Tips voor uw vaarvakantie in Hindeloopen

Tips voor uw vaarvakantie in Hindeloopen

Het mooie vissersdorpje Hindeloopen is de perfecte plek om te varen in Nederland en de meren en dorpen in Friesland te verkennen. Hindeloopen is onze nieuwe basis. U kunt vanaf maart 2017 met een Le Boat vaarvakantie in Hindeloopen starten. Zeven keer Hindeloopen met ideeën voor uw vaarvakantie.

1. Zandstranden en heerlijke wandelingen

Zandstranden en heerlijke wandelingen

Het IJsselmeer en het oudje haventje van Hindeloopen zijn schitterend. Vakantiegangers vinden het een fijne plaats om te gaan zwemmen, te wandelen aan het strand en om van de rust en de natuur te genieten.

2. Het dorpje Hindeloopen

Het IJsselmeer en het oudje haventje van Hindeloopen zijn schitterend. Vakantiegangers vinden het een fijne plaats om te gaan zwemmen, te wandelen aan het strand en om van de rust en de natuur te genieten. 2. Het dorpje Hindeloopen

De geplaveide straatjes, houten bruggetjes en de goed bewaarde gebleven huizen van Hindeloopen zijn uniek in de wereld. Hindeloopen is niet voor niets verkozen tot het mooiste dorpje in Europa door de Japanse Association of Travel Agents! 

3. Surfen, kitesurfen, windsurfen en zeilen

 Surfen, kitesurfen, windsurfen en zeilen

U kunt niet alleen heerlijk varen en uitwaaien in Hindeloopen. De Noordwestelijk wind maakt het IJsselmeer tot een gewilde plek voor allerlei watersporten : surfen, kitesurfen, windsurfen en zeilen. Materiaal en lessen heeft u zo geregeld bij OK Kite and Surf School aan de Westerdijk 9

4. Vissen

Vissen

Hindeloopen is bij uitstek een oord voor vissers van alle leeftijden. Een viskaart een week kost ongeveer tien euros bij de Sportvisserij Friesland (Sportvisserij.frl). Informeer bij de basis naar goede visspots.

5. Eten

Eten aan de waterkant geeft altijd een ultiem vakantiegevoel. Geniet met familie of vrienden van verse vis in het historische stadje bij restaurant Sudersee. Als u een traditioneel gerecht wilt eten met een weids uitzicht, geven wij de tip om naar De Hinde of De 3 Harinkjes te gaan. Bij de De Friese Doorloper kunt u kiezen uit wel meer van 50 soorten pannekoeken. Wilt u even snel wat eten, vraag naar Grab 'n Joy. De snacks wordt klaargemaakt in een glanzende vintage Airstream met een fantastisch uitzicht over het IJsselmeer.

6. Handelsvaart en tradities

Al sinds de zeventiende en achtiende eeuw staat Hindeloopen bekend als een internationale handelshaven. En sommige oude tradities bestaan nog steeds. Bij speciale gelegenheden en feesten doen jong en oud nog steeds hun Friese kleding aan. In het dorpje ontdekt u op verschillende plaatsen prachtig beschilderde muren en meubels. De taal die gesproken wordt in Hindeloopen is een mix van Westfries, Engels, Deens en Noors. Het Museum Hindeloopen is écht een bezoek waard. U komt er alles te weten over het kleurrijke dorpje.

7. Het schaatsmuseum van Nederland!

In koude winters worden er in Friesland veel en lange schaatstochten georganiseerd over de lange sloten en grote meren die het land zo kenmerken. In Hindeloopen bezoekt du de grootste collectie schaatsen en sleeën ter wereld in het Schaatsmuseum (Schaatsmuseum.nl) aan de Kleine Weide. Hoe ziet de oudste schaats eruit? Ontdek het tijdens een stop gedurende uw vaarvakantie. Voor de fans van de Elfstedentocht is er een complete geschiedenis van de tocht sinds 1809.

Zin in een boottochtje Friesland?

Zin in een boottochtje Friesland?

Vind uw vaarvakantie Nederland. U kunt ook tussen Vinkeveen en Hindeloopen navigeren. De Friesland korte route, De Meren route, Het beste van Nederland Lange Vakantie route en de Nederland route!