Sluiting waterwegen en sluizen

Vaarvakanties zijn afhankelijk van de waterwegen en zelfs tijdens het seizoen is het niet altijd mogelijk om te varen. Beperkingen kunnen worden veroorzaakt door sluis- of brugonderhoud of een te lage waterstand.

Houd er rekening mee dat onze basisteams experts zijn in hun vaargebieden. Ze geven ook graag up-to-date advies over de beste vaaromstandigheden en stellen routes voor bij uw aankomst en tijdens uw vaarvakantie. Met de veiligheid en het plezier van onze klanten in het achterhoofd, kunnen we soms het varen binnen een bepaald deel van het vaargebied ontraden, waar de lokale omstandigheden op dat specifieke moment een uitdaging kunnen vormen. De omstandigheden veranderen voortdurend, dus het is niet altijd mogelijk om u van tevoren te informeren over de relevante omstandigheden, maar gebruik de onderstaande informatie wel als een handleiding voor de huidige navigatiebeperkingen in onze vaargebieden.  

 

U kan dan ook zien onze basissen en vertrekdata direct worden beïnvloed

On Sundays in April and October locks and bridges will be closed which may restrict how far you can cruise on these day.Op de zondagen in april en oktober zijn de sluizen en bruggen gesloten, het kan beperken hoe ver u op deze dagen kunt varen.

 • Vanwege de gevaren op het water en de uitdagende navigatie tijdens ons vaarseizoen 2021, adviseren wij alle klanten die van plan zijn Perth te bezoeken, dit te doen door te varen en aan te meren bij de Lower Beverages-sluis en een taxi naar Perth te nemen.

Geen vaarbeperkingen

Handige link: Environment Agency

 • Vanwege een feestdag op 1 mei zijn de sluizen gesloten, het kan beperken hoe ver u op deze dag kunt varen.
 • De Moezel zal gesloten zijn van 7 juni tot 16 juni 2021 en van 16 mei tot 25 mei 2022. Navigatie Noord-Nancy (inclusief Toul) zal niet mogelijk zijn tijdens deze periodes.

Geen vaarbeperkingen

Houd er rekening mee dat de sluizen op 25 oktober 2021 gesloten zullen zijn.

Vanwege een feestdag op 1 mei zijn de sluizen gesloten, het kan beperken hoe ver u op deze dag kunt varen.

 • Wegens noodzakelijk onderhoud is de sluis van Boisseaux tot eind april 2021 gesloten voor het bootverkeer. Deze sluis ligt 6 km ten noorden van Auxerre en verhindert het varen tussen onze bases van Migennes en Tannay.
 • Vanwege een feestdag op 1 mei zijn de sluizen gesloten, het kan beperken hoe ver u op deze dag kunt varen.
 • De sluis van Nourriguier is gesloten voor onderhoudswerkzaamheden tot eind 2021 - Beaucaire is niet bereikbaar via de waterwegen vanuit Saint-Gilles.
 • Vanwege een feestdag op 1 mei zijn de sluizen gesloten, het kan beperken hoe ver u op deze dag kunt varen.
 • Vóór 31 maart is het varen op de waterweg op aanvraag. Gelieve de dag voordien contact op te nemen met de waterwegbeheerders voor de eventueel vereiste sluisopeningen.
 • Vanwege een feestdag op 1 mei zijn de sluizen gesloten, het kan beperken hoe ver u op deze dag kunt varen.
Geen vaarbeperkingen

Geen vaarbeperkingen

Sluis Steinhavel (Noord-Fürstenberg) is gesloten voor onderhoud tot 30 april 2021 - Dit betekent dat u niet in één richting kunt varen in beide richtingen tussen Potsdam en vakantieoord Marina Wolfsbruch.

Geen vaarbeperkingen

Geen vaarbeperkingen

 • In verband met een feestdag op 2 april (paasvrijdag) en 5 april (paasmaandag) zullen de sluizen gesloten zijn, waardoor het mogelijk is dat u op deze dag minder ver kunt varen.
 • Vóór 16 april zijn sluizen en bruggen in Amsterdam en Vinkeveen op zondag gesloten, waardoor het mogelijk is dat u op deze dag minder ver kunt varen. Sluizen en bruggen in andere gebieden werken op verzoek, neem de dag ervoor contact op met de vaarwegbeheerders voor de gewenste openstelling.
 
 • Vanaf 21 oktober 2019 zullen de sluismeesters in Schotland meerdere sluizen dekken. Gelieve vooraf te bellen voordat u de sluis bereikt, en wees ervan bewust dat het langer kan duren om de sluis te passeren.
 • Vanwege essentieel onderhoud zullen de Gairlochy Locks en de draaibrug tot eind april 2021 niet beschikbaar zijn voor bootverkeer. Dit betekent dat toegang tot Banavie via de waterweg niet mogelijk is.

Hulp nodig?

Als bovenstaande informatie gevolgen heeft voor uw vakantie, neem dan contact op met met onze teams om de opties die voor u beschikbaar zijn te bespreken. 0032 22 300 208