Cycling on the Midi with Vision on background

Fietsen

De beste regio's voor fietstochtjes

Met het huren van een fiets ontdekt u de omgeving langs de waterwegen nog beter. De meeste kanalen hebben vlakke jaagpaden die uw fietstocht eenvoudig en leuk maken. Haal 's ochtends op de fiets uw verse baguette op! Al fietsend kunt u heel wat kilometers afleggen. Bezoek dorpjes en bezienswaardigheden die net te ver zijn om naartoe te wandelen.

 

Hoewel het op alle bestemmingen goed fietsen is, leent de Canal du Midi zich nog het beste van allemaal voor een mooie ontdekkingstocht per tweewieler. En in Nederland zijn fietsen niet weg te denken uit het straatbeeld. De Nederlandse passie voor fietsen maakt het heel eenvoudig om er met de fiets op uit te trekken. Het vlakke landschap en de aangelegde fietspaden maken van uw dagje uit op de fiets een echt feest.

Midden-Nederland en Friesland, Nederland

Fietsers in Nederland

Fietsen is bijna een 'nationale sport' in Nederland. Ontdek zelf tijdens uw bezoek hoe gastvrij dit kleine landje is en geniet van de geweldige cultuur en gastronomie. Ontdek Amsterdam, een prachtige stad waar iedereen wel een fiets lijkt te hebben. Meer aan in het kleurrijke Spakenburg en bezoek één van de vele monumenten in Muiden.

Meer informatie over Nederland

Canal du Midi, Frankrijk

Over een klein brugje over het Canal du Midi fietsen

Langs het mooie en schitterende Canal du Midi zijn er tal van gelegenheden om de fiets te pakken. Volg de grasgroene oevers, fiets onder de bomen en bezoek de karakteristieke dorpen en steden zoals het middeleeuwse Castelnaudary. Of ga op verkenning in bijvoorbeeld de 13e-eeuwse vesting in Carcasonne.

Meer informatie over de Canal du Midi

Bretagne, Frankrijk

Fietsen in Bretagne

Breng een bezoek aan het historische Bretagne en ontdek het aanwezige erfgoed. Prachtige kastelen en kerken, verschillende tuinen en typisch Bretonse huizen liggen op u te wachten. In deze warme streek geniet u volop van heerlijke visgerechten. Fiets langs het mooie Canal de Nantes à Brest en breng een bezoek aan één van de vele kastelen onderweg zoals die in Josselin.

Meer informatie over Bretagne

Aquitanië, Frankrijk

Een Le Boat fiets van dichtbij gezien

Pak de fiets en ontdek in uw eigen tempo deze mooie en historische streek waar de zon altijd lijkt te schijnen. Geniet van een fietstocht langs de groene wijngaarden van Buzet. Of fietst u toch liever een mooie route langs het verfrissende meer van Saint-Nicolas-de-la-Grave en de natuurlijke omgeving?

Meer informatie over Aquitanië

Mecklenburg en Brandenburg, Duitsland

Fietsen in Duitsland

Fietsen over de kades van het Müritzmeer is de beste manier om de natuurlijke omgeving te ontdekken. Maak een tocht in de omgeving van Waren of Röbel en geniet van het landschap en de rust...

Meer informatie over Duitsland

Bourgondië: Nivernais en Loire, Frankrijk

Fietsen in de regio Nivernais en Loire

Nivernais is een mooie streek, bekend om de rijke gastronomie. U kunt op ieder moment de fiets pakken voor een tochtje over de kades. Op de route van Decize naar Tannay ligt het fraaie meer van Baye. De fietspaden zijn perfect voor een rustige fietstocht.

Meer informatie over Bourgondië: Nivernais en Loire

Zoekt u meer vakantie inspiratie?

Neem een kijkje op onze Bootvakantie - inspiratie voor o.a. een korte vakantie en ontdek wat u nog meer kunt beleven tijdens een Le Boat vakantie!