Gold Trusted Service Award
Gold Trusted Service Award
De prijs wordt toegekend door Feefo, die op onafhankelijke wijze beoordelingen van onze klanten verzamelt, en is een erkenning voor bedrijven die consequent een uitstekende klantervaring bieden.
badge rosette
Vaarexpertise sinds 1969
Met meer dan 50 jaar ervaring en expertise zijn we gepassioneerd over het bieden van onverslaanbare vakanties op het water.
Boussole
18 geweldige bestemmingen
Ons uitgebreide netwerk van basissen in 9 landen betekent dat u kunt genieten van een heen- en terugreis of kunt kiezen uit een brede selectie van enkele reizen.
Bateau
Grootste vloot ter wereld
We hebben meer rivier- en kanaalboten beschikbaar dan welke andere aanbieder dan ook, te huur tussen april en oktober. Ons ruime aanbod aan boten biedt plaats aan 2-12 personen.
Reddingsboei
Geen vaarbewijs nodig
Inderdaad! U kunt uw eigen boot huren en besturen voor een korte vakantie (minimaal 3 nachten), een week of langer. We laten u alles zien wat u moet weten voordat u op pad gaat.
  • Gold Trusted Service Award
    Gold Trusted Service Award
    De prijs wordt toegekend door Feefo, die op onafhankelijke wijze beoordelingen van onze klanten verzamelt, en is een erkenning voor bedrijven die consequent een uitstekende klantervaring bieden.
  • badge rosette
    Vaarexpertise sinds 1969
    Met meer dan 50 jaar ervaring en expertise zijn we gepassioneerd over het bieden van onverslaanbare vakanties op het water.
  • Boussole
    18 geweldige bestemmingen
    Ons uitgebreide netwerk van basissen in 9 landen betekent dat u kunt genieten van een heen- en terugreis of kunt kiezen uit een brede selectie van enkele reizen.
  • Bateau
    Grootste vloot ter wereld
    We hebben meer rivier- en kanaalboten beschikbaar dan welke andere aanbieder dan ook, te huur tussen april en oktober. Ons ruime aanbod aan boten biedt plaats aan 2-12 personen.
  • Reddingsboei
    Geen vaarbewijs nodig
    Inderdaad! U kunt uw eigen boot huren en besturen voor een korte vakantie (minimaal 3 nachten), een week of langer. We laten u alles zien wat u moet weten voordat u op pad gaat.
  • Gold Trusted Service Award
    Gold Trusted Service Award
    De prijs wordt toegekend door Feefo, die op onafhankelijke wijze beoordelingen van onze klanten verzamelt, en is een erkenning voor bedrijven die consequent een uitstekende klantervaring bieden.
  • badge rosette
    Vaarexpertise sinds 1969
    Met meer dan 50 jaar ervaring en expertise zijn we gepassioneerd over het bieden van onverslaanbare vakanties op het water.
  • Boussole
    18 geweldige bestemmingen
    Ons uitgebreide netwerk van basissen in 9 landen betekent dat u kunt genieten van een heen- en terugreis of kunt kiezen uit een brede selectie van enkele reizen.
  • Bateau
    Grootste vloot ter wereld
    We hebben meer rivier- en kanaalboten beschikbaar dan welke andere aanbieder dan ook, te huur tussen april en oktober. Ons ruime aanbod aan boten biedt plaats aan 2-12 personen.
  • Reddingsboei
    Geen vaarbewijs nodig
    Inderdaad! U kunt uw eigen boot huren en besturen voor een korte vakantie (minimaal 3 nachten), een week of langer. We laten u alles zien wat u moet weten voordat u op pad gaat.

Traditionele Belgische gerechten

Als u aan België denkt, moet u onvermijdelijk denken aan frieten, bier en chocolade. De Belgische keuken biedt echter nog veel meer. Belgisch eten wordt vooral gekenmerkt door de culturele verschillen tussen de Vlamingen en de Walen. Om deze reden is er geen typische nationale keuken in dit kleine land. De individuele gerechten worden meestal toegewezen aan de Vlaamse keuken of de keuken van Wallonië. Vooral in Brussel en Wallonië heeft de Franse keuken een sterke invloed op het culinaire landschap, wat zich weerspiegelt in de 97 Michelin-sterrenrestaurants in de regio.

Dicht bij de zee biedt onze vertekbasis Nieuwpoort in België u niet alleen het ideale vertrekpunt voor uw citytrip naar Brugge en Gent, maar het is ook ideaal voor een culinaire ervaring. Vanaf de vertrekhaven Le Boat is het slechts een paar minuten fietsen naar de "Kaai", een kleine hoofdstraat met het ene restaurant na het andere. Na ca. 10-15 minuten bereikt u ook de strandpromenade van Nieuwpoort, waar u heerlijk kunt ontspannen. 

De Le Boat basis in Nieuwpoort, België

 

Of het nu zoet of hartig is - Belgische specialiteiten hebben elke fijnproever iets te bieden!

Hieronder presenteren we enkele van de specialiteiten van het Belgische eten die u tijdens uw woonbootvakantie moet uitproberen.

 

Laten we beginnen met een klassiek Belgisch biertje.

Met meer dan 1.000 verschillende biersoorten is België één van de bekendste bier landen ter wereld. Met zoveel verschillende biersoorten zijn er natuurlijk  ook bijzondere biersoorten. Bijvoorbeeld de "Kriek". Kriek is een Belgisch bier dat gemengd wordt met krieken (kersen). Voor wie van zoet houdt, is dit bier zeker een aanrader. De "Pauwel Kwak" wordt ook aanbevolen. Dit amberkleurige bier is zacht, zoet en aangenaam bitter. U ontdekt in dit bier toffee, kruidige noten en een frisse fruitigheid die doet denken aan sinaasappel.  

 

 

Onze tip: In Veurne zijn er tal van cafés op de Grote Markt - ideaal voor het proeven van één of twee bierspecialiteiten.

 

Belgische frieten

De Belgische frieten zijn wereldberoemd. Ze worden meestal geserveerd met mayonaise. Maar u kunt ook kiezen tussen verschillende sauzen, zoals de de Hannibal saus of, als u het lekker vindt, de Gravy saus. Toch worden frietjes ook in betere restaurants geserveerd als bijgerecht bij andere regionale specialiteiten. Zoals bij het gerecht "Moules frites", een heerlijke combinatie van mosselen en frieten. 

 

 

Lapin à la Gueuze

Lapin à la Gueuze of Lapin à la Bruxelloise ("Brussels konijn") is een stoofpot met konijnenvlees. Het konijn is gestoofd in Geuze, een Belgisch biertje. Lapin à la Geuze wordt traditioneel geserveerd met gekookte aardappelen of aardappelpuree en een salade als garnituur. Frites en prinsessenbonen zijn ook een populair bijgerecht.

 

Waterzooi

Waterzooi (vertaald als waterbrouwsel) is een stoofpot uit de Vlaamse keuken, een écht nationaal gerecht. Het wordt bereid met kalfsvlees, kip of vis, alles kan gebruikt worden. Andere ingrediënten zijn wortelen, prei, uien, selderij en peterseliewortel. Ze worden samen met het vlees of de vis gekookt in water of bouillon. Bij belgisch eten serveert men vaak frites of geroosterd wit brood.

U kunt niet op vakantie gaan in België zonder de Belgische wafels of de heerlijke chocolade te proeven.

 

 

De Belgische wafels waar we van dromen! Ze zijn knapperig aan de buitenkant en zacht van binnen. De wafels zijn verkrijgbaar met verschillende sauzen en toppings, maar echte wafelliefhebbers zweren bij het eten van wafels met alleen poedersuiker. Heel belangrijk: de wafel moet vers en nog warm zijn!

Er zijn verschillende soorten wafels in België: De Brusselse wafel ("Gaufre de Bruxelles") gemaakt van een zacht beslag en de Luikse wafel ("Gaufre de Liège") gemaakt met een dikker beslag. De basterdsuiker in het wafeldeeg karamelliseert tijdens het bakken.

 

 

Als u in België bent, moet u de pralines en pralines die daar gemaakt worden zelf proeven. In dit kleine landje volgt de ene chocolaterie de andere op. Hier vindt u zeker het juiste souvenir voor uw geliefden thuis. Door de rijke keuze aan chocoladespecialiteiten is het echt heel moeilijk om te kiezen! Er zijn zoveel lekkere varianten!

 

Proef zelf Belgisch eten tijdens een vaarvakantie in België

Op zoek naar andere regio's met lekker eten? Lees onze reistips voor een gastronomische vaarvakantie