uw aankomst en vakantie zo soepel en plezierig mogelijk te maken.

 

Bij aankomst zal het team van de receptie u vragen om te bevestigen wie aan boord van uw boot zal zijn. Je zult ook moeten adviseren welke leden van uw bemanning als kapitein en 2e verantwoordelijke zijn aangewezen - deze mensen zullen de verantwoordelijk dragen voor uw boot tijdens het varen en eveneens verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van iedereen aan boord.

 

U kunt het check-in proces aanzienlijk versnellen door ervoor te zorgen dat u ten minste vier weken voor uw vertrek een gastinformatieformulier invult en terugstuurt.

 

Het personeel van de receptie is ook gerechtigd om u een aanbetaling voor brandstof en een borg voor eigen risico te vragen middels uw creditcard. Zie verplichte kosten voor meer details.

Instructie voor vertrek

Instructie voor vertrek

Nadat u bent ingecheckt, wordt u zo snel mogelijk naar uw boot gebracht zodat u zich kunt settelen.

 

Een technicus van Le Boat maakt u vertrouwd met alle systemen van de boot en geeft u een praktische demonstratie over alle bedieningselementen van de boot. Ze laten u ook de navigatiekaarten zien en maken u bewust van de specifieke gevaren die moet vermijden. Zij zullen ervoor zorgen dat u rustig en zelfverzekerd de boot bestuurt, en dat op op de waterweg kunt varen, voordat u écht weg gaat.

 

Uw aangewezen kapitein en tweede persoon moeten aanwezig zijn op deze briefing. Zij ondertekenen een document om te zeggen dat ze de juiste instructie hebben ontvangen.

Bronnen aan boord

Bronnen aan boord

Onze teams op uw startbasis zorgen ervoor dat u gerustgesteld, zelfverzekerd en veilig bent. U zult echter veel documentatie krijgen om dat later op te slaan, voor het geval u iets vergeet.

U ontvangt:

 • Contact nummer voor assistentie tijdens uw cruise
 • Veiligheidsadvies - onze topprioriteit
 • Een snelstartgids - overzichtsinformatie om snel u de boot eigen te maken en op weg te gaan.
 • Navigatiekaarten en -overzichten
 • Een gedetailleerde boothandleiding
 • Schriftelijke richtlijnen voor het manouvreren van de boot en de navigatie op de waterweg.

 Ga naar 'Leer meer over varen' om enkele van deze bronnen online te lezen voordat u van huis gaat. Het kan uw begrip van de briefing helpen en u helpen om sneller zelfvertrouwen te krijgen.

Komt u na sluitingstijd van de basis aan?

Als u na sluitingtijd van de basis aankomt, informeer dan tijdig uw vertrekbasis. Het basispersoneel zal een briefje op de deur van de receptie doen om u ter vertellen welke boot van u is en waar deze zich bevindt. Uw boot zal open worden gelaten zodat u uw eerste nacht aan boord kunt doorbrengen, maar u mag niet gaan varen. Er is een informatieportefeuille en een referentiehandleiding aan boord beschikbaar, zodat u kunt zien hoe u de boordsystemen op uw boot kunt bedienen, maar het inchecken en de briefing vóór vertrek vindt de volgende ochtend om 9.00 uur plaats.Plan uw vaarvakantie

Sommige mensen plannen graag van tevoren, anderen zien pas wat ze gaan doen als ze ergens aankomen. Hoe dan ook, om het meeste uit uw vakantie te halen, lees onze planningstips.

Om u een overzicht te geven van alle haltes en leuke dingen langs de waterwegen, heeft Le Boat een gids van elke vaarregio gemaakt. Deze gidsen zijn al aan boord aanwezig. U kunt hier ook een PDF versie downloaden.

 

Gemiddelde vaartijden tussen de verschillende plaatsen staan in de handige regiogids.

 

Bezoek onze speciale pagina met actuele informatie over de geldende vaarrestricties in onze regio's.

 bergen

Plan niet te veel. Een vaartijd van drie of vier uur per dag is een goed gemiddelde. Langer varen kan vermoeiend worden. U komt dan ook vaak tijd te kort om de lokale bezienswaardigheden te bezoeken of andere dingen te doen. Natuurlijk moet u er wel voor zorgen dat u op tijd bij de eindbasis aankomt!

 boot

Plan ruim, las extra tijd in. Het leven op het water gaat altijd rustig aan en soms kunt u onverwachts tijd verliezen door de sluizen. En op andere plaatsen wilt u gewoon graag even wat langer blijven.

 Bolder

Zoek van tevoren uit hoe laat de sluizen open gaan en vergeet niet dat ze in sommige regio’s sluiten tijdens de lunch. Naar gelang de sluistijden kunt u uw vaartijden anders indelen. De sluistijden staan in uw regiogids.

 Telefoon

Bel vooraf om te zien of de attracties open zijn of om een restaurant te reserveren. Houdt u er rekening mee dat u uw plannen eventueel moet wijzigen - vaartijden zijn soms langer dan verwacht.

 Stopwatch

Vergeet u niet om genoeg tijd over te laten om terug te varen naar de geboekte eindbasis. U dient om 9 uur de boot weer in te leveren mits u een late check out heeft geboekt. In sommige regio’s zijn de sluizen dan nog dicht. U zult op de voorlaatste dag alle sluizen door moeten zijn.

 

Als u graag vooruit plant - download en print onze Vakantieplanner om als hulp om u tijd in te delen.

    

       

Ga naar de speciale regio pagina

Entdecken Sie Ihre Fahrgebiet

Naast onze handige regiogidsen, worden ook waterkaarten/vaarkaarten aan boord verstrekt, die u te allen tijde moet raadplegen om te voorkomen dat u niet voorbereid bent op gevaren zoals stuwen, ondiep water, sluizen en bruggen. Ze bieden zeer gedetailleerde informatie over de waterweg en sommige geven meer informatie over de steden, dorpen en de faciliteiten (zoals aanmeerplaatsen, water, jachthavens, winkels, enz.). Als u zulke details wilt gebruiken om uw vakantie te plannen, kunt u zelf elders een waterkaart (online) kopen. Waterkaarten zijn beschikbaar voor de meeste van onze regio's.


    

       

Routeplanning

Routenplanung

Naast onze handige regiogidsen, worden ook waterkaarten/vaarkaarten aan boord verstrekt, die u te allen tijde moet raadplegen om te voorkomen dat u niet voorbereid bent op gevaren zoals stuwen, ondiep water, sluizen en bruggen. Ze bieden zeer gedetailleerde informatie over de waterweg en sommige geven meer informatie over de steden, dorpen en de faciliteiten (zoals aanmeerplaatsen, water, jachthavens, winkels, enz.). Als u zulke details wilt gebruiken om uw vakantie te plannen, kunt u zelf elders een waterkaart (online) kopen. Waterkaarten zijn beschikbaar voor de meeste van onze regio's..

    

       

Le Boat werkt samen met lokale partners

Bekijk onze lokale Le Boat partner deals

We zijn samenwerkingen aangegaan met een aantal van de beste lokale bedrijven langs de waterwegen van onze vaarvakanties om u te helpen het meeste uit uw Le Boat vakantie te halen.

 

Met speciale kortingen op verschillende activiteiten, van restaurants en wijngaarden tot lokale musea en watersporten, is er voor elk wat wils. Deze exclusieve aanbiedingen zijn alleen beschikbaar voor Le Boat klanten, dus mis deze niet! 

 

Op dit moment hebben wij voor het Rideau Canal en Frankrijk een aantal leuke deals! 


Alles over varen

No experience necessary

Wanneer u nog niet eerder met een boot gevaren heeft, zult u versteld staan hoe gemakkelijk het is. U krijgt voor vertrek een volledige briefing en demonstratie van uw boot door het personeel op de basis, en indien gewenst kunnen we ook even met u mee het water op voor een korte rondrit. We zorgen ervoor dat iedereen zich gelukkig voelt met de boot en vol vertrouwen aan de vakantie kan beginnen. Maar mocht u liever iets meer voorbereidt willen zijn, raadpleeg dan onze video's en het kapiteinshandboek - hierin vindt u alles wat u nodig heeft om uw boot vol vertrouwen te kunnen besturen en om veilig op de waterwegen te blijven. 


Licenties en vaarbewijzen

In bijna al onze vaargebieden is geen vaarbewijs of -licentie vereist. In Frankrijk ontvangt u na uw briefing vóór vertrek een tijdelijke vergunning voor de duur van uw vakantie. De enige regio waar een vergunning is vereist, is Duitsland - hoewel er licentievrije gebieden zijn.

Vaargebieden met verplicht vaarbewijs: sommige vaargebieden in Duitsland vereisen een International Certificate for Operator of Pleasure Craft, dat is uitgegeven in de UNECE-lidstaten (Europese economische commissie van de Verenigde Naties) in overeenstemming met Resolutie nr. 40.  Zonder deze vergunning kunt u niet op deze waterwegen varen. Als uw vaarbewijs niet verwijst naar Resolutie nr. 40 van de UNECE Werkgroep voor het Vervoer over de Binnenwateren', raden wzij u aan het vóór het boeken naar onze vakantieadviseurs te sturen zodat zij het kunnen verifiëren.

 

Vaarbewijsvrije gebieden: als u geen vaarbewijs hebt en wilt varen in het licentievrije gedeelte van Duitsland (inclusief de waterwegen rond Jabel, Marina Wolfsbruch en het korte stuk waterweg tussen onze basis in Potsdam en de stad Werder), is dat geen probleem maar ons basisteam is verplicht om u een extra instrucite te geven voorafgaand aan uw vertrek. Dit betekent dat uw  briefing in totaal twee uur zal duren en dat u op tijd bij de basis moet zijn want de instructie begint om 14:00 uur. (hoewel we u adviseren om 60 minuten eerder aan te komen om de incheck te doen). Zelfs na deze instructie mag u niet varen in gelicentieerde gebieden.

 

Als u een licentie heeft, is dit aanvullende instrucie niet vereist; uw briefing vóór vertrek duurt normaalgesproken 1 uur en u kunt op elk moment tussen 14:00 en 17:00 uur aankomen (tenzij u een vroege check-in heeft geboekt).

 

Let op: Het grote meren gebied (rond Jabel/Müritz): Houd er rekening mee dat schippers zonder een Duits vaarbewijs niet mogen varen op de grotere meren rond Jabel/Müritz) anneer de windsnelheid meer is dan 4 Bft (20 km/h). Daarom adviseren wij u contact op te nemen met de basismanager en toestemming te vragen om het meer over te steken nadat de basismanager naar de weersomstandigheden heeft gekeken. Dit is ook de reden waarom u absoluut niet mag ankeren in dit gebied.

 


Het besturen van de boot en de waterwegen

Een handig Kapiteinshandboek (PDF) geeft u een goed overzicht van hoe u met uw boot moet omgaan, inclusief passeren, inhalen, aanmeren, sluizen passeren en het begrip van de signaalborden op de waterweg. De onderstaand video's helpen ook. Al deze informatie wordt u gegeven tijdens uw briefing vóór vertrek en is beschikbaar aan boord in de Boot- en Navigatiehandboek. Maar het doornemen van dit materiaal vóór uw vakantie zal uw begrip verhogen. En u zal meer zelfvertrouwen krijgen op de boot en op de waterweg. 


Veiligheid aan boord

We willen graag dat u en uw bemanning een veilige en plezierige vakantie hebben, dus lees en respecteer onze veiligheidsrichtlijnen om het risico op ongelukken en verwondingen aan boord te verminderen. De richtlijnen worden u bij de basis gegeven, maar het is een goed idee om deze thuis te lezen, voordat u op vakantie gaat, om er zeker van te zijn dat u al wat voorkennis voordat u aankomt. U bent verplicht een kapitein en een 2e verantwoordelijke persoon te benoemen die verantwoordelijk is voor de veiligheid van de bemanning en die de leiding kan nemen bij van een noodgeval. Deze personen ontvangen de briefing van een technicus van Le Boat, die hen zal laten zien hoe ze de boot veilig kunnen besturen en manoevreren. Hun handtekeningen zijn vereist bij het papierwerk vóór vertrek. Zo bevestigen ze dat ze deze instructie ontvangen hebben en ook begrepen is.

Staying safe - no alcohol

Varen onder invloed van drank of drugs is gevaarlijk, verhoogt de kans op ernstige ongelukken aanzienlijk en is wettelijk verboden. Zelfs als u veilig heeft aangemeerd, drinkt u met mate om ongelukken te vermijden bij het inen uitstappen en het bewegen rond de boot.

Wear life jackets

Wij adviseren alle passagiers om reddingsvesten te dragen aan dek, vooral binnen de sluizen (verplicht in sommige regio's) en tijdens het aanleggen waar het risico op ongelukken groter is. Kinderen en mensen die niet kunnen zwemmen, lopen een groter risico.

Sécurité à bord 3

Wees altijd alert bij het besturen van de boot. Blijft u binnen de gemarkeerde waterwegen en kijkt u altijd op de navigatiekaarten om de wat gevaarlijkere plaatsen zoals waterkeringen, ondiep water, waterstromingen, zwemplaatsen en bruggen te herkennen. Passeer deze plaatsen LANGZAAM en voorzichtig. Houdt u altijd aan de lokale snelheidslimiet.