Over Boofzheim

Vanwege het Coronavirus gaat de basis later open dan gepland. Voor meer informatie kijkt op onze pagina Varen met vertrouwen.

Boofzheim ligt in het rustige zuiden van dit vaargebied, dicht bij de Duitse grens. Het grootste attractiepark van Duitsland, Europa Park ligt slechts 13 km verderop en vormt de ideale start of afsluiter van een gezinsvakantie. Straatsburg, hoofdstad van de regio en zetel van het Europees Parlement, bereikt u na 6 uur varen richting het noorden. Het prachtige Saverne en het schitterende Kasteelmuseum van Rohan bevinden zich op 10 uur varen daarna. Vaart u nog eens 4,5 uur door, dan bereikt u de beroemde scheepslift bij Arzviller.

Van Boofzheim is het:

23,5 uur (44 sluizen) varen naar onze basis in Hesse

Bij de basis:

Faciliteiten

Douches

Toiletten

Wifi

Beschikbare Extra's bij de basis

Voorafgaand aan vertrek kunt u een aantal extra's boeken voor meer vakantieplezier. Deze extra's kunt u ook bij aankomst op de basis boeken maar dat is duurder. Zie 'Reisvoorbereiding' voor meer informatie over de extra's. Afhankelijk van beschikbaarheid.

 

Praktische Extra's

Vroege Check-in en Late Check-out

Eindreiniging

Parkeren (zie 'Aankomstinformatie')

Autotransfer (zie 'Aankomstinformatie')

Eco-pakket

Neon LED lantaarn

Buitenkussens

Boodschappen

Wifi

Extra's voor meer plezier

Fietsverhuur

Feestmand voor speciale gelegenheden

Gas barbecue

Betaalmiddelen

Houd er rekening mee dat wij u vragen de verbruikskosten, borg en andere extra's in lokale valuta te betalen. Onze bases accepteren Visa en Mastercard maar géén American Express.

 

Hotels & Restaurants

De La Treille - Tel: 0033 3 88 74 60 44 

L’Auberge du Ried - - Tel: 0033 3 88 98 01 78 

A L’Agneau - Tel: 0033 3 88 98 02 12 

 

Winkels

Winkels zijn er te vinden in de omgeving. Houd er rekening mee dat de basis op ongeveer 1 km ligt van het dorp waar diverse winkels te vinden zijn.

 

Verkeersbureau

Mairie, 67230 Benfeld

Tél – 0033 (0) 388 740 402

Openingstijden

Alleen open voor aankomst/vertrek

Adres

Le Boat Boofzheim
Base Relais, Rue du canal
F - 67870 Boofzheim
Frankrijk

Telefoon

+33 (0) 387 036 174

Reis naar Boofzheim

Voor taxivervoer van of naar de basis neem contact op:

Taxi Zuber (+33 (0) 675 539 880 | [email protected])

Taxi Express du Rhin’ (+33 (0)6 85 20 93 08 | [email protected])

 

Richtprijs (4 personen) van:

  • Vliegveld Strasbourg 55€
  • Station Strasbourg 60€
  • Station Benfield 15€

Vaart u een Enkele Reis dan kan het personeel van Le Boat uw auto vervoeren van de vertrekbasis naar de eindbasis. Ons personeel is verzekerd om namens u in uw auto te rijden. In het geval van een huurauto, vraag na of de verhuurder een bestuurder 'zonder naam' kan toevoegen. Een autotransfer kunt u vooraf toevoegen aan uw boeking – neem contact op met uw vakantieadviseur. Vergeet niet uw autopapieren mee te nemen (kentekenbewijs en verzekering). Alle auto´s kunnen vervoerd worden behalve vrachtwagens, fietsen, motoren en caravans/campers en aanhangwagens. Neem contact op met uw vakantieadviseur voor de tarieven.

Met de auto

Bereidt u zich voor: Het is uw eigen verantwoordelijkheid om bekend te raken met de lokale regels en u aan deze regels te houden. De meeste Europese landen hebben een verplichte lijst van artikelen die in uw auto moet hebben. Meer informatie en de genoemde lijst vindt u op de volgende webpagina: https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/driving-abroad/index_nl.htm

 

Vanaf Strasbourg: neem de A35 richting COLMAR. Pak dan de N83 en neem de afrit BENFELD, RHINAU In Benfeld, pak de D5 richting Boofzheim

 

Parkeren: Beveiligde parkeerplaats (als Extra vooraf te boeken)

Met de trein

Dichtstbijzijnde treinstation(s)

  • Benfeld: 2km 

Vliegvelden

Dichtstbijzijnde vliegveld (en)

  • Strasbourg: 74 km (E25) 

Aankomst

Wanneer aankomen

U kunt op enig moment ná 14:00 aankomen - onze teams zullen u laten inchecken en u informeren zodra de vroege klanten zijn vertrokken. Als u een Early Check-in Service heeft geboekt, gelieve vanaf 11:00 aan te komen op de basis.

Late aankomsten

Als u ná 16:00 aankomt, wacht er een briefje op de deur van de receptie waarin staat waar uw boot is. De boot zal voor u open worden gelaten om die nacht aan boord te blijven. Het personeel van de basis zal u de volgende ochtend volledig informeren.

Bij uw aankomst

Ons personeel kijkt er naar uit om u te verwelkomen op de basis van hun vaarregio. Zij zullen er alles aan doen om uw vakantie zo soepel en fijn mogelijk te laten verlopen. "

Wanneer u aankomt, zal ons basispersoneel:

  • Een voorschot afnemen op de verbruikskosten voor brandstof, gas en slijtage (lokale valuta). Aan het einde van uw vaarvakantie zult u een bedrag terugkrijgen indien u teveel betaald heeft of zult u het overige verschil nog moeten bijbetalen. 
  • De borgsom afnemen. De borgsom wordt alleen ingehouden indien de boot of inventaris beschadigd is. De borgsom (en daarmee het risico) kunnen worden teruggebracht door een Reductie Eigen Risico te kopen. Neem contact op met uw vakantieadviseur voor meer details.
  • U bekend maken met uw waterwegengids, kaarten en andere nuttige documentatie die helpen bij het plannen van uw route en waar u wilt stoppen.
  • U een briefing geven over uw boot, de uitrusting en het vaargebied (plaatsen om te bezoeken, etc.). 
  • U een demonstratie van de boot op het water (proefvaart) geven met een van onze technici.

Uw terugkomst

Wij herinneren u eraan dat de boot op uw laatste vaardag om 09:00 uur moeten zijn teruggebracht (niemand meer aan boord). Indien u een Late Check-out geboekt heeft, dient u de boot voor 12:00 uur af te leveren.

Lokale informatie