Amoureux de la nature

Natuurliefhebbers

Schitterend uitzicht en prachtige tuinen...

Langs de waterwegen vindt u enkele van Europa's mooiste gebieden, waaronder meerdere natuurreservaten, zoals het Caledonisch Kanaal in Schotland, het Duitse Spreewald of de Mazurische Meren in Polen. Ga op zoek naar een hop of een flamingo in Camargue of probeer een reiger te spotten voordat hij u ontdekt.

Ruim zeker wat tijd in om te wandelen in één van de parken langs de vaarroute. Geniet van de prachtige tuinen langs de waterwegen, zoals de botanische tuinen in La Gacilly (Bretagne), de dendrologische tuinen in Duitsland of de rozentuinen in Saverne (Elzas).

Rideau Canal, Canada

Rideau Canal

Ontdek het autentiek landschap met brede, met bomen omzoomde meren en ongerepte wildernis in Canada. Als u in de herfst, gedurende de Indian Summer, reist, ziet u hoe de bomen veranderen van een groene zee naar een wilde kakofonie van rood, oranje, roze en geel - een van de grooste natuurlijke wonderen ter aarde!

Meer informatie over het Rideau Canal

Caledonisch Kanaal, Schotland

Caledonisch Kanaal

Schotland staat bekend om haar zeer goed onderhouden gebieden, zoals de hoge berg Ben Nevis en de vele lochs. Kies voor Schotland en u geniet non-stop van het maagdelijke gebied. De perfecte stilte is uitstekend voor meditatie of voor gewoon heerlijke ontspanning.

Meer informatie over het Caledonisch Kanaal

Shannon en Erne, Ierland

Ierland

Ierland is een prachtig land. Hier vindt u een mooie mix van natuur en geschiedenis. Ontdek groene natuurlandschappen en uitgestrekte grasvlaktes langs de oevers. Op veel plekken vindt u nog sporen van de geschiedenis.

Meer informatie over Shannon en Erne

Bourgondië: Franche-Comté, Frankrijk

Bourgondïe Franche-Comté

In Bourgondië vindt u niet alleen geweldige gastronomie en cultuur. Bewonder ook de vele groene bossen die u tijdens de gehele route langs het kanaal tegenkomt. Leg aan in de buurt van Fontenoy-le-Château en wandel over één van de vele wandelpaden.

Meer informatie over Franche-Comté

Mecklenburg en Brandenburg, Duitsland

Duitsland

Tussen grote steden als Berlijn en Potsdam wachten vredige en mooie plaatsen op u. Bijvoorbeeld Spreewald, een ontspannen plek die bekend staat om de stille, groene kanaaloevers. De harmonische band die dit kleine dorpje met de natuur heeft, zal u zeker aanspreken.

Meer informatie over Mecklenburg en Brandenburg

Elzas-Lotharingen, Frankrijk

Elzas

Duik in de vredige en behouden landschappen van de Elzas. Vaar langs groene kades en waardeer de lokale sereniteit voordat u aanlegt in mooie bloemenplaatsen als Saverne. Neem te tijd om te genieten van het prachtige uitzicht over het Étang de Gondrexange.

Meer informatie over Elzas-Lotharingen

De Lot Vallei Route, Lot

Lot

Welkom in de Lot, een uniek, groen en vredig gebied in het zonnige zuiden van Frankrijk, waar u geniet van de schoonheid van het uitzicht over de rivier. De pittoreske dorpjes en de wijngaarden liggen verstopt in het mooie, goed bewaarde landschap.

Meer informatie over de Lot Vallei

Zoekt u meer vakantie inspiratie?

Neem een kijkje op onze Bootvakantie - inspiratie voor o.a. een korte vakantie en ontdek wat u nog meer kunt beleven tijdens een Le Boat vakantie!