Outdoor activiteiten in Meckelenburg en Brandenburg

Een vakantie doorbrengen op een huurboot is meer dan alleen een rustgevende reis, u bepaalt zelf hoe actief u wilt zijn tijdens uw vakantie. Profiteer van de vele outdoor activiteiten op en rond het merengebied van Mecklenburg en Brandenburg en uw vaartocht wordt een waar avontuur!

 

1. Kanovaren op het Mecklenburgse merengebied

De meren in Mecklenburg en Brandenburg zijn paradijselijk mooi. Als u de natuur nog intensiever wilt beleven tijdens uw huurbootvakantie, raden wij u aan om zelf de peddels ter hand te nemen. Verken het Mecklenburgse merengebied en de beschermde zijrivieren met een kano of kajak en u zult versteld staan van de biodiversiteit van de bijna betoverende wateren.

Er zijn veel verhuurbedrijven in dit gebied, langs het bevaarbare water en in zowel Mecklenburg als Brandenburg, waar u uw boot kunt aanleggen en overstappen op de kano of kajak.

 

2. Watersporten in Mecklenburg: peddelen op een andere manier

Ook zonder het huren van een kano of kajak kunt u vooruitgang boeken met de peddel in Duitsland. Of het nu met een bijboot is, die u van de vertrekbasis meeneemt of op een stand-up paddle board die u als vakantie extra boekt. Met de peddel in de hand wordt uw vakantie nog sportiever op het Mecklenburgse merengebied. Peddel een paar ontspannen rondjes niet ver van uw boot of maak lange tochten langs de oevers. Peddel naar hartelust en stap voldaan weer aan boord.

 

3. Wandelen in Brandenburg en Mecklenburg

Wandelen en varen kunnen prachtig gecombineerd worden. Vooral in Brandenburg vindt u veel kleinere meren. Leg aan in de haven van uw keuze en ga op stap voor een ontspannen wandeling rond het meer. U kunt uw wandelpaden naar wens uitbreiden. Aan de overkant van het meer wordt u vaak beloond met een perfect fotopunt: hier kunt u vanaf uw boot aan de verre steiger, de sfeer van het hele meer vastleggen voordat u terugwandelt of uw tocht vervolgt.

 

4. Fietsen - op de fietspaden of rond het meer

Neem uw eigen fietsen mee of huur fietsen bij uw boot. Mecklenburg en Brandenburg heeft een groot netwerk met fietspaden. Wat dacht u van een kleine omweg naar het fietspad Berlijn-Kopenhagen? Of het maken van een fietstocht met een rondleiding om het meer? Regel een ontmoetingsplaats met de bemanning van uw boot en maak er een écht fietsdagje van!

 

5. Pootje baden & zwemmen

Wat zou een vaarvakantie in Mecklenburg en Brandenburg zijn zonder een sprong in het koele water? Gooi het anker van uw boot uit op een van de vele meren en waag een duik! Doe daarna de barbecue aan en geniet van de avonduren op het dek met uitzicht op het meer, waar nog steeds wilde watergevechten en uitbundige springwedstrijden plaatsvinden.

 

 

Of het u nu gaat om watersporten of om activiteiten aan wal gaat - u bepaalt zelf hoeveel outdoor activiteiten n u wilt combineren met uw vakantie aan boord. Bekijk ook onze anders tips voor outdoor activiteiten tijdens uw vaarvakantie.