Over Hindeloopen

Vanwege het Coronavirus gaat de basis later open dan gepland. Voor meer informatie kijk op onze pagina Varen met vertrouwen.

Hindeloopen ligt in Friesland, een landelijke, traditionele regio vol cultuur. Friesland staat bekend om zijn meren en watersporten, het leven is er een stuk minder gehaast en dus perfect voor iedereen die de gejaagdheid wil ontvluchten en heerlijk vrij wil ademen. Hindeloopen ligt direct aan het IJsselmeer en kent een rijke maritieme geschiedenis. Met zijn prachtige geplaveide straatjes is Hindeloopen verkozen tot een van de mooiste dorpjes van Europa.

Van Hindeloopen is het:

 • 29 uur (12 sluizen, 11 ophaalbruggen) varen naar onze basis in Vinkeveen.

Bij de basis:

Faciliteiten

 • Douches
 • Toiletten

Beschikbare Extra's bij de basis

Voorafgaand aan vertrek kunt u een aantal extra's boeken voor meer vakantieplezier. Deze extra's kunt u ook bij aankomst op de basis boeken maar dat is duurder. Zie 'Reisvoorbereiding' voor meer informatie over de extra's. Afhankelijk van beschikbaarheid.

 

Praktische Extra's

Vroege Check-in en Late Check-out

Eindreiniging

Parkeren (zie 'Aankomstinformatie')

Eco-pakket

Neon LED lantaarn

Buitenkussens

Boodschappen

Vissers bijboot en buitenboordmotor

Fietsverhuur

Feestmand voor speciale gelegenheden

Gas barbecue

Vissers bijboot en buitenboordmotor

Betaalmiddelen

Houd er rekening mee dat wij u vragen de verbruikskosten, borg en andere extra's in lokale valuta te betalen. Onze bases accepteren Visa en Mastercard maar géén American Express.

 

Hotels

Hotel De Stadsboerderij - Tel. +31 (0)514 521 278

 

Restaurants

De 3 Harinkjes - Tel. +31 (0)514 522 222

Pizzeria Oost Achterom - Tel. +31 (0)514 522 053

 

Winkels

Er is een kleine supermarkt vlakbij de basis. Geopend van maandag – vrijdag 08.30 – 12.30 uur | 13.30-19.00 uur, zaterdag 08.30 – 12.30 uur | 13:30-18.00 uur, zondag 09.00 uur-12.00 uur.

 

Markten

De dichtstbijzijnde supermarkt is in Sneek en is geopend op dinsdag tussen 09.00 – 13.00 uur en op donderdagen tussen 10.00 – 17.00 uur. 

 

Verkeersbureau

Dijkweg 1 (next to the church)

8713 KD Hindeloopen

Tel. +31 514 851 223

VVV: http://www.touristinfohindeloopen.nl/

Openingstijden

Maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag: 09:00-17:00 / Dinsdag en donderdag: 10:00-16:00 / Zondag: dicht

Adres

Le Boat Hindeloopen
De Tolve 6
8713 LK Hindeloopen
Nederland

Telefoon

+31 (0) 514 591251

Reis naar Hindeloopen

Voor taxivervoer van of naar de basis neem contact op:

 

Taxi Bosman (+31 (0) 6 45 305 630 | [email protected])

 

Richtprijs (4 personen) van:

 • Vliegveld Amsterdam Schiphol (AMS) 175€
 • Station Leeuwaarden 85€

Met de auto

Bereidt u zich voor 

Het is uw eigen verantwoordelijkheid om bekend te raken met de lokale regels en u aan deze regels te houden. De meeste Europese landen hebben een verplichte lijst van artikelen die in uw auto moet hebben. Meer informatie en de genoemde lijst vindt u op de volgende webpagina: https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/driving-abroad/index_nl.htm

 

Vanaf het noorden (Groningen). Neem de E22 zuid richting Drachten en Heereveen. Deze weg komt uit op de A7 – blijf op deze weg richting Sneek en vervolgens richting Bolsward. Sla af richting de N359 zuid richting Hindeloopen. Sla na 13.7km op de N357 af bij Hindeloopen. Na 1.92km buigt de weg scherp naar links. Volg deze weg over een brug richting Schuilenburg. Na ongeveer 500m ziet u de basis aangegeven aan de linker kant.

Vanaf het zuiden (Amsterdam). Neem de A1 en dan de A6 richting het noorden en sla af bij knooppunt 17, richting Lemmer/N359. Sla linksaf aan het einde van de afrit, richting de N359. Blijf op deze weg richting het westen en passeer Lemmer. Sla bij Beam linksaf op de rotonde (nog steeds N359) richting Stavoren. Sla na 13.5km af, richting Hindeloopen. Na 1.92 buigt de weg scherp naar links. Volg deze weg over een brug richting Schuilenburg. Na ongeveer 500m ziet u de basis aangegeven aan de linker kant.

Parkeren

Parkeerplaatsen (beveiligd en onbeveiligd) beschikbaar

Met de trein

Dichtstbijzijnde treinstation(s):

 • Hindeloopen: 2km
 • Leeuwaarden: 44km

Vliegvelden

Dichtstbijzijnde vliegveld (en):

 • Amsterdam Schiphol: 122km
 • Groningen: 106km

Aankomst

Wanneer aankomen

U kunt op enig moment ná 14:00 aankomen - onze teams zullen u laten inchecken en u informeren zodra de vroege klanten zijn vertrokken. Als u een Early Check-in Service heeft geboekt, gelieve vanaf 11:00 aan te komen op de basis.

Late aankomsten

Als u ná 16:00 aankomt, wacht er een briefje op de deur van de receptie waarin staat waar uw boot is. De boot zal voor u open worden gelaten om die nacht aan boord te blijven. Het personeel van de basis zal u de volgende ochtend volledig informeren.

Bij uw aankomst

Ons personeel kijkt er naar uit om u te verwelkomen op de basis van hun vaarregio. Zij zullen er alles aan doen om uw vakantie zo soepel en fijn mogelijk te laten verlopen.

Wanneer u aankomt, zal ons basispersoneel:

 • Een voorschot afnemen op de verbruikskosten voor brandstof, gas en slijtage (lokale valuta). Aan het einde van uw vaarvakantie zult u een bedrag terugkrijgen indien u teveel betaald heeft of zult u het overige verschil nog moeten bijbetalen. 
 • De borgsom afnemen. De borgsom wordt alleen ingehouden indien de boot of inventaris beschadigd is. De borgsom (en daarmee het risico) kunnen worden teruggebracht door een Reductie Eigen Risico te kopen. Neem contact op met uw vakantieadviseur voor meer details.
 • U bekend maken met uw waterwegengids, kaarten en andere nuttige documentatie die helpen bij het plannen van uw route en waar u wilt stoppen.
 • U een briefing geven over uw boot, de uitrusting en het vaargebied (plaatsen om te bezoeken, etc.). 
 • U een demonstratie van de boot op het water (proefvaart) geven met een van onze technici.

Uw terugkomst

Wij herinneren u eraan dat de boot op uw laatste vaardag om 09:00 uur moeten zijn teruggebracht (niemand meer aan boord). Indien u een Late Check-out geboekt heeft, dient u de boot voor 12:00 uur af te leveren.

Lokale informatie